Löytyykö viskisieppoja???

Keskustelu osiossa 'Olut sekä muut drinkit' , aloittajana simbahh, 03.05.2004.

  1. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jouluisesta tulee ekana mieleen Glenfarclasin tuotteet. Kokeileppa vaikka 12 tai 15 vuotiaita. Tuoksussa tuntuu sellaista erittäin tummaa paahtunutta kuivakakkua, sherryä ja tuoksu muutenkin upea ja omaperäinen. Omasta mielestä sopii hyvin joulun tunnelmiin ja tuoksuihin.
     
  2. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    Tuli laivalla tilattu itselleni ja kaverille viskit baarista. Johnny Walkerin Black Label oli tullut jo tutuksi aikaisemmilta reissuilta (ja hyväksi todettu) joten kysyin sitten löytyykö vihreää tai sinistä. En muista kumpaa sieltä löytyi, mutta hinta oli 24€. Saatanan kallista enkä edes muista enää miltä maistui, kun olin valmiiksi jo ihan seipäässä... :D

    Nauratti päivällä kun mentiin buffaan syömään ja hinta sinnekin oli 24€.
     
  3. Gleb

    Gleb Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    21.10.2001
    Viestejä:
    658
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä voisin suositella vaikka Bushmills 1608 Anniversary Editionia, todella täyteläinen ja mukavan sherryinen irkkuviski, kuin parannettu, luxus-versio BlackBushista. Toinen irkku mitä voisin suositella on Connemara Cask Strength, sitä ei valitettavasti ole tosin Alkon valikoimissa, sieltä löytyvä Connemara Peated Single Malt ei sekään ole huono mutta häviää selvästi Cask Strenghtille. Connemarat ovat siitä poikkauksellisia irkkuviskejä että ne tislataan vain kahdesti joten maussa on mukana savua ja turvetta skottien tyyliin, tosin enemmänkin Speyside kuin Islay tyyliin.
     
  4. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Alkoon tuli vasta 12yo sherry oak Macallan, siinä myös jouluinen viski.
     
  5. Whisky

    Whisky Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Täältä löytyy melkoinen määrä kokemuksia kyseisestä liikkeestä:
    http://www.viskikaappi.net/yabb2/YaBB.pl?num=1158512898

    Kannattaa lukea ketju loppuun saakka. Asiakaspalvelussa on ainakin toivomisen varaa, eikä toiminta ainakaan itseäni ole kokemuksen varjolla vakuuttanut.

    Edit: typo
     
    Viimeksi muokattu: 05.11.2009
  6. Whisky

    Whisky Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä vielä hieman kovempaa kamaa on Bruichladdichin tislaama Octomore. Tosin en tiedä löytyykö äkkiseltään esim. Pikkulinnusta.
     
  7. Whisky

    Whisky Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saattava vinkit tulla myöhässä, kun vasta hetki sitten tajusin tällekin foorumille rekisteröityä. Jos Speyburn ja Bushmills ovat tähän asti maistuneet, niin kannattanee seuraavaksi kokeilla jotain aavistuksen savuisempaa? Näistä Bowmoren 12-vuotias löytyy Alkon hyllyiltäkin helposti ja saattaisi olla hyvä askel hieman savuisempaan suuntaan.

    Jos taasen on tullut todettua, että kevyempi mallas on paremmin omaan makuhermoon soveltuvaa, niin Glenlivetin 12-vuotias on ihan hyvä askel hieman paremman maltaan maailmaan. Speyburn kun ei oikein edusta sitä mallasviskien huippua, vaan on sanalla sanoen melkoista kalkkivettä.
     
  8. Whisky

    Whisky Guest Guest

    Liittynyt:
    05.11.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten täälläkin jo joskus alkusyksystä mainittiin, toimii Suomen Mallaswhiskyseura ihan maanlaajuisella tasolla. Paikallisklubeja löytyy pääkallopaikka Helsingin lisäksi Tampereelta, Lahdesta, Mikkelistä, Kuopiosta, Pieksamäeltä ja Pietarsaaresta. Ouluun ollaan paikallisklubia puuhailemassa ja Turustakin on kiinnostusta osoitettu.

