Samsungin 2009 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 28.12.2008.

  1. MakkiZ

    MakkiZ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.11.2009
    Viestejä:
    96
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on 46B755 ja tuossahan on tuo PIP ihan ilman kikkailuja. Mielestäni tuo on kätevä, jos on vaikka netissä. Oon kattonu noin jäkislähetystä erätauoilla. Valikoistahan saa valita kumpaa lähdettä käytetään äänissä, eli saa esim. selostuksen/erätauko spekulaatiot päälle.
     
  2. t-ph

    t-ph Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.01.2010
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    le40b655 tuli postilla kotiin...

    Mutta onhan se upea (siis kuvakin)!:naminami:
     
  3. t-ph

    t-ph Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.01.2010
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ja sit ruvetaan kyseleen tyhmiä:

    Saako USB:n kautta katsottua elokuvaa "venytettyä" siten, että kuva täyttäisi koko ruudun?
     
  4. Spaca

    Spaca Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taitaa olla niin, että näkyy koko kuvalla ainoastaan silloin kun elokuva on täydessä 16:9 formaatissa (Elokuvatiedosto ei saa myöskään sisältää valmiiksi niitä mustiapalkkeja eli se ei saa olla letterboxattu).
     
  5. jaquta

    jaquta Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2010
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli tommonen 40B655 tuli hommattua. Ongelmana on ylen kanavien toimivuus ja liv kanava siihen pääl. Kuva tärisee näillä kanavilla nii pal ettei siitä saa mitään selvää ja ääntä ei kuulu. Muut kanavat toimii ihan mallikkaasti. Koitettu hakee kanavat pari kertaa uudelleen, mutta ei ole auttanut. Oisko jotain hyvii vinkkejä mitä seuraavaks koitettais
     
  6. HDMI

    HDMI My Precious Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    237
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei saa muokattua,vaikka poistat kanavia kokonaan silti ne näkyvät guidessa (ainakin näin oli samsung ps50A766 mallissa) Suosikkikanavalistan saa tietty käyttöön,mutta guideen se ei vaikuta mitenkään.

    -Samsung UE46B7050
     
  7. aika

    aika Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten monelle on vaihdettu tai korjattu LE-40B655 takuuseen valovuodon takia? Miten tuo takuuvaihto ylipäätään on hoidettu?

    Meidän töllössä on myös yksi kuollut kirkas pikseli. Tiedustelin 12 päivää oston jälkeen Samsungilta asiasta, jolloin sieltä kerrottiin puhelimitse, että pikseleille on 0-toleranssi, pitää mennä myyjäliikkeeseen josta tekevät paperityöt ja kuriiripalvelu toimittaa uuden töllön kotiin ja vie vanhan. No tätä ihmeteltiin myyjäliikkeessä mutta uuden soiton jälkeen Samsungille siellä oltiin edelleen samaa mieltä. Noh, pari tuntia sen jälkeen myyjä soittaa, ettei onnistukaan. Töllö olis kuulemma lähetetty Ruotsiin tutkittavaksi ja siinä menisi useampi viikko! Kehotti odottamaan, että ostopäivästä kuluu yli kaksi viikkoa ja ottamaan sitten Samsungiin yhteyttä ja pyytämään huoltoa. Infocare kuulemma noutais nyt töllön huoltoon ja siihen periaatteessa vaihdettais paneeli, käytännössä kuitenkin saisin kuulemma uuden laitteen.

    Olen nyt miettinyt viikon tehdäkö mitään. Se yksi kirkas pikseli ei haittaa lainkaan mutta kolmesta kulmasta esiin tuleva valovuotokeila kiinnittää kyllä huomion hämärässä kun kuvassa on hetken pimeää, esim. kanavanvaihdon yhteydessä.

    Mutta mikä on todennäköisyys saada valovuodoltaan parempi TV? Kuinka yleistä se nyt noissa on ja miten Samsung siihen on kokemusten perusteella suhtautunut? Kyseessä siis perintenen, ei LED-malli. Tuohonkin varmaan ajan myötä tottuu vaikka vähän kyllä häiritsee kun ei kaksi vuotta sitten hankitussa puolta halvemmassakaan Samsungissa valovuotoa ole.
     
