Kaapelit testissä - vastauksia etsimässä?

Keskustelu osiossa 'Kaapelit sekä tarvikkeet' , aloittajana Sax-audio, 06.11.2009.

  1. Sax-audio

    Sax-audio Guest Guest

    Liittynyt:
    30.07.2009
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siirsin tuolta aloittelijoiden kohdasta keskustelua tänne koska vaatinee hieman enemmän tilaa tarinoida testitilanteista :sleep:. Alkuperäinen väittely: https://www.dvdplaza.fi/forums/showthread.php?t=78352&page=2

    Seuraavassa otteita "kysymyksistä" joita sain:

    "Ceelo" 5.11.2009: Väitätkö kuulevasi erot kaapeleissa vai et? Vai miksi pitäisi nähdä kovasti paljon vaivaa noiden piuhojen valinnassa...

    "Ykskytä" 5.11.2009: Kun vastaustasi lukee oikein ajatuksella huomaa sinun ohittaneen täysin paksuimmat väitteesi. Ihmeellistä oli se miten löydät kaapelien väliltä eroja kuin yöllä ja päivällä.

    Mitä muita "kokonaisekonomisia" ominaisuuksia kaiutinkaapeleilla on kun hinta? Kumpi on "kokonaisekonomiassa" parempi halpa vai kallis?

    Olen omaan, jatkuvan kehityksen alla olevaan, laitteestooni tyytyväinen. Mitä parannettaa sinä olet siitä löytänyt?

    ------

    Siis ensinnäkin sen verran parannettavaa löysin, että omat kotiteatteri AVR:t + Cd + DVD + kaiutinpiuhat + rcapiuhat menivät kaikki uusiksi ja vain siksi, että uudet laitteet rahdattiin kotiin ja siellä myös muiden perheenjäsenten kuunneltavaksi. Näin ollen lopputulos ei siis perustu vain yhden miehen kuuntelu testeihin. Ja ne muut siellä kotona eivät ymmärrä/ välitä "tiedonsiirrosta" tuon taivaallista vain lopputulos ratkaisee siis se SUBJEKTIIVINEN KOKEMUS. Ja heille tämä laitteiden kanssa venkoilu on sen verran vastenmieleistä että tässä tapauksessa heidän kohdallaan voi puhua jo jonkunmoisesta sokkotestistä kotioloissa. Tämänhän kai pitäisi olla tämänkin foorumin tehtävä, mielipiteiden vaihto. Yhtäkään mittausta en ole tehnyt enkä tule jatkossakaan tekemään! Muut sitten hoitakoon tuon homman kuten varmaan kantaa ottaneet ovat tehneetkin?

    Siis vanhat rojut saivat lähteä. Tilalle tuli mm. Cyrukset. Keskustelua Cyruksesta tuolta: http://www.hifiharrastajat.org/foru...47f46f1bd21849790bd6fda869cc7&topic=1010597.0

    Testeissä perään kytkettiin mm. B&W CM7 ja CM9 sekä Monitor Audio RX8. Näistä OMISTA KOKEMUKSISTANI on tuolla: http://217.30.188.16/forums/showthread.php?t=76881&page=4

    Ja sitten ne kaapelit (Huom! huomiot ovat lähes samanlaisia kaikilla em. kaiuttimilla jos toisin ei mainita):

    RCA:na sekä Haman perusversiot 0,5 m, Monster Standard 100 1 m sekä AudioQuestin DBS -yksiköllä varustettu Jaguar 0,5 m. Kaiutinten seurana Caliber cs-225X 3,5 m, Vivanco hpsl 150 4 m, Van den Hul CS - 122 HYBRID 3,3 m ja Audioquest Rockefeller (DBS -yksikkö mukana) 3 m.

