Influenssat & pandemiat

Keskustelu osiossa 'Terveys & hyvinvointi' , aloittajana marcoolio, 26.04.2009.

  1. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Lapsilla tuota Reyen syndroomaa esiintyy jokatapauksessa, jos kipulääkkeenä käytetään asetyylisalisyylihappoa (esim. Aspiriinia). Lisääkö H1N1 tuota riskiä oleellisesti - epäilen.
     
  2. Äkkipoika

    Äkkipoika Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.06.2008
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    Otinpa sittenkin. Perusteena ennemmin taloudelliset kuin terveydelliset syyt. Hoksasin tuossa, että olen lomalla + palkattomalla vapaalla nelisen viikkoa juuri siihen aikaan kun lenssu ennusteitten mukaan pahimmillaan kaataa kansaa. Ja mun tuurilla sairastan juuri sillä palkattomalla ajalla...

    Ei tää nyt silti hyvältä näytä: viikko piikistä ja olo on viidettä päivää kuin olisi kipeeksi tulossa. Toivottavasti ei taas mene koko talvi näin kuten kymmenkunta vuotta sitten, kun otin ensimmäisen (ja viimeisen) kerran kausilenssupiikin. Tai voihan sitä olla tulossa jokin muu tauti...
     
  3. Noviisi1

    Noviisi1 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.10.2009
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
  4. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Tuosta on esiin tuotu myös sekin puoli, että kyseisellä päätöksellään Sveitsi suosi sveitsiläisen lääkevalmistajan rokotetta.

    YLE
     
  5. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Ja nämä tämmöiset päätökset eivät aina muutenkaan perustu rationaaliseen harkintaan, vaan hihhuleiden miellyttämiseen. Vrt. esim tiomersaalin poistaminen rokotteista etenkin brittiläisten rokotushihhuleiden painostuksen johdosta vaikkei mitään näyttöä haittoista ollut (ja nykyään on selvä näyttö, että haittoja EI ole).
    Rokotus"info" on muuten pahimpia huuhasaitteija mitä maasta löytyy.
     
  6. peergunt

    peergunt Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    12
    Kuinka niin? Tarjoaako saitti väärää (tai jotenkin vääristeltyä) tietoa?
     
  7. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Onko tuo ironiaa?
    Sehän on äärimmilleen vääristeltyä ja "cherrypicked" infoa mitä ikinä voi olla - eikä siten ylläpitäjillä ole mitään lääketieteellistä koulutusta.
     
  8. peergunt

    peergunt Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    12
    En ole tuolla saitilla juurikaan vieraillut joten en osaa sanoa sen informaation paikkansapitävyydestä (tai pitämättömyydestä). Voisitko antaa pari esimerkkiä äärimmäisestä vääristelystä infosta jota tuo sivusto tarjoaa? Ihan vaan etten jää virheellisen tiedon varaan jos sellaista olen sattunut tuolta lukemaan.

    Itse sain saitista sellaisen mielikuvan että se lähinnä välittää muiden julkaisemaa tietoa uudelleen (viittaa lähteisiin), eikä yritä esittää olevansa tiedon "alkulähde". Mutta en tosiaan katsonut kuin pari sivua läpi.
     
  9. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Esim autismijutut ovat valikoituja, osittain väärin ymmärrettyjä, osittain huuhaata, osittain jopa väärennettyjä tutkimustuloksia sisältäviä.

    http://www.rokotusinfo.fi/tekstit/elohopea_autismi_html

    En nyt ehdi juttuja käymään läpi, mutta ainakin tiedelehti -referanteissa näytti ihan nopeallakin vilkaisulla olevan selkeitä väärinymmärryksiä/vääristelyjä kun vertasi alkuperäisjuttuihin.
     
  10. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
    Kerrotaanpa huvikseen oma kokemus kun vajaan kahden vuoden ikäistä tytärtäni käytin sairaalassa, kun hänelle nousi 40 asteen kuume joka ei lähtenyt laskemaan lääkkeillä.

    Kello neljän aikoihin aamuyöstä mentiin OYSiin. Meitä ennen oli yksi asiakas. Meidän laitettiin eristyskoppiin jossa sitten joudimme odottamaan kaksi tuntia, että lääkäri viitsi tulla katsomaan tytärtäni. Tytär alkoi välillä hourailemaan korkeassa kuumeessa. Kävin vastaanottotiskillä valittamassa, että mikä on kun lapsi on korkeassa kuumeessa eikä ketään kiinnosta. Vastaus oli, että he eivät voi tehdä mitään vaan lääkäri päättää milloin hoitaa. Kuitenkin meni vain 5 minsaa niin lääkäri haukotellen vittuuntuneen näköisen tuli kyselemään, että mikäs on hätänä.

    Sitten hiljaisena ja väsyneenä hän tutki tyttöni ja sanoi, että seuraavaksi otetaan verikoe. Menimme taas takaisin eristyskoppiin odottamaan verikokeen ottajaa. Se onneksi tulikin vain puolen tunnin odotuksen jälkeen.

