Optoma HD20

Keskustelu osiossa 'Videotykit ja -projektorit' , aloittajana Atheris, 04.08.2009.

  1. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tykin ostaminen näkemättä (ja kuulematta) on vähän kun ostaisi auton ajamatta.

    Kannattaa katsella takuuta ja vaihtolampun hintaa myös. Panasoniceissa on tyypillisesti tyyriit lamput ja takuu on vähän sitä sun tätä. Optomassa se on lähes järjestäen 3v, mikä on tykkien kanssa erittäin hyvä asia...
     
  2. joose

    joose Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    310
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on vanhan sukupolven AE700:n ja sillä kun pelaa n. 60 tuumasella kuvalla (projisointietäisyys n. 3,4m), niin eipä valitettavaa paljon löydy. Usein resona on 1080i. Panassa on se zoomi kohdallaan (täältä voi testailla: http://www.projectorcentral.com/Panasonic-PT-AX200U-projection-calculator-pro.htm ) niin jos se 90" on liian iso, niin pienennä kuvaa ja osta/maalaa valkokangas vasta sitten.
     
  3. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    AE700:n kuva on tosin nykyprojareihin verrattuna hailakkaa ja harmaata oksennusta. Ei sitä oikein voi verrata kumpaankaan näistä :)
     
  4. PMM

    PMM Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutaman kuukauden käytön jälkeen "puusilmäisenä" olen kyllä oikein tyytyväinen Optoman hankintaan. Kangas on tulossa vasta ensi vuonna mutta tätä käyttää oikein hyvin hajavalossa valkoiselle seinällekin heijastaen, kiitos siitä lienee pitkälti valotehon.

    Pääasiassa DVD:itä katseltu ja PS3:lla pelailtu, BluRay-käyttö on jäänyt vähemmälle vielä.

    En tosiaan ole mikään mustaa päätä erittelevä, sateenkaaria näkevä hifistelijä vaan nimenomaan kaipasin vaivatonta käyttöä ilman pimennysverhojen ja ovien sulkemisen vaatimuksia. Tuleva kangaskin on siksi kirkkaan valkoinen Multibrackets 100".
     
  5. marale

    marale Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2009
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen saapu paikalliseen highend studion toimipisteeseen lisää HD20:ta ja minäkin siitä sain ensimmäisen tykkini reilun kuukauden odottelun jälkeen. Kuvahan näyttää todelta hyvältä. Aiemmin ketjussa on ollut juttua firmwareista, näky tulevan firmwarella 02 tämä tykki. Vielä kun sais aikaseks pistää tämän kattoon roikkumaan...

    Onko teillä ollut ongelmia kattokiinnityksen kanssa? Mulla oli yksi halpisteline tässä ja vaikutti kyllä aika hankalalta saada se kiinni Optomaan. Tykissä olevat kolme ruuvinreikää näyttää aika pieneltä ja olisin odottanut että tykissä on joku vähän vakuuttavampi kiinnitystapa. No, tuo halpisteline ei itsessäkään vakuuttanut vaan ajattelin hommata tykille Vogelsin telineen (malli 545). Se on vähän tyyriimpi mutta luulisi sen sitten olevan vähän jämäkämpi teline.
     
  6. joose

    joose Guest Guest

    Liittynyt:
    09.04.2005
    Viestejä:
    310
    Saadut tykkäykset:
    0
    Totta, mutta resoa mielestäni voi. Se ei tietääkseni ole muuttunut. Eli sanoin siis selkokielellä, että jos kuva-ala pysyy kohtuullisena, niin HD-ready-laatuinen tykki riittää usein varsin hyvin. Ja lisätään nyt vielä myyntimieskommenttina, että on Panassa SmoothScreen-teknologia mikä mahdollistaa että kuvakokoa voi kasvattaa ilman että "kanaverkko"-pikselit alkavat näkyä. Mutta silti kannattaa käydä katsomassa vaikka jonkun toisen harrastajan luona. Kannattaa kysellä - monilla on nykyään tykkejä.

    Ja yllä olevan kommentin hyödyllisyys on omaa luokkaansa. "Viisi vuotta vanha elektroniikkatuote ei voi vastaa uutuustuotteita". En ymmärrä miksi joidenkin ihmisten pitää päästä sanomaan jotain. Aina. :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 17.12.2009
  7. PMM

    PMM Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli ongelma Vogel'sin telineen ja katon välillä kun tuli poranterän eteen kiviä mutta saman merkkinen seinäteline hoiti homman mainiosti. Projektori ja teline siis täysin yhteensopivia.

