Pioneer 9 G

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Soukki, 24.03.2008.

  1. rez

    rez Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2002
    Viestejä:
    731
    Saadut tykkäykset:
    8
    Kannattaa tarkistaa asetukset testilevyn kanssa. Jos hyllystä ei löydy sopivaa, ota esim. Merighin TestDVD netistä.

    Veikkaan, että televisiosi odottaa pc-tasoista signaalia ja PS3/digiboksi syöttää videotasoista. Tuo sopisi hyvin kuvaukseesi harmaista palkeista verrattuna tyhjän kuvan tummuuteen. Signaalin vaihtumisen jälkeen musta on hetken harmaata, sitten tummenee parilla nopealla askeleella normaaliin.

    Kannattaa harkita himmeää taustavaloa. Esim. DVE:llä on kerrottu sopivan taustavalon merkityksestä havainnollisesti ja siellä on muistaakseni testipätkäkin oikean kirkkauden ja sävyn löytämiseksi.

    Taustavaloa lukuunottamatta pimeässä huoneessa eivät mustat palkit ole erottuneet monitorin reunoista. Täysin tyhjässä kuvassa näkyy hienoinen sinertävä kajastus.
     
  2. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ainakin minulla tuommoista ilmiötä tapahtuu. Hemmetin hieno (ja aavemainen) ilmiö muutenkun sitä aina joskus pääsee todistamaan. Tosin tuossa on tiettyjä ehtoja (siis sen lisäksi, että itse televisio on kunnossa): lähdemateriaalissa noiden palkkien on oltava oikeasti "mustaa" (näin ei aina ole) ja television omat värisäädöt tulee olla oikein.

    Kritisoimatta nyt johannesk:n tekemää hienoa työtä asetusten kaivamisen suhteen ohjeistaisin kuitenkin tutustumaan noihin säätöihin myös itse. Nämä siksi koska televisiot ovat jonkin verran omia yksilöitään ja siksi "yleisesti hyväksi tunnustetut asetukset" eivät vältämättä tarjoa parasta kuvaa jokaisella yksilöllä. Erityisesti tuohon säätämiseen kannattaa ryhtyä jos kuva ei tunnu oikealta. Tärkeintä on, että kuva miellyttää sinua itseäsi.

    Itse siis uskon, että ratkaisu tuohon mustan sävyyn löytyy ihan noista TV:n asetuksista (ainakin kirkkaus, kontasti, gamma ja mustan tasoon liittyvät asetukset). Tämä siis sillä oletuksella, että et ole mennyt ronkkimaan noita töllön sisääntulojen asetuksia (esim. tasojen tai väriavaruuden suhteen).
     
  3. Janne_83

    Janne_83 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.01.2008
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tarkastin eilen tuon PC/Video signaalin valinnat pleikan käyttämällä inputilla. Tulokset:

    Signal type: Video
    Video: Auto

    Eli signaalin tyyppi on ihan oikea. Pitäskö tuossa Video valinnassa olla jokin muu kuin tuo Auto?

    Eilen latasin tuon Merighin TestDVD:n ja pitää tänään tai huomenna tarkastella sen avulla vähän noita kuva-asetuksia.
     
  4. rez

    rez Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2002
    Viestejä:
    731
    Saadut tykkäykset:
    8
    Riippuu siitä mitä signaalia syötät sille. Mulla ainakin KRP-500M olettaa RGB:n olevan aina PC-tasoista (0-255), joten videotasoja (16-235) käytettäessä Video pitää asettaa kohtaan "3 (RGB16-235)".

    Signal type ei ymmärtääkseni liity tasoihin ja kannattaa aina pitää asennossa "Video". (Poikkeuksena tietysti tavallinen PC, jonka kanssa halutaan käyttää PC-resoluutioita ja virkistystaajuuksia.)

    Kannattaa tosiaan tutkia sen testilevyn kanssa niin saat helposti varmuuden asiaan.
     