    Sen jälkeen odottelimme kolme tuntia seuraavaa lääkäriä, joka oli ehtinyt jo vaihtua, kun vuoro oli vaihtunut.

    Hän totesi, että menkää kotiin, verikokeessa ei näkynyt mitään tulehdusta.

    Lähdimme noin kello kymmenen aikaan aamulla sairaalasta pois. Olimme siellä siis kuusi tuntia jona aikana näimme lääkärin pikaisesti vain kaksi kertaa. Lapsen hyvinvointiin ei kiinnitetty yhtään huomiota, vaikka kuume oli 40 astetta ja lapsi houraili.

    Onneksi kuume kesti vain vuorokauden ja lääkkeetkin alkoivat vaikuttaa siten, että kuume aleni selkeästi.

    En tiedä oliko kyseessä sikatauti, luultavasti ei.

    En yhtään ihmettele, että normaaleja terveitä ihmisiä kuolee influenssaan, kun ei tuo hoito näytä juuri lääkäreitä kiinnostavan.

    Yleensä käymmekin yksityisellä, mutta yöllä ne eivät ole auki, joten piti tyytyä OYSiin.
     
  11. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Influensarokotteen sisältö: http://www.ktl.fi/portal/suomi/terveyden_ammattilaisille/rokottaminen/pandemiarokotukset/rokote/

    PDF: http://www.ktl.fi/attachments/suomi/palvelut/rokotelahettamo/valmisteyhteenveto_1.10.2009.pdf

    Hemagglutiinia 3,75 mikrogrammaa (sitä ihteään possunuhan vasta-ainetta)

    Tiomersaalia (säilöntäaine) on 5 mikrogrammaa / annos. Se on 0,000005 grammaa tai 5 miljoonasosa grammaa. Tästä painosta noin puolet on etyylielohopeaa, joka tulee ihmisestä vauhdilla ulos. (rasvaisessa Itämeren kalassa on 100 grammassa enemmän elohopeaa: silakassa voi olla n 0,1 mg/kg=10 mikrogrammaa/100 g, eli 4 kertaa enemmän elohopeaa kuin rokoteannoksessa) PDF: http://ethesis.helsinki.fi/julkaisut/bio/bioja/vk/voigt/concentr.pdf

    Jäämiä kananmunan proteiineista (allergikot varokoon)

    AS03 adjuvantissa on:

    Skvaleenia 10,69 milligrammaa (triterpeeni, immuunivasteen vahvistin, parista oliivista saat enemmän)
    DL-alpha-tokoferolia 11,86 milligrammaa (synteettinen antioksidantti, vastaa ravinnosta saatavaa E-vitamiinia)
    Polysorbaatti 80 4,86 milligrammaa (elintarvike ja lääkekäyttön hyväksytty emulgointiaine, jonka ansiosta kaikki edellä lueteltu saadaan tasaisesti sekaisin veteen, määrä hyvin pieni)
     
    Viimeksi muokattu: 12.11.2009
  12. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oksettavaa kyllä katsella noita massahysteriaa lietsovia saitteja(rokotus"info" oikeus ja kohtuus jne...).
    Jos itse saisin tartunnan joltain minua edellä rokotejonossa olleelta joka on noiden huuhaaskeidojen takia jättänyt piikin väliin niin voisi "snadisti" vituttaa.
     
  13. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Meni hysteria nyt kyllä ihan väärään piikkiin.
     
  14. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Niin, nimittäin rokotepiikkiin.
     
    Viimeksi muokattu: 14.11.2009
  15. peergunt

    peergunt Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.02.2007
    Viestejä:
    688
    Saadut tykkäykset:
    12
    Eikös tuokin autismia käsittelevä sivu ole täynnä linkkejä muille saiteille, eli rokotusinfo-sivusto ei ole uutisten alkulähde, vaan vain informaation välittävä osapuoli? Onhan linkkien yhteydessä tosin sivuston ylläpitäjien(?) mielipiteitä kyseisiin juttuihin liittyen. Mutta eikö sivuston tarkoitus ole vain jakaa informaatiota ja antaa jokaisen lukijan päättää mitä sillä informaatiolla tekee? Ainakin saitti itse sanoo näin:
    Voisitko nimim. tpi (tai joku muu asioista paremmin tietävä) nyt kuitenkin uhrata hieman kallista aikaasi ja perustella hieman paremmin, miltä osin nuo uutiset ovat "valikoituja, osin väärin ymmärrettyjä, osin huuhaata, osittain jopa väärennettyjä tutkimustuloksia sisältäviä", kun kerran noinkin kärkkäitä mielipiteitä tuot julki?

