Logitech diNovo Mini

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana firehood, 05.02.2008.

  1. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    Itse vertaisin Miniä vastaaviin täyskokoisiin näppis-hiiri-bt-komboihin, niin saa jotain käsitystä realistisesta hinnasta. Esimerkiksi Logitechin MX 5500 taitaa kustantaa yleisesti jotain 139 € luokkaa. Minissä on kuitenkin pieneen pakettiin ahdettu näppis, kaksitoiminen kosketuslevy ja koko roska on vielä taustavalaistu. Plus sisäinen ladattava akku. Tietenkin voidaan keskustella kuinka paljon ilmaa noiden kombojen hinnoissa on ylipäänsä. Viime aikaisessa 50 euron hintaluokassa todellinen tarjous IMHO.

    En ymmärrä miten laitteesta saa halvan laatuvaikutelman. Pitäisikö kuoret olla metallia vai mikä? Aika reippaalla kädellä saa laitetta väännelläkin, että sen saa nitisemään. Lonksuva takakansi kyllä saa minultakin risuja.

    En myöskään tiedä, pidänkö tuosta taittuvasta kannesta. Kuten joku jo sanoikin, niin voisi olla kiva, että sen saisi käännettyä laitteen alle ja tarvittaessa suojaksi päälle. Toinen vielä mietityttävä seikka on se, että miten kätevä loppujen lopuksi tällainen laite on HTPC:n kaukosäätömielessä. Hellasärö saattaa olla aika kova, jos tällainen lyödään perinteisen kaken sijaan käteen. :D Mutta mikäpä estää käyttämään molempia ratkaisuja - sekä Miniä että kakea. Minillä hoituu HTPC-boksin komentaminen komentoriviltäkin tarpeen niin vaatiessa. :thumbsup:
     
  2. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Just tossa yks päivä mietin, että kumpa olisi jotenkin yhdistettynä yhteen laitteeseen meikäläisen olkkarin tämänhetkiset "kaukot" diNovo Mini ja Harmony 555. :thumbsup:
     
  3. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok, sinänsä totta, mutta BT tekniikkana ei ole niin ihmeellinen, että siitä minusta tarvitsisi maksaa tuollaista ylihintaa RF-laitteisiin verrattuna. Lähinnä tosiaan pohdiskelin asiaa omasta, totaalisen itsekkäästä "mitä mikäkin saa / voi maksaa"-näkökulmasta ja tuossa mittakaavassa siis yli 100 euroa minkäänlaisesta näppis / hiiri-yhdistelmästä on liikaa.

    50 euroa toki on silti mielestäni tästä ihan hyvä ja halpakin hinta, jos oikeasti tulee käyttöön.
     
  4. finswerocker

    finswerocker Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2007
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulin juuri Turun Skanssista, Anttilassa oli lasivitriinissä vielä muutama dinovo jos joku halajaa laitetta.. itse en ostanut.
     
  5. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsellinikin tuolta tänään soittivat, että oma on noudettavissa eli jälleen kerran plazatieto pelasti tässäkin :D

    Vielä kun saa laitteen kotiin isäpapalta, niin pääsee hälventämään noita edellisviestin epäilyjä...
     
  6. BulldogPO

    BulldogPO Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.12.2004
    Viestejä:
    67
    Saadut tykkäykset:
    0
  7. salmmi

    salmmi Guest Guest

    Liittynyt:
    11.01.2005
    Viestejä:
    110
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä nyt hieman tätä käytellyt, niin ihan ok laite on kyseessä. Näppäimistön käyttöä voisi verrata suurennettuun Nokian e71 kännykkään, eli mitään novelleja sillä ei kannata alkaa kirjoittamaan.

    Laitteesta löytyy näppäin koneen standby-tilaan laittamiseksi, ehkä myös oikea on/off toiminallisuus olisi toteutettavissa jotenkin? Funktionäppäimien puutetta pystyy kompensoimaan tekemällä asiat toisin tai vaikka laitteen hiirellä. Ä-kirjain olisi saanut olla oma näppäimensä. Säätämällä kai nämäkin saisi mieleisekseen.

    Hiiren korvike tuntuu ihan passelilta kursorin liikuttamiseen, tosin välistä se tekee hieman omiaan. Lassoaminen on käytännössä tehtävä apunäppäimien kanssa. Oikea painallus olisi saanut olla yhden napin takana.

    Kantamaa laitteessa riittää RF-laitteisiin verrattuna ruhtinaallisesti, joten siitä isot plussat. Ehkä tästä olisi hyötyä varsinkin langattoman HDMI:n kanssa. Ulkoisesti laite on helppo sijoittaa vaativaankin ympäristöön ja vähentänee mahdollista htpc:n aiheuttamaa napinaa. Kansi olisi saanut olla mielestäni mattapintainen tai jotain muuta materiaalia. 60kk takuusta plussaa, mutta monikohan laite on käytössä vielä viiden vuoden päästä? Eipä tässä kummempia 50€ hinnalla mainio ostos ja moni muukin tuntuu olevan samaa mieltä hyllyjen tyhjentyessä ennätystahtia.
     
  9. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    tåsså nyt kirjoitellaan postausta ps3:lla ja minillå. ps3 kåytösså harmittavasti puuttuu select, start, kolmio ja ympyrä -painikkeet.

    ehkå uudessa mallissa olisivat myös nåmå nåppåimet. ompa muuten suomen kielesså paljon å-kirjaimia... vittu, ä-tuleekin toisesta näppäimestä kuin katsoin...
     
  10. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Onhan tuo aika muovisen lelun näköinen ja tuntuinen, eikä mitenkään erityisen jämäkkä. Kansi on aivan naurettava ja joidenkin (erityisesti Ä) näppäinten puute kummastuttaa.

