Onkyo TX-SR506/576/606/806/876

Keskustelu osiossa 'Vahvistimet' , aloittajana hkj, 10.04.2008.

  1. VAT69

    VAT69 Guest Guest

    Liittynyt:
    24.06.2005
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikös se ollu DVB-G joka sanoi ettei vahvistimen päällä tarvitse olla tyhjää kuin saman verran mitä jalkojen korkeus on. Ihan järkevältä tuo kuulostaa, alhaalta se ilmen sinne imee ja yläkautta se poistuu.
     
  2. JuSar

    JuSar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.02.2003
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä tilaa vahvistimen yläpuolella kannattaisi olla vähintään 5-10 cm. Jos käy kuumana, niin vielä paljon enemmän. Lämmin ilma kun ei ilman koneellista tuuletusta liiku kuin ylöspäin, joten väljyyttä tarvitaan.
     
  3. BraheSoundS

    BraheSoundS Guest Guest

    Liittynyt:
    25.08.2009
    Viestejä:
    164
    Saadut tykkäykset:
    0
    mikäs se tarkka korkeus olikaan 607:ssä? tuossa mietinkin jo aiemmin, että saisin töistä hommattua muutaman 10cm halkaisijaltaan olevan tietokone puhaltimen, jotka voisin laittaa puhaltamaan vahvistimeen päin ilmanvaihdon parantamiseksi, mutta tietysti taustaääni kasvais sitä myöten..
     
  4. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos kukaan TX-SR606:n omistaja törmännyt todella hitaaseen signaalin hakemiseen hdmi:llä liitettyjen laitteiden kanssa? Itselläni 606:ssa kiinni PS3, Xbox 360 ja Toshiba EP-35-hd dvd-soitin ja 606 kiinni tv:ssä (Samsung 46A866) ja kaikki ovat hdmi-liitäntöjä. ja tuntuu, että ainostaan Xboxin signaalin laite löytää heti. PS3:n ja EP-35: kanssa menee pahimmillaan kymmeniä sekunteja, että saan kuvan näkyviin. Tv:ssä ja vahvarin näytössä lukee vain signaalin haku tai no signal ja telkkariin tulee vielä välillä ilmoitus "tilaa ei tueta" :hitme: Ja sitten odottelun jälkeen kuva yhtäkkiä tuleekin näkyviin. Usein joudun käyttämään vahvaria eri lähteiden välillä nopeuttaakseni signaalin löytymistä. Piuhat ovat kyllä kunnolla kiinni ja vahvarista on hdmi:n osalta valittu läpivienti. Muuten kaikki on toiminut moitteetta ja ei kai tämä vain indikoi jonkin sortin kosahtamista (lähi)tulevaisuudessa? :grr: Takuuta onneksi vielä muutama kuukausi jäljellä. Ai niin, eipä myöskään näyttäisi aukeavan tv-ruutuun set up-valikko enää (näkyy vain vahvarin näytössä) :confused: Apuja tai kommentteja kaipaisin siis, pliiiis.
     
  5. JarmoK

    JarmoK Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjens!

    Tulipa sitten hommattua Onkyon Tx-sr 607 vahvari. Tässä on mennyt pari päivää vehettä testaillessa ja tutkaillessa. Törmäsin sellaiseen ongelmaan, että kun alan katsomaan Blue-ray elokuvaa, niin minkä vuoksi vahvistimen paneelissa ei syty TrueHd tms...merkkivaloa, kun sellainen siellä on, eli tulisi jonkinlaista merkkiä että nyt sieltä tulee parempi laatusta ääntä. Entäpä tarvitseeko pleikalta muuttaa äänen bittivirraksi Bitstream vai saako olla Linear PCM ku katsotaan blue-raytä. Ihmetyttää, kun noita ääni tasojakin on niin helevetisti, eikä oikein tiedä että mikä niistä pitäs olla päällä kun kattoo DVD leffaa tai Blueray leffaa. Ja ko manuaalissa lukee että valitse TrueHD tai DTS kun katsot Blueraytä. No sitä nyt vain ei pysty valitseen. Onko kellään muulla tällasta probleemaa. Niin liitännät on HDMI:llä, eli televisiosta hdmi onkyon out:tiin. Ja Pleikka 3 Onkyon IN 1:SEEN.
     