    Korostan vielä, että en ole perehtynyt saittiin kovinkaan hyvin joten todellakaan osaa sanoa onko saitti luotettava vai ei, ja tpi voi hyvinkin olla oikeassa tässä. Silti jos väittää saitin olevan palturia, pitäisi pystyä kantaansa perustelemaan hiukan paremmin kuin ympäripyöreällä "tiedelehti" viittauksella ja "en nyt tämän enempää ehdi" kommentilla.. Onhan se nyt vähintäänkin kyseenalaista toimintaa jos sivusto julkaisee omiin nimiinsä (tietoisestikin?) vääristeltyä informaatiota näinkin akuutissa asiassa.

    Jokatapauksessa ihan mielenkiintoista informaatiota sivustolta kyllä löytää.
     
  16. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa voisi joku sanoa vaikkapa UFO- telepatia- tai vaikkapa homeopatiasivustoista.
    Minäkin voisin alkaa keräillä linkkejä sivustolle missä kerrotaan että 2012 tulee maailmanloppu ja keräisin sinne yksinomaan väitteen puolesta sivuja ilman minkäänlaista lähdekritiikkiä ja sitten selittäisin noi perusliirumlaarumit:"Tuon vain esille informaatiota, päätä itse":rolleyes:
    Siihen päälle alkaisin vaatimaan että ihmiset todistaa minulle miksi Mayat eivät olisi voineet ennustaa maailmanloppua.
     
  17. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34

    Menee liikaa leipätyön puolelle että viikonlopusta tuntitolkulla aikaa viitsisi tuhlata.
    Mutta esim ne autismijutut on moneen kertaan osoitettu hölynpölyksi. Ja niissä maissa joissa elohopea on poistettu rokotteista hihhuleiden miellyttämiseksi ei autismille ole tapahtunut yhtään mitään.

    Ihan pari ensimmäistä linkkiä mitä tarkistin alkuperäisjutuista ovat heti vääristeltyjä. Esim WHO mukaan tulisi antaa raskaana oleville ilman adjuvanttia oleva rokote. Oikeasti jutussa sanotaan aika pehmeästi, että jos on valinnan varaa, niin silloin annetaan mieluummin ilman adjuvanttia oleva, jos ei ole niin adjuvantillinen on tarpeellinen. WHO:n rokotusjärjestyksen mukaan raskaana olevat ovat ensimmäinen rokotettava ryhmä terveydenhuoltohenkilöiden jälkeen. Tämmöisessä tapauksessa niin sitten tuo adjuantillinen on välttämätön. Tuollainen paniikki lietsova uutisointi mitä rokotusinfolla on helposti aiheuttaa sen, että raskaana olevat eivät hekeudu rokotukseen lainkaan, ja siitä on seurauksena keskenmenoja ja myöhemmin lapsilla skitsofreniariski. Mielestäni rokotusinfo on suorassa vastussa jos/kun näitä tapahtuu.

    Toinen juttu: Rokotusinfon mukaan "British Medical Journalissa (BMJ) julkaistun tutkimuksen mukaan influenssalääke Tamiflun haitat ovat suuremmat kuin hyödyt.".
    Tutkimuksen yhteenvedossa ei oikeasti sanota mitään tuollaista. Oikeasti juttu on meta-analyysi useammasta tutkimuksesta, joissa tutkittiin avohoidossa olleita alle 12-vuotiaita. Lääkkeestä oli tilastollisesti merkittävää, ei kovin suurta vaikutusta, mutta esim. astman pahentumiseen ei saatu merkittävää vaikutusta. Haitoista koko abstraktissa ei sanota sanaakaan.

    Rokotusinfo on luotettavuudessa jossain kuuhunlaskeutumis- ja 9/11 salaliittolaisten välimaastossa, ja ehdottomasti kansanterveydellisesti erittäin vaarallinen sivusto.
     
  18. hkj

    hkj Avatar Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    4 126
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäisi pistää Myytinmurtajat tämänkin ongelman pariin, kuuhunlaskeutumismyyttejä kun on jo murrettu ;) Itsekin lietsoin hieman hysteriaa ja ostin itselle ja vaimolle viruslääkityksen, ihan vaan että pääsee taudin helpommalla jos se nyt sattuu iskemään (havaittu influenssa itsellä viimeksi joskus 90-luvun puolella, useinhan nämä menevät ohi lähes oireitta tai jopa ilman havaittavia oireita).
     
  19. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kansainvälinen sikainfluenssasalaliitto pakotti lopettamaan lentäjälakon -> linkki
     
  20. Sengir

    Sengir Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.05.2004
    Viestejä:
    323
    Saadut tykkäykset:
    6
    http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1766900

    Eräs nimettömänä pysyttelevä lääkäri läntisessä Ukrainassa kertoi viruksen hälyttävistä vaikutuksista. "Kahden uhrin ruumiinavauksessa ilmeni, että heidän keuhkonsa olivat mustat kuin kivihiili. Vaikutti kuin ne olisi poltettu. Se on kauheaa", kertoo lääkäri Daily Mailissa.


    Ei hele mitä hysterian levitystä taas. Ei kuulosta oikean lääkärin kieleltä todeta "se on kauheaa". Varmaan ruumiinavauksessa ollut kaksi kovaa tupakoitsijaa.

    :OI:OI