Kodin remppatopic

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana säätäjä, 11.01.2010.

  1. k4mmo

    k4mmo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2009
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
  2. Magee

    Magee Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.01.2008
    Viestejä:
    254
    Saadut tykkäykset:
    9
  3. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ahaa. Mielenkiintoista. Mä en lainahötäkässä edes paljon ehtinyt/jaksanut kilpailuttaa pankkeja ja Sammosta meinattiin että asunnon hinta on lainan vakuutena. Kai ne tarkoitti, että maalipurkkeja tms pankin on vaikempi lähtee myymään jos lainan maksussa tulee ongelmia.:rolleyes:

    Kuinkas tollanen homma sitten onnistuisi korjata? Onko joku hakenut hinta-arviota asunnolleen ja "ostanut" toisen pankin rahalla vanhan pankin pihalle ja saanut vaikka remonttilainaa samalla? Siis pienellä korolla?
     
  4. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Remonttilainaa voi saada asunnon tulevaa arvonnousua vastaan...tai ainakin itse olen saanut. Pankki vaan halusi ensin käyttää kiinteistövälittäjän paikalla arvioimassa. Remonttilaina tuli sitten ilman takaajia ja samalla korolla kuin asuntolaina.
     
  5. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä tietää. Meillä taloyhtiö siirtyi juuri kaukolämmöstä omaan lämpöpumppuun joten on sen puolesta hieman omavaraisempi ja lämpölasku on 50% entisestä. Ilmeisesti se on valtti.
     
  6. Huppe

    Huppe The Pilot Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.02.2000
    Viestejä:
    3 613
    Saadut tykkäykset:
    2
  7. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Edellisen kämpän omien säästöjen / arvonnousun / lainanmaksun takia (remontoitiin itse) meillä on selkeästi vähemmän lainaa kun mitä tän kämpän ostohinta. Kun tähän haettiin lainaa, pankkitäti on jatkuvasti tyrkyttämässä 70% lainaa tämän asunnon ostohinnasta (joka siis aika paljon alempi mitä arvo nyt). Tyrkytys oli jopa sitä tasoa, että kun oltiin jo laina nostettu ja kaikki sovittu, pankkitäti soitti erikseen ja kysyi, että milloin tulemme nostamaan lopun lainan (eli 70% asti kämpän ostohinnasta).

    Pankkia ei näyttänyt tippaakaan kiinnostavan, mihin tämä "ylimääräinen" laina käytetään, olisi voitu vaikka lähteä lomamatkalle tai ostaa auto.

    Siten ensimmäisen asunnon kohdalla kovasti auttaa, jos on omia säästöjä. Jos niitä ei ole, joutuu kikkailemaan just ton välittäjän arvion kanssa.
     
  8. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    m.r - tyylikkäästi toteutettu remppa. Muutama tosi kiva juttu, kuten ne mustat hauskat maalaukset.

    Jos jotain parannusta, niin tekstiilejä ja erityisesti verhoja olisi kiva nähdä. Nyt vaaleat ikkunaseinät + patterit on snadisti karun näköisiä. Ehkä olisi harkinnut myös harmaita jalkalistoja valkoisten sijaan ja miettinyt valokatkaisijoiden spraymaalausta lähemmäksi seiniä. Keittiössä kannattaisi myös harkita jotain suojaa lieden taustaksi jos meinaa pitää seinän siistinä :)

    Mutta yleisesti todella hyvin duunattu, näkee heti, että yksityiskohtia on mietitty aika paljon :)
     
    Viimeksi muokattu: 12.01.2010
  9. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Laitoin tänne kaikkiin laattatiloihin bauhaussin myymään tycoterm blue-10 kaapelia (eli 10w per metri). Toi oli pelkkää kaapelia: liimataan kiinni alustaan 10-20cm välein, lämpöanturin kahden kaapelin väliin ja laasti päälle. Termostaattiin sitten sähköt, jotka pitää vetää sähkökaapista asti ja saada vikavirtasuojan taakse. Joku 20m kaapeli, jolla tekee varmaan 3 neliötä, maksaa muistaakseni reilu 100e

    Kaapelin haittoja on, että myydään vain tietyissä mitoissa eikä voi pätkiä. Siten pitää vähän meittiä etukäteen miten laittaa. Toisaalta kunhan väli ei alita 50mm, ei ole kuumenisvaaraa ja siten kaikki hyvin.

