Pieniä asioita, jotka pitäisi kieltää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Johnny Fortune, 25.04.2004.

  1. Don MC

    Don MC Käyttäjä

    Liittynyt:
    19.05.2005
    Viestejä:
    1 188
    Saadut tykkäykset:
    39
    Kyllä, mutta fillarilla tieliikenteessä käytettyinä kiellettyjä kumpikin.
     
  2. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Jep. Että nuo vilkkuvat fillarinvalot häiritsevät, oli se sitten tuollainen itse tehty viestissä kuvattu tai kaupasta ostettu. Vilkkuvat valot kuuluvat vain hälytysajoneuvoihin tai suuntavilkkuihin. Ei mihinkään polkupyörien "huomiovaloihin". Ja ne punaiset valot edessä vielä monilla... mitä ihmettä niiden päässä liikkuu...

    Laissa on hyvin tarkkaan määrätty, millaiset valot ovat polkupyörissä sallittuja. Ei autoihinkaan saa laittaa millaisia valoja huvittaa vain siksi että omasta mielestä ne ovat paremmat...:hitme:
     
  3. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Täsmennän, että minä en voi sietää minkäänlaisia vilkkumisia, enkä siis asentele fillariini vilkkuvia valoja. Kaikissa nettiselaimissanikin on flashkillerit, koska en siedä minkäänlaista liikettä eli animaatiota silmissäni. Liike kuluttaa liikaa vähäistä aivokapasiteettiani. Ainoa liikkuva asia mitä siedän, on videokuva. Jopa elokuvien 24...25 Hz töksötys on "vilkkumista" eli ärsyttävää.

    Kun syksyn lehdet putosivat maahan, pääparkani meinasi seota informaatiotulvan alla. Miljoonat monisakaraiset (vaahteran) lehdet tien pinnalla vetivät tiedonkäsittelylinjat päässä tukkoon. Hyvä että tiellä pysyin. Siihen kun vielä olisi lisätty vilkkuva valaistus, olisin taatusti ajellut päin puita.

    Loistelamput myös vilkkuvat, enkä niistä siksi tykkää. Kämpän valaisu on siirretty asteittain TASAJÄNNITTEELLÄ ajettaviin ledeihin. Aina kun jokin loistelamppu hajoaa, korvaan sen välkkymättömällä ledivalolla.



    En siis todellakaan tajua tyyppejä, jotka lisäävät elämäänsä vilkkumista. Itse olen allerginen kaikenlaisille vilkutteluille. Annan silti vilkuttelijoiden vilkkua, jopa idioottien punaista valoa eteensä lähettävien. Ei ole aikaa pysähtyä ja mennä jokaista idioottia erikseen valistamaan valon värien määräyksistä (eteen saa lähettää valkoista tai vaalean kellertävää valoa, kaikenlaiset värivalot ovat kiellettyjä). Toivottavasti auto ajaa idioottien yli ja maailman älykkyysosamäärä täten lisääntyy.
     
  4. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Niinkö? Minä en tiedä polkupyörien valoista mitään. En ole koskaan tajunnut että niissäkin on näin paljon miettimistä. Minulla on noin 20 vuotta vanha Helkama. Toimii edelleen hyvin kun sitä silloin tällöin käy Pyöräkerrarissa huollatuttamassa. Siinä on etupyörää vasten käännettävä dynamo, joka syöttää liikuttaessa virtaa pieneen henkulamppuun. Valo ei vilku mutta ajonopeus vaikuttaa jossain määrin tietysti valon kirkkauteen. Toivottavasti on lain sallima moinen museovalaisin. :D

    Pyöräilen hyvin vähän ja lähinnä kesäaikaan jolloin on valoisaa. Pimeällä tulee ajattua ehkä kerran kolmessa vuodessa.
     
  5. Äkkipoika

    Äkkipoika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.06.2008
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paikallisessa lehdessä poliisisedältä kyseltiin saman asian perään pimeitten alettua. Poliisi ikäänkuin myönsi ongelman mutta toisaalta hän muotoili asian jotenkin tähän tyyliin: parempi on tulla edes jollakin lailla havaituksi kuin ei tulla havaituksi ollenkaan.