    Jos ottaa vertailukohteeksi olkkarissani olevan langattoman pikkunäppiksen, ei laadusta saati tyylikkyydestä oikein voi puhua diNovo Minin kohdalla. Mutta kuten sanottua, 50 euron hintaan ihan mainio peli. :thumbsup:

    [​IMG]
     
  11. pete71

    pete71 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.04.2002
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolta löytyy ohjetta

    http://www.logitech.com/images/pdf/userguides/eng/Logitech_diNovo_Mini_PS3_UserGuide.pdf
     
  12. TheRealThing

    TheRealThing I WANT TO BELIEVE Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.05.2004
    Viestejä:
    4 975
    Saadut tykkäykset:
    894
    On Applen tuotteet täälläkin päin tuttuja. En itse olen hirvittävän innostunut noista Applen nykylinjan "hei jätkät, meillä jäi näitä läppäreiden näppiksiä yli, laitetaan näihin kuoret ja hintalapuksi vaikka kuusysi!" -näppiksistä. (Olisi työpöytäkäyttöä ajatellen kiva, jos olisi edes täyskokoinen numeronäppiksenkin sisältävä näppis vielä Appella tarjolla.) Miten muuten käytät hiirtä? Polvella farkkuja vasten? :thumbsup:

    Sinänsä varmasti ihan jämäkkä, kun on alumiinista. (En siltikään ymmärrä, miten Minin kanssa jämäkkyyden puute voisi olla ongelma. Tietenkin jos toheloi kannen kanssa, niin sen varmasti saa hajalle hyvinkin helposti.) Ja ihan mukiinmenevän näköinenkin. Mutta jumalaton halkohan toi on, jos toi kädessä pitää olkkarissa kulkea. Tietenkin hakkaa minit 100-0, jos kirjoittaa tekstiä vähänkään enempää ja esim. surfailee HTPC:llä.
     
  13. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jospa ne Applen läppärinäppikset on niin hyviä, että ne soveltuu myös työpöytäkäyttöön? ;)

    Apple Keyboard with numeric keypad :thumbsup:

    Mulla on Logitechin BT-hiiri, jolla rullailen ihanasti sohvan käsinojaa vasten. Ei tolleen voi mitään kovin tarkkaa hommaa tehdä, mutta pesee joka tapauksessa diNovo Minin "hiiren" 100-0. Täytyis hommata siihen käsinojalle semmonen "drinkkilasinalusta", jotta olis vielä parempi. Niin ja ehkäpä vielä Applen uus Multi-Touch Magic Mouse -hiiri...

    Toi Applen langaton näppishän on aivan helevetin pieni ja kevyt, mutta istuu käteen todella hyvin. Ei todellakaan ole mikään halko, ainakaan verrattuna muihin langattomiin näppiksiin (poislukien diNovo Mini).
     
  14. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Eli käyttöohjeen lukemalla löytyi kolmio ja ympyräpainikkeet.

    Kolmio = FN + OK-nappi (vasen)
    Ympyrä = FN + TAB

    Eli puuttuvat näppäimet ovat vain select ja start. Ko. näppäimien haitta nettiselainta käytettäessä kirjanmerkkien ja osoitekenttärivin puuttiminen. Nämä onnistuvat valikon kautta (kolmiolla).
     
  15. skene2

    skene2 Guest Guest

    Liittynyt:
    21.03.2007
    Viestejä:
    32
    Saadut tykkäykset:
    0
    mulla on jotain häikkää latauksen kanssa, kun punainen akkuvalo vaan vilkuttaa ja kun ottaa laturin irti niin laite sammuu. täytyy ottaa myyjään yhteyttä.

    kauanko akun tulisi kestää?
     
  16. Hacka

    Hacka Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2006
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    4
    Melko paljonhan tuo käytöstä riippuu. Yleisesti taidetaan puhua kuukaudesta yhdellä latauksella mutta kovalla käytöllä veikkaisin noin viikkoa. Itellä kestäny nyt noin kuukauden mutta käyttöäkin on melko harvoin.
     
  17. Xerxes

    Xerxes Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2004
    Viestejä:
    309
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli vastaan tällainen näppis+trackball yhdistelmä, joka näyttää melko ergonomiselta:

    http://www.gizoo.co.uk/Products/pcgaming/Wireless/WirelessKeyboard.htm
    http://www.amazon.com/Adesso-Wireless-Keyboard-Optical-Trackball/dp/B000JJM7S0

    Kapine on Adesso 2.4 GHz RF Wireless Mini Keyboard with Optical Trackball, jota löytyy mm Amazonilta. Ylläolevissa linkeissä on se vika, ettei kumpikaan toimita tuota Suomeen. Saksasta löytyi ainakin yksi pulju, joka näemmä toimittaisi tännekin, mutta hintaa tulee 75 euroa:

    http://www.activekey.eu/english/keyboards/trackballkeyboards/trackballkeyboards.html

    Onko ideoita mistä voisi saada edullisemmin?
     
  18. raaka

    raaka Guest Guest

    Liittynyt:
    05.07.2002
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos joku kaipailee tätä niin DiNovo mini NetAnttilassa tarjouksessa 65,- tällä hetkellä.
     
  19. hiivari

    hiivari Guest Guest

    Liittynyt:
    16.12.2008
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kiitos, käytinpä hyväkseni!
     
  20. Panze1

    Panze1 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.10.2005
    Viestejä:
    20
    Saadut tykkäykset:
    0
    Perskuta, missasin tämän. Vieläkö mahtaa löytyä jostain sopivasti, n. 50-60 eurolla?