Pakastepizza

Keskustelu osiossa 'Ruoka & Juoma' , aloittajana aheikkinen, 02.11.2009.

  1. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Duunarin ei kannata suosia paskaa laatua, jonka takia myös allekirjoittanut käy siellä :)
     
  2. Euphemos

    Euphemos Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.05.2005
    Viestejä:
    1 267
    Saadut tykkäykset:
    11
    Prontolla tapaan kuumennella pakastepyöryläni, mikä rajoittaa valikoimaa jonkin verran - pannupizzojahan tuolla ei kannata lämmittää eikä myöskään semmoisia, joista purkautuu runsaasti nestettä, kuten Trattoria Alfredon herkku(pesu)sieniä sisältävät pizzat.

    Ykkösenä ilman muuta ovat Dr. Oetker Casa di Mama -sarjan pizzat, niistä vain Trio di Carne (aka minilihapullapizza) on ollut pienoinen pettymys ja loput vallan erinomaisia. Suosikkini sarjasta on hieman yllättäen Tonno, jonka myynti lopetettiin jostain syystä suomalaisissa kaupoissa. Korvasin sen sitten italialaisvalmisteisilla Pirkka Kiviuunitonnikalapizzoilla, jotka ovatkin hinta/laatu-suhteeltaan selkeähkösti opiskelijan kukkaroon sopivampia. Muutkin Pirkan kiviuunilätyt ovat toki päteviä, mutta tunaa tulee ostettua niistä useimmin.

    Sitten on tietenkin nuo jo mainitut Trattoria Alfredo Salami-pizzat, joita tulee ostettua ainakin silloin kun tulevat tarjoukseen. Näissä pohja ei tosin ole lähellekään niin hyvä kuin Casa di Mamoissa tai Pirkoissa. Myös Grandiosa Mexicanaa tulee joskus harvemmin hankittua, kohtuullisen maukas sekin. Viimeisimmästä Grandiosa Big One Classicista on ehtinyt jo kulua aikaa melkoisesti johtuen sen Pronto-epäyhteensopivuudesta, mutta aikoinaan noita tuli ostettua melko useinkin.

    Mitä tulee sitten niihin ikävimpiin pakastepizzakokemuksiin viime ajoilta, niin vaikeuksia ovat tuottaneet äärimmäisen pahvinen Grandiosa Kinkku & Mozzarella, teurasjätteisyydessään eräät Lidlin kinkkupizzatkin ylittävä Grandiosa Superiore for Kebab Lovers sekä Lidlin melko mauton McEnnedy American Way viiden pizzan paketti.
     
  3. Liekinheitin

    Liekinheitin Käyttäjä

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    4 525
    Saadut tykkäykset:
    87
    Tuli sitten testattua samalla Lidlin salamipizza ja kodin palohälytin. :D Joku nyt mättää jossain, kun pizza oli uunissa ohjeiden mukaisesti ja tuli ulos mustana savun kera. Ei kun uusi yritys, ja jo 5 minuutin lämmityksen jälkeen alkoivat reunat tummua pahaenteisesti, mutta nyt läpyskän osasi "pelastaa" ajoissa.

    Ihan hyväähän tuo oli, ei siinä mitään. Pirkan salami on kuitenkin parempaa, joten tuskin näihin juurikaan tulee palattua.
     
  4. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Sinulla tosiaan joku todellakin mätti, koska kahdella eri uunilla olen ko. pizzaa paistellut ohjeiden mukaan (yleensä 12-13 minuuttia) ja koskaan lopputulos ei ole ollut muuta kuin (ainakin omaan makuun) täydellinen.
     
  5. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Pirkka Parhaat Kiviuunipizza Frutti di Mare yllätti. Oikein onnistunut ja nostikin pakastelättyjen tasoa meikäläisen silmissä kertaheitolla. Erittäin maukasta eikä kuitenkaan rasvaisen raskas. Piti käydä ihan onkimassa aineslistaa pirkan sivuilta sillä tällä kertaa ei mennä frutti di maren perustrion voimin.

    ainekset: vehnäjauho, vesi, mozzarellajuusto,
    tomaattisose, mustekala, katkarapu, tonnikala,
    savulohi, sinisimpukka, kampasimpukka,
    auringonkukkaöljy, kerma, musta oliivi, suola,
    oliiviöljy, hiiva, dekstroosi, rasvaton
    maitojauhe, persilja, nostatusaine (E500, E341),
    anjovis, basilika, valkosipuli, sipuli.
     
  6. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 307
    Saadut tykkäykset:
    596
    Ketjun innoittamana tuli testattua toi Ristoranten vege. Ei ollu mun juttu. Maistui jotenkin oudolle.
     
  8. J_J

    J_J Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.10.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyväksi todetuista Pirkan kiviuunipizzoista salami ja tonnikala odottelevat pakastimessa oikeaa hetkeä.
     
