PS3 slim

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana roflator, 18.08.2009.

  1. lanchez

    lanchez Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2009
    Viestejä:
    202
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ärsyttävintähän tuossa käyntiäänessä on se sellainen kohtuu korkea ininä (englanniksi ehkä whining noise olisi sopivampi). Riittää, että päätä kääntelee niin ääni hukkuu. Varmaan tietyn tyyppiset tv-tasotkin heijastaa ääntä vielä voimistaen sitä sohvalle päin. Mutta anyway normaalissa leffankatseluasennossa ääni kuuluu ärsyttävästi hiljaisissa kohtauksissa. Itselläni on myös pleikkari jatkuvasti päällä laskemassa folding@homea ja ääneen on "taustameluna" jo tottunut, mutta silti leffoja katsellessa se häiritsee, kun pitäisi keskittyäkin.

    Eli summa summarum: Pleikkarin sijoitus vaikuttaa kohtuu paljon juuri tuohon ärsyttävään ininä-ääneen ja siihen, miten se korvaan kuuluu.
     
    Viimeksi muokattu: 22.09.2009
  2. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    PS3 on ollut ostoslistalla se julkaisuhetkestä lähtien (tosin ei kovin korkealla). Ja nyt kun uusittu malli tuli myyntiin, niin odotukset oli ainakin minulla kovat. Valitettavasti joutuu näemmä vieläkin painamaan jarrua, sillä en halua mitään vaihtorumbaa yliäänekkään laitteen takia. Kannettavia tieokoneita on muutama ollut taloudessa ja kyllä niiden tuulettimien ääni vaan on ärsyttävää - etenkin, jos kierrosnopeudet nousevat infernaalisiksi... :(
     
  3. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    oletko pohtinu kuinka paljon se laittteen hakeminen ja vieminen ja sitten ehkä vielä eestaas vieminen tuottaa kasvihuonepäästöjä.

    vähän sentään pitäs pohtia

    käy nyt jossain kaupassa missä on kytketty vehje ja kuuntele.

    mulla on 80GB fatty, ja smanlaista whinetystä oli senkin tullessa äänestä. en oo kertaakaan kuullu sen tuullettimen ääntä pluureita katsoessa, pelatessa tai playtv:tä katsoessa. go figure
     
  4. dmq

    dmq Guest Guest

    Liittynyt:
    25.09.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Osta pois vaan, äänekkyys on aika subjektiivinen juttu, eli joku pitää pientä puhinaa hiljaisena ja toisia se ärsyttää aika kovasti. Itseäni ei pelatessa ole vielä kertaakaan haitannu äänet, edes vaikka slimmi nostaa kierroksia, varsinkaan kun tuon slimmin kierrosten nosto ei vaikuta sen äänenvoimakkuuteen yhtä paljon kuin vanhalla fattyllä. Liikkeissä voit varmaan tosiaan vähän ottaa ensimakua, mutta yleensä kaupan taustamelu peittää alleen aika paljon..
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En ole ehtinyt Slimiä ehtinyt vielä kauheasti käyttää, mutta tänään pelailin vähän Batman: Arkham Asylum -peliä. Oma yksilöni ei kyllä päästele kauheasti ääniä pelatessa. Äänenvoimakkuus (edelleen TV:n kaiuttimista) taisi olla alle keskitason enkä kuullut millään lailla Slimiä pelin alta.

    Pahimmat äänet lienevät siis ilmenevän juuri BD-käytössä (tosin DVD:n skaalausta en ole vielä kokeillut) ja nekin tässä omassa yksilössäni peittyvät elokuvan soundtrackin ja jopa puhekohtausten alle, kunhan äänenvoimakkuutta on keskiverrosti tai enemmän.
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Nyt alkaa kohta olemaan viimeisiä hetkiä päättää pitääkö PS3 Slim vai ei. Edelleen se aiheuttaa eniten päänvaivaa, että osa mainitsee Sliminsä olevan hiirenhiljainen -- että oikein pitää korva laittaa laitteeseen kiinni, että erottaa sen olevan edes päällä. Osa mainitsee Sliminsä olevan kuin suihkumoottori. Minulla lienee sellainen Slim, joka on hiljaisemmasta päästä, muttei kuitenkin hiirenhiljainen.