  5. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Nuo kuva-asetukset olivat samat täällä.
    Kai pleikassa RGB Full range on asennossa "limited" ja HDMI Super-White asennossa "On" ?
     
  6. Janne_83

    Janne_83 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.01.2008
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samat on nuokin. Batmania vähän tuossa testailin ja muuttelin kirkkauden & kontrastin säätöjä. Ei ihmeempää positiivista vaikutusta mustien palkkien mustan syvyyteen. Gammasäätö on 2. Liekö tuossa telkussa muita oleellisia asetuksia, mitkä vois tähän asiaan vaikuttaa?

    Pitää yrittää saada poltettua tuo testilevy ja testata sitten sillä. On pikkasen peukalo keskellä kämmentä noiden polttohommien suhteen, joten kaksi ensimmäistä versiota meni jo pieleen :OI
     
  7. Janne_83

    Janne_83 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.01.2008
    Viestejä:
    21
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vihdoin ja viimein on testilevyn kanssa tarkasteltu asetuksia. Loppujen lopuksi tuli poltettua tuo levy kahdelle eri dvd:lle, joten tein sitten vertailua Pioneerin dvd-soittimella ja Pleikka 3:lla rinnakkain. Mielestäni merkillistä oli se, että kuvat eivät olleet täysin samanlaiset vaikka molemmat inputit jakavat samat kuva-asetukset. Tuo DVD-soitin on kytketty scartilla ja Pleikan kuva menee telkulle Onkyon 875:n kautta. Erot noiden kahden välillä olivat Pioneerin hyväksi tumman ja kirkkaan pään erottelussa.

    Johannesk:n asetuksia jouduin rukkaamaan kirkkauden, kontrastin ja hivenen värien osalta. Kirkkautta jouduin nostamaan, koska muuten tumman pään erottelukyky ei ollut kyllin hyvä. Tämähän ei sitten taas tiedä hyvää tuolle mustan tasolle, josta koko homma sai alkunsa. Kirkkausasetukseksi jäi loppujen lopuksi +2 ja kontrastiksi 36. DVD-soittimen kuvalla kirkkaudeksi olisi voinut jättää +1 ja kontrastin olisi voinut nostaa arvoon 40. Pleikan kohdalla näillä arvoilla tumma ja kirkas pää olisi mennyt tukkoon.

    Levyn sisältämät täysin mustat kohtaukset näkyivät mielestäni harmahtavina, kuten aiemmin havaitut elokuvien mustat palkit hämärissä kohtauksissa. Liitteenä N86:lla otettu kuva ilman salamaa. Puhelimen näytöllä kuva näyttää aika lailla siltä miltä todellisuudessakin (telkun ruutu erottuu selvästi), mutta tietokoneen näytöllä kuva on taas vain yhtä samaa väriä (telkun ruutu ei erotu). Ehkäpä jollain teillä on vähän laadukkaampia näyttöjä käytössä :)
     

    Liitetyt tiedostot:

  8. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tuo hohtaminen kyllä näkyy minun näytölläni kohtuullisen selvästi. Eipä siinä mitään, käsittääkseni ihan normaalin verran tuo hohtaa. Ei Pioneerikaan ihan täydelliseen mustaan pysty... :)
     
  9. Pibe

    Pibe Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Outoa siinä mielessä, että PS3 on aivan sairaan hyvä DVD-toistin. Ehkä sulla on jotain kuvaa pilaavia "kuvan parantajia" päällä Onkkarissa?
    Niin, Pioneer ei ole täysin mustan näköinen silloin kun ruudulla näytetään pelkkää mustaa, koska se ei ole samanlainen kuin esmes Sampan jotkut töllöt (eli kun ruudulla on vain mustaa, näyttö on melkeinpä offilla). Tai näin mun käsittääkseni ainakin jotkut töllöt, kuten juuri sampan jotkin mallit, toimii. Eli oikea mustan toistokyky tulee esiin vasta sitten kun ruudulla on tavaraa. Samppa ei tällöin enää pääsekään yhtä hyvään mustaan kuin Pionkkio.