  9. Noisepurge

    Noisepurge Captain f*cking Magic! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    242
    Saadut tykkäykset:
    0
    pakko tulla heittään oma pari senttiä tähänkin :D

    ötkerin casa di mamat on ehdottomasti maistuvimmat ja rapeimmat, pepperoni-salami eksyy usein ostoskoriin.

    mutta syökää ny ihmeessä edes työlounaalla jotain terveellisempää :D
     
  10. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan pakko kysäistä, että syöttekö näitä maun vai pelkästään hinnan vuoksi? Yksikään syömäni pakaste pizza ei ole tullut lähelläkään tuoretta juuri paistettua pizzaa. En tosin edes muista koska olisin viimeksi pakasteena syönyt, enkä ole myöskään koskaan "pimpannut" näitä pakasteita. Pidän pizzaa hiukka epäterveellisenä herkkuna ja kun sitä syön niin syön sitten samalla kunnollista. TET:n kommentti jokapäiväisestä pizza lounaasta kuulostaa pelottavalta... voiko tuolla pysyä edes hengissä :)
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eiväthän nämä missään nimessä oikeaa pizzaa korvaa. Grandiosan Double Pepperoni on paksulta koostumukseltaan päässyt lähemmäksi pizzerian pizzaa, mutta makuelämys (ja syönnin jälkeinen närästystyyppinen olotila) ei ole sama kuin pizzerian pizzassa.

    Itselle merkkaa pieneksi osaksi hinta ja muuten sitten pakestepizzan huolettomuus: ei tarvi poistua kotoa eikä tarvi leipoa. Tosin nyt kun kymmenen päivän sisään noita kehumiani Lildlin Salamipizzoja paketillisen (3 kpl), niin jotenkin taas kaipaa pizzerian pizzaa.
     
  12. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    En harrasta pakastepizzoja ollenkaan. Teen itse tai sitten joskus harvoin haen valmiin pizzeriasta. Joskus tulee tehtyä kyllä pizzaa pakkaseen... :)
     
  13. Trent

    Trent Guest Guest

    Liittynyt:
    29.12.2005
    Viestejä:
    269
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä itse ainakin näitä ihan maun vuoksi syön - tosin aika harvoin ja lähes poikkeuksetta "tuunattuna" ja Prontolla paistettuna. Vaivattomuudella on myös merkitystä, koska usein se lätty löytyy valmiiksi pakastimesta.

    Yleensä nuo syömäni pakastelätyt ovat pienempiä kuin pizzerian pizzat, joten tulee syötyä vähemmän. Samoin voi halutessaan helposti säädellä rasvan määrää, kun esim. juustoa ei tule ihan tolkuttomasti "vakiona" - ja laatukin pysyy tasaisena kun itse pizzansa rakentaa.

    Eli oikeastaan minulle sopisi kai parhaiten nuo pelkät pakastepizzapohjat (kun tuo pakastelätty toimii lähinnä pohjana kuitenkin), ja siitä ajatusta eteenpäin kehittäen voisihan sitä tehdä itse pizzapohjataikinan ja pakastaa sen sopivina yhden pizzan palloina... Mutta toisaalta: se siitä vaivattomuudesta sitten. :D
     
  14. mi.vi

    mi.vi Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2004
    Viestejä:
    540
    Saadut tykkäykset:
    0
    Liiterin salamipitsa maistuu täällä:thumbsup:
     
  15. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Sama juttu. Jos tekee mieli pizzaa, niin voi vain napata lätyn pakastimesta ja nakata uuniin. Ja onhan nuo pakastepizzat hitusen halvempia, kuin lähimmän pizzerian pizzat (5,5 euroa, toisaalta kyllä parempia kuin pakastelätyt).
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Itse olen pizzerian pizzojen suhteen sen verran elitisti, että periaatteesta en osta mitään 6.5 euroa halvempaa pizzaa. Osaksi puhun kokemuksesta: halvoista halvimmat pizzat ovat olleet ei-miltään-maistuvia, epämuodostuneita ja joskus jopa raakoja.
     
  17. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Pakastepitsa on kätevä iltaruoka, kun haluaa jotain lämmintä ruokaa, helposti, suht maistuvaa, edullisesti ja ennenkaikkea nopeasti.

    Esim eilen söin duunissa klo 13, duunista lähdin 16 ja remppasin uutta kämppää 21 asti. Ilalla suht kova nälkä kello oli 22, lapset huusi naama punaisena ja jotain safkaa piti saada. Pitsakivi uuniin, turbolämmitys päälle, pitsa sulamaan, päälle valkohomejuustoa, metwurstia, valkosipulia, oreganoa, paprikaa ja mustapippuria. Uuni oli lämmin n. 7min päästä, pitsa uuniin ja 10min. Siitä kun aloin miettiä ruokaa, mulla oli 17min päästä edessä aika hyvän makuinen lämmin ateria ja se maksoi ehkä 1.5e. Bisse auki, sohvalla röhnöttämään ja 20min päästä siitä kun aloin miettiä ruokaa suussa maistui täyteläinen valkohomejuusto ja miellyttävä humalan maku :king:

    Eihän tuo mitenkään voita alusta asti tuoreena tehtyä pitsaa, mutta hinta/laatu on aika löymätön, täytteet laadukkaita ja tarjoiluaika ehkä 1/4 toimitetusta.

    Sitten, kun haluaa jotain oikeasti todella hyvää ruokaa, se on jotain aivan muuta kuin pitsaa :)
     
  18. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Sanotaan se kaikki yhdessä:

    Chez Dominique :)
     
  19. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Todellakin, mutta ei mulla ole rahaa syödä siellä edes monta kertaa vuodessa, joten noin keskimäärin se tarkoittaa vaikka itse tehtyä thaikku, kinkki tai intiasafkaa tai vaikkapa lihapullia :p
     
  20. Käikäle

    Käikäle Guest Guest

    Liittynyt:
    14.03.2001
    Viestejä:
    992
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tuo herkkupizza rakennettu lidlin pohjalle kun noin edulliseksi tulee (1,5€)? Onko siihen laskettu varmasti kaikki kulut?