    Kattoteline olisi joutavana, kuten myös sille hommattu jatkoputki 80cm ja sitä varten järeämpi kattokiinnike...
     
  8. marale

    marale Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2009
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin tästä asiasta sulle PMM yksityisviestin, jos nyt osasin sen laittaa. Itsellä ei pitäs olla katon materiaalin kanssa ongelmia kun on panelikatto. Mitäs konstia ootte käyttänyt tuohon tykin sijoittamiseen että sen saa suoraan / oikeeseen kohtaan? Mä nimittäin porailin jo valkokankaan kiinni eli sitä on jälkikäteen vaikeeta siirrellä. Mielestäni oli jo vaikeeta pistää tykki pöydälle suoraan ja niin että kuva osuu suorana oikeiden rajojen suhteen. On niin perkuleen tarkkaa touhua..
     
  9. PMM

    PMM Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin sähköpostia. Muuten tämä projektori pitää asentaa jämptisti oikealle kohdalleen, eli kun itse halusin kuvan alalaidan 40cm lattiasta ja huonekorkeus on 270cm, olisi tuo 80cm putki ollut käytännön pakko.
     
  10. marale

    marale Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2009
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellä on noin 70cm korkeudessa kankaan alareuna ja huonekorkeus on 255cm. Oon laskeskellu että 40cm lisäputki riittäs.. Jouduitko itse paljon käyttämään keystonea kuvan korjaamiseksi?
     
  11. PMM

    PMM Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    0
    En käytä ollenkaan. Laitoin tosiaan projektorin seinään ja viilailin kuvan paikan viimeiset senttimetrit sen mukaan miten projektorilta suoran kuvan sain. Voi olla vaikeampaa asentaa projektori tarkalleen valmiiksi asennetun kankaan vaatimalle korkeudelle kuin siirtää kangasta hieman ellei hommaa telinettä joka sallii korkeussuunnassa siirtämisen (ei ole tullut vastaan moista).
     
  12. Leffa-Lefa

    Leffa-Lefa Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2008
    Viestejä:
    372
    Saadut tykkäykset:
    0
    Esim. SAN-PRO EP-120 on tällainen teline, siinä on portaallinen korkeusäätö, olisko portaiden väli ollut jotain kolme senttiä.. mutta tilatessa pyysin laittamaan lisäreiät alkup. reikien väliin ja hyvin onnistui kun valmistaja on Suomalainen. Ja telinettä voi käyttää katto- sekä seinätelineenä.
     
  13. rentturaakki

    rentturaakki Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2007
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ekaa tykkiä ostamassa 50" sonyn projarin tilalle koska sony on vain hd ready ja tuntuu jo pieneltä tuo kuva. Juurikin hintahan tässä optomassa houkuttaa koska ei tonnilla saa mistään full hd töllöä joka olisi yli tuon 50"
    Mietityttää lähinna kankaan valinta ja sitten kuvan laatu huonommilla materiaaleilla esim.700mb divx pakattu leffa. Meneekö ihan puuroksi 100" kuvalla?
    Kankaaksi katselin:
    1.http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=21734
    tai
    2.http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=36485
    tai
    3.http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=9251

    Mitä eroa noilla 1 ja 3 on muutakin kuin tupla hinta ja 60cm musta droppi?
    Sitten tuo motoroitu 2 vaihtoehto ihan vaan siksi että en oikein tiedä pitäisikö tuo 50" sony jättää kankaan taakse vaikka tv käyttöön. Moottorilla saisi näppärästi kankaan tvn edestä pois ja takaisin.
    hintaeroa ei tuohon 1 vaihtoehtoon ole juuri ollenkaan.

    Kellään ajatuksia noista esimerkki kankaista tai jopa ehdotuksia kangas valintaan?
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2009
  14. kalzu

    kalzu Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2006
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko jengi asennellut tätä jollain konstilla seinälle? Itse ehdin hommata jo Ikean Lack-hyllyn tätä tarkoitusta varten, kunnes tänään videotykin saatuani selvisi että tykkiä ei voi asentaa "oikein päin" screenin yläpuolelle, kun tämä perkele ampuu kuvan ainoastaan ylöspäin.

    Nyt pitäisi saada tämä sitten asennettua ylösalaisin, mikä on vaikeaa hyllylle, sillä tykkihän on hiukan kaareva yläpuoleltaan, joten tykkiä ei voi laittaa siihen väärinpäin. Kuvaa ei saa siis tällä tavalla mitenkään suoraksi. Mikähän nyt neuvoksi? En todellakaan viitsi satoja euroja lähteä mihinkään telineeseen sijoittamaan, kun periaatteessa normaalin hyllynkin tähän _olisi_ pitänyt riittäää. Ideoita otetaan vastaan.
     
