Philips LCD 2009

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana makela5, 23.02.2009.

  1. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Ei ollut helpotusta, tuon olin jo itsekin keksinyt asetuksia testaillessa. Letterboxattua kuvaa ei saa automatiikalla näkymään oikein mitenkään ja manuaalisetkin asetukset on vähissä tv:n omalla virittimellä katsottaessa. 16:9 on sentään pakotettavissa päälle... Ulkoisten laitteiden kanssa voi käyttää pc-tilaa jossa kuvasuhteen voi helposti itse valita oikeaksi, ja bonuksena silloin ei ole mitään overscaniakaan. TV:n omalla virittimellä on aika reilu overscan havaittavissa, mutta ei se nyt hirveästi haittaa. ei ainakaan niin paljon kuin nuo kuvasuhteet.:weep:
     
  2. ege

    ege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2003
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eikö näissä uusissa Philipseissä tosiaankaan ole valittavissa 16:9 Zoom -tilaa, jossa letterboxattu kuva zoomataan koko ruudun kokoiseksi, ja että sitä voisi vielä nuolilla liikutella ylös ja alaspäin osittain mustien palkkien päälle menevien tekstitysten saamiseksi kokonaan näkyviin?

    Käyttöohjeessa (mm. 8404:n) kuitenkin sanotaan mm. näin: "Jos tekstitys ei näy, siirrä kuvaa ylöspäin painamalla [ylänuoli]-painiketta." sekä "16:9-elokuvalaajennus Muuntaa kuvasuhteen kokoon 16:9.", joka on siis eri kuin "Laajakuva Venyttää formaatin kokoon 16:9."

    Eli eikö tuon "16:9-elokuvalaajennus Muuntaa kuvasuhteen kokoon 16:9." nimenomaan pitäisi olla se kuvakokotila, joka zoomaa letterboxatun kuvan koko ruudun kokoiseksi, ja sitten "Jos tekstitys ei näy, siirrä kuvaa ylöspäin painamalla [ylänuoli]-painiketta."? Ja jos lähetys on esim. 2:35-elokuva, niin tuolla saisi sen zoomattua oikean muotoisena mahdollisimman suureksi ilman että mitään leikkautuu.

    Vai eikö noita valintoja ja toimintoja ole vaikka käyttöohje niin sanoo?
     
  3. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    No joo, on siinä "Movie expand 16:9" joka kuitenkin tuo mukanaan myös jonkin verran overscania, ja jonka toimivuus riippuu tietenkin sen letterboxatun alueen kuvasuhteestakin. Mutta se ei ole automatiikkaa, jos manuaalisesti pitää asetusvalikosta käydä oikea asetus hakemassa aina kun ohjelma vaihtuu. Superzoom tekee vähän samanlaisen kuvasuhdemuunnoksen mutta jotenkin epälineaarisesti mittasuhteita vääristäen. En ole ihan varma millaiselle kuvasuhteelle se on tarkoitettu... Muut vaihtoehdot on sitten laajakuva ja automaatti. Eli yhteensä 4 kuvasuhdeasetusta.

    Tässä telkkarissa ei muuten ole paperistä käyttöohjetta, vaan ohjeet on löytyy telkkarin valikosta ja luetaan ruudulta... Linux-vehjehän tämä on, gpl-lisenssikin tulee paperille painettuna mukana ja lista käytetyistä open-source ohjelmista, mm linux kernel on siinä listalla. Ehkä tähän voisi joku osaava itse tehdä paremman softan? :D
     
  4. ege

    ege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2003
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei letterboxattua laajakuvaa voi oikein minkäänlaisella automatiikalla saada zoomattua siten että se kaikkia tyydyttää. Varsinkin jos tekstitykset ovat osittain mustien palkkien päällä. Automatiikka yrittää zoomata mustat palkit pois näkyvistä, ja jos tekstitykset aina lävähtäessään ruutuun osuvat mustalle alueelle, telkku tietysti pumppaa kuvaa joka kerta kun tekstitys ilmestyy ja poistuu. Ei se tv oikein voi tietää, että "jaahas sieltä on mustalle alueelle tekstitystä luvassa, joten eipä zoomatakaan mustia palkkeja kokonaan pois, vaan jätetään 1cm alas mustaa kohta ilmestyvää tekstitystä varten".

    Kaikkia tyydyttävää automatiikkaa on mahdotonta toteuttaa. Letterboxatut lähetykset kuitenkin ovat nykyään melko harvassa, joten itselleni riittää tuo, että sellaisen sattuessa kohdalle saan lukittua kuvakokotilan 16:9 Zoomiksi tai Movie expandiksi tai miksi sitä kutsutaankaan, ja nuolilla kuvaa ylöspäin siirtämällä saan tekstitykset näkyviin. Ja tietysti, että muut lähetykset näkyvät oikean muotosina, eli 4:3 4:3:na mustat palkit sivuilla ja laajakuva laajakuvana.