    Eli jos ihmettelet näkyykö töllön rajaa vai ei, laita ruudulle pyörimään kamaa. Tyhjällä ruudulla laidat näkyy aina, ellei laita kirkkautta aivan liian pienelle.

    Tää tarina tuli aika mutuna, mutta luulen olevani oikeassa. Korjatkaa ihmeessä jos en ole.
     
    Viimeksi muokattu: 20.10.2009
  10. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
    Loppuiskohan kohta tää remppa, niin pääsis taas mittailemaan Pioneerin testikuvia :D

    Tossa kesällä kävi sellainen juttu, että 500M ei enää käynnistynyt. Soitto huoltoon ja parin päivän päästä kaveri haki pakulla näytön ja antoi jonkin 32"-lcd:n tilalle (kuriositeettina lainatelkun takana oli tarra "romu").

    Pioneerista oli mennyt paneelin ohjaiskortti mäsäksi ja vaihtoivat toimivan tilalle. Joku 2vk kesti ja toivat sitten pakulla fiksatun telkun takaisin.
     
  11. visionary

    visionary Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.07.2007
    Viestejä:
    207
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs muilla KRP-500M:n omistajilla, onko normitoiminnallisuus se että kun monitori ei esim leffavalikon tai soittimen "näytönsäästäjän" välillä näytä signaalillista kuvaa, niin näyttö välkähtää hieman kirkkaampana? Jostain luin että tuo olisi kaikille 9G Pioneereille ominaista kun ei ole prosessoitavaa kuvasignaalia esim levyraitahakujen aikana.
     
  12. remode

    remode Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Raportoin taannoin Pioneer PDP-LX5090H kuvan drop-outeista. Nyt PS3 signaalilla on tilanne se, että kuva pätkii koko ajan ja pahasti & v...ttaa. Olen kertaalleen käynyt kaikki asetukset molemmista läpi, nyt PS3 työntää 1080p-resoa ruudulle. Aivan, kuin töllö yrittäisi muuttaa kuvataajuutta tms. kerta toisensa jälkeen, joka ikinen kerta yläosan infopalkki tulee esille kun kuva palaa. HDMI-kaapelit on vaihdettu PureAV:n hintaviin, Playstation myös uusittu. Sama toistuu myös, mutta lievempänä digiboksin (WBox HD) kanssa (kuva säilyyn infopalkki ilmestyy). PS3 katsominen on tällä hetkellä käytännössä mahdotonta ja ketuttaa suuresti kun laitteet eivät toimi kuten pitää. Onkohan mahdollista, että kenties liittyisi HDMIssä kulkevan äänisignaaliin? Onkohan rikki vai mitä ihmettä. Apua kaivataan kipeästi.
     
  13. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Onko kyse pelkästään 1080p reson ongelmista vaan vaivaako tuo myös muita resoluutioita, esim. 720p:tä ? Jos kyse on HDMI-kuvan yleisongelmasta niin silloin yhteys ehdottomasti huoltoon. Onko tilanne sama kaikilla HDMI-liitännöillä ?
     
  14. remode

    remode Guest Guest

    Liittynyt:
    28.12.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuntuu olevan kaikkien resojen ja liitäntöjen trauma. Töllön HDMI-control -asetus, joka voi vaikuttaa kuvaan samalla tapaa pätkivästi on myös pois päältä. Testasin vielä neljännellä johdolla varmistaakseni, ettei varmasti ole HDMI 1.1 - 1.3 probleema kun hintavissa letkuissa ei ollut mainintaa. Eli huoltoon menee. Tuskastuttava ongelma.
     