    Seuran sivuilta löytyy paljon lisää tietoa. Jos kiinnostusta on, niin toimintaan saa tulla myös tutustumaan ennen minkäänlaista liittymispakkoa. Jos homma näyttää kiinnostavan, niin 40 euron hintaan voi liittyä seuran jäseneksi. Sen lisäksi peritään 20 euron vuosimaksu. Näin loppuvuodesta jos liittyy, niin kuluvan vuoden jäsenmaksu on tupattu jättää sikseen ja seuraava maksulappu tulee vasta ensi vuoden puolella.

    Ruokaravintoloiden puolelle on viskiä tosin valitettavan hankala viedä, vaan homma keskityy enemmäkin tuonne olutravintolapuolelle. Tosin esim. Mikkelistä löytyy ravintola Pruuvin ja Pub Päämajan yhdistelmä, jossa viskin yhdistäminen ruokaan onnistuu.
     
  9. ferro

    ferro Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2008
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko kenelläkään vielä kokemusta vast'ikään ilmestyneestä Laphroaig 18 yo? Onko suosituksia henkilölle, joka pitää Lagavulinia erittäin maukkaana ja hienostuneena kyseisessä tai alemmassa hintaluokassa?

    Lisäys: Siljan matka edessä, tämän hetken valikoimasta tietoa kenelläkään?
     
    Viimeksi muokattu: 06.11.2009
  10. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Syksyllä on tullin ja kait Valvirankin linjaukset muuttuneet. Aiemmin alkoholin ns. kaukomyynti oli vähän mahdotonta ja ostajan piti tehdä kaikki itse.

    Nyt uusien linjauksien mukaan kaukomyynti on mahdollista ja kaukomyynnissä myyjä, joka siis itse järjestää kuljetuksen, on verovelvollinen. Jos ostaja itse järjestää kuljetuksen, on hän verovelvollinen ja silloin pitäisi etukäteen tehdä tulliselvitys, jos huonolla tuurilla paketti sattuu tulliin jäämään niin silloin välttyisi mahdollisilta sakoilta.

    En tiedä, mutta SSB:n ohjaus DHL:lle haiskahtaa siltä, että he koettavat välttyä valmisteverolta. Miten tulli suhtautuu asiaan, pitääkö myyntiä kaukomyyntiä vai ei, ei varmastikaan ole vielä tiedossa. Ennakkotapauksia ei ole ja niitä ehkä jopa vältellään. ;)

    SSB:stä ei omia kokemuksia, liikaa olen lukenut heidän asiakaspalvelusta muualta.
     
  11. Hak

    Hak Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2001
    Viestejä:
    1 176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olen tehnyt vuoden aikana tuolta muutaman tilauksen ja lisäksi osallistunut muutamaan kimppa-tilaukseen. Suurin osa tilauksista on mennyt kuten pitääkin eli ei mitään ongelmia. Kerran on jäänyt yksi pullo toimittamatta vaikka se oli veloitettu. Ja yhden kerran tilatun pullon hinta oli noussut tilaus ajankohdan jälkeen ja sen vuoksi oli liikaa veloitettu. Molemmat ongelmatapaukset korjattiin nopeasti. Joten nämä pienet ongelmat eivät ole vielä katkaisseet ainakaan minun asiakassuhdetta tuonne.

    Sitten yleiseen viskisieppoasiaan...
    Viimeisin avattu pullo on "Laphroaig 10 Year Cask Strength", jonka tilasin FoL-kaupasta syntymäpäivani kunniaksi, jolloin tuosta sai 20% alennuksen. Tämä on maultaan aikalailla samanlainen kuin perus-Laphroaig. Cask Strengthiä olen laimentanut vedellä siten, että vettä on jopa hieman enemmän kuin viskiä. Suosikki-Laphroaig itselleni on hinta/laatu-suhteeltaan loistava "Laphroaig® Quarter Cask", tätä voin suositella kaikille.

    Muita suosikkejani ovat Glenfarclas & Bruichladdich. Ja viskiähän tulee nauttia päivittäin annos tai kaksi. Joten pulloja on omassa kaapissa aina useampia, joista kylläkin vain muutama kerrallaan avoinna.
     
  12. patekka

    patekka Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2003
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varsinkin 15 vuotiaassa on aivan huikea tuoksu! Muutenkin herkullista kamaa!
     
  13. modified

    modified Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2008
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Surffailin netissä ja aika suuria eroja on postitus kuluissa. Oli tippua tuolilta kun rmw:n kulut olivat 24£ 1 pullo ja 5. pullolta jo yli 50£.
    Kyllähän harrastus on rakas ja keräily intohimona, mutta rajansa tuollakin. Tuossa jos laskee vaikka perus singlemaltteja 30€/kpl ja 5kpl niin kuluja tulee pulloa kohden jo sen verran että sama jo ostaa kotimmaisesta. Miten nuo kulut voivatkin heitellä noin paljon kun jossakin taas ovat 12 pulloon asti 30£.