    Superzoomausta ei ole järkevälle ihmiselle oikein tarkoitettu mihinkään, se on 4:3-kuvan raiskaustila, jossa ylhäältä ja alhaalta leikataan pienet palat pois ja sivureunat venytetään täyttämään koko ruutu, siten että keskikohta kuvasta säilyy venymättömänä.

    Käyttöohjeen löysin PDF:nä netistä. Varmaankin kattavampi kuin on-screen-käyttöohje.
     
  5. ege

    ege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2003
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten mallit 8404 ja 8654 eroavat? Uudessa Mustan Pörssin mainoksessa mainostettiin 8564:ää, mutta Philipsin sivut eivät tunne ko. mallia ollenkaan.
     
  6. [oz]

    [oz] Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    149
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaan samat erot kuin Teknisten 8684-mallin ja 8404:n välillä eli metallipintainen kaukosäädin, lasijalusta ja kaiuttimissa BBE.
     
  7. ege

    ege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2003
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ovatko mallit 8654 ja 8684 siis jotain näiden ketjujen ns. "omia" malleja, joissa toiminnot yms. ovat samoja kuin 8404:ssa, mutta noissa "omissa" malleissa on jotain extraa kuten parempi kaukosäädin, erilainen jalusta ja BBE Sound?

    EDIT: Ja lisäksi on näköjään vielä ainakin 8694. Ei näissä nyt oikein pysy perässä. 8694:n, 8654:n ja 8684:n väliltä ei kyllä löytynyt mitään eroa. Esitteet ovat täysin indenttiset mallinumeroa lukuunottamatta. Miksi näin monta eri mallinumeroa samalle laitteelle? Ei ymmärrä.

    EDIT2: Esitteiden perusteella ryhmän 8654, 8684 ja 8694 erot "perusmalliin" 8404 ovat siis ilmeisesti erilainen kaukosäädin, erilainen jalusta, BBE Sound sekä Perfect Natural Motion.

    Ryhmästä 8654, 8684 ja 8694 näyttäisi siis olevan sama minkä hankkii kun ovat identtisiä.
     
    Viimeksi muokattu: 10.10.2009
  8. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    HDTV.COM.PL sivuston 46" 9704:n testi useilla kuvilla. Input lagi minimissään 30ms. Vertailu muutamassa kohdin Pioneer LX 5090 ja Samsung 46B8000 malleihin.
     
  9. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    No ei ne nyt niin harvinaisia ole, valitettavasti. Omalle kohdalleni on ainakin osunut monta letterboxattua ohjelmaa viimeisen viikon aikana. Ja tämän telkkarin (muistin virkistämiseksi siis malli 26PFL5604h) automaatiikka zoomailee kuvaa vaikka siellä mustalla alueella ei olisikaan tekstitystä. Esim ylen ohjelmissahan siellä mustalla alueella on korkeintaan kanavalogo, kun tekstit on irrallisina, mutta silti tämä laite kelailee noin kolmea eri kuvankokoasetusta edestakaisin osaamatta päättää mikä olisi hyvä.

    Lisäksi jos kuva onkin 16:9 mutta letterboxattu 2,35:1 niin sen se sitten zoomaa pystysuunnassa täyttämään koko ruudun eli vääristää mittasuhteita aika pahasti. Näin siis jos automatiikka on käytössä. Tuokin on sentään mahdollista korjata manuaalisesti laittamalla asetukseksi 16:9 mutta toisaalta ainoa tapa nähdä 4:3 oikeassa mitassa on pitää automatiikka päällä koska sille ei ole erillistä asetusta. Ei hyvä...:OI

    Minulle kelpaisi mainiosti sellainen automatiikkaoptio joka ei yrittäisi zoomata mustia palkkeja kuvasta pois. Antaa niiden olla vaan niin kuva ainakin näkyy oikeissa mittasuhteissa eikä mitään leikkaudu pois. Tarvittaessa voisi sitten manuaalisesti zoomailla ja raiskata kuvaa oman maun mukaan. Manuaalisesti olisi valittavissa vaikka kuvasuhteet 16:9, 14:9 ja 4:3 ihmezoomien lisäksi... Onko tuollainen todellakin niin vaikeaa toteuttaa?

