Asioita joita en voi ymmärtää

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana tpi, 28.04.2008.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tarkkaamattomat ihmiset kadulla ja kaupoissa. En tiedä onko kyse sikainfluenssan salakavalasta oirehtimisesta, mutta useamman kuukauden ajan olen kokenut toisten ihmisten tarkkaamattomuuden kasvaneen. Esimerkiksi tuossa äsken poljin pyörällä kotiin läpi keskustan. Siinä sitten tien ylittäessäni sivulta oli kävelemässä kävelytietä pitkin nainen lapsensa kanssa. Tämä nainen ei hoksannut minua vasta kun olin täysin hänen edessään (toki turvallisen välimatkan päässä törmäyksen välttämiseksi), vaikka hänellä katse oli suunnattuna eteenpäin -- hän huudahti. Voin olla väärässä, mutta käsittääkseni ihminen kyllä näkee aika hyvin sivuilleen, vaikka katse olisikin suunnattuna eteenpäin. Ainakin minä tätä kirjoittaessani ja suoraan ruutuun katsoessani voin nähdä suoraan sivullani olevan sohvan.

    Samanlaista käyttäytymistä on ilmennyt todella paljon. Ahtailla kaduilla ihmiset kävelevät verkkaisesti eivätkä yhtään tiedosta, että takaa olisi joku tulossa hieman kovempaa vauhtia. Vasta kun on siellä takana ollut laahaamassa kymmenisen metriä, niin he hoksaavat, että "Oho... Siellähän on joku takana ja sen pitäisi päästä ohi". Ei minullakaan mitään spider senseä ole, mutta kyllä minä äänestä erotan auton ääniä täynnä olevalla kadullakin, jos joku on vaikka polkypyörällä tulossa takaani. Toki pyöränkellokin on keksitty, mutta ei sitä viitsisi joka kolmas minuutti olla soittamassa, kun taas joku tarkkaamaton siinä edessä ei hoksaa, että takaa tulee joku.

    Kaupoissa kohtaa myös samaa ilmiötä. Siellä tepastellaan ja katsellaan ympärille eikä ollenkaan tiedosteta, että yllättäen ihmisiä on takana. Sitten kun ei enää kestä laahata siellä takana, ja menee varovaisesti ohi niin, että takit koskettavat toisiaan, niin tämä tepastelija antaa hieman ärtyneen ilmeen. Vanhuksien hitauden sentään ymmärtää, mutta muiden ei niinkään. Pahimpia ovat tietenkin lastenvaunuäidit, jotka tulevat koko perheen voimin esimerkiksi Hullujen Päivien kaltaiseen tungokseen. Onhan se selvää, etteivät kaikki ihmiset ole siinä asemassa, että saisivat kaupankäynnin ajaksi lasta hoitoon, mutta jos kerran lastenvaunuilla tulee kauppaan, niin pitäisi sitä osata ottaa muut ihmiset entistä enemmän huomioon. Hulluilla Päivillä valitettavasti olen kohdannut monen monta kertaa sitä, että äidit lyövät vaununsa keskelle käytävää muodostaen barrikaadin ja jäävät sitten jaarittelemaan siihen. :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2009
  2. Burana

    Burana Käyttäjä

    Liittynyt:
    12.10.2001
    Viestejä:
    1 036
    Saadut tykkäykset:
    10
    Minä en voi ymmärtää kiireisiä ihmisiä, joilla on mahdoton hinku laukkoa kaupassa menemään pää kolmantena jalkana. Mutta olen ajatellut tämän vain kertovan, että heillä menee elämässään niin hyvin että verenpainetta pitää kohottaa näin mitättömällä asialla :thumbsup:
     
  3. DVB-G

    DVB-G Käyttäjä

    Liittynyt:
    05.03.2003
    Viestejä:
    10 281
    Saadut tykkäykset:
    30
    Poljen tuhansia kilometrejä vuodessa, eikä mikään ole muuttunut kymmeniin vuosiin.

    Lastenvaunurouvat kääntävät äkillisesti lastenvaunujaan 90 astetta suoraan fillaroijan eteen mm. huomatessaan linja-auton lähestyvän pysäkkiä. Kumma kun näkevät linja-auton, mutta eivät näe bussin vierellä kulkevaa fillaria. Vaunutanttojen pitäisi katsoa minne vaunujaan työntävät tai kääntävät. Että onko siellä tilaa nyt ja vielä hetkenkin päästä.