    Autoilijalle hankalaa on se, että kun pyritään ajamaan taajamissa suomalaiskansalliseen tyyliin "joustavasti" lievää ylinopeutta (etenkin näillä 30 ja 40 rajoitusalueilla) ja risteyksissä liikoja katselematta/pysähtelemättä esim jalankulkijoitten suojatieylitysten takia, niin vilkkuvalot aiheuttavat helposti pelästyksen tunteen siitä että mitä viddua on tapahtumassa...

    Muistelen tieliikennelaissa olevan maininnan, että ajoneuvoa pitää kuljettaa olosuhteet huomioiden siten, että sen voi turvallisesti pysäyttää tilanteen vaatiessa. Ts. esim. pimeällä tihkusateessa nopeus pitäisi olla sellainen että koslan saa pysäytettyä jos penska juoksee pallon perässä tielle tai risteyksessä tulee fillaristi valot vilkkuen tai vastaavaa. Ts. auto pitäisi pystyä pysäyttämään turvallisesti vaikka joku muu töpeksisi. Okei, monessa tapauksessa tämä on pelkkää teoriaa. Itse myönnän, että kuulun liian usein tuohon "joustavien" ajajien porukkaan. Toisaalta olen huomannut, että kun malttaa ajotapaa sovittaa, niin joutavat peljästykset ovat vähentyneet. Oli kyse sitten vilkkuvista fillaristeista tai vaikkapa suojatielle änkeävistä ;) jalankulkijoista...
     
  6. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jonkin netistä tilatun tavaran "kotiovelle" toimittamisesta/kantamisesta tiedottaminen nettitekstissä.

    Liiterin/paskahuussin/Vieremän Alkon ovelle sitten jos ikkunasta tai savupiipusta ei mahdu ja jollekin ukselle se puketti on pakko roudata mutta ei perkele kotiovelle enää yhtään toimitusta, stna.

    Itse reititän Schenkerin/UPS:n tms. aina ensin jonkin toisen talon takaovelle ja sieltä ensin lammen rantaan, sitten Uuran Shellille, sieltä parvekkeen ovelle ja lopulta otan paketin vastaan kiinteistön katolla savupiipusta.
     
  7. Vorkkis

    Vorkkis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.11.2005
    Viestejä:
    702
    Saadut tykkäykset:
    4
    Big Brother, Facebook, Ihquilu, tonttien myyminen Venäläisille, pakolaisten hyysäys, kaupunkien ahdas talous tilanne ja samalla tuhlataan rahat toisaalla.

    :sick:
     
  8. 71 dB

    71 dB Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    19.01.2005
    Viestejä:
    11 455
    Saadut tykkäykset:
    776
    Viestien kirjoitus kännissä.
     
  9. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    What Hi-Fi:n erehdyttävästi arvosteluja ja testejä muistuttavat maksetut mainokset.
     
  10. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Housujen roikotus puolitangossa yleisenä muoti-ilmiönä.

    Huolestuttavaa on se että tämä vyö kiristettynä puoliväliin persettä -tyylisuunta ei ole enää pelkästään 15-vuotiaitten wannebe-räppäreitten teiniuhomarginaalijuttu vaan globaali pukeutumisilmiö. Tämä on jotain niin käsittämätöntä typeryyttä että en pysty sitä edes käsittämään.



    [​IMG]

    Tyypit viilettävät kadulla housut puolivälissä persettä ja pitävät touhua täysin
    normaalina! Eikö tätä 2000-luvun housumuotia voisi rajoittaa esim. jollain idioottien
    haittaverolla tms?