    Tänään testailin Slimiä niin, että siirsin sen AV-tason hyllyltä tällaiselle yöpöytää muistuttavan AV-kuution päälle: sitä ei ympäröi mikään muu kuin ilma. Katselin vähän aikaa TDK:ta ja pelailin demopelejä. Alkuun Slim oli todella hiljainen, ja piti laittaa ihan mute päälle ja keskittyä, että sen äänen kuuli noin kahdesta metristä. Kuitenkin n. 15-20 minuutin käytön jälkeen tuuletin nosti tasoaan ja nyt mutella Slimin kyllä kuulee herkästi. Se ei ole kova ääni, vaan pikemminkin PC-tornin peruskäyntiääntä muistuttava.

    Yksi huolenaihe on se, että kutakuinkin Slimin tulon jälkeen korvissa on kuulunut erittäin korkeaa tinnitusta. Allekirjoittaneella on nuoruusvuosien limudisco-aikojen takia korvissa hitusen muutenin tinnitusta, mutta se tuntuu nyt jotenkin pistävämmältä. Oudointa tässä on se, että vaikka suljen Slimin (virrat pois, standby-tilaan) niin kuulen sen. Ehkei se johdu välttämättä Slimistä, en tiedä...

    Pitääkö vai eikö pitää? Jotenkin tämän haluaisi pitää, koska tuuletinääni ei ole missään nimessä pahaa luokkaa -- ellei Slim ole juuri se, joka tuota tinnitusta/sirinää aiheuttaa. Toisaalta harmittaa, jos oikeasti homman nimi on se, että joillakin on niin hiljainen Slim, etteivät edes päävalikko-tilassa äänet mutella kuule kyseistä laitetta tippaakaan.

    Epävirallinen tieto muuten kuuluu niin, että noiden rantautuvien 250Gt-Slim-mallien ohella Sony aikonee tehdä jotain tälle tuuletinasialle. Uutta tietoa asiasta on myös se, että ilmeisesti näihin Slimeihin on käytetty kahdenlaisia tuuletintyyppiä, joista toinen on ilmeisesti äänekkäämpi ja resonoivampi. Ilmeisesti se liittyy lähinnä tuuriin kumman noista sitten saa, vaikka AV Forumsilla todettiin, että eipä se "hiljaisempi" tuuletinkaan huonon säkän sattuessa ole hiljainen.
     
  7. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Minä laitan oston jäihin, kunnes selviää varmasti tuo tuuletinasia.
     
  8. erep

    erep Guest Guest

    Liittynyt:
    28.11.2006
    Viestejä:
    1 534
    Saadut tykkäykset:
    0
    joo, ja mulla pyörii pikku-ukot silmissä aina puoli tuntia sen jälkeen kun luen etp juttuja

    usko nyt että kun kuuntelet ääniä, kuulet ne..



    ps. tee päätös
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    En tiedä onko erepillä itsellään korvissa tinnitusta, mutta jos on, niin miehen luulisi tietävän, että joskus se tinnitus voi kuulostaa kovemmalta ja toisaalta korkeataajuisemmalta. Sietäisi tuotakin miettiä...
     
  10. jajarven

    jajarven Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    No mut ihan oikeesti, jos sun pitää laittaa mute päälle ja keskittyä kuuntelemaan tuuletinta sen kuullaksesi, mitä väliä sillä on jos jollain muulla on hiljaisempi?
    Niinko Ihan Oikeesti...
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Taisin missata pointin, niinku oikeesti hei. ;) Tässä pyrin vain selvittämään mitä "hiljaisella Slimillä" tarkoitetaan ja toisaalta mikä pitäisi olla se normaali käyntiääni. On hieman vaikea selvittää onko ongelma vai ei, jos ei tiedä mikä on normaalia käyntiääntä ja mikä ei.

    Tuollaiset "mitä väliä sillä on" mielipiteet ovat maalaisjärjellä ajateltuna ihan oivallisia, mutta kuluttaja lähtee mielellään siitä lähtökohdasta, että on maksanut x euroa laitteesta ja haluaa tälle summalle vastinetta. Silloin ei riitä "mitä väliä sillä on jos vähän oikkuilee kun et kuitenkaan aina sitä välttämättä kuule" tyyppiset neuvot... Kuvitellaanpa, että sinä ostat television, ja saat yksilön, jossa on paljon valovuotoa ja muutama kuollut pikseli. Hyväksyisitkö kysyessäsi asiasta liikkeestä, jos myyjä vaan sanoisi, että "no mitä väliä sillä on, kun valovuodosta on haittaa yleensä vain pimeissä kohtauksissa, joita elokuvissa on yleensä suhteellisen vähän, ja kun kuolleita pikseleitä harvoin edes huomaa ruudulta ellei tiedä tismalleen missä ne ovat ja niihin pakonomaisesti keskity"? Vai voiko olla, että se kirpaisee vain silloin kun omalle kohdalle sattuu? :);)
     
  12. jajarven

    jajarven Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Edelleen, jos Sinun tarvitsee laittaa tv mutelle ja Keskittyä jotta kuulet tuulettimen, missä kohtaa tämä häiritsee sinun normaali käyttöäsi?
    Ellei normaali käyttö sinulle ole juurikin tuota, tv mutelle ja tuulettimen kuuntelua. Ei tuossa toki mitään vikaa ole, kunhan arvuuttelin.