    Miten paljon olette valmiita maksamaan viskistä ja kuluista että sen saa baarikaappiin?
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Itse olen lähinnä Saksasta tilaillut. Yleensä juuri postikulujen takia olen ottanut tilaukseen 4-5 pulloa. Sanotaanko näin, että kaikkine kuluineen pullon hinnan tulee olla vähintään 3/4:n Alkon hinnoista, että suostun sen ostamaan. Tosin viime aikona Alkosta ostetut "taviksien" juomat eli vaikkapa Jaloviina on maistunut niin, ettei enää ilkeä sitä 50 euroakaan laittaa esimerkiksi Lagavulin 16yo:hon.
     
  15. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvin on kyllä Alko saanut hintansa nostettua, esim. Lagavulin 16 Years Old 0.7 l:
    2007: 55.00 €
    2008: 58.90 €
    2009: 70.70 €
    10/09:71.20 €
    Lähde: http://www.isokaato.com/hinnat2009.php

    Tuli eilen korkattua Laphroaig Feis Ile Cairdeas 12YO 2009. 57,5%:na aika terävän makuista tavaraa mutta vesitilkalla paranee mukavasti. Ei mene kuitenkaan omalla listallani muiden Lappareiden edelle ja kun tätä nyt tässä maistelen niin tuntuu siemaus siemaukselta kitkerämmältä ja terävämmältä. Jeps... uusi vesitilkka ja hetken odottelu auttoi ja maku taasen parempi :)

    FoL kaverihinnoilla posteineen Lapparin 10YO: 35€, 10YO CS: 43€ ja QC: 39€.

    Hak: Viimeisin avattu pullo on "Laphroaig 10 Year Cask Strength", jonka tilasin FoL-kaupasta syntymäpäivani kunniaksi, jolloin tuosta sai 20% alennuksen.
    Saako tuolta omana synttäripäivänä alennusta vai oliko kyseessä jokin kampanja?
     
  16. Hak

    Hak Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2001
    Viestejä:
    1 176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten tuossa aiemmin mainitsin että Glenfarclasit ovat suosikki viskejä. Nyt kaapissa on avoinna 21- ja 15-vuotiaat, näistä kahdesta mielestäni parempaa on 15-vuotias. Lisäksi avaamatta on 105 Cask Strength. Tulevana viikonloppuna suoritan 21-vuotiaan pullon tyhjentämisen, mutta ennen sitä pitää suorittaa sokko-testi näiden kolmen kesken. Vaimo tarjoilee jne.

    Jep, syntymäpäivänä saa ylimääräisen 10% alennuksen normaalin FoL-alennuksen lisäksi.
     
  17. Ize

    Ize Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.12.2002
    Viestejä:
    2 273
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maahantuoja tuohon hintaan vaikuttaa, Alko ottaa vain vakiokatteensa per myyty tuote ja valtio valmisteveron ja ALVin. Valmisteveron nousun osuus hinnassa noin euron luokkaa.
     
  18. Zarniwoop

    Zarniwoop Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.09.2003
    Viestejä:
    397
    Saadut tykkäykset:
    3
    Mitenkäs nopeasti ja millä metodilla Lapparin kaupasta on putikat saapuneet Suomeen? Tuleeko kotiovelle kannettuna?

    Tein perjantaina koemielessä yhden pullon tilauksen (Laphroaig Quarter Cask (70cl) x 1 £26.46 + Shipping £11.95 = Total (including shipping): £38.41). Visalta oli veloitettu 43,89€. No, Alkoon (54,59€) nähden reilu kympin säästö... :rolleyes:
    Useammalla pullolla toki säästöä kertyy enemmän, testasin toimituskuluja ja näyttäisi ainakin viisi pulloa tulevan noilla samoilla toimituskuluilla. Toisaalta pullon ja kahden lasin lahjapakkaus nostaa kulut heti kolmeen kymppiin.
     
  19. Hak

    Hak Guest Guest

    Liittynyt:
    27.04.2001
    Viestejä:
    1 176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viikko meni toimituksessa ja pullo löytyi postilaatikosta.
     
  20. McIce

    McIce Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0