  6. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos kyseessä on paksukais-mallinen ps3 ei lossless äänien bitstreamaus onnistu. Valitse tällöin linear PCM. Uudemmalla slim-mallilla kuulemma onnistuu, tällöin valinta bitstream. Eroa ei ole paljon muuta kuin juuri sen merkkivalon syttyminen. Ensimmäisessä tapauksessa näytössä lukee Multich, jälkimmäisessä se mitä ko. levyllä sattuu olemaan eli Dolby TrueHD, DTS-HD MSTR tms...
     
    Viimeksi muokattu: 22.10.2009
  7. JarmoK

    JarmoK Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    No niin tuopa selittyy sitten tuolla hommalla . Joo ja tosiaan mulla on tuo pleikka3 mallia paksu, elikkä aivan ensimmäisiä pleikka3:sia joita tuli. Juu elikkäs annan olla nyt tolla Linear PCM:llä ja valitsen elokuvien katsomisen aikana sen Multichannelin, niinkö? Entäpä sitten Pleikan peleillä, onko tuo Multichannel sitten myös se oikea että kuuluupi oikein.

    Onko mitään järkeä hommata sitten esim, erikseen Blue-ray soitinta, onko mahdollisesti parempi kuvan / äänenlaatu, verrattunna pleikkariin.
     
  8. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Vaihvistimesta elokuvin ajaksi multichannel ja saahan se olla koko ajan päällä myös pelien kohdalla. Erillistä BD-soitinta ei kannata hankkia ellei sinulla ole äänekäs malli pleikkarista. Kuvan ja äänenlaatukaan ei parane soitinta vaihtamalla ainakaan parempaan.
     
  9. JarmoK

    JarmoK Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeilin tuota multichannelia ja huomasin että takakaiuttimet eivät toimineet. Eli keskiääni, etusivut, sekä sivukaiuttimet toimivat multichannelilla, mutta takakaiuttimet ei toimi. Joten kokeilin Dolby Ex:ää. Sillä toiminnolla kuului kaikista kaiuttimista, ei tietenkään yhtä aikaa, mutta että koko kaiutinsarja pelasi tuolla asetuksella. Prkl että harmittaa kun tohon paneeliin ei tule tota TrueHD merkintää tms.... mutta vaikka tuota merkintää ei tule, niin taitaa se silti pukata läpi tota parempaa ääntä, vai kuinka on?
     
  10. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Levysi todennäköisesti sisältää vain 5.1 ääniraidan eli se toimi niinkuin pitikin. Efekteillä voidaan ääni saada kuulumaan kaikista kaiuttimista (all channel stereo saa stereonkin kuulumaan kaikista kaiuttimista). Jos asia harmittaa, ja haluat saada bitstreamin toimimaan esim. audysseyn kanssa, nykyiset stand-alone BD-pyörittimet ovat kyllä vähintään yhtä hyviä elleivät parempia kuin PS3. (Itse olen puolueellinen, en osta mitään sonyn valmistamaa)
     
  11. JarmoK

    JarmoK Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joo kokeilin useampaa Blueray leffaa, ja ne tosiaaan olivat 5.1 kaikki.
    Mutta tosiaan jos hommaisin erillisen hyvän Blueray-soittimen, niin kun laitan BD leffan sisään niin ottaako vahvari automaattisesti TrueHD yhteyden äänisignaaliksi, jolloin valokin syttyy paneeliin. Entäpä se vielä, että osaatteko sanoa, että vaikka paneeliin ei tällä hetkellä syty valoa, että olisi TrueHD tms... niin tuleeko ääni nyt blueray -leffoista sillä paremmalla tasolla, vai ovatko normaalit, kuten DVD-leffoissa?
     