  8. Timppari

    Timppari Guest Guest

    Liittynyt:
    30.03.2006
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Moro,

    auttakaa miestä mäessä. Olen ostamassa 42-46" telkkaria (kallistumassa ~46" kokoluokkaan) ja meinaa pää seota suuren tarjonnan takia. led taustavalaistut mallit houkuttelevat jo pelkän "tulevaisuuden" tekniikan takia. Kävin näitä myös pällistelemässä Verkkokaupassa ja näyttihän se kuva pirun hyvältä (series 6-8 olivat kaikki näytillä). Värit ja se mustan taso varsinkin. Näiden mallien välillä en äkkiseltään löytänyt eroja, eikä niitä juuri siinä voinut vertaillakaan kun säädöt olivat selvästi erilaiset. Kuvan lähteestä ei ole tietoa, mutta ei voinut olla perus telkkarikuraa, sen verran tarkka kuva oli kaikissa

    Onhan niiden kanssa ollut ongelmiakin, mutta minkä kanssa ei? Mikä nyt olisi sitten se paras valinta alle 2000e budjetilla? UE46B7070 mahtuisi juuri siihen, mutta olisiko LE46B755 sitten jopa parempi valinta kuten jostain olen lukenut, vaikka onkin jopa halvempi? Yhtä nätti se ei seinällä ole, mutta...

    Samsungeista kysyn vain siksi, että olen niihin tutustunut eniten ja alan edes vähän päästä kärryille. Yllättävän vähän noista led-malleista on puhuttu.

    Vaatimukset siis:
    ~46"
    Full HD viritin kaapeliin
    Videoiden toisto USB-tikulta, ettei tarvitse koneelta vetää piuhaa
    Hemmetin hyvä kuva ja muut parhaat ominaisuudet :)
    Näppärä käyttö
    Kelpo seinäasennukseen

    Eihän se haittaa vaikka selviäisi esim. 1000e:lla mutta tulevaa ostosta en halua katua hetkeäkään kuvan ja ominaisuuksien osalta. Tähän pitäisi olla tyytyväinen kauan, ja ostos pitäsi tehdä pian.
     
  9. HDMI

    HDMI My Precious Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.03.2007
    Viestejä:
    237
    Saadut tykkäykset:
    0
    UE46B7050 omistajana (vaihdoin samsungin 50" plasman,PS50A766 mallin tähän) voin sanoa että valovuotoa on,varsinkin kun plasmassa ei minkäänlaista ollut.Ihan eri tekniikastakin on kysymys plasma->"ledtv".Päivällä/valoisassa ympäristössä sitä tuskin huomaa edes.Tummissa kohtauksissa hämärässä tulee heti kyllä esille,ei jatkuvasti iltahämärässä näy mutta on silti erotettavissa varsinkin kun on tietoinen asiasta.Mikäli tämä valovuoto on ykkösasia sinulle en voi suositella samsungin ledmalleja.Itse en koe tuota valovuotoa ongelmaksi ja olen todella tyytyväinen että vaihdoin plasman tähän "ledtelevisioon" varsinkin HD kuva jota tykkään katsoa,canal+ film hd ja welho hd kanavilta,lisäksi energiankulutus joka on minulle tärkeä asia on tässä televisiossa todella pieni (energiansäästö suuri,taustavalo 0 päästään aika lähelle ilmoitettua 105w kulutusta).Lisäksi tässä televisiossa on reaaliaikainen energiankulutus näyttö,eco mallista kun on kysymys.Info nappia painamalla näytölle ilmestyy mittari joka näyttää kulutuksen ja säätöjä muuttamalla voi käyttäjä todeta että miten paljon ne vaikuttavat energiankulutukseen.:thumbsup:
     
  10. makkeu

    makkeu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.06.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni kävi laite (LE-40B655) huollossa valovuodon takia. Vertailin sitä toiseen samanlaiseen malliin, ja omassa yksilössä vuoto oli aika paljon voimakkaampaa. Huollon tuomio: Laite kunnossa, vuodon voimakkuus vaihtelee yksilöittäin.
    Muuten olen kyllä täysin tyytyväinen telkkuun. Pitää nyt miettiä, että antaako asian olla ja toivoa, että silmä tottuu. Arpapeliä vaikuttaisi siis Samsungin kanssakin olevan.
     
  11. Jansson Patton

    Jansson Patton Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mistä löytyisi asetukset Samsung LE55B655 telkkarille ? Miten saisi toimimaan diboksin HDMI:n kautta automaattisesti ettei tarvitsisi aina telkkarin kaukosäätimestä etsiä HDMI:n tuloa ?
     
