Avatar (2009, James Cameron)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Streami, 18.08.2008.

  1. manlyman

    manlyman Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    113
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uudenvuodenpäivänä Tennispalatsissa 3D:nä katsottuna, lisään minäkin omat tunnelmani leffasta:

    3 tuntia meni nopeasti ilman pitkästymisen hetkiä eli keskimääräistä parempi elokuva on kyseessä. Tarina oli todella heppoinen, mutta tuotantotiimi oli onnistunut puristamaan höttötarinaan kiinnostavat puitteet ja hienosti eteenpäin rullaavan kässärin. Hahmot ovat lähes kaikki tyhjiä patsastelijoita varsinaista päähahmoparia lukuunottamatta, mutta tämä toimii oikein hyvin lasten seikkailutarinana missä hyvät on hyviä ja pahat pahoja! Toimintaa oli riittävästi ja se oli näyttävää, love interest täkyä sopivasti eikä sankarittaren hottius ollut päälleliimatun rasittavaa niinkuin se oli esim. Transformers-leffoissa.

    Lyhyesti sanottuna hyvä, tavanomaista parempi toiminta/scifipätkä jonka hyvällä maulla toteutettu 3D ja uraaurtavan realistinen CGI (kyllä, se oli oikeasti niin hyvää) nostaa hetkessä unohdettavasta merkkitapaukseksi. Elokuva jäänee katsojien mieleen samalla tavalla merkkitapauksena kuin Jurassic Park - ja vastaavasti 10 vuoden sisällä tätä katsotaan korkeintaan retrofiilistelymielessä, muistellen että tämä oli se elokuva joka löi 3D:n lopullisesti läpi.

    3,5 / 5 --> Kannattaa katsoa 3D:nä, kyseessä on elokuvahistorian merkkipaalu siinä missä esim. Jurassic Park ja Titanic

    Teknisesti 3D on päivänselvästi vielä kehitysvaiheessa eli itse en tule käymään 3D-leffassa ennen kuin framerate on saatu nostettua tasolle 60 framea/silmä/sekunti. Toimintaleffalle nykyinen teknologia ei ole riittävä. Toisaalta rauhallisissa kohtauksissa 3D toimii jo nykyisellään parhaimmillaan erinomaisesti. Myös muita teknisiä kömmähdyksiä on runsaahkosti 3D:n suhteen (liikaa motion blurria jolla yritetty kompensoida matalaa frameratea --> ei toimi, 3D vaatii realistisen nopean frameraten ilman motion blurria... lisäksi syväterävyys on oltava 3D:ssä syvä --> kohtaukset rakennettava eri tavoin kuin perinteisessä elokuvanteossa, muuten aivo ja silmät hylkii kuvaa kun ei pysty katsomaan sinne minne haluaa tai yrittää fokusoida blurrattuun taustaan...)

    Toivottavasti esim. seuraava Star Trek on jo jonkinlainen 3D:n merkkipaalu missä näihin asioihin on kiinnitetty enemmän huomiota!
     
    Viimeksi muokattu: 03.01.2010
  2. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan viihdyttävä pätkä. Ilman 3D:tä tämä olisi ollut paljon turhempi pätkä, nyt jaksoi uutuudenviehätys pitää kiinnostusta yllä koko keston ajan.

    Kolmiulotteisuudesta huomasi sen että efekti ei ollut kuvatuissa pätkissä yhtä hyvää kuin cgi-osuuksissa. Johtunee reaalimaailman rasitteista kuten optiikan virheellisyydestä, ja perspektiivillä ja syväterävyydelläkään ei voi yhtä vapaasti kikkailla.

    Hahmot oli mitä oli, itse kuitenkin pidin karrikoidusta turboahdetusta badass-everstistä, vaikka joku sitä täällä moittikin. Tarina oli jossain määrin ennalta-arvattava sademetsä/pocahontas/internet/tanssiisusienkanssa/irakinsota-stoori. Uskon että hypetyksen laimennuttua kukaan ei tätä tule sinänsä elokuvana kaipaamaan vaan tämä jää historiaan teknisenä merkkipaaluna.