  12. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    No sehän riipppuu siitä minkä ääniraidan olet valinnut BD-leffasta. Eli jos on perus DD 5.1 niin silloin ei syty vahvistimessa TrueHD valo mutta jos on, niin silloin syttyy automaattisesti.
    Jos sinulla nyt on valittuna PS3 ääniasetuksista Linear PCM ja vahvistimesta multichannel niin silloin saat parhaan mahdollisen äänenlaadun, paloi sitten vahvistimessa TrueHD logo tai ei!
     
  13. k4mmo

    k4mmo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.08.2009
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    No eivät ole parempia, kaikissa demoilussa on PS3 edelleenkin referenssisoitin. Esimerkiksi leffojen käynnistymisajat ovat pleikkarilla nopeampia, minkäänlaista tökkimistä ei esiinny sekä dvd-leffojen skaalaus 720p- ja 1080p- resoihin ovat parempia, kuin missään muussa BD-soittimessa. Kaikki tämä johtuu nopeasta cell-prossusta, jossa on paljon enemmän potkua, mitä BD-soittimien suorittimissa. Ja jos olet tuolla tavalla puolueellinen, se on toki oma valintasi. Toki aika omituinen sellainen.
     
    Viimeksi muokattu: 23.10.2009
  14. JarmoK

    JarmoK Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tähän liittyen kysyn, miten saan takakaiuttimet pelaamaan, kun olen vahvistimesta valinnut tuon Multichannelin? Kuten aiemmin kerroin keskiääni, etusivut, sivukaiuttimet ja subbari toimivat, mutta takakaiuttimet ovat mykät tuolla multichannelilla. Niin miten ne saisi mukaan? Ja kun ottaa huomioon että Blueray leffat, joita minulla on, niin niissä on 5.1 tuettu ääni. Joten tuon mukaan 2 kaiutinta jääkin mykäksi, eli tässä tapauksessa nuo takaäänet. Mutta onko mahdollista, että saisin jotenkin vaihdettua/ siirrettyä sivuäänet takakaiuttimiin, kun katsotaan 5.1 leffaa?

    Olen myöskin harkinnut tässä 2 lisäkaiuttimen hankintaa, eli tarkoituksena olisi hyödyntää niitä 2 yläefektikaiutinta, kun tässä vahvarissa sellainen mahdollisuus on, niin onko teillä kokemusta tästä? Ja miten ne toimivat multichannelilla.

    Kysyttävää on paljon, kun olen aika noviisi näissä hommissa :hitme:, koittakaa kestää :thumbsup:
     
  15. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Missä demoiluissa?

    Vain esimerkkinä LG BD350-390 soittimet ovat nopeampia (varmasti on muitakin). Tökkimisiä en ole havainnut edes ensimmäisen sukupolven soittimissa. Dvd-leffojen skaalaus on monessa soittimessa parempi kuin PS3:ssa (esim oppo-831). En muuten edes muista milloin olisin DVD-levyä tökännyt BD-soittimeen.

    cell-prosessori joka on täysi turhake PELKÄSSÄ BD-toistossa. Vaatii vain turhaa jäähdytystä eli meteliä.

    Mitä omituista on siinä että ostaa laadukaampaa tekniikkaa kuin sonyn tuottama krääsä?



    Kaiken tämän jälkeen en kuitenkaan hauku PS3:sta laitteena. Hintaansa nähden erittäin monipuolinen ja hyvä vehje. En vain itse sitä tarvitse.


    Näihin en osaa vastata koska itsellä on 5.1 setti käytössä.