  12. t-ph

    t-ph Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.01.2010
    Viestejä:
    25
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei mitenkään, HDMI kun ei välitä ns. herätesignaalia (vrt. scart)

    Ja lisätään vielä, että osta esim Harmony 525 kaukosäädin, niin voit ohjelmoida sen makroihin että valitsee hdmi-liitännän.

    nimim. minulla toimii Harmonylla
     
  13. Spaca

    Spaca Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toisin kuin t-ph edellä väittää, HDMI:n uusimpien versioiden kanssa on mahdollista ns. herätystoiminto, mutta molempien television ja oheislaitteen on tuettava tätä ominaisuutta.. Esim Samsungin telkkarissa (ja muissa laitteissa) tätä toimintoa kutsutaan Anynet+:ksi - TV käynnistyy kun käynnistät Blueray-soittimen. Vastaavasti jos telkkari on päällä ja käynnistät blueray soittimen, niin telkkari osaa valita automaattisesti oikean HDMI-tulon. Loppuosa vastauksesta pitää paikkansa, et saa tätä toimimaan mitenkään digiboxisi kanssa, joka ei ilmeisesti tue tätä "herätystoimintoa."
     
    Viimeksi muokattu: 02.02.2010
  14. Jansson Patton

    Jansson Patton Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hdmi tulikin sit selväksi. Mistähän löytyisi parhaat kuvasäädöt kyseiselle telkulle??
     
  15. T-Man

    T-Man Uusi jäsen

    Liittynyt:
    19.12.2003
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Arvoppas tuolta.
    http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1143178

    Muista kuitenkin, että telkkarit ovat yksilöitä ja toisen säädöt eivät välttämättä toimi sinun telkkarissasi. Suuntaa antavina toimivat kylläkin hyvin.
     
  16. Jansson Patton

    Jansson Patton Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos.Täytyy käydä katsomassa sieltä.
     
  17. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miltäs kuva vaikuttaa, millainen valovuodon määrä noin suuressa mallissa?
     
  18. Egmond

    Egmond Guest Guest

    Liittynyt:
    24.11.2006
    Viestejä:
    121
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli hommattua 40B557. (ja tietty tänään näin Prismassa 555:n satasen halvemmalla..) Kuvahan on mainio kyllä, tänään vielä säädin asetuksia hdtvtestin 650:n arvostelun mukaisesti. Eilen kun telkun korkkasin 300:n blu-raylla, niin ihmeellistä kohinaa oli etenkin tumman kellertävissä väreissä. Ja äsken kun eilistä jalitsupeliä katto, niin hirveetä paskaa oli se laatu. Onko joku saanu Canalin kuvasta edes lähelle ok:ta jotenkin?
    Edit: Äsken sain antennijohdon viriteltyä niin, että telkun oma viritin ny käytössä. Äkkiseltään näyttäs paremmalta kuin boksin kautta. Ehkäpä Humaxista kulkeva scart kusee siinä välillä.

    Pettymys oli se, että Avaran Luonnon lopputekstit nykii, eli liiketoisto ei sittenkään ole priimaa. Eihän se siis sinällään haittaa, mutta siksi ostin tän "paremman" mallin, että liiketoisto olis hyvä.

    Mut toistaseks siis ollu ihan tyytyväinen, tota Prisman hintaa lukuunottamatta.
     
    Viimeksi muokattu: 07.02.2010
  19. Jona

    Jona Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2003
    Viestejä:
    19
    Saadut tykkäykset:
    0
    UE46B7070 tarttui tänään mukaan ja vanha 50" Sonyn projektio pääsi eläkepäiville. Tein taas kuten ennenkin telkkarikaupoilla, luen netistä vain speksit ja sitten menen vertailemaan liikkeeseen jossa pyöritetään samaa hd-kuvaa vierekkäin useassa telkussa ja luotan omiin silmiini. Olen varsin tyytyväinen tuon kuvaan, eikä täällä mainittua valovuotoakaan kyllä kovin helposti huomaa. Mitään testikuvia en toki ole katsellut, niissä saattaisi huomatakin. Asetuksia räpläillään tarkemmin sitten kun riittää intoa, nyt katsellaan Planet Earthia :)
     
  20. Jansson Patton

    Jansson Patton Guest Guest

    Liittynyt:
    01.02.2010
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuva on erinomainen. Eikä ole valovuotoja. Olen tyytyväinen.