Avatar (2009, James Cameron)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 18.08.2008.

  1. Aceman

    Aceman Shot down in flames!

    Liittynyt:
    23.02.2000
    Viestejä:
    3 603
    Saadut tykkäykset:
    149
    Tell that to Ebert. :D

    ...no taisihan se yks StaWa-pyhäinhäväistyskin saada aikoinaan lähes täydet pongot ko. kriitikolta.
     
  2. flimtrick

    flimtrick Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2005
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin tietysti, tämä on vain mun näkemys ja mielipide. Jos joku antaa Avatarille 5 tähteä, meidän käsitys hyvästä elokuvasta on täysin eri ja tarkoittaa varmasti ihan eri asioita.
     
  3. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo muuten on voinut yleensä luottaa hyvin Eepertin revikoihin mutta muutaman isomman nimen kanssa yleensä lipsuu aivan liian hyvät arvosanat. Muita harha-askelia muun muassa Matrixin jatko-osat.
     
  4. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56


    Siis MINÄHÄN olen aina ja joka asiassa oikeassa ja kaikki jotka ovat MINUN kanssani eri mieltä ovat vakavasti mielisairaita ja täysin epänormaaleja yksilöitä, jotka sietäisi ohjata välittömästi pakkohoitoon, koska eivät kykene toimimaan normaalissa maailmassa..ei vittu morjens!! :rolleyes:
     
  5. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    Tervetuloa internetiin!

    Ois paljon tylsempää jos ei tätäkin huvia olisi.
     
  6. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Siis onko tämä Avatar nyt paska vai ei?
     
  7. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Komeita tehosteita ja tuhanteen kertaan (paremmin) nähty tarina, jonka olisi luullut olleen kymmenen vuoden kehittelyn jäljiltä parempi.

    Käy varmaan kuten Titanicin kanssa, palkintoja jaetaan, mutta L.A Confidentialin kaltainen mestariteos jää varjoon, joka sitten huomataan harmillisesti vasta vuosien päästä.
     
  8. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ok. Koska teikäläinen ehti vastaamaan ensin, niin mä nyt sitten pidän tätä sun tuomiotasi absoluuttisena totuutena :D

    En ole itse saanut vielä edes katsottua Avatarin traileria ja nyt jo luin jostain, että leffa on rikkonut miljardin dollarin haamurajan parissa viikossa. Huikeana 3D-elämyksenä ja Cameronin comeback-leffana tätä on kai lähinnä hehkutettu.

    Mutta jostain syystä meikäläisen hälytyskellot alkoivat heti soimaan, kun selailin näitä dvdplazan kommentteja...melko vahvasti tuntuisi elokuva jakavan mielipiteitä. Ja olen huomannut, että yleensä kun tällainen megaleffa jakaa mielipiteitä, niin olen itse loppujen lopuksi leffan nähtyäni liittynyt juuri niiden soraäänten joukkoon..perjantaina pitäisi kaverin kanssa käydä pitkästä aikaa leffateatterissa, mutta taidan ehdottaa kaverille, että jätetään Avatar väliin ja mennään katsomaan vaikka The Road, A Serious Man tai The Hurt Locker.
     
  9. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huomattavasti parempia vaihtoehtoja. Aidosti puhuttelevia, koskettavia ja mieleenpainuvia elokuvia, joista saa irti uskomattoman paljon.
     
  10. kasper

    kasper Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.07.2003
    Viestejä:
    287
    Saadut tykkäykset:
    1
    Avatar on vielä näkemättä, mutta Ebert on kieltämättä kumma mies. Nicolas Cagen tähdittämää Knowing-elokuvaakin ylisti viime vuonna yhdeksi kaikkien aikojen scifipätkistä. :hitme:
     
  11. zoomoo

    zoomoo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2008
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Avatar on sinänsä erikoinen elokuva, että ymmärrän kyllä jos se kolisee kympillä joillekkin katsojille. Kärjistettynä kuvittelisin, että esim. Ebert on sellainen henkilö joka ei ole hirveästi pelaillut mitään videopelejä (Avatar on videopeli elokuvamuodossa) niin kyllähän Avatar kokemuksena varmasti kolahtaa aivan eri tapaan.

    Itse taas kuulun siihen ryhmään joka aivan rehellisesti pitää Avataria täysin typeränä tuuttailuna. Avatar on mielestäni hengetön, sieluton, pinnallinen, hävettävän kliseinen vanhoja ideoita täynnä oleva erittäin näyttävä kasa jätettä. Ja kyse ei ole siitä, että "pitää olla eri mieltä kuin muut" tai siitä, että en ole kohdeyleisöä/en pidä chickflickeistä.

    EDIT: Yllä olevaan Knowingiin.. Ei helvetti se oli paskaa.
    Mitä tulee elokuviin ja peleihin niin niissä on oma maailmansa ja tietyt säännöt jne. ja jos näitä sääntöjä muutetaan kesken kaiken niin tulee aivan sietämätön ja kusetettu olo.
    Esimerkkinä vaikka peli/elokuva X jossa lennät avaruusaluksella ja vastassa on alkuasukkaita jotka heittelevät sinua tomaateilla. Alussa tomaatit eivät tee mitään vahinkoa mutta myöhemmin tomaatit räjäyttävät koko saatanan aluksen tuhannen pillun päreiksi. Jotkut kutsuvat tätä viihteeksi mutta minä pidän sitä katsojien aliarvioimisena. Sekava teksti mutta toivottavasti pointti edes hiukan valkenee :D
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2010
  12. kahvikuppi

    kahvikuppi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.09.2009
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Avatar on kuin nuorille suunnattu piirretty joka on tehty tarinan osalta alta 10 vuotialle. Tarinan alkuasukkaat on enemmän Roland Emmerich ohjaaman 10 000 BC tasoa kuin Mel Gibsonin ohjaaman Apocalypton. Suuria rooleja ei ole vaikka joistakin hahmoista onkin rakennettu ulkoisesti kuin lastenleluiksi sopivia hahmoja.