    Elokuvana * * ½
    Teatterikokemuksena * * * * ½
     
  3. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä leffa on kyllä katsottava 3d:nä. Tarinahan on sinänsä vanha tuttu, mutta se ei haitannut kun 3d:n kautta tapahtumiin pääsee paremmin sisälle. Kohtaukset sisätiloissa, viidakossa olivat niitä missä tilantuntu tuli parhaiten esille. Lentokohtauksetkin ovat hienoja mutta enemmän pidin silti näistä tavallisista kohtauksista missä mitään ei työnnetty silmään ja niitähän tässä ei varsinaisesti paljoa ollutkaan.

    Hahmojen animoinnissa oltiin menty eteenpäin mutta ihmismäisyyttä vielä puuttui mutta toisaalta näissä pitäisi aina muistaa että nytkin kuvattiin toista lajia kuin ihmisiä, joilla oikeasti kaikki kasvonilmeet voivat tarkoittaa ihan toista. Tietenkin kasvonilmeet oli yritetty tehdä ihmismäisiksi koska leffayleisö haluaa samaistua päähenkilöihin eikä miettiä hahmojen biologiaa.

    Voittojen maksimoimiseksi eli perheiden saamiseksi teatteriin väkivaltaa tehtiin ilman verta ja irtojäseniä vaikki lopun taisteluissa ei ilman tappioita selvitty. Eipä se paljoa haitannut kun lähinnä leffa kului sen maailman ihasteluun. Lopputekstitkin katsoin loppuun koska silmäkarkki jatkui vaikka muulla leffayleisöllä oli jo kiire pois.
     
  4. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Ajoittain hienon näköinen, mutta täysin tyhjä tekele. Täydellinen klisee, 10+.
     
  5. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yllätyin positiivisesti. Puhtaan tekniikkademoilun asemasta elokuvassa olikin ihan kiva perusidis ja sujuvasti kulkeva, joskin paikoin kliseinen, tarina. 3D-toteutus pomppaa tähänastisista kokemuksista kirkkaasti kärkeen, ja CGI oli muutenkin hienoa - kasvonilmeet eivät olleet kumisen kökköjä vaan luontevia, tästä iso plussa. Toimiva viihdepläjäys, jonka voisi hyvin nautiskella kaksiulotteisenakin.

    3.5 / 4
     
  6. viinikellari

    viinikellari Guest Guest

    Liittynyt:
    06.10.2004
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole yhtään 3D-elokuvaa tämän lisäksi nähnyt, joten en pysty sanomaan miten muissa elokuvissa tämä uusi ulottuvuus toimi. Mutta tässä kolmiulotteisuus ei millään tapaa häirinnyt ja välillä jopa unohti katsovansa 3D-elokuvaa. Minusta hyvä merkki.

    Tarinan kliseisyys ei haitannut. Tälläisissa elokokuvissa on jo alusta asti selvää miten elokuva loppuu. Digihahmotkin olivat uskottavia, ja alkuihmettelyn jälkeen unohti katsovansa viisimetrisiä sinisiä olioita.

    Suurimpana miinuksena oli tunteen puuttuminen. Elokuva ei onnistunut tunnetilojen luomisessa; ei juurikaan välittänyt tai pelottanut kenenkään puolesta. Tai sitten olen vaan kyyninen vanha pieru joka ei enää innostu kuin kerran vuodessa elokuvista :)
     
  7. Jan

    Jan Käyttäjä

    Liittynyt:
    21.09.2002
    Viestejä:
    1 602
    Saadut tykkäykset:
    0
    [​IMG]
     
  8. klmake

    klmake You’ll Never Walk Alone Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.01.2003
    Viestejä:
    1 529
    Saadut tykkäykset:
    102
    Huomenna olisi tarkoitus mennä katsomaan tämä elokuva 3d-versiona Tennispalatsiin. Koetin searchilla etsiä tästä ketjusta vastausta, mutten löytänyt. Onko silmälaseista haittaa elokuvaa katsottaessa vai olisiko järkevämpää laittaa piilolinssit päähän? En mielelläni pidä piilolinssejä, koska ne eivät syystä tai toisesta oikein sovi silmiini, joten valitsisin silmälasit, mikäli niiden kanssa ei tule kovin suuria ongelmia.
     