    Vain minun yli-ihmismäisten refleksieni ansiosta maailmassa on edelleen vauvoja hengissä. Pitäisi varmaan parantaa geenipoolia ja ajaa ne vaaralliset ämmät kuoliaaksi kun pelleilevät viattomien vauvojen hengillä. Mutta koska vauvelit ovat riippuvaisia äideistä, idioottiäideistäkin, jätän paskiaiset henkiin. Toistaiseksi. Jonain päivänä ehkä muutan filosofiaani ja poistan idiootit kuleksimasta. Oikeudessa vetoan siihen, että "en ehtinyt jarruttaa".

    Jokainen fillaroiva kaverini on huomannut saman ilmiön. Yksilahkeisilta jotenkin puuttuu ymmärrys toimia liikenteessä. Hamekansalle pitäisi vaatia pakollinen kenkien ajokortti. Kyllä, edes yksin kävellessään ne eivät katso minne menevät. Tepsuttelevat suoraan pyörätien poikki, tulivat sitten poikkikadulta, bussista, autosta, helvetistä. Aina pomppivat fillarin eteen katsomatta sivuilleen tai edes eteensä. Käsittämätöntä.

    Sama juttu koiraa ulkoiluttaessa, nainen+koira tukkii koko pyörätien, koska talutushihna toimii esteenä, jonka kummassakin päässä kulkee idiootti tien eri laitaa. Koira on rotunsa puolesta idiootti eli siltä puuttuu ymmärrys tarkkailla liikennettä ja ymmärtää liikennesääntöjä, joten vaaratilanteen syypää on hihnan toisen pään idiootissa. Sitä idioottia pitäisi kouluttaa ruoskan avulla. Koiraa ei saa kiusata tai tappaa epäsuorasti ulkopuolisen fillaroijan avulla, vaikka murhaajaämmä sitä kai yrittääkin, tukkiessaan koko tien. Onko koiralla tai hamepöljällä valoja? Edes heijastimia? Pimeitä kulkijoita on lähes mahdoton nähdä pimeässä.

    Mies+koira toimii oikein: mies kulkee tien reunaa pitkin ja suojaa kehollaan koiraa, joka pomppii iloisena nurmikon/hiekan puolella nuuskimassa mielenkiintoisia hajuja. Pyörätiestä/kevytliikennetiestä kuluu vain alle metri leveydestä, loppu jää vapaaksi muille. Mahtuu jopa 2 fillaria kohtaamaan miehen+koiran.

    Joskus koiralle on pantu ihastuttava ledilamppu kaulapantaan, söpöä. Että fillaroija ainakin näkee väistää kilttiä koiraa. Saisivat kävelijätkin alkaa käyttää valoja. Tai edes heijastimia. Minä näen heijastimet jo kaukaa fillarivaloni avulla. Heijastinliivi etenkin näkyy erittäin hyvin. Joillain juoksijoilla on heijastinliivit. Miesjuoksijoilla!

    Yksikään mies ei ole ollut vaarassa jäädä fillarini alle. Jostain syystä miehet osaavat tarkkailla ympäristöään ja myös kuluttavat pienemmän osuuden tien leveydestä. Siis kevyesti liikkuvat miehet. Autokaaharit asia erikseen, ne pitäisi ampua tavattaessa tai mieluummin jopa ilman tapaamistakin. Ennen kuin ne ehtivät tappaa viattomia. Ilmeisesti kaahariäijät hengittävät bensahuuruja liikaa. Tai ovat saaneet liikaa testosteronia silmiinsä kun nuolevat kiveksiään vuorotellen kaasupolkimen runttaamisen kanssa.