    Mutta aiheesta toiseen, olen huomannut että ylen tekstitykset eivät (myöskään) toimi kunnolla tällä vekottimella. Tarkemmin sanoen ohjelman alussa tekstitys ei ala jos edellisessä ohjelmassa jonka aikana kanavalle tulit ei ollut tekstitystä. (Esim Rangaistuspataljoona ja Anna Pihl) Saa ne tekstit päälle kaukosäätimen subtitle-napilla mutta pitäisi kai tuon toimia jo nykyään automaagisesti ok kun asetuksista on takuuvarmasti laitettu tekstitys ja kielivalinnat oikein päälle. Vanhalla Philips DTR7005 tallentavalla digiboksillakaan ei ole tekstien kanssa ollut koskaan ongelmia...:mad:
     
  10. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    En ole koskaan käyttänyt tuota kuvasuhdeautomatiikkaa vanhassa 32"PW8806 CRT:ssäni. Ei ole kovin suuri vaiva painaa kuvasuhde namiskaa paria kertaa kun materiaali on letterboxattua. Ihme homma että tämä on ryssitty uusissa LCD laitteissa.

    Tuosta tekstityksestä, Maximumin digiboksi tekee juuri samaa. Kun vaihdan YLEn kanaville taikka katselen YLEn kanavien tallennetta niin ensimmäiset vuorosanat tulevat aina ilman tekstejä ja vasta parin puheenvuoron jälkeen boksi osaa heittää tekstit ruudulle. Jos painan pausea / kelaan ohjelmaa niin vaikutus on sama kun jatkan ohjelman katselua: pari ensimmäistä puheenvuoroa tulee aina ilman tekstejä.
     
  11. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    No tuohan on vielä siedettävää... tässä philipsissä todellakaan tekstitys ei ala parin minuutinkaan odottelun jälkeen! Siinä menee aika monta repliikkiä ohi. Eilen katsoin kokeeksi noin neljä minuuttia Anna Pihliä ilman tekstejä ja painoin sitten subtitle-nappia kun alkoi olla jo pakottava tarve saada selville mitä ohjelmassa tapahtuu...:weep:
     
  12. ege

    ege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2003
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmm. Ainakin 8xx4-malleissa on nimenomaan sellainen toiminto. Asetuksista Asennus/Kuva/Automaattinen kuvakokotila on valittavissa Automaattinen täyttö tai Automaattinen zoomaus. Näistä jälkimmäinen ei yritä täyttää esim. 2,35:1 kuvaa koko ruudulle vaan zoomaa niin, että mittasuhteet säilyvät. Automaattinen täyttö sitten yrittää täyttää koko kuva-alan piittaamatta siitä että kuva venyy ja paukkuu.

    Suoraan valittava 4:3-tila sitten näistä uusista puuttuu, eli 4:3-tilassa katsominen onnistuu vain Automaattinen zoomaus -automatiikan avulla. Automaattinen täyttö venyttää 4:3-kuvan koko ruudulle.

    Miten se tuohon verrattuna mielestäsi on ryssitty? Saman laillahan se toimii näissä uusissakin. Automatiikan saa kyllä pois päältä ja manuaalisesti voi näpytellä kuvasuhdenappia paria kertaa kun materiaali on letterboxattua.
     
  13. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli täälä valitellaan vain siitä, että automatiikka ei toimi? Jos edelleen saa manuaalisesti valita kuvasuhteen (4:3 sekä 14:9 ja 16:9 letterboxeja varten) ja venytellä sen mieleisekseen niin sittenhän homma on bueno. Piruako sitä tuskailla automaatin kanssa jos suhteen saa manuaalisesti haluamakseen parilla napin painalluksella.
     
    Viimeksi muokattu: 12.10.2009
  14. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Tässä tuo nimenomainen automaatti-tila autozoomilla venyttää 2,35:1 kuvan täyttämään koko ruudun. Kuten olen jo pari kertaa yrittänyt sanoa. 4:3 näkyy sillä oikein ja joku 4:3 letterbox 14:9 zoomailee mittasuhteita venyttämättä kokoajan edestakaisin, mutta 16:9 muotoiset letterboxit se venyttää täyttämään ruudun mittasuhteita säilyttämättä. Autotäyttö-tila tekee sitten vielä enemmän vahinkoa ja sitä en ole kokeilua lukuunottamatta käyttänyt.
     
  15. ege

    ege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2003
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä selvä. Eli ei toimi kuten käyttöohje antaa ymmärtää.
    Miten 16:9-muotoinen letterbox- kuva saadaan venytettyä tai zoomattua 16:9-ruudulle mittasuhteet säilyttämättä?
     
  16. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    Ööh, taisin ilmaista asian epäselvästi... siis: 16:9 kuvasta jossa on mustat palkit ylhäällä ja alhaalla (esim 2,35:1) venytetään ne mustat palkit pois ja se jäljelle jäävä kuva siis venyy pystysuunnassa. Sivusuuntaista skaalausta ei siinä tapahdu.

    Voisihan se olla myös 4:3/2,35:1 jonka mittasuhteet sitten kai säilyisivätkin oikeina, tosin sellaista ei ole vielä kohdalle sattunut. Perustan tämän arvauksen siihen että 4:3/14:9 ja 4:3/16:9 letterboxauksen mittasuhteet säilyvät joskin osa kuvasta voi leikkautua pois.
     