  9. tikox

    tikox Guest Guest

    Liittynyt:
    16.08.2007
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    Korvientaustat kipeytyivät ja niitä joutui aina välillä hieromaan mutta ainakin ne lasit joita minä teatterissa käytin sopivat kyllä muuten ihan hyvin silmälasien päälle. Veikkaisin että olisivat korvat vähän kipeytyneet ilman omiakin silmälaseja.
     
  10. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei ne nyt ihan noin samanlaisia ole. Cameron lisäsi vielä ne ohjattavat robotit ja sen, että eläimiä voi ohjata, jos solmii lettinsä niiden sarviin...
     
  11. arthur

    arthur Guest Guest

    Liittynyt:
    28.06.2002
    Viestejä:
    2 430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Normikokoiset lasit mahtuu ihan hyvin alle.
     
  12. kautium

    kautium Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.03.2005
    Viestejä:
    422
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten aiemminkin kirjoittelin, minä luulen että silmälaseista on jossakin mielessä jopa etua. Ei välttämättä mukavuuden suhteen kun joutuu pitämään kaksia lasejä päällekäin, vaan siinä mielessä että jos on tottunut laseihin silmillä, eivät 3D-kakkulat häiritse tai aiheuta päänsärkyä tms. lieveilmiöitä varmastikaan ihan yhtä paljoa kuin mitä ne voivat aiheuttaa muutoin laseihin tottumattomille.

    Mullakin on tavalliset lasit, eivätkä ainakaan JKL:ssä käytettävät XpanD 3D -lasit haitanneet käytännössä pätkääkään. Muunlaisiakin kokemuksia on tosin olemassa, mutta henkilökohtaisesti ei ole kuin positiivista sanottavaa.

    PS. Kannattaa sitten pestä ne omat lasit ennen kuin menee elokuviin, eikä haittaa vaikka taskussa olisi joku liina myös niitä 3D-laseja varten.
     
  13. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toisen kerran nähty ja nyt totuin heti laseihin ja sain nauttia koko pätkän ilman ongelmia lasien kanssa. Ikävä kyllä kerrassaan surkea juoni ja muutenkin yltiökliseemäisyys paistoi entistä selvemmin läpi ja joudun hilaamaan alkuperäistä arviotani(oliko se nyt 3.5) numeron alaspäin 2.5.

    Ei se 3D niin hienoa ollut että olisi voinut sivuuttaa tarinaan liittyvän täydellisen mielikuvituksettomuuden.
    Naurattaa jo valmiiksi jos tästä (muuten kuin tehosteisiin liittyen) tulee joku palkintorohmu.
    Saattaa tapahtua samanlaisia vääryyksiä kuin Cameronin edellisen leffan kohdalla (L.A. Confidential ja kaksi muuta elokuvaa jotka olivat esmes paras elokuva kategoriassa huomattavasti parempia).
     
  14. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ainiin, unohtui vanhat itkut ruudunpäivitysnopeudesta eli 24 fps on liian hidasta. Toimintakohtaukset hyppii paikasta toiseen ja näen nykimisen jo ihmisten normi liikkeissä. Etenkin kun 3d tuo lisää todenmukaisuutta niin tuo nykiminen ihan peruskohtauksissa häiritsee. Olisivat nyt samalla tuplanneet sen fps:n.
     
  15. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kävin katsomassa 3D:nä, pidin tuotoksesta varauksetta. Uusissa digielokuvissa alkaa kaipaamaan frame-raten nostoa esim. sinne 48 fps:ään. Arvioitava omassa fantasia/scifi genressään, oma pisteytykseni ****1/2.
     
  16. Mule

    Mule Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2005
    Viestejä:
    80
    Saadut tykkäykset:
    0
    Käväisin katsomassa leffan Oulussa sekä Plaza 1:ssä että Star 1:ssä.

    Leffa täytti odotukset ja toimi vielä toisella katselulla. Mielestäni Cameronin tarkoitus on ollut tarjota katsojalle kokemus, jossa pääsee itse virtuaalisesti selkeästi Maasta poikkeavan vieraan planeetan pinnalle, aivan kuten elokuvan päähenkilökin keinoruumiissaan. Yleensä scifileffoissa vieraat planeetat ovat joko aavikoita tai suoraan Uuden Seelannin viidakossa kuvattuja. Elokuvassa paikalla olemisen tuntu oli vahva. Alussa oli selvästi jäänyt eka kerralla tapahtumista paljon ohi 3D näkymää ihmetellessä.

    Hyvää minusta oli se, että selvästikin asioiden taustoja oli jaksettu mietittiä etukäteen. Esim. leijuvien vuorien fysiikka tuli epäsuorasti esille, pieniä yksityiskohtia oli mietitty, suprajohtava levitaatio ja köynnökset pitävät vuoret paikallaan. Avatar hahmo poikkeaa pienissä yksityiskohdissa kuten sormien määrässä Naveista. Varsinaisia fysikaalisia mahdottomuuksia ja epäloogisuuksia oli vaikea löyää.

    Mietiskelin mm. että mikäli planeetan asukkaat muistuttavat ihmistä on loogista, että myös eläinkunnassa on samankaltaisia kehityskulkuja kuin Maassa. Ehkäpä elämän taustalla molemmilla planeetoilla ovat samat avaruudesta tulleet itiöt. Tuollaisen planeettaälyn kehittyminen on aika vaativa evoluutiomielessä ja ehkä ilman sitä elämä ei ole missään päässyt kehittymään riittävän pitkälle tuottaakseen itiöitä avaruuteen. Jostain syystä Maapallon Gaia on epäonnistunut tehtävässään, saataisiinko apua Pandorasta?
    Kaivosmiehillä oli vain paikallisen eläinkunnan hillitsemiseen tarkoitettuja aseita, varsinaiset joukkotuhoaseet puuttuivat ja joduttiin mm. improvisoimaan pommittaja ja sen aseistus.

    Cameron on minusta onnistunut melko hyvin tasapainoilemaan juonenkehityksen ja toiminnan suhteen siitä päätellen, ettei missään vaiheessa tullut vilkuiltua kelloon näytöksen aikana. Jatko-osille jää ainakin tilaisuus tutustuttaa hahmoihin paremmin. Katsojalle jää elokuvassa aikaa seurailla tuotakin latvustossa pörräävää öhkömönkijäistä tai ihailla maisemia. Pitää muistaa, että moni kateellinen hehkutti satojen miljoonien dollarien tappioita tuottavaa jättismurffifloppia trailereiden perusteella. Viime vaiheessa leffasta on muistaakseni leikattu 40 min materiaalia pois paremman lopputuloksen takia.

    Finnkino käyttää eri tekniikkaa kuin Star, mutta yllättävän samanlainen kokemus oli molemmissa teattereissa. Starin passivinen Dolby 3D pysyi nopeissa kohtauksissa paremmin mukana kuin Plaza 1:n aktiivilasit, mutta toisaalta vaikka istuin Starissa 5 rivissä jäi kokemus hieman etäisemmäksi kankaan pienemmän koon takia kuin Plazan 6. rivillä. Starissa kuva näytti syvyyssuunnassa hieman venyneeltä. Ehkäpä tuo 3D efektin ylikorostuminen johtuu siitä, että kuvakoko oli suhteellisesti hieman pienempi?

    Tähtiä 4.5/5 elokuvakokemukselle.
     
  17. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Eilen tuli käytyä Forssan Biokaaressa katsastamassa tämä paljon kohuttu ja kehuttu Avatar. Kaverin kanssa päätettiin mennä reteästi ihan eturiviin ihmetteleen. Ehkä olisi voinut mennä pari riviä taaksepäinkin. Senverta lähellä toi eka rivi, että piti vähän ylöspäin koko ajan luuppailla. No eipä ollu ainakaan ketään edes häiritsemässä. Hyvin tuli Pandoran kaunis planeetta naamalle. Kerran joutui oikein väistämäänkin, kun kaasuputilo tuli suoraan päin. Rupes oikein naurattamaan moinen. Hyvin säästeliäästi noita päin lenteleviä asioita tässä kuitenkin esiteltiin. 3D olisi tässä selvästi palvelemassa itse tarinaa eikä pelkästään tarjoamassa halpoja huveja kansalle.