    Simmosiakin yksilöitä on olemassa, jotka pitävät liian isoa meteliä 'normaali' käytössä. Sinulla EI ole tälläistä yksilöä.
     
  13. Stardom

    Stardom Guest Guest

    Liittynyt:
    18.09.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos epäröit, kehottaisin laittamaan slimisi vaihtoon. Teet toki oman päätöksesi, mutta mielestäni kaikkien, joita asia vähänkään häiritsee, kuuluisi reklamoida. Muuten on vaarana, että Sony pääsee kuin koira veräjästä, vaikka se päästää kammottavan epätasalaatuista tavaraa liikenteeseen. Mielestäni nykyisessä toiminnassa ei ole mitään järkeä, että saa vaihdella monta kertaa, ja on siltikin ihan arpapeliä saako silloinkaan kunnollista tavaraa. Omasta mielestä jo Sonyn väittämä, että kyseessä on hiljaisempi kuin aikaisemmat mallit, oikeuttaa vaatimaan sellaisen yksilön, joka oikeasti on myös sitä. Jos kukaan ei reklamoi, mitään muutosta ei kannata odota tapahtuvan, vaan Sony voi käyttää jatkossakin halpoja osia ja sama sekoilu vaan jatkuu.

    Osittain koko tämä sekoilu on myös siitä seurausta, että Sony ei ilmoita mitään selviä parametreja, mikä on normaalia tuuletinmelun suhteen, ja mikä ei ole. Jos olisin tiennyt, että laite on meluisa, olisin jättänyt sen kaupan hyllylle. Maailmalla testit sanoivat järjestäen, että laite on suurinpiirtein yhtä hiljainen kuin aikaisemmat tai vähän hiljaisempi, joka nykytilanteen valossa ihmetyttää.

    Mitä tulee slimin vinkumiseen, niin yksi slimini oli sellainen, joka piti vinkunaa silloin kun se oli päällä. Sen kuuli selvästi, kun tuulettimet oli pari ensimmäistä minuuttia hiljaisilla kierroksilla. Standbyssa se ei vinkunut, mutta en pidä mahdottomuutena, etteikö sellaisiakin olisi. Esim. taulutv:t saattavat olla sellaisia, jotka vinkuvat vain standbyssä ja ei käytössä, tai päinvastoin. Voit siis kokeilla asian helposti laittamalla laitteen päälle ja kuuntelevan tarkasti hetken aikaa. Vedä sitten vaikka virtajohto kokonaan irti ja kuuntele poistuiko vinkuna. Kyllä sen äänen pystyy paikantamaan slimiin, jos se siitä tulee. Btw, siinä vinkuvassa yksilössäni oli ehkä lievästi terveemmän kuuloinen laakeriääni, joten se saattoi olla ns. hiljainen tuuletin. Harmi vain, että se huusi täysin samalla tavalla kuin kaksi muutakin slimiäniä.
     
  14. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Aiemmin mainitsin myös, että hiljaisilla äänenvoimakkuuksilla tuo tuulettimen aiheuttama meteli kuuluu läpi (tämä rajaa pois mahdollisuuden katsella hiljaisella volalla illalla leffaa tai kuulokkeilla niin, että toinen nukkuu samassa huoneessa). Tuon tuulettimen aiheuttaman metelin voi myös kuulla keskivertoäänenvoimakkuudella läpi, mikäli tietää tismalleen millainen se ääni ja etsii sitä.

    Edelleenkin olen kyllä sitä mieltä, että kuluttajan ei tulisi hyväksyä vikaa, jos se vain normaalissa käytössä ei haittaa. Kyllä laitteen pitäisi olla "viaton" kaikenlaisessa käytössä. Sony on mainostanut Slimiä nimenomaan myös hiljaisuudestaan, ja tämän takia etenkin sen pitäisi seisoa sanojensa takana.
     
  15. jