Kodin remppatopic

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana säätäjä, 11.01.2010.

  1. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ja tänne kaikki elämää suuremmat projektit, joissa remontoidaan kotia. Bonusta kotiautomaatiosta / kotiteatterijutuista!
     
  2. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Topicista:

    https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?p=1294032#post1294032

    Meillä meni 5800e ja tällä summalla:
    - vedettiin kaikki uusiksi vanhoihin putkiin (lisää johtoa + suojamaat)
    - sähköistettiin kokonaan alusta kaikki vessat ja keittiö
    - vaihdettiin keskus
    - yli tuplattiin asunnon rasioiden määrä
    - ylipäätään mietittiin fiksusti mihin tarvitsee uusia rasioita ja kuinka paljon yhdellä sulakkeella voi asuntoa kattaa

    Tunteja kertyi 60kpl joten puolet puolet sähkölaskuta oli piuhasta / sähkötarvikkeista. Näissä tosin suosittiin laatua (strömfors connect artic decor), koska ei haluttu perusvalkoisia rasioita muuten mietityn kokonaisuuden seuraksi.

    Itse tein tähän lisäksi ehkä 20-30h sähkötöitä vetämällä kaikki uudet putket + kaapelit niiden sisälle. Kytkemisen jätin ammattilaisille, jotta ei tule napioita yhtiön puolelta.


    Ps: pitäskö täällä olla oma remppatopic? ehkä mikalta voisi pyytää ja siirtää keskustelun sinne?
     
  3. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä varmaan tuo budjetti on sen takia suurempi, että yhtään vanhaa rasiaa ei jäänyt minnekään. 70-luvulla tehtyjen sähköjen kunto kun ei ollut kovinkaan kehuttava ja sellainen kun maadoitus ei ollut tullut kenenkään mieleen.

    9000€ saatii seuraavat:

    - Uusi keskus, uusi mittari uuteen paikkaan
    - Kaikki uudet putket, rasiat ja johdot
    - Iso osa vedoista uuden betonivalun alla
    - Rasioita myös ulos, voimavirtaa ulos
    - Rasioiden ja valopisteiden määrä optimoitu
     
  4. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kylppäriremppaan meni 18.000 €, kun kaikki tehtiin ulkoseiniä lukuunottamatta uusiksi. Kaikki kämpän vesijohdot vedettiin pääsuluilta alkaen uusiksi. Jopa viemäreitä siirrettiin ontelolaatassa :hitme: niin saatiin uusi paikka suihkulle juuri sinne minne se haluttiin....

    Myös sähkökeskus vaihtui nykyaikaiseen vikavirtasuojilla varustettuun.

    Keittiöön meni sitten 20.000 € ja sielläkin meni kaikki uusiksi lattian kivipintaa lukuunottamatta. Sähköjä vedeltiin joka puolelle huonetta ja rasioita on nyt riittävästi verrattuna -70 luvun toteutukseen.

    Seuraava projekti on olohuone, mutta työ haittaa harrastuksia, joten katsotaan koska pääsee suunnittelemaan. Huimia ideoita on kehitelty ja onneksi kauniimpi osapuoli ei ole niitä tyrmännyt :love:
    Todennäköisesti pääsen projektin kimppuun vasta 2011.

    P.S. Eipä tullut käytettyä Ikean tms. tuotteita, koska on tarkoitus, että kalusteet ja materiaalit on kunnossa vielä 2030 :D

    Nuo kulut on kuitenkin 20 käyttövuodelle jaettuna kohtuulliset ja onpahan ainakin pelit ja vehkeet sellaiset, että on itse tyytyväinen, eikä tarvitse olla niitä päivittämässä 5 vuoden välein.
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2010
  5. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kas, meille valittiin kaikki samaa sarjaa. Valkoisilla kytkimillä, lasikehyksin. Yhdessä huoneessa musta kytkin mustalla lasilla. Tässä huoneessa myös rasiat mustia. Mekin tehtiin aika iso osa sähköistä uusiksi mutta vanhalla keskuksella ja osin vanhoilla johdoilla. Kustannuksista en tiedä, kihlatun isä on entinen sähkömies niin hän teki suuren osan töistä. Tarvikkeetkin tulivat hänen kauttaan, jotain niistä maksettiin.



    Itse topicciin olisi paljonkin juttua kun tuli juuri vastikään 86m2 rempattua tyystin. Ehkä jossain vaiheessa laitankin juttua kuvien kera.
     
  6. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
    Me rempattiin kanssa just reilut 5kk paritalokämppää. Aloitettiin piikkaus ja purkaminen heinäkuussa ja muutettiin ennen joulua. Hommat vielä vähän kesken, mutta laitan pari fotoa sitten kun "pahimmat säädöt" on ready. Aikamoista puuhaa päivätyön ja skidien viihdyttämisen rinnalla :D

    teaser
     
  7. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    kyllä tuohon 15k€ budjettiin pääsee vaikka on ihan tasoikkailla materiaaleilla tehty eikä ihan perusratkaisuin, tierrafinon savimaaleja, storan effex paneelia, isoa laattaa, harvia kivikiuas, massiivi väliovet....

    3,5k€ sähköihin (keskus, kaikki rasiat maadoitetuiksi, kuituvalot yms)
    1,5k€ putki/vesihommat kaikki mittarilta eteenpäin uusiksi muoviputkin
    700€ Kalusteet WC/KHH (Ikea, WC kalusteet varsinkin loistavat, samanlaiset varmasti seuraavaankin kämppään)

    Säilytystilaa reippaasti 4kpl 100cm leveitä laatikoita:
    [​IMG]
    omassa käytössä tietysti noin 1/2 laatikkoa loput emännän käytössä...

    Ulkopuolisia ei paljoa remppatyömaalla ole näkynyt ja kaikki suunnittelusta toteutukseen on tehty itse. Sähkäri ja putkimies kävi tekemässä kytkentänsä muuten kaikki itse viemärivetoineen.

    Iso säästö rempaan tulee siitä että keittiö laitettu edellisen omistajan toimesta uusiksi 2v sitten ja maalaan tuosta korkeintaan alakaappien ovet jossain veiheessa ja vaihdan tasot. Toinen iso säästö siitä että liikkeissä paljon tuttuja kun on tehnyt muutaman vuoden rakennushommia katteet on rautakaupoilla kovat ja niin myös alennukset kun on tuttuja myyjiä. Lisäksi on tullut hankittua tavaraa aina silloin kun on sattunut kohdalle hyviä tarjouksia,,,esim lattian .laminaatti askeläänieristeellä poistoväri 8€/m2, Katon MDF-paneeli 6€/m2, paneelit kuusipaneelia itse sävytettynä kuten myös lauteet yms.

    Pitäisi vielä kasata taloyhtiölle lasku niille kuuluvista rempan osuuksista kuten kantavien seinien uusiminen kaivot yms joten vähän saa vielä kotiin päin takaisin.
     
    Viimeksi muokattu: 11.01.2010
  8. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ei kannata ikean keittiötä parjata, sieltä saa oikeasti aika hyvää tavaraa 25v takuulla (jollaista takuuta ei lupaa edes 5x kalliimmat keittiövalmistajat). Kiskot ja mekanismit on 100% samoja kun kaikilla muillakin ja kaapien ovissa löytyy ihan kokopuutakin. Saa myös olla aika pirun kallis keittiö, että rungot on jotain muuta kuin pinnoitettua mdf (tmv) levyä.

    Se missä ikea häviää, on runkojen väri (pelkkää valkoista) ja ylipäätään rajoittuneella valikoimalla: esim kivisiä työtasoja sieltä ei fiksulla hinnalla saa ja keraamisia ohuita ei lainkaan. Lisäksi tuotemodauksia ei juuri tehdä.

    Itse ollaan otettu se linja, että ei katsota valmistajaa vaan tavaran laatua ja ulkonäköä. Välillä se tarkoittaa Ikeaa, välillä jotain suht överihintaista designmerkkiä ja aika paljon puuseppää.

    Eniten Ikeassa häiritsee se, että kyseinen lafka tekee välillä suht tyylikästä tavaraa, mutta liian heikolla laadulla. Jo suht pienellä laatuparannuksella Ikeasta saisi uskomattoman tyylikästä ja kestävää halvalla. Ylipäätään ikean maineesta voisi todeta, että se on osittain "huonon asiakkaan" syytä: Monet ostaa ikeast vaan "9,90 pöytiä", "4,9e hyllyjä", "19,90 tv-tasoja" ja sitten kun ne hajoaa vuodessa ja ei kestä uudelleen kasausta, kovaan ääneen itketään, miten ikea tekee vaan paskaa.... sitä saa mitä ostaa, pitää vaan osata ostaa :)
     
  9. kloever

    kloever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Amen. Kyllä Ikeasta tosiaan löytyy välillä todella laadukasta kamaa, mutta sitä saa kyllä välillä etsiä.

    Puuseppää olen itsekin alkanut viime aikoina käyttää, kun lähistöltä löytyi erittäin taitava kotikalusteisiin perehtynyt puuseppä. Yksi baaripöytä on jo teetetty (uskomattomat 55kg painoa pienelle pöydälle) ja seuraavaksi teetetään tietokonepöytä omilla mitoilla.

    Mikä puusepissä on parasta on se, että voit viedä jonkin kivannäköisen huonekalun piirrustukset hänelle, kerro materiaali ja värit mitkä haluat niin saat n. 30-50% halvemmalla kuin kaupasta ostettaessa (jos kyseessä on joku kallis design-kaluste). Ja tietenkin sitä faktaa unohtamatta, että nehän tekevät sentilleen sinun mittoihisi vaaditut kalusteet - ei tarvitse enään huolehtia siitä, että on vähän liian iso tai liian pieni tiettyyn tilaan.
     
  10. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin on, mutta tarkkana saa olla. Joskus tuli ostettua mitä sattuu ja osat alkoi irtoilla parin vuoden käytön jälkeen, mutta viime vuosina on tullut katsottua materiaalit, liitokset ym. tarkkaan. Itse asiassa joskus olen jopa tehnyt löytöjä Ikeasta, esim. keittiön kokopyökkiset Italiassa valmistetut tuolit :king: (Eikös Ikea yleensä teetä kamansa Itä-Euroopassa tai Kauko-Idässä).
     
  11. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä, tehtiin keväällä 80m2 rivarikolmioon remontti ja otettiin keittiö Ikealta. Olin itse tosi skeptinen että minkähänlaista kuraa tuli ostettua, keittiöasentaja ei ollut ikeaa asentanut mutta lähti "no kokeillaan nyt sitäkin" meiningillä tekeen urakkaa. Oltiin molemmat hämmästyneitä tavaran laadusta, työkseen kalusteasennuksia tekevä asentajakin oli sitä mieltä että on paljon tukevampaa ja laadukkaamman oloista tavaraa kuin joillain kalliimmilla "paremman maineen" omaavilla firmoilla. Lisähämmästystä aiheutti se että keittiötoimitus oli 100% onnistunut, keittiö saapui sovittuna päivänä ja KAIKKI tilatut kilkkeet tuli kerralla oikein ja kunnossa (tämä ymmärtääkseni ei ole ihan itsestäänselvyys kun keittiöistä puhutaan ;) ).

    Puolivuotta on nyt tyytyväisesti keittiötä käytetty eikä voi valittaa :thumbsup:
    Suositella kyllä voi :thumbsup:
     
  12. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Sellainen lisä tosiaan, että edellisessä kämpässä oli ikeakeittiö, vuosia kertyi viisi ja kunto oli edelleen todella hyvä. Muutaman kolhun toki rankassa käytössä ottanut, mutta esim kalvopinnoitetut ovat olivat moitteettomassa kunnossa, kaikki mekanismit uutta vastaavia ja kaikki mdf reunalistat täysin tikissään. Uskoisin, että ikean keittiöllä on käyttöikä ihan sama kuin "merkkikeittiöillä".... ja jos näin ei olisi, tuskin takuuta uskallettaisiin antaa samalla tavalla kuin nyt.

    Siten tähän kämppään ei edes harkittu muita keittiöitä kaappien osalta.

    Omien keittiöiden lisäksi ollaan kasattu yksi vanhemmille ja tilattu tutuille. Takana siis neljä toimitusta ja kaikki olleet 100% kohdallaan. Yksi virhe mahtuu mukaan, mutta se virhe tuli jo tilausta tehdessä eli toimitus oli oikein, tilaus ei.

    Ikealla on tapana kilpailuttaa tavarantoimittajia, joten valmitusmaat saattavat vaihdella. Nyt asennetut rungot on tehty ruotsissa ja kalvopinnoitetut ovet muistaakseni italiassa (valkoista ja mustaa itsellä).
     