    Tarina oli toi tuttu ja turvallinen, mutta eipä siitä nyt kovin paljoa voi sakottaa. Homma toimi ja sillä siisti. Elämme kuitenkin jo niitä aikoja, missä kaikki perusstoorit ovat jo ainakin kertalleen kerrottu. Pääasia että ohjaaja tuo vanhaan jotain uutta ja omaa. Ja senhän Cameron tekee.

    Enpä ole ikinä nähnyt elokuvissa noin hienosti luotua maailmaa. Maisemat, kasvit, eläimet ja itse Navit olivat kaikki viimeisen päälle hyvin tehtyjä. Suu oli koko ajan virneessä kun ihasteli vastaantulevia kasveja ja outoja otuksia. Paras otus oli tää jonkinlainen pikkulisko joka nousi pyörien lentoon samaan tapaan, kuin joku pieni ilotulite. Ei voinut muuta kuin nauraa kun seurasi otuksen pyörimistä ilmassa. Ja mikä kuitenkin parasta tässä koko Pandoran planeetassa, niin se oli koko ajan elossa ja tuntui ihan oikealta paikalta.

    James Cameron osaa edelleen ohjata. Varsinkin elokuvan rytmitys oli kohdillaan. Harvoin on vajaa kolme tuntinen mennyt noin nopeasti. Kellokin oli ranteessa ja kännykkäkin käden ulottuvilla, mutta niitä ei pahemmin tullut mieleenkään kurkkia. Sais tehdä mies useimminkin elokuvia.

    Näyttelijöistä ei ole mitään pahaa sanottovaa ja heidän hahmonsa täyttivät myös hyvin asiansa. Mitään syväluotaavampaa raporttia heidän syvimmästä olemuksestaan en jäänyt kaipaamaan. He olivat karikatyyreja jotka palvelivat hyvin tarinaa. Sotahullu eversti oli kyllä loistavasti vedetty yli. Oli se pahamies... :D

    ****

    Edit: Innolla odottelin myös Alice in Wonderlandin 3D traileria, mutta eipä näkynyt... :weep:
     
    Viimeksi muokattu: 03.08.2013
  18. ipeniemela

    ipeniemela Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.09.2004
    Viestejä:
    797
    Saadut tykkäykset:
    56
    Kävin lauantaina vaimon kanssa katsomassa Avatarin ja omat fiilikset leffasta oli vähän niinkuin Tanssii susien kanssa LOTRin kaltaisessa fantasiamaailmassa, sotilastukikohdan ja teknisten vempeleiden siivittämien toimintakohtausten tuodessa vahvasti mieleen Aliensin. 3D-tekniikan luoma syvyysvaikutelma oli ihan makee, mutta ei nyt sentään maata mullistanut. Arpipäinen eversti oli aika kylmäävä pahis, heh. Kaiken kaikkiaan Cameronin tuotannosta ihan hyvää keskitasoa, lähin vastine aiemmasta filmografiastaan lienee Abyss. 3,5/5
     
  19. flimtrick

    flimtrick Guest Guest

    Liittynyt:
    29.06.2005
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli sit Avatar käytyä katsomassa kun pääsin halvalla 5 euron sarjalipulla näytökseen. Ja kuten vähän jo pelkäsinkin, kuraahan tää oli.

    Mä annoin Avatarille mahdollisuuden ja itse asiassa alkupuoli lähti ihan hyvin käyntiin. Erityisesti kun ensimmäisen kerran laskeuduttiin Pandora planeetalle oli 3D-visuaalit mun mielestä todella hienot ja näyttävät. Hienosti oli viidakko toteutettu ja pieniä yksityiskohtia vilisi ja katsoja astui aivan omaan maailmaan. Hienosti kyllä 3D tuo kuvaa syvyyttä.