  15. Laza

    Laza Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joillakin on ollut ongelmana ps3:n tai vastaanottavan pään hdmi-liittimen juotokset (itselläni myös, töllö PDP-436XDE). Eli kuvaan tulee vihreätä kohinaa (ihme pisteitä), ja välillä kuva pätkii pois/päälle nopeaan tahtiin. Sitten kun vähän ronklaa liitintä / johtoa niin ongelma poistuu. Joko on huono liitin/kontakti tai sitten tosiaan tuo liittimen juotos heikossa hapessa.
     
  16. DokDok

    DokDok Guest Guest

    Liittynyt:
    21.12.2008
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Löytyisiköhän keneltäkään havaintoja vastaavasta..

    Aika monelta varmasti voisi löytyä hyllystä Disney-Pixarin Wall-E (Blu-ray). Edellämainitulta levyltä kun löytyy melkeinpä se pahimpana näkyvä testikohtaus otsikon mukaiselle judder-ilmiölle.

    Itselläni töllönä on siis LX5090H, ja levyä pyörittää LX-71. Asetukset "ovat kunnossa". Tämä tarkoittaa sitä, että on tullut kahlattua aika huolella läpi tämä threadi, sekä suurimmaksi osaksi AV-Forumsin 9G threadhirviö. Soittimelta 'source direct', telkusta 'advanced' kuvalle. Kaikki hilavilkuttimet ja kilkkeet, jotka alteroivat tai "parantavat automaattisesti" kuvaa ovat pois päältä. Myös muita erilaisia vaihtoehtoiskombinaatioita kuvatilojen asetuksille on tullut testailtua, ratkaisu ei tunnu löytyvän sieltä (ilmiö ei muutu rukkauksella ollenkaan). Molempiin laitteisiin on firmikset uusimmat, eikä kummankaan laitteen firmispäivitykset matkan varrelta ole missään kohtaa tuoneet muutosta asiaan. Töllön sisäänajotunnit ovat jo kaukana takanapäin.

    Sitten asiaan. Ennen varsinaisen leffan (Wall-E) alkua, levyllä on elokuvan 'UP!' lyhyt HD-teaser trailer. Tässä pätkässä ei näy muuta kuin ensin kuvassa alhaalta tuleva yksi ilmapallo, tämän jälkeen kaksi ilmapalloa, ja sitten röykkiö näitä - ja lopulta talo. Tätä kohtausta ilmeisemmin en ole vielä millään materiaalilla tätä judderia nähnyt. Niin ensimmäinen kuin kaksi seuraavaakin ilmapalloa, jotka leijuvat (tarkoitetusti todella rauhallisen pehmeästi) kuvaruudun alaosasta yläosaan, stutteroivat pahasti. Koko matkan piirtyessään ruudulle (alhaalta ylös leijuessaan) judderi on todella ilmeistä. Pian perässä tulee ruudulle palloröykkiö, ja tässä kohtaa judder vaikuttaisi vain pahenevan. Sama jatkuu kun talon katto tulee esiin; ja oikeastaan kaikissa objekteissa tuo judder on pahimmillaan aina objektin yläosassa - joka edellä se liikkuu kohti ruudun ylälaitaa.

    Onkohan kenelläkään havaintoa samasta ilmiöstä? Lähinnä umpikujaan tulee törmättyä etsiessä vastaavia ongelmia muiden käyttäjien kommenteista eri threadeissa. Ilmiö näkyy toki myös muissa elokuvissa, milloin vähäsen lievempänä, ja ehkä asteen vähemmän häiritsevänä. Sellainen tilanne voisi esim. olla liikkuva kamerakulma, joka kuvaa liikkuvia kohteita loitompaa, ja siirtyy pystysuunnassa juuri tietyllä nopeussuhteella muihin kuvassa oleviin kohteisiin, ja judder-ilmiö valtaa taas ruudun.