  13. Hellcat79

    Hellcat79 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2007
    Viestejä:
    453
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mekin ollaan tilattu keittiö IKEAsta ja toivotaan tietenkin hyvää tavaraa. Toimitus on varmaan vasta helmikuun lopussa, mutta sitä ennen pitää vielä saada paljon asioita kuntoon. Ollaan tässä hyödynnetty kaksi IKEAn tarjousta:

    1. Osta lahjakortti ja saat 10% lisää
    2. Osta kodinkone ja saat 100€ / kone

    Yhteensä taidetaan saada ns. ilmaista rahaa 1100€, joten tuo taitaa sitten mennä kodinhoitohuoneen kaappeihin.
     
  14. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    On vaan snadisti väärin sanoa, että tekee täysrempan rivariin ja maksaa siitä 15ke, mutta jättää mainitsematta, että keittiötä ei tarvinnut uusia. Sen hinta kun on helposti vähintään 5ke ja silloin käytössä on sitä halvinta, mitä kaupasta ylipäätään saa :/

    Mites noin muuten, onko tossa 15ke mukana kuinka paljon vaatekaappia / muuta kiintokalustetta? Khh ja vessaan sanoit, että meni 700e, mutta entä muut tilat?

    Lisäksi kiinnostaa, onko tossa satunnaiset rautakauppareissut. Just tossa laskin, että bauhaussiin meni 2052e ns. satunnaisiin ostoksiin eli ihan puhtaasti tavaraan, jota piti hakea täydennyksenä: joku pikku maalipurkki, pensseleitä, maalarinteippiä, lisälaastia, listoja, työkaluja. Tämä ei siis sisällä mitään suurempaa kuten lattialämmitystä, suuria maalipurkkeja, laattoja, lattiaa jne jne.


    Olisi kiva, jos jengi laittaisi vähän jakoa, miten rahat rempassa menneet, niin sunnilleen tietää, miten noi rahat rempan kesken jakaantuu :)

    Oma jako rempassa about, tästä en oikeasti keksi oikestaan mitään säästökohdetta, ellei sitten olisi tinkinyt siinä, mitä materiaaleja käyttää. Ollaan kilpailutettu aika rankasti jokainen kohta joten sinänsä löysää näissä ei pitäisi kovasti olla:

    5800e sähköt
    * n. 30kpl rasioita
    * n. 15kpl valokytkimiä
    * Kaikki uusiksi keskusta myöten
    * 60h ammattimiehen työtä

    4700e rakennusammattilainen
    * alakerran laatoitusta reilu 40 neliötä
    * vessojen pohjat + vedeneristeet
    * vessojen laatoitusta about 70 neliötä
    * vessojen viemäreiden uusiminen muhviin asti

    2700e putket
    * kaikki käyttövesiputket uusiksi asunnon sisällä (2x wc + keittiö)
    * kaikki näkyvät putket kromattua
    * piilossa olevat putket muovia
    * ei sisällä vesikalusteita

    5000e lattiamateriaalit
    * alakertaan kiiltävä kuivapuristelaatta
    * yläkertaan vahattu tammiparketti

    1000e vessojen laatat
    * kiiltävä 40 x 25cm (olisko ollut n. 60 neliötä)
    * tehostelaattana lasimosaiikki (olisko about 10 neliötä)

    4000e asunnon kiiltokalusteet pl keittiö
    * 9m kaappia
    * Tästä 1.5m lasiliukuovea
    * Muuten korkeakiiltoiset kaapinovet
    * Kaapin sisukset ulosvedettävää koria/laatikkoa 160cm asti

    10000e keittiö
    * 6000e korkeakiiltoiset kaapit, uuni, taso, liesituuletin, mikro
    * yläkaappia 2.8m
    * alakaappia 4.8m
    * 1500e jääkaappi (side by side, musta)
    * 1700e kivitaso
    * 400e välitila
    * 100e välitilan valot
    * 300 lasia ja pientä tilpehööriä

    4000e vessojen kalusteet
    * hanat, pari lavuaaria, sadesuihku, pyyhepatteri, teetetyt kalusteet (pienet vessat, pakko teettää), ido seven d pöntöt, lasinen suihkuseinä, koukut jne

    1000e mukavuuslattialämmitykset
    * Kaikkialle missä laattaa, mukavuuslattialämmitys

    1000e konevuokriin
    * Jyrsintäkonetta, piikkauskonetta jne

    1000e roskalavoihin
    * 2kpl lavoja ihan täynnä, jätemaksut näistä 700e

    600e maalit
    * pohjamaali joku edullinen pohjamaali
    * kaikki sävytetyt maalit cello

    600e puukeskus
    * mdf ja massiivipuuta kaiken maailman pikkujuttuihin

    500e koneostoksiin
    * laadukas iskuporakone ja akkuporakone

    1000e (about) lasia
    * Suuria peilejä
    * Erilaisia laseja suojaksi esim eteiskaappiin


    Meillä oli alunperin tavoitteena tehdä halvemmalla, mutta kummasti siinä taas kävi niin, että ei haluttu liikaa tinkiä siitä mitä laitetaan. Alkuperäinen tavoite oli päästä n. 400e/neliö, nyt meni 500e. Edellisessä kämpässä meni aika tarkkaan sama.