    Helpompi ratkaisu on ohut lämmitysmatto, joka sitten tasoitetaan päälle. Haittana selkeästi korkeampi hinta, mut pienellä pinta-alalla ei ehkä niin väliä.

    Sitten on olemassa myös kaapeleita, jotka osaa lämmentä eniten niiltä alueita jotka on kylmiä. Näiden hinnat vaan on suht korkeita. Peruskaapeli alakertaan taisi olla 500e, tuollainen itsesäätyvä kaapeli 1500e

    Me ei valittu mattoa kahesta syystä:

    1) Matto maksaa enemmän, tarvittiin lämmitystä 50 neliölle ja ero oli liian suuri

    2) Oma työ on ilmaista, joten roilotin alakerrassa (karvan yli 40 neliötä) kaapelin lattiaan. Kaapeli uraan ja helposti tasoittuva aine päälle. Koska lattiassa oli muovilaatta aiemmin, se oli todella tasainen jolloin ammattimies saattoi laatoittaa suoraan vanhaan alustaa ilman ylimääräisiä tasoituksia. Jos olisi ollut mattoa, olisi ammattimiehen pitänyt tasoittaa lattia, joka taas olisi maksanut vähän turhan paljon.

    Mut jos ala olisi pieni, ottaisin varmasti maton.

    Sitä onko parvekkeelle ylipäätään fiksua laittaa lämmitystä, on vähän toinen juttu. Tuo nielee tehoa aika tavalla ja jotta lämmitys toimii hyvin, pitäisi siinä olla koko ajan peruslämpö. Suht kylmässä tilassa tämä tarkoittaa aika kovaa sähkönkulutusta. Ehkä mielummin laittaisin jotain kivaa mattoa, joka on jalalle kuitenkin suht mukavaa.
     
  10. M.R

    M.R Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2006
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
  11. M.R

    M.R Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2006
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
  12. obeesi

    obeesi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2008
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos säätäjälle vastauksesta. Tosiaan unohtui mainita tuo tilan koko, joka on alle 10 neliötä, eli luultavasti matolla mennään. Ihan heti ei aleta tätä rojektia tekemään, tulevalla pikkutyypillä on laskettu aika tällä viikolla.. :)
     
  13. M.R

    M.R Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2006
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitos Säätäjä! Itsekin ollaan varsin tyytyväisiä lopputulokseen.

    Mitä tekstiileihin tulee, on karuus asunnossa täysin tarkoituksellista. Meillä ei pidetä räteistä, joten verhot saavat jatkossakin loistaa poissaolollaan. Sohvatyynyt ja karvalankamatto riittävät meille pehmentäviksi elementeiksi. Rumat patterit on kyllä tarkoitus peittää patterisuojilla jahka inspiraatio siitä millaiset suojat tehdään iskee.

    Mitä katkaisijoihin tulee, ne on pääosin vaihdettu alakerrassa rosterisiin ja mustalle seinälle on tulossa samanmoiset jahka jostain löytyy muiden kanssa samaa sarjaa oleva 3-osainen. Eli näitäkin haluamme korostaa ihan tarkoituksella. Valkeat seinämme kun eivät ole aivan valkeita vaan harmaaseen reilusti taittuvia, eli valkea katkaisin näyttäisi typerältä. Mustaan toki voisi hankkia mustan, mutta sitten härpäkkeet olisivat keskenään erilaisia, ei kiva. Sama pätee listoihin, valkeat listat sopivat sekä mustaan että harmaaseen seinään ja nostavat molemmat sävyt oikeuksiinsa.

    Harkitsimme itsekin taustaa liedelle, mutta maali on kestänyt siistinä nyt reilun vuoden ja jos se joskus siitä sotkeutuu, on helppoa maalata uudestaan.

    Mustat maalaukset ovat muuten sisustustarroja. :)
     
  14. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pulju.net :kin myy tuota veitsitelinettä muistaakseni.

    Minuun(kaan) ei oikein iske nuo kylmät ja steriilit sisustuslehtikodit, mutta muutama hieno yksityiskohta pisti kyllä silmään:

    -M.R. ruokailuryhmä on kyllä minun mielestä hieno ja sen taustalla oleva tapetti kanssa. Mitä / mistä se mahtaa olla (tapetti)?