    Vielä 80-luvulla tämän tason roikottajat olisi haettu saunan taakse ja Sisäministeriön & Lääkintöhallituksen
    yhteisprojektina ohjatusti nostettu niitä housuja taljakiristeisellä old school -turvahenkselillä.
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2009
  11. Mastema

    Mastema Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.11.2006
    Viestejä:
    1 230
    Saadut tykkäykset:
    21
    ^Täysi komppaus. Aikanaan ajattelin että itsepä itsestään idiootin tekevät, mutta on tuo kyllä jotain niin käsittämätöntä ettei mitään rajaa.

    Toisaalta idiooteille naureskelu on niitä pieniä iloja jotka vielä ovat kaikille ilmaisia, joten jatkakoot pukeutumiskyvyllisesti rajoittuneet omalla polullaan, minä jatkan omallani. Partaani nauraen.
     
  12. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Anna idioottien tehdä itsestään raatoja. Lökäpöksymänttejä on helppo mennä vetämään turpaan ja ryöstämään niiltä viiden kilon kultaketjut+kellot kaulasta, koska ne pässit eivät kykene juoksemaan kiinni ketään saati pääse pakoon mukiloijia. Ihan oikein, Darwin opettaa. Jokainen lumikinoksessa piileskelevä valkoinen rölli (lökäripaskojen etäeliminoija) joutuu pahoihin vaikeuksiin, uhkaa paljastua, kun niitä lökäripellejä katsoo kiikarin läpi. Nauramatta oleminen on vaikeaa, lumikinos kun ei saisi hytkyä tai sieltä kuulua kikatusta. Ainakaan ennen kuin nalli napsahtaa.

    Samoin suosittelen nyppimään itsensä lävistäneiltä rumiluksilta ne lävistyshelyt vittuun. Pihdeillä mieluiten, kuka hullu niihin nyt käsillään koskisi. Minua ainakin oksettaa edes kuvitelma, jossa joutuisin koskemaan lävistettyä oliota, yäk. Keräilköön ojasta korvanriekaleitaan, kielenpuolikkaitaan sun muita häpyhuuliaan, jos verenvuodoltaan kykenevät. Kuvottavia kamaluuksia, joita en voi edes katsoa. Eli aina kun töllössä näkyy lävistetty kusipää, pikakelaan 30 sekuntia eteenpäin niin monta hyppyä kunnes paskiainen on kuvasta kadonnut (katson pelkästään tallenteita, en ikinä livekuvaa). Jos rumuutta kerran ihannoivat nuo lävistetyt hirviöt, voin avustaa operaatiossa ilmaiseksi. Haulikon tai veitsen avulla rumasta naamasta saa oikein ilmavasti lävistellyn eli entistäkin rumemman.

    NOLLA lävistystä minussa on. NOLLA tatuointia. NOLLA tahallista heikennystä. Ja vaatteenikin ovat ilmanvastuksen minimoimiseksi funktionaalisia, ohuita+keveitä kondomeja, jos lökäpöksypaskiaisen näkökulmasta asiaa katsoo. Toki ammattipolkijan ja ammattiuimarin asut ovat vieläkin parempia ja ohuempia, maksavat 500 dollaria per uintireissu, mutta köyhä kaduntallaaja joutuu tyytymään edullisempaan pinnoitteeseen. Joka tapauksessa niin tiukkoja vaatteita käytän, että puheäänikin nousee oktaavilla heti kun vedän housut jalkaan.
     
  13. Dr. Eever

    Dr. Eever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.12.2008
    Viestejä:
    1 737
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuskin näillä keleillä Kansanterveyslaitoskaan suosittelee katuja tallaamaan uimapuvuissa. Tuulenvastusta aiheuttava vaatehan lisää lämmön tuotantoa joka ilmeisesti on hyvä asia loppu vuoden säitä aatellessa.

    Mutta samoilla linjoilla, kaikki metallisyylät ja tatuoinnit erityisesti pärstävärkin alueella, mukaan lukien sen naamarin piilottaminen liiallisen meikkikerroksen alle (naiset) on hyvin kyseenalaista ja mielellään kiellettävää.
     