    Valikoiden räpläys ei tuota tulosta, niin soittimelta kuin telkkaristakaan. Mikähän kumma voisi olla kyseessä, etenkin kun missään tapauksessa kaikessa pystysuuntaisessa liikkeessä tuota ei todellakaan tule. Päinvastoin. Mutta tuntuu ettei muiden käyttäjien kokemuksia lukiessaan tämä ihan asiaankaan kuulu. Ja kuitenkin, sitten kun tämä häiriö ilmenee, niin se on paljon enemmän kuin vain tarkkasilmäisen havaittavissa. Ehdotuksia? :hitme:
     
  17. >>Kaitsu

    >>Kaitsu Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2009
    Viestejä:
    65
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^ Itsellä LX5090 ja BDP-320. Samat asiat olen käynyt läpi. Televisiota hankkiessani kiinnitin ensimmäisen kerran huomiota tähän ilmiöön ja siitä vähän täälläkin yritin udella, mutta loppujen lopuksi telkun ostin. Tietyllä matskulla, ja erityisesti näiden animaatioiden kanssa, ilmiötä todellakin esiintyy ja aluksi se nyppi todella paljon. Kyseessä on kuitenkin kallis televisio, jolta odottaisi joka osa-alueella hyvää suorituskykyä. Nyt olen kuitenkin siihen aika pitkälti tottunut ja ei se ole juurikaan elokuvien katselua häirinnyt. Ilmeisesti sille ei paljoakaan voi tehdä. Wall-E löytyy multakin hyllystä, mutta en ole sitä vielä katsonut.
     
  18. Laza

    Laza Guest Guest

    Liittynyt:
    04.01.2006
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin tuo nyt ei sitten johdu yksinkertaisesti vain siitä että 24 fps ei riitä sulavan, nykimättömän liikkeen toistamiseen? (en ole ihan varman tuon termin 'judder' - tarkoituksesta, sori)
     
  19. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
    Hmm, olikohan niin että toi "advanced"-asetus koittaa pakottaa 1080p/60hz tai 1080i/60hz -signaalin esitettäväksi 72hz:lla. Jolloin seuraa aika paljon nykimistä jos lähdemateriaali josta 60hz on duunattu ei ole ollut "filmipohjaista" 24hz-kamaa. Mutta esim. ntsc dvd:t telkku näyttää kivasti ilman ntsc-nykimistä tuon asetuksen kanssa.

    Mutta tän lisäksi 24hz-kuva tosiaan jo itsessään nytkyttää vähän mm. kameran paneroidessa. Ja voi myös olla että Pioneerin tekniikka heittää vielä tuohon jonkin oman artefaktinsa päälle.

    Tai sitten kyseinen mainos on jotenkin ryssitty masteroidessa.
     
  20. Maxi

    Maxi HT-hörhö mallia 101 Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2002
    Viestejä:
    2 626
    Saadut tykkäykset:
    10
    Manuaalin mukaan PureCinema liittyy nimenomaan filmimateriaalin tunnistamiseen ja vaikka tuossa ei sitä erikseen sanotakaan niin veikkaan, että Advanced-asetuksella 1080p/60 hz ja 1080i/60hz filmimateriaali käsitellään 24p:nä ja sitten esitetään 72 hz:lla. Omassa tapauksessa DVD-soitin työntää 1080p60-kamaa ulos ja Advanced kyllä kykenee erottamaan filmi- ja videopohjaisen materiaalin toisistaan ilman ongelmia.

    Mutta asiaan, soittimen (Sonyn S550) mukaan kyseessä olisi "aito" 24p-materiaali (tai semmoisena soitin ainakin sen lähettää eteenpäin...) joten luulen, tältä se nyt vaan näyttää. Sinänsä tämmöinen "innokas" liike on hankalaa 24 kuvaa/s toistolle koska porrastumista tulee tapahtumaan ja toisaalta tuossa liikkuvassa talossakin oli aika paljon vaakatasossa olevia pintoja jotka sitten voimistavat tuota ilmiötä.