    Ja tämän perusteella siis ehdottomasti paras yhdistelmä on AudioQuestin Jaguar ja Rockefeller. Ja väitän kuten muutkin perheestäni väittävät ETTÄ ERON KUULEE. Hyvän stereo äänitteen tai Hybridi SACD:n (CD -layer) toisto on HUOMATTAVAN EROTTELEVA JA MUSIKAALINEN. Eivätkä nämä yhdessä lähentele mitään taivaita hipovia 7000 USD:tä; eikä tämä ole uskon asia koska ennen tätä en ole ala uskovainen edes ollut. Uskon vaan omia ja parempien perheen jäsenteni korvia. Joten vitsit sikseen...

    Sitten Rockefellerit esim. Monsterin RCA:n kanssa saavuttavat lähes saman tason, MUTTA EROTTELUKYKY ei ole samaa luokkaa. Hamat (RCA) eivät sitten yltäneet Monsterienkaan tasolle.

    Muiden kaiutin kaapeleiden kanssa RCA johdolla ei ollut havaittavaa eroa, joten seuraava on kokeiltu sekä hamalla, monsterilla että Jaguarilla.

    Van den Hul: tasapaksu toisto, sopivan ilmava kuitenkin ilman alapään tai yläpään korostuksia.

    Vivanco: kirkkaampi kuin Van den Hul, mukava ala ja yläpään toiston tasapaino (sopii erityisen hyvin settiin Cyrus & B&W ja näistä parhaiten Rockefellerien jälkeen)

    Caliber: taakse jättäytyvä, peittelevä toisto ilman tunnetta musikaalisuudesta.

    Ja sitten siihen hintaan!

    Kokemuksieni perusteella nämä Audioquest:it yhdessä olivat parhaat ja kuten nyt sitten hintalappua voi seurata tuli niistä kalliimmat. Seuravaaksi asettaisin linjaan kuitenkin sitten jo Monsterin rca:n ja Vivancon kaapelit joiden hinta yhdessä on alempi kun kalliimman Van Den Hultin yksin. Joten väitän, että eroja on, mutta onko kalliimpi AINA parempi, sitä en ole edes väittänyt vaan: "voi lähteä vertaileman piuhoja ja normaali "mainospiuhoja" (esim. Van den Hul, DNM, Nordost) sekä ns. "boostattuja" kaapeleita eli esim. Audioquest:n DBS -yksiköllä varustetut kaapelit. Ja avot, sitten sitä eroa tulikin kuin yöllä ja päivällä."

    Joka tapauksessa se joka ei asiaa usko niin ei usko, enkä käännyttämäänkään rupea koska saan nauttia oman vertailuni tuloksista itse perheeni kanssa. Huomattakoon nyt, että en ole yhdenkään puljun leivissä eikä näitäkään testattuja kaapeleita yms. ole vain yhdestä liikkeestä roudattu. Tässä tapauksessa kokonaisekonomiassa ratkaisee hyvä lopputulos johon voi päästä Cyruksien kanssa esim. joko Audioquestilla tai kelpo Monster & Vivanco yhdistelmällä. Tai sitten vaikka laitetta maahantuovan liikkeen suosituksien mukaan esim. DNM kaapeleilla ja Cyruksen omalla solid core RCA:lla... siitä vaan kokeilemaan. Ja näiden kokemusten jälkeen sanon, että kokeilu ja testaaminen kannattaa jos tähän hommaan meinaa rahaa suunnitella laittavansa esim. kunnon kaiutinten hinnan.
     
    Viimeksi muokattu: 04.12.2009
  2. KMOK

    KMOK Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.06.2002
    Viestejä:
    1 946
    Saadut tykkäykset:
    37
  3. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melko Amerikkalaisen näköiset on Monsterit.:D

    [​IMG]
     
  4. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oli oikein hyvä, että siirsit kaapelien välistä eroista väittelemisen Aloittelija kysyy -puolelta tänne Hifi & Highend -puolelle. Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että täällä pitemmälle edenneet harrastajat kertovat satuja toisilleen. Minäkin tykkään saduista, etenkin elokuvista. Aloittelevilla harrastajilla taas saattaa olla informaatiotulvan alla vaikea erottaa faktaa ja fiktiota toisistaan.