    Voisin listata kaikki läheltä piti -tilanteet, koska kirjaan ne muistiin todisteeksi sukupuolten välisestä asennevammaisuudesta. Olen huomannut, että miehet muuttuvat hengenvaaralliseksi auton ratissa, naiset taas ovat ympäristölleen vaaraksi kuljettaessaan kenkiään. Ehkä korkokengät nostavat naista 10 cm ylemmäksi, jolloin verenpinta kehossa laskee 10 cm alemmaksi, ja veri ei enää yletä aivoihin asti! Vastaavasti jos mies näkee kauniin naisen keinuvan liikenteessä, miehelläkin verenpinta kehossa laskee 10 cm alemmaksi, veri pakenee aivoista muualle. Minulla verenpinta kylläkin laskee 20 cm. Jos pientä huumoria tähän räksytyksen sekaan sallitaan.

    Poikkeuksiakin tietysti on. Joskus harvoin on nähty typerästi koikkelehtivia miehiä ja erinomaisen laadukkaasti liikehtiviä naisia. Ja muutaman kerran vuodessa minäkin toimin tyhmästi ja varomattomasti, en ennakoi tulevaa vaaraa riittävän hyvin. Joskus minäkin olen se idiootti, joka aiheuttaa muille vaaratilanteen. Ja annan muille luvan haukkua töppäyksiäni netissä. Yritän jatkuvasti oppia ennakoiman paremmin, mutta valitettavasti olen niin saatanan tyhmä, etten mitenkään pysty tajuamaan mitä eteen hyppivien hyypiöiden päässä oikein liikkuu. Luultavasti siellä lentelee yksinäinen koiperhonen tyhjässä onkalossa, ja kun koi osuu tilan seinämään, hyypiötä kutittaa ja hän pompahtaa vapaavalintaiseen kulkusuuntaan.

    Turistit ovat hassuja. Stadissa niitä parveilee pilvin ja pimein kesällä. Ja luonnollisesti nimenomaan pyöräteille ne rypälöityvät, kävelijät siis, vaikka vieressä olisi se virallinen jalankulkutiekin. Annettakoon tämä anteeksi heille. Kiinassa ilmeisesti ei ole erikseen kävelytietä ja fillaritietä, joten asiasta kertova liikennemerkki eli liikennöintimääräys menee yli turistin hilseen. Turistit ovat kuin vauvoja tai koiria. Niin viattomia, niin tyhmiä. Autuaan tietämättömiä ummikkoja. Heidän aivonsa ovat tyystin puhtaat liikennesääntöjen rasitteista. Onnellisia lienevät he. Autuaita.

    Madonna-konsertin päivänä minulla oli suurin työ väistellä tepastelijoita, kun lenkkiä siellä päin heitin. Tiet olivat aivan tukossa. Mutta se oli jo niin erikoinen ruuhka, ettei se ärsyttänyt. Jäipähän mieleen suurimpana ruuhkana, mitä ikinä olen tiellä nähnyt. Tulipa samalla ilmaiseksi harjoiteltua pujottelua ja esterata-ajoa. Paikallaan tasapainoiluakin tuli kai tehtyä. Pitäisi varmaan maksaa korvaus konsertissa käyneille, kun antoivat minulle niin tehokasta liikenneharjoitusta.
     
  4. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä nopeammin kaupasta pääsee pois niin sen parempi. Mielummin kotona nauttii niistä ostoksista, syö sitä leipää tms. kun käyttää tuntikausia kaupassa laahusteluun ja ihmettelyyn.
     
  5. pake

    pake Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2004
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä. Kaupassa (ainakin suosimani Cittarissa) käynti on nykyään niin tuskaista kun kassat ovat tukossa ja väkeä ihan liikaa. Eli mitä nopeammin pääsee pois, sitä parempi.
     
  6. savoc

    savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    976
    Saadut tykkäykset:
    9
    http://www.iltalehti.fi/terveys/2009120710741009_tr.shtml :eek:
     
  7. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
  8. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Sitä ei voi ymmärtää kuinka ihmiset vieläkin puhuvat ja kirjoittavat "BR-soittimista" tai "BR-levyistä" kun tarkoitetaan BD-soittimia ja BD-levyjä... Blu-ray Disc siis.

    Varmaan monelle alussa meni tuo "Blu-Ray=BR" sekaisin, mutta että vieläkin... kun se nyt vaan on BD eikä BR, vaikka kuinka joku pitäisi tuota BD:tä huonona lyhenteenä tai ei välittäisi koko asiasta... ja kun lisätään vielä soppaan joidenkin käyttämä "Blue Ray" niin soppa on valmis.
     