  17. ege

    ege Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2003
    Viestejä:
    318
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitenkäs tämä menettelee anamorfisen lähetteen kanssa, eli tunnistaako WWS-bittiä normaalisti ja sen mukaan laittaa kuvasuhdetta Laajakuva-tilaan ja 4:3-lähetyksissä 4:3-tilaan? Vai onko ainoa automatiikka tässä tuo mustien palkkien perusteella toimiva automatiikka?

    Entäs ulkoisen digiboksin kautta? Kuinka silloin vaihtuu nuo kuvasuhteet?

    Itselleni tärkeintä olisi, että anamorfinen 16:9-laajakuva näkyy laajakuvana ja 4:3-kuva näkyy 4:3:na oikein ilman näpyttelyä, ja kanavaa vaihtaessa ja myöskin kesken lähetyksen kuvasuhde vaihtuu oikein noiden välillä. Letterbox- ja 2,35:1 yms. kohdalla näpyttelyn hyväksyn. Riittää kun saa letterbox-lähetyksissä kuvasuhteen lukittua 16:9-zoom tilaan lähetyksen ajaksi.
     
    Viimeksi muokattu: 13.10.2009
  18. nudedude

    nudedude Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2007
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    0
    kas,vaikuttaapa olevan kelpo töllötin tämä 9704. tossa seuraillut Samsungin 8000-sarjan malleja mutta TV tulisi myös pelikäyttöön ja oon ymmärtänyt että noissa uusissa sampoissa on kiusallisen paljon input-lagia. tässä Philipsissä tais olla game modella 40ms mikä ei vissiin ole haitaksi enää. mutta kysymys: voiko game mode päällä pitää 200Hz tilaa myös päällä? peleissä se terävöittää liikkuvaa/panoroitavaa kuvaa selkeesti joten ois aika kova juttu. muuten menee puuroksi helposti ja tollasessa grafiikka-kuvassa kuva voi olla terävän "keinotekoinen".ilmeisesti näissä uusissa Sampoissa 200hz tilaa ei game modeen saa päälle...
     
  19. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 092
    Saadut tykkäykset:
    436
    No se tuntuu käyttävän sekä wss-bittiä että mustien palkkien tunnistusta, ja toimii jotenkuten samaan tapaan kuin tv-ohjelmienkin kanssa, mutta ei tunnu venyttävän anamorfista ohjelmaa. MUTTA esim Philipsin oman tallentavan digiboksin sinipohjaisista menuruuduista se ei oikein tykkää. Eli tekee niihin vaihtelevasti venytyksiä ja zoomauksia ikäänkuin sininen olisi mustaa tms - ne menuruuduthan siinä ovat 4:3 muodossa ja vanha sonyn tv vaihtoi niiden kohdalla aina 4:3 tilaan.

    MUTTA, ulkoisten ohjelmalähteiden kanssa on kuitenkin mahdollista ja fiksuinta käyttää PC-tilaa kuten jo aiemmin totesin. Silloin kuvassa ei ole yhtään overscania :thumbsup:, joka muuten vaivaa tätä laitetta. Ja kuvasuhteen saa valita vapaasti itse. HDMI:n kautta on tosin muutenkin valittavissa skaalaamaton tila jota toki kannattaa käyttää jos laite osaa pukata 1080p signaalia telkkarille. Muutenhan sd-kuva olisi vain pieni postikortti siinä paneelin keskellä...

    Jokatapauksessa vaikuttaa siltä että nykyään tv:n ostajakin on beta-testaajan asemassa, kuten digiboksien kohdalla asia oli jokin aika sitten ja on ehkä vieläkin. Aika buginen laite tämä on, tosin valmistusajankohtakin on takapaneelissa merkitty syyskuu 2009... eikä näitä ole aiemmin kaupoissa näkynyt. Tilanne nyt kuitenkin on se että bugeja ja mahdollista päivitystä selvitellään myyjäliikkeen, maahantuojan ja tehtaan kanssa. Myyjäliikkeen kanta on että kyse on laitteen ominaisuuksista eikä ne suostu tätä takaisin ottamaan tai vaihtamaan... eipä tälle kyllä montaa vaihtoehtoakaan ole, ainakaan 26" kokoluokassa. Nähdäkseni vain lg 26lu5000 on vastaava laite.
     
  20. Ronxman

    Ronxman Guest Guest

    Liittynyt:
    23.10.2009
    Viestejä:
    2
    Saadut tykkäykset:
    0
    Maanantaina pitäisi tuollainen masiina saapua kotio :) saapas nähdä kuinka "kova" peli tämä on verrattuna vanhaan 46PFL9703