    -onko V8-pöytä omaa tuotantoa vai ostettu? Joku siinä on joutunut kuitenkin aika tarkaan touhuamaan.

    -luin juuri jossain palstalla ihmettelyä kuinka saisi tummat lauteet ilman että perse värjääntyy. Itelle en semmoisia suunnittele, mutta mielenkiinnosta voisit kertoa niistäkin?
     
  15. Nomber

    Nomber Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tehtyä kerrostalo kaksioon ns. täydellinen remontti. Vanhaa ei jäänyt käytännössä mitään. Keittiön ja kylpyhuoneen purin täysin niin, että oli vaan betoniseinät ja lattiat näkyvillä ja muutama putki törrötti seinästä.

    Kaikki katot ja seinät maalasin ja vaihdoin väliovet. Lisäksi purin wc:n ja kylpyhuoneen välisen seinän ja tein kylpyhuoneeseen saunan.

    Poistin myös keittiöön ja olohuoneeseen menevät ovet ja niiden karmit sekä poistin kylpyhuoneen ja makuuhuoneen välisen oven ja muurasin aukon lekaharkoilla umpeen(tämä koska poistin vessan ja kylppärin välisen seinän niin vessan ovesta pääsee nyt siis vessaan ja kylpyhuoneeseen jonka perällä on sauna, joten kylpyhuoneen ja makkarin välinen ovi olisi typerä.)

    Keittiö on kokonaan ikeasta lukuunottamatta jääkaappia, koska ikeassa ei ollut sopivaa. Ikean keittiön laatu on ollut todella positiivinen yllätys, kaapistot ja vetolaatikot toimivat todella hyvin ja ovat laadukkaita. Työtasoa tosin en ikeasta ottanut vaan tasona toimii 4cm paksu afrikanpähkinä puulevy bauhaussista, jonka olen öljynnyt osmocolorin öljyvahalla.

    Sähkötöitä tuli aika vähän. Käytännössä kylpyhuoneeseen tarvitsin yhden kokonaan uuden rasian saunalle(kiuas on valovirtamalli jossa vaan töpseli tökätään normi pistorasiaan), josta menee johto vanhaan keskukseen jonne tuli uusi sulake kiukaalle. Lisäksi vanha pesukoneen pistorasia vaihdettiin vikavirtasuojalliseen. Myös siihen missä ennen oli seinällä valo, tuli peilikaappi pistorasialla ja valoilla. Keittiöön tuli pari valoa lisää ja muutamia pistorasioita integroidulle mikrolle, astianpesukoneelle ja liesituulettimelle.

    Hintaa kertyi suunnilleen näin:

    Keittiö: 5500 €
    Kylpyhuone: 3500 €
    Sauna: 2500 €
    Kaikki muu: 3500 €

    Tuo kaikki muu kohta sisältää maalit, laminaattilattiat, keittiön laattalattian, seinätasoitteet, lekaharkot, laastit, kaksi n. 2 metriä leveää lattiasta kattoon ylettyvää kirena liukuovi kaapistoa.(pelkät ovet ja kiskot) kaappien sisällä on ikean lankakoreja. Tuohon sisältyy myös kaikki pikku sälä kuten jalkalistat, verhotangot, ovien maalaaminen, erinäiset työkalut, valokatkaisijat, uudet pistorasiat(en lisännyt yhtään, mutta vanhat oli rumat ja rikkinäiset niin vaihdoin kaikki uusiin)

    Muut hinnat sitten sisältävät aivan kaiken töineen päivineen. Töitä oli lähinnä siinä kun sähkömies laittoi uuden sulakkeen tauluun ja tarkisti tekemäni kytkennät ja kytki jotain rasioita ja vesieristyksen kylppäriin teki ammattimies. Muuten tein kaiken itse/vanhempien avustuksella. Putkitöistä ei veloitettu mitään, soitin vaan huoltoyhtiöön ja sieltä joku jamppa tuli tulppaamaan turhat vesiputket ja pisti hanat kiinni sulkuihin. Itse aluksi vaan laitoin sulut kiinni ja otin vanhat hanat ja pöntön pois, ja sitten laatoituksen jälkeen pistin hanat sun muut paikoilleen ja kaikki putket valmiiksi kiinni ja huoltoyhtiön jamppa kiristi ne paikoilleen.