  14. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Autoilijat jotka kiltisti pistävät pitkät pois päältä, kun tulee auto pimeällä vastaan, mutta yllättäen sitten pistävätkin ne takasin päälle juuri kohdalla. Äskenkin kun tulin kotiin niin reilun 20km matkalla kaksi autoilijaa teki tämän tempun. Efekti on vähän sama kun kameran salama pimeässä. Menee hetki kun saa taas näön kohdalleen. Mikä saatana siinä on niin kiire pistää niitä pitkiä takaisin päälle ettei voi edes odottaa sitä puolta sekunttia lisää, että autot ehtivät ohittaan toisensa. Eikun just siinä kohdalla, perkele!
     
  15. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meille on autokoulussa opetettu, että valot täytyy vaihtaa takaisin hieman (n.2m) ennen kun autot kohtaavat. On vissiin vaarallista ajaa vastaantulijan ohi pimeyteen normivaloilla, kun eivät valaise tietä tarpeeksi hyvin (Eivätkä ne valot siinä vaiheessa enää kuuluisi häikäistä)
     
  16. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Asiaa auttaa ainakin hieman, jos et tuijota niitä vastaantulijan valoja vaan katsot kaukaisuuteen...
     
  17. nubu

    nubu Guest Guest

    Liittynyt:
    29.03.2007
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieman asiaa sivuten. Kaverillani on tapana pitää pitkiä valoja niin kauan päällä, ennen kuin vastaantuleva autoilija vaihtaa ensin pitkät valot pois päältä. Arvata saattaa millaista valoshowta on tarjolla, kun vastaan sattuu tulemaan toinen samanlainen jästipää. Nuorempana sain muutaman kerran hyvät naurut moisesta, mutta pidemmän päälle melko ärsyttävä tapa - myönnettäköön.
     
  18. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Et suinkaan ole sumuvaloidiootti? Minä ainakin räppään pitkät päälle, jos joku tulee väärin kohdistettujen (tai sateisella ilmalla, jolloin sumuvalo peilautuvat tiestä suoraan silmiin) sumuvalojen kanssa vastaan.
    Sumuvalot kuuluvat liustalle asioita mitä pitäisi kieltää, tai ainakin niissä pitäisi olla kytkentä joka estää niiden käytön yli 35 km tuntinopeudella. Sellaisessa sumussa, jossa niistä olisi hyötyä, ei juuri nopeammin voi kuitenkaan ajaa.
    Onko muuten bemareissa jotenkin helposti vahingossa päällemenevät sumuvalot? Jostain syystä iso osa bemarikuskeista on näitä sumari-idiootteja, usein näkee Bemareissa sumuvalot päällä ihan katuvalaistulla esikaupunki alueella iltahämärässä. Eiväthän ne silloin pahemmin häikäise, mutta en oikein niiden funktiotakaan ymmärrä.
     
  19. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 309
    Saadut tykkäykset:
    596
    Se raja on kanssa aika pieni, millä matkalla häikäisee ja millä ei. Minä vaihdan pitkät päälle vasta kun olen ohittanut kokonaan toisen auton, niin en varmasti häiki vahingossakaan toista kuskia.

    Joo, ja lisäksi vielä voisi hankkia sellaiset hevosille tarkoitetut silmälaput... :thumbsup:

    Itsellä on ainakin liikenteessä tapana seurata aktiivisesti myös sivuille.

    En ole.

    Mulla on sumuvalot vain takana. Nekin käytössä ehkä pari kertaa vuodessa, kun sattuu olemaan kunnon hernerokkasumu.
     
    Viimeksi muokattu: 21.12.2009
  20. Äkkipoika

    Äkkipoika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.06.2008
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaankin täällä jo joskus todettu mutta taas ajankohtainen: uutisointi tyyliin: "Huono ajokeli aiheuttanut onnettomuuksia...". Tosiasia on kuitenkin, että huono keli ei onnettomuuksia aiheuta. Onnettomuuksia alkaa tapahtua vasta kun ihminen menee systeemiin mukaan.