    Yleisesti bitstream vs LPCM keskusteluun sen verran että itse suosin bitstreamausta syystä että: Kun vahvistin, joka osaa bitstreamin käsitellä, saa bitstream signaalin, se tietää mitä sille pitää tehdä. Eli esimerkiksi audyssey (tai joku muu room eq) tietää miten signaaliin pitää suhtautua ja yökuuntelutilat tai muut dynamiikkaan vaikuttavat jutut toimivat. Todennäköisesti myös tuo 5.1 äänien toistaminen 7.1 setistä onnistuu helpommin (mutuilua tämä). LPCM tilassa vahvistin lähettää kaiuttimille uskollisesti vain sen mitä lähde sen käskee lähettävän. Eli laatu on kyllä hyvä mutta vahvistin toimii ns. sokkona.
     
    Viimeksi muokattu: 23.10.2009
  16. mot67

    mot67 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2001
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllähän ne Audysseyt sun muut ihan yhtälailla osaavat monikanava PCM:nkin "korjata". Kaikissa laitteissa vain ei potku riitä bitstreamatun HD-äänen ja huonekorjauksen yhtäaikaiseen laskemiseen, siksi HD ääniformaatit pitää jokatapauksessa siirtää soittimelta PCM:nä jos näitä korjaimia haluaa hyödyntää.
     
    Viimeksi muokattu: 24.10.2009
  17. Slarti

    Slarti Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.03.2005
    Viestejä:
    508
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oikeassa olet. Seison korjattuna. Tuo oli uutta ettei joissain vahvareissa tosiaan riitä potku tähän.

    Kuitenkin muut kikkailut bitstreamin kanssa ovat helpompia.
     
  18. JayKay70

    JayKay70 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    574
    Saadut tykkäykset:
    0
    Valitse vahvarista joko DTS Neo 6 tai Dolby Prologic IIx, niin saat äänet kaikista kaiuttimista (itselläni 7.0-systeemi ja noita tulee käytettyä silloin tällöin). Aika harvaan leffaan kuitenkaan antavat isoa lisäarvoa, kun normi 5.1-ääniraita toimii jo valmiiksi niin hyvin. Joskus ko. featuret saattavat sotkea äänimaaikmaa (äänet saattavat kuulua väärästä suunnasta), mutta itse en ole tähän törmännyt. Peleissäkin voit huoletta käyttää multichannelia.

    Korjatkaa jos olen väärässä, mutta olen saanut sen käsityksen, ettei 607:aan saa 9 skobea kiinni ja joudut luopumaan takakajareista, mikäli asennat nuo etutehostekaiuttimet. Joten manuaali käteen ennen kauppaan menoa :rolleyes:

    Vahvistaisin myös jo mainitun, että PS3:n antama linear PCM-ääni on aivan yhtä hyvää kuin vahvarin purkama bitstream-äänikin. Kalliiksi siis tulee, jos vaihdat soitinta vain saadaksesi True HD-valon näkyviin ;) Itseänikin tuo jonkin aikaa harmitti, mutta ostettuani käytetyn hd dvd-soittimen ja saatuni vihdoin HD-valon palamaan, niin eipä se keneenkään tehnyt sen suurempaa vaikutusta...
     
  19. JarmoK

    JarmoK Guest Guest

    Liittynyt:
    24.02.2008
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ok!

    Elikkäs jos tässä vähän vetäisi yhteenvetoa näistä valinnoista, että mitä kannattee käyttää milläkin ohjelmalähteellä, niin kun katsoo DVD-leffaa niin Dolby Prologic IIx olis siihen hyvä, ( itse käyttänyt samaa tai Dolby Ex:ää.) Ja sitten pleikan peleille ja Blueray:lle käytetään Multichannelia, mutta takaäänet ei silloin kuulu :OI

    Entäpä jos ottaa kokonaan sivuäänet pois käytöstä, niin silloinhan takaäänet pitäisi pelata normaalisti?
     
  20. DigiMedia

    DigiMedia Guest Guest

    Liittynyt:
    19.08.2008
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itselläni ei ole sivukaiuttimia 806:ssa, mutta takakaiuttimet on SURR-liittimissä. Muuten niistä ei saanut ääntä ollenkaan. Tuosta asiasta on jossain täällä tarkempaa tietoa.