    Anyway, suht lupaavan alun jälkeen homma lässähti keskivaiheilla täysin eikä paluuta enää ollut. Jotenkin olisi kuvitellut että kun Jaken oli tarkoitus tutustua Navien maailmaan ja kulttuuriin ja tapoihin että tähän olis vähän enemmän paneuduttu ja käytetty kekseliäisyyttä ja luovuutta. Nyt tuntui että ei oikein tiedetty miten edetä ja kerrontakin oli jotenkin vähän kömpelöä. Välillä kuin tyhjästä tuli pari lainia kertojaäänellä joka höpisi pari lausetta jostain Navien filosofiasta tai whatever ja taas yhtäkkiä hypättiin takaisin "taivasmaailmaan". Jotenkin koko leffa jätti erittäin etäisen ja kylmän tunnelman ja Pandora planeetan visuaalisuudesta huolimatta ainakaan minä en päässyt Navien maailmaan sisään niinkuin olis pitänyt. Sen sijaan että olis yritetty tehdä naveista ja niiden maailmasta jotenkin mielenkiintoisia ja omaperäisiä, keskityttiin varmaan joku 20 minuuttia johonkin liskolla lentelyyn. Mulle jäi fiilis että tässä mentiin niin helpoimman kautta kuin mahdollista. Alun jälkeen myöskään visuaalisuus ei ollut enää niin vahvaa ja kun tarina ei ainakaan mua jaksanut kiinnostaa, ei 3D:stäkään enää jaksanut olla kovin innoissaan.

    Tarina ja henkilöhahmot olivat siis täysin kliseistä pateettista kuraa ja lähinnä huvitti kattella näitä karikatyyrisiä ja alleviivattuja henkilöhahmoja. Toimintakohtaukset oli nopeita, sekavia ja hektisiä sekä täysin perushuttua ja tylsää rymistelyä. 3D ei mun mielestä tuonut noihin toimintakohtauksiin mitään uutta, paria naamalle lentävää pommin sirpaletta lukuunottamatta. Myös musiikilla olis voinut esim. Navien maailmaan saada jotain mielenkiintoista ja erilaista jos olisi hieman uskaltanut kokeilla jotain uutta ja innovatiivista. James Hornerin score oli täyttä paskaa alusta loppuun, new-age tyylistä kuoroa ja rumpua ja jousimattoa. Musiikki soi myös koko kolmetuntisen elokuvan taustalla lähes taukoamatta. Säälittää kun tästä leffasta olis voinut saada hyvänkin mutta raha ratkaisee ja tässä ei ole selvästikään uskallettu tehdä mitään vähänkään rohkeampia ratkaisuja. Loppupuolen juonenkäänteet ja tapahtumat saivat aikaan lähinnä myötähäpeää ja huvitusta.

    Viimeisen tunnin ajan tuntui että leffa ei lopu ikinä. Avatar tuntui juuri niin pitkältä kuin oli, ja vielä vähän pidemmältä. Leffasta olis hyvin voinut pätkäistä tunnin pois ja kokonaisuus olisi varmasti toiminut paremmin tiiviimpänä. 3D-elämyksenä mielenkiintoinen mutta ei niin lähtemätöntä vaikutusta jättänyt loppujen lopuksi. En henkilökohtaisesti usko että 3D tulee syrjäyttämään 2D elokuvia.

    Yksi lisätähti paikoitellen hienoista visuaaleista. Paljon tuli tekstiä mutta tästä on niin paljon puhuttu että pakko vähän purkaa tunnelmia koska leffa oli oikeasti silti suuri pettymys vaikka en edes odottanut mitään kovin hyvää elokuvaa. Jos joku oikeasti antaa tälle 5 tähteä ja pokkana väittää tätä mestariteokseksi niin sitten arvostelukyvyssä täytyy olla jotain pielessä.

    **/*****
     
  20. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Samaa voi sanoa myös niistä jotka antavat tälle 1-2 tähteä... :D