  15. Sipu

    Sipu Guest Guest

    Liittynyt:
    13.03.2006
    Viestejä:
    312
    Saadut tykkäykset:
    0
    No lähinnä kommentoin sitä, kun joku osallistuu selvästi rajattuun keskusteluun jollain täysin asiaankuulumattomalla ja ikiwanhalla vekottimella.

    Tietty jos saat tykin alahyllylle niin ongelma ratkeaa itsestään? Tykin käyttö "katollaan" ei ole suositeltavaa. Tasoasennuksessakin täytyy huolehtia että tykki saa reippaasti ilmaa joka puolelta -> hylly jossa tykki asuu on parempi olla tilava joka puolelta.
    Telineitä on kaikenlaisissa hintaluokissa mutta hyvä teline on rahansa väärti ja, kuten aiemmin mainittua, säilyy tykistä toiseen. Tykeissä offset on käytännössä aina "ylöspäin" ja kattoasennukset on tarkoitus tehdä telineellä (pohjaan ruuvattuna). Tämä olisi varmaan selvinnyt mm. googlaamisella. HD20 manuaalikin on muistaakseni netissä jaossa ihan ilmaiseksi.
     
    Viimeksi muokattu: 18.12.2009
  16. kalzu

    kalzu Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2006
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep,valitettavasti alahyllysijoitus ei ole mahdollinen, kun sohva on takaseinässä. Ikean Lack-hyllyn olisin laittanut sohvan yläpuolelle. Ensimmäisen tykkini siis hommasin, ja jotenkin oletin että tuon offsetin voisi vaihtaa, kun monissa kuvissa tykki on hyllyllä juuri kuvaamallani tavalla. Mutta ei näissä karvalakkiversioissa näemmä sellaisia karkkeja ole. :)

    Pitänee viritellä jokin kattoasennussysteemi sitten rautakaupan antimilla. Periaatteessa voisi vetää vaikka jollain kestävällä langalla kolmesta kohtaa kattoa tykkiin, johon laittaisi esim. koukut juuri tätä varten. Pitää pohdiskella..
     
  17. iku-tursas

    iku-tursas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisihan sitä vetää vaikka läpipultit Lack-hyllyn päältä ja kiinnittää tykki sen alle mutta ruma se olisi kummalla puolella tahansa. Itsellä on noita hyllyjä koteloiden alla vaan normaalit kotitykit eivät noihin kauniisti mahdu istumaan. Äänestän ostettua tai tehtyä mahdollisimman pientä/näkymätöntä metallitelinettä.
     
  18. kalzu

    kalzu Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2006
    Viestejä:
    81
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo HD20 kyllä mahtuisi normaalioloissa tuolle Lack-hyllylle, joka taas sopisi sisustukseen muuten oikein kivasti. Toisaalta jos tykin pulttaisi hyllyn alapuolelle, jäisi vielä koko hyllyn yläosa siihen tarkoitukseen mihin hyllyjä yleensäkin käytetään. Mutta ehkei tosiaan esteettisesti niin hyvä kuin hyllyn päällä.

    Aloin tosissani miettimään vaihtoehtoa, että laittaisin kattoon kolme koukkua, joista jollain suht näkymättömällä ja kestävällä vaijerilla/narulla/millälie tykin pohjaan. Korkeuden säätö asennusvaiheessa voisi olla helpompaa kuin jollain kiinteällä rautaputkiasennuksella. Valkokangas on meinaa jo pultattu seinään, se ei siitä liiku kuin ainoastaan sivusuunnassa (Grandview Flat Screen).
     
  19. rentturaakki

    rentturaakki Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2007
    Viestejä:
    44
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi tuossa tiedossa edullisesti Eliten 120" mustakangas.
    Onko mustakangas tälle tykille parempi kuin valkoinen?
     
  20. PMM

    PMM Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    145
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meillä kun projektori on olohuoneessa, on asennuksen oltava sen verran siisti, että siihen raaski sijoittaa tuollaisen kunnollisen seinätelineen hinnan. Kyllä 150€ on silti ihan päätön hinta mutta kun ei minusta oikein ole itse minkään siistin tekijäksi. Tarkoitus olisi vielä spraymaalata valkeaksi tuo muovikuori joka peittää seinäänkiinnityspultit. Ja voisihan nuo kaapelit jotenkin maskeerata valkeiksi myös:

    [​IMG]