  9. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tai miksi sanotaan 'DVD-levy' tai 'DVD disc' tai 'CD-levy' tai 'CD disc' kun ne kaikki sisältää sen 'levy'-sanan jo tuossa lyhenteessä.
    Joten eikö olekin lopulta järkevämpi sanoa BR-levy kuin BD-levy?
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Varmastikin siksi, että ilman sitä jälkimmäistä osaa teksti tuntuisi epäselvältä. Moni varmasti tietäisi mistä puhutaan, mutta eihän teksti nyt näytä hyvältä, jos se on täynnä lyhenteitä.
     
  11. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Niin tai siinä tapauksessa pitäisi varmaan puhua B-levyistä, eikä BR-levyistä... ja DVD:n pitäisi olla tuolla logiikalla DV-levy ja CD:n C-levy. Compact Cassette eli CC oli kuitenkin käytännössäkin C-kasetti puhekielessä. Ei kuitenkaan Co-kasetti tai CP-kasetti (ComPact...:))

    Kyllä itse ajattelin pysyä puhumassa ja kirjoittamassa edelleen CD:istä, DVD:istä ja BD:istä. Ja se R ei ole edelleenkään osa sitä lyhennettä Bly-ray Discin osalta.

    Kyllä tässä maailmassa epäloogisia lyhenteitä riittää, mutta vaikka lyhenne sinänsä olisi epälooginenkin, niin ei pitäisi käyttää silti vääriä lyhenteitä.
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Yksi pointti tässä on vielä se, että esimerkiksi lyhenteen "DVD" viimeinen sana ei suinkaan ole "levy" vaan "disc". Suomen kieltä kun puhumme, niin yleisen selvyyden takia "DVD-levy" on ihan hyvä tapa ilmaista asia -- vaikka totta kai suurin osa porukasta ymmärtää mistä on kyse.
     
  13. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 526
    Saadut tykkäykset:
    89
    Minä ihmettelen, miten jotkut eivät opi koskaan kirjoittamaan oikein esim. dvd-levyä tai dvd-soitinta, vaan se on ikuisesti dvd soitin ja dvd levy. BD:n/BR:n kanssa tietysti sama juttu.
     
  14. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Tähän liittyy sellainen mielenkiintoinen juttu, että DVD ei välttämättä tarkoita "Digital Versatile Disc":iä eikä "Digital Video Disc":iä vaan joidenkin lähteiden mukaan se on vain "DVD" (mm. http://www.dvddemystified.com/dvdfaq.html#1.1):

    "A report from DVD Forum Steering Committee in 1999 decreed that DVD, as an international standard, is simply three letters."
     
  15. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Sitä ettei voi hankkia asiallista polkupyörää ja säilyttää sitä jossain muualla kuin asunnossa ilman pelkoa varastamisesta. Korpeaa..
     
  16. dille

    dille Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2003
    Viestejä:
    1 277
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jostain syystä Nelosen uusi teksti-tv-systeemi (olihan oikea kirjoitusasu olihan...), jossa ei enää uutisoida p*kan vertaa. Kaikki itse uutiset pitäisi käydä katsomassa Nelosen www-sivuilta. Siis mitä helvettiä, jos haluan katsoa uutiset nettisaitilta, menen sinne, mutta jos tarkoituksella avaan teksti-tv:n, en todellakaan odota vinkkiä Nelosen kotisivuille. Prkl.
     
  17. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Jeps. Todella ärsyttävää, kun haluaa nopeasti vilkaista onko mitään ihmeitä tapahtunut. On minulla melkein aina kannettava sohvapöydällä, mutta uutisotsikoiden nopeaan vilkaisemiseen teksitv:tä parempaa tapaa ei olekaan.
     
  18. Digiman

    Digiman Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.03.2004
    Viestejä:
    907
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä. Siksi en enää käytä nelosen teksti tv:tä, ärsyttävä "parannus". Mitä lie säästöä haettu sillä...
     
  19. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    600
    Juu, Nelosen viihdeuutiset tuli joka päivä tsekattua teksti-tv:stä, mutta enää ei tarvitse.

    Hieno parannus... :rolleyes:
     
  20. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Sama huomattu ja pelkkää paskaa koko nelonen nettisivuista lähtien...no pari poikkeusta ehkä.