    Saunaan ajattelin menevän vähemmän, mutta puu oli yllättävän kallista, saunassa on käytetty pelkästään tervaleppää paneeleina ja lauteina. Vaikka sauna on kovin pieni(2 hengen) niin yllättävän paljon siihenkin meni puutavaraa.

    Laatat ostin mistä parhaat löysin halvimmalla, bauhaus, laattatukku ja k-rauta olisvat muistaakseni. Kylpyhuoneen 25x40 cm seinä laatat sai k-raudasta tarjouksesta muistaakseni 10,9 €/neliö kun normi hinta oli jossain 20 euron hujakoilla.

    Remontti on muuten valmis, mutta parvekelasit pitäisi vielä saada tilattua. Ovat vaan hinnoissaan niin en ole vielä tilannut.

    Kuvia voisin laittaa, mutta täytyy ensin tutkia noita kuva palveluita mihin niitä saisi pistettyä.

    edit: kuvia laitettu galleriaan.
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2010
  16. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    DVDPlazan oma kuvagalleria käy tähän ihan hyvin. Jos ei sitä halua käyttää niin www.imgur.com on helppo ja nopea.
     
  17. M.R

    M.R Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2006
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ruokailuryhmä on kotoisin vaimoni mummon ja ukon (toiset taitavat sanoa ukin, vaan emännän ukko oli Pohjanmaalta) 70-luvulla rakennuttamasta omakotitalosta ja kulkenut vaimoni perheen mukana monet vuodet. Mummo muistaa yhä miten hienoa oli istua ensimmäistä kertaa uudessa kodissa upouuden ruokapöydän ääreen. :)

    Ruokailutilan seinä ei ole tapettia vaan maalattu ja se on tehty tuon ohjeen mukaan: Tilan ja avaruuden tunto

    Ihan on itsetehty. Ei tuossa mikään älytön homma ollut (sen jälkeen kun sain ostettua nuo rojut Lappeenrannasta, ei tuntunut ihan helpolla löytyvän). Pesetyksen ja puhallutuksen jälkeen tarvitsi vain pulttailla männät ja jakopään osat paikalleen, laittaa kumilätkät mäntien päälle, käydä hakemassa sopiva lasi ja laittaa se paikalleen. Alustan tein jostain keittiötasolevystä, johon on laitettu mustat listat reunoille ja alumiinilevy pinnoitteeksi ja alle on ruuvattu keittiöliikkeestä ostetut jalat.



    Päädyimme tekemään mustan saunan Liberonin spriipohjaisella kuultomaalilla pitkän googlettamisen ja etsimisen tuloksena tuon ohjeen mukaan: Saunan lauteiden sävytys ja eikä tartu perseeseen :)
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2010
  18. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Piikkauskone, ura seinään, putki, tasoitus, maalaus :p

    Kevyempi on sitten joku johtokotelo. Tuon kaapin alapintaan saisi varmaan kerittyä ylimääräisiä kaapeleita.



    Menee vähän sisutuksen puolelle, mutta jos joku tietää mistä saisi rokokoohenkisiä käytettyjä (voi olla huonokuntoisia) ruokapöydän tuoleja 6kpl niin vinkkiä tänne. Huuto.net ei sopivia tarjoa ja huutokaupoistakaan ei ole löytynyt :(
     
  19. Nomber

    Nomber Guest Guest

    Liittynyt:
    22.03.2006
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uppailin kuvia tänne plazan galleriaan. Tuolla on sekaisin, ennen ja jälkeen kuvia sekä keskeneräisiä kuvia. Todennäköisesti kuvasta tunnistaa onko se ennen vai jälkeen vai keskeneräinen.

    Keittiöstä ei ollutkaan ihan valmiina kuvaa, mutta tuolla on muutama keskeneräisenä, jääkaappi ja vähän listoja sun muuta puuttuu noista kuvista.
     
    Viimeksi muokattu: 13.01.2010
  20. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan asiallista jälkeä Nomber! Varsinkin keittiön välitila oli upea. Jos nyt jostain pitää negatiivista sanoa niin nuo akvaariosaunat nostaa mulla niskakarvat pystyyn, lasiovi vielä menee mutta ei lasiseinät :)