    En yhtään epäile sinun tai muiden kuulevan eroja kaapeleiden välillä. Tämä ei kuitenkaan johdu kaapelien välillä olevista kuultavista eroista. Ihminen kuulee helposti eroja sielläkin missä niitä ei ole. Käy nyt seuraavaksi testauttamassa kykysi James Randin luona. Miljoonalle dollarille varmaan löytyy myös käyttöä. Jatketaan sitten keskustelua kaapelien välisistä eroista.
     
  5. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Sax-Audio: Jos joku kävisi salaa vaihtamassa sinun kaapelisi niin väität siis, että huomaisit sen seuraavan kerran kun kuuntelisit musiikkia :rolleyes:
     
  6. Sax-audio

    Sax-audio Guest Guest

    Liittynyt:
    30.07.2009
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Menestyisivät varmasti hyvin eristettyinä :D, sillä henkarimaisuudessaankin tukevat Cyruksen omaa filosofiaa: "Cyrus has, for many years, used very simple single solid-core interconnects and speaker cables because we believe them to be acoustically and technically superior to multi-stranded versions." http://www.cyrusaudio.com/product.asp?ProductID=10

    Ja tämän minäkin kokeilujen jälkeen allekirjoitan. Tarkastelin noita piuhojen sisältöjä vasta myöhemmin ja kuten jo monet varmasti tietävätkin on esim. Caliber cs-225X:n sisällä enemmän ja ohuempaa tavaraa sisällä kuin esim. Vivancon hpsl 150:ssä. Nähdäkseni rockefellerit ovatkin sitten "solid core" tavaraa kuten myös DNM:n kaapelit. Muuten kyllä, mutta tuota Cyruksen omaa RCA:ta en käsiini vielä ole kokeiltavaksi saanut.

    Ykskytälle: sanonpa vaan, että kokeile kunnon peleillä...sitten voidaan jatkaa keskustelua kuuntelemisen ja kuulemisen eroista! Ei siihen edelleenkään kykyjä tarvita, keskittymistä ehkä. Eikä nyt ole enää kysymys monikanava toistosta vaan puhtaasta stereosta.

    JS83: Mikäli vaihdat esim. kaapelit Vivancon ja vaikka rockefellerin kesken niin sen nyt kuulee (niin valitettavasti kuulee, ei KOE) B&W:n (CM7 tai CM9) kaiuttimilla edesmenneet jälkeläisetkin, mutta jos vaihdat Vivancon ja Caliberin kesken niin siihen tarvitaan kyllä joku elossa oleva.
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2009
  7. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    On se kyllä ärkele kun jotkut tietävät, ettei kaapeleissa (eikä vissiin elektroniikkalootissa) ole eroja vaikka niissä on ihan mitattaviakin eroavaisuuksia.:)

    Mutta ei se mitään, skeptikko kai on sitä mitä sen takia että pitää olla jotakin mieltä asiasta.:)
     
  8. juhaa

    juhaa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.12.2000
    Viestejä:
    5 971
    Saadut tykkäykset:
    7
    Sax-audio, oletko kokeillut kaapelinkannattimia?

    Oletko niillä saanut eroja ääniin?

    Esim tälläisiä tammisia kannattimia.

    [​IMG]


    Cable Elevators

    Tammipuiset kaapelikannattimet. Näiden avulla estät lattian värähtelyn vaikutuksen kaapelin signaalinvälityskykyyn. Korvin kuultavaa parannusta.
    By Russ Andrews.



    Tammisilla korokkeilla myös vahvistimien ääni paranee huomattavasti.

    http://www.musiikin.com/stands-cables.htm


    Onko noissa high-end kaapeleissa yleensä kerrottu millä ne on juotettu?
    Musiikin.com tuntuu kehuvan kovasti Lejonklou tinaa, joka sekin on kuuntelemalla valittu lukuisista koe-tinoista.

    http://www.lejonklou.com/?page=45
     
  9. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen kerinnyt montaa asiaa kokeilemaan, myös erilaisia johtoja. Vaikka pystynkin mittalaitteilla löytämään niistä eroja, niin kuultavia eroja ei vielä ole löytynyt. Sinulla on mahdollisuus tulla kuuluisaksi kyvylläsi, tavalla tai toisella :rolleyes:. Oletko muuten huomannut että kaapeliuskovaisille löytyy netissä oma vertaistukiryhmä?
     