    Elokuva ratsastaa visuaalisen ilmeen voimin ja tätä tukee Cameronin hyvä ohjaus sekä seasta löytää vanhoistakin leffoista pieniä asioita. Elokuva ei kuitenkaan missään vaiheessa sorru sellaiseen ärsyttävyyteen kuin Transformes joka aiheuttaisi myötähäpeää. Vahvuuksia on myös se maailma joka on omanlaisensa ja tietyllä tapaa kiehtova.

    2009 tarjosi hienoja nimiä elokuvina, mutta yllättävän moni niistä osottautui todella huonoksi. Terminaattori 4 on yksi sellainen joka ei lunastanut odotuksiaan ja rimanalituksen huonouden suhteen teki 2012 sekä jo valmiiksi huonoina tiedettyinä Transformes 2 ja G.I Joe. Joitakin yllättävän hyviäkin paljastui joista ei osannut odottaa mitään kuten District 9, Watchmen ja Inglourious Basterds. Mihin tämä Avatar sitten sijottuisi? Pitäisin itse tätä floppina Cameronin leffana eli ei tämä missään nimessä ole se minkälaista olisin odottanut. Vai pitääkö joku elokuvaa joka on enemmänkin tekniikka demo niin hyvänä? Toisaalta ei tämä nyt missään nimessä ole 2012 tasoinenkaan (niin huono). Jos ei olisi odottanut mitään suurempia niin elokuva olisi voinut jopa olla ihan keskinkerainen lasten seikkailuelokuva.
     
  13. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    Rotten Tomatoes 82%
    IMDb 8.7

    Hyvä on!
     
  14. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Ei kai Ebert ole enää pitkiin aikoihin tehnyt arvosteluissaan mitään muuta kuin referoinut elokuvan juonen ja lopuksi lätkäissyt jonkun käsittämättömän arvosanan. Äijän seniiliaivot ovat todellakin rapistuneet lopullisesti, jos kerran on mennyt hehkuttamaan Knowing-leffaa :D

    Ammattikriitikot ja sekopäiset fanipojat. Kumpaakaan ei kannata kuunnella :D

    Viimeisin isku vasten kasvoja tapahtui tuossa jokin aika sitten, kun sain vihdoin tsekattua Wall-E:n. Kyseinen leffa on kerännyt sekä rottentomatoesisssa että myöskin databasessa huimat pistekeskiarvot, mutta mielestäni leffa oli tylsä, epähauska, persoonaton ja yhteiskuntakritiikissään yhtä hienovarainen kuin norsu posliinikaupassa.

    Annan enemmän painoarvoa plazalaisten kommenteille. Tämä saitti on ainakin omalla kohdallani osoittautunut paljon paremmaksi indikaattoriksi kuin rottentomatoes ja imdb yhteensä.
     
  15. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 300
    Saadut tykkäykset:
    594
    WALL·E:han on yksi Plazan kehutuimmista elokuvista.
     
  16. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    Juu toki plazalaisetkin voivat joskus erehtyä :D Wall-E taitaa olla yksi viime vuosien kehutuimmista elokuvista ihan sivustosta riippumatta.

    Eli enhän minäkään nyt läheskään aina ole samaa mieltä plazan enemmistön kanssa, mutta kuten sanoin, plazan "yleinen konsensus" pitää omalla kohdallani useammin paikkansa kuin vaikkapa rottentomatoesin tai imdb:n keskiarvot.

    Eli plazan kommentteja lukemalla saan yleensä paremman näppituntuman siitä, että tulenko pitämään jostain tietystä leffasta vaiko enkö. Toki asiaan usein vaikuttaa moni muukin muuttuja. Kommentit ovat vain yksi suuntaa antava indikaattori muiden joukossa.

    edit Paras vaihtoehto varmaankin olisi se, jos katsoisi elokuvan ilman mitään indikaattoreita ja ilman ennakkokäsityksiä. Käytännössä täydellinen ennakkokäsitysten välttäminen on kuitenkin hyvin hankalaa. Ja sitä paitsi kyllähän ennakkospekulaatiot usein kuuluvat asiaan.
     
    Viimeksi muokattu: 06.01.2010
  17. sek

    sek Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.04.2004
    Viestejä:
    126
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mielestäni huikea audiovisuaalinen kokemus. Toki tarina oli kevyt, mutta se oli odotettavissa. 4/5.
     
  18. hapyli

    hapyli Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2009
    Viestejä:
    82
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juurikin näin. Ensimmäisenä 3D kokemuksena oli kyllä hieno. Täytynee käydä toisessa teatterissa katsomassa uudestaan kun huhu kertoi sielä olevan parempi 3D-tekniikka :rolleyes: Ensimmäistä kertaa tuli istuttua melkeimpä kolme tuntia paikallaan tuijottaen visuaalista tarjontaa.
    Tarina tosiaan oli mitä oli:
    [​IMG]
     
  19. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä Avatar muistetaan tulevaisuudessa sinä elokuvana, joka aiheutti viimein sen kun ihmiset lakkasivat välittämästä mitä katsovat, kunhan se on nätin näköistä.

    Coming soon: Fart - the movie IN 3D!
     
  20. Mule

    Mule Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0