    Sitten joskus kun teen seuraavaa remppaa, varaan ihan suosiolla sen 500e neliö, niin ei tarvise yllättyä siitä, miten taas tuli kalliimpaa :(
     
  15. Nautiskelija

    Nautiskelija Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2009
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Famous last words :) Itse olen huomannut, että rempat menee aina pitkäksi budjetin suhteen. Nälkä kasvaa syödessä...

    Muuten ihan asiallisen näköinen kotiteatteri. Mukavaa myös huomata, että on muitakin perfektionisteja, mitä tulee pintavetoihin.
     
  16. Sinth

    Sinth Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.02.2005
    Viestejä:
    219
    Saadut tykkäykset:
    0

    Jep, monet kuuluu laumaan "irroitin jopa listat ja maalasin talon KAIKKI seinät, tein siis täysremontin". Meillä uusittiin vesikatto, kaivettiin uudet salaojat, uusittiin viemärit, sähköt ja vedet kunnan liittymään asti. Rahaa paloi yli 20k€ eikä sisällä näy vielä muuta kuin kauhea sotku paikkojen avaamisen jäljiltä (okei, nyt ollaan jo päästy pitkällekkin eteenpäin).

    Eihän sitä tietysti tarvitse "täysrempassa" aivan kaikkea tehdä, mutta olisi mielenkiintoista tietää mitä kaikkea ilmoitetulla budjetilla on saatu korjattua.

    Pointsit säätäjälle hienosti tehdystä remontista sekä ennen kaikkea hienosta dokumentoinnista. :thumbsup: Ilman näitä aktiivisäätäjiä olisi tämäkin palsta tylsempi lukea. Rehellisyyden nimiin on kyllä sanottava että pidin entisestä olohuoneesta piirun verran enempi, toki uusikin on hieno.
     
  17. M.R

    M.R Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.01.2006
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täällä päin reilu vuosi rivitaloasunnon remontointia on takana.
    Asunnon pohjaan emme remontin yhteydessä tehneet suurempia muutoksia. Olohuoneen ja ruokailutilan erottava seinä sai lähteä ja keittiön kaappeja lisättiin hieman.
    Yläkerrasta poistettiin yksi ovi tukkoisessa aulassa kulkua helpottamaan. Kylpyhuoneesta poistettiin turha lavuaari ja sinne lisättiin toinen suihku.
    Huolimatta siitä, että pohjan muutokset pidettiin minimissä oli myllerrys muuten perusteellinen. Uusimme kaikki pinnat pieniä lattianpätkiä ja kattoja lukuun ottamatta, vaihdoimme portaat, päivitimme keittiön, kylpyhuoneen ja saunan täysin uuteen uskoon jne. Tähän mennessä kustannukset noin 25 k€ koko remontista.
    Ennen remonttia Valmis (ainakin melkein)
     
  18. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs te olette rahoittaneet kaikki hienot rempat? Meinaan kun asuntoonhan ei yleensä anneta lainaa kuin asunnon arvon verran. Tulee vähän hintavaksi remontoida käyttölainalla tms.
     
  19. obeesi

    obeesi Guest Guest

    Liittynyt:
    16.01.2008
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    M.R, hienot rappuset! Tykkään!

    Me tehtiin juuri pieni pintaremontti yläkerran ainoaan huoneeseen (noin 20m2), paneelia seiniin, uudet listat, maalia hormiin ja paneeleihin. Yllättävän paljon seinät vetivät paneelia. Jos sitten kesällä hiois lautalattian ja näyttäis sille jotain maalia..

    Lasikuisti taitaa olla seuraava remppakohde, ilmeisesti lattiaan tulee laattaa ja seiniin paneelia. Onko jollain kokemuksia lattialämmityksestä? Minkälaista ja mistä?
     
  20. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä me ainakin saatiin asunnonhinta +25,000€ ihan ilman temppuiluja.