  10. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Oma mielipiteeni asiaan on se, että jos on tarpeeksi rahaa, niin samahan se on antaa mennä. Sellaiset ihmiset joilla sitä on ja jotka tykkäävät sen kuluttamisesta tulevat muutenkin ostamaan enemmän tai vähemmän turhia asioita. Jos high-end kaapelin ostamisella ei saavuta oikeassa elämässä parempaa signaalinlaatua niin ainakin sen placebo-efekti tekee siitä ostajansa silmissä hyvän ostoksen -- "onpahan kaikki viimeisen päälle". Onpahan minullakin kaksi n. 100 euron kaapelia (QED, Analysis Plus), joskin menin ostamaan ne, koska olin lumoutuneena käärmeöljyyn niin sanotusti.

    Muiden (eli suuremmin osan) kannattaakin sitten mennä oman taloudensa mukaan ja muistaa, että kalliimmissa kaapeleissa ero on korkeintaan marginaalinen verrattuna hyviin halpiskaapeleihin. Esimerkiksi jos minä ostan kaikki kaapelini Blue Jeans Cablelta, Mark Grantilta tai Sapphire Mail Orderista ja Sax Audio ostaa kaapelinsa vaikkapa van den hullilta, Audioquestilta tai Nordostilta, niin eiköhän se ole realistista ajatella, että signaalin laadun välinen ero on korkeintaan niin suuri, että sen pystyy huomaamaan referenssitason laitteilla, tottuneilla aisteilla sekä keskittymällä eron kuulemiseen. Ongelma tässä on vain se, että monikaan ei hankkinut kotiteatteria laitteiden välisen eron toteamiseen vaan sen takia, että haluaa nauttia leffoista ja musiikista.
     
  11. Yen

    Yen Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.01.2005
    Viestejä:
    1 412
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mites tämän Stereophilen vs. James Randin miljoonan taalan koe. Ei ole tainut kukaan kultakorvista käynyt hakemassa sen pois? Nopealla googlauksella en löytänyt muuta kuin Pear Audion vetäytyvän...
     
  12. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen samaa mieltä. Samahan se on mistä kukakin kiksinsä ottaa. Eri asia on tulla foorumille julistamaan sitä muille tosiasiana. Eikö se riittäisi, että on itsekseen tyytyväinen? Vai itääkö sittenkin pieni epäilyn siemen jonka haluaa kitkeä muiden vakuuttelulla ratkaisun hyvyydestä? Vai onko kyseessä tarve päteä omilla erikoistaidoilla? Vai ainostaan tehdä toiset kateellisiksi kalliilla kaapeleilla?

    Kyse ei ole korkeintaan marginaalisesta erosta vaan siitä, ettei kuultavaa eroa ole ollenkaan. Kukaan ei ole kyennyt kontrolloiduissa sokkokuunteluolosuhteissa kuulemaan mitään eroa kaiutinkaapeleiden välillä ellei verrokiksi ole laitettu kilometriä lamppujohtoa kiepillä.
     
  13. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    Alspe; ennenkuin olet kunnon sokkotestin tehnyt asiasta, ja ole tarvittaeassa valmis siihen "palsta"julkisesti, niin älä höpötä.

    Sinä et halpisrojuillasi erota edes mp3:a orkkis cd:stä.
     
  14. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Höpötä mitä? Enhän minä ole mitään höpöttänyt puolesta, jos sitä tarkoitat. Lue tarkemmin sisältö äläkä vaahtoa.

    Viimeinen rivisi onkin nätti, kiitos siitä.:D Näytät hyvin kuulevan susirajalle asti mitä mun rojut sisältää.:D
     
  15. brr

    brr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö joissakin ökykaapeleissa ole jos jonkinlaista suodinta metallijohtimien lisäksi? Ehkä ne huonontavat ääntä riittävästi, jotta lopputulos on korvinkuultavasti huonompi kuin euro per metri piuhalla.
     
  16. Ykskytä

    Ykskytä Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2001
    Viestejä:
    2 609
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näinhän niitä kuultaviakin eroja saadaan kaapeleihin. Viittasin tähän samaan asiaan tuolla alkuperäisessä ketjussa.
     
  17. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nää ne on mielenkiintoisia ketjuja, joissa 75 % kirjoittajista "todistelee" ettei ketjun aloittajan kokemukset "voi pitää paikkaansa", kun niitä ei mittalaitteilla tai U.S.A:ssa tehdyssä testissä voi havaita.....

    Milläs mittavehkeillä mittaatte esim. kaiutinten musikaalisuuden - millainen käppyrä siitä syntyy?

    Millä mitataan stereokuvan syvyyssuuntainen illuusio?

    Millä mitataan kauniin naisen kauneus?

    Kaikkea ei voi mitata objektiivisesti.

    Toinen seikka on erojen havaitseminen. Toiset ovat herkempiä ja havaitsevat erot herkemmin. Se ettei itse havaitse eroja, ei tarkoita sitä ettei toinen voi niitä havaita.

    :naminami:
     
  18. brr

    brr Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.08.2005
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    0
    Se, että nämä herkät hifihörhöt väittävät havaitsevansa eroja mutta eivät suostu/pysty tätä osoittamaan sokkotesteissä kertoo asiasta kaiken oleellisen.
     
  19. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kaiuttimen musikaalisuus = paskapuhetta.

    Paskapuheita ei voi eikä tarvitsekaan mittailla, riittää että ne verbaalisesti mutta riittävän suoraan todetaan.

    Kaiutinsysteemin kyky toistaa "syvä" stereokuva mitataan sen kuuntelupaikalle tuottaman ns. huonevasteen tasaisuudesta. Jos alue 200 - 4kHz onnistuu kp:lle toistumaan riittävän tasaisena, "syvä" stereokuva on sellaisen sisältävällä äänitteellä kuultavissa.



    Naisen kauneus mitataan ensin 3D-mallintamalla nainen ja tämän jälkeen hahmotunnistus- ja mallinnusohjelmissa parametroimalla + korrelatiivisella risti-iteraatiolla Muotovalio-tietokantaan vertaamalla.
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2009
  20. Wile E Coyote

    Wile E Coyote Suurmufti Tukijoukot

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    2 346
    Saadut tykkäykset:
    8
    Todistusvastuu on positiivisen väitteen esittäjällä. Tässä tapauksessa tunnettu fysiikka antaa rajat ihmisen kuulolle sekä sähköisen signaalin välitykselle.

    Se, joka väittää että esm. kajarikaapelilla(puhumattakaan virtajohdoista tms.) on erityisen suurta merkitystä em. asioissa, voi esittää asiasta todisteet.

    Hifilehtien toimittajilla, kauppiaista puhumattakaan ei valitettavasti ole mitään kompetenssia yhtään mihinkään- ellei kompetenssiksi lasketa sitä mitä energiakiviäkin myyvät homeopatiakauppiaat julkaisuineen ymmärtävät lääketieteestä. Valitettavasti hifissäkin ja joissain harrastajapiireissä äänekkäin porukka tuppaa olemaan sitä millä on vähäisin ymmärrys, ja suurin taipumus itsesuggestion korostamiseen huuhaassaan. Hifiharrastus onkin, edelleen valitettavasti, lähinnä homeopatiaan tai horoskooppeihin verrattavissa olevaa puuhastelua jossa järjen ääni jää toistuvasti mutumyrskyn ja kaupallisten toimijoiden julistuksen alle.
     
    Viimeksi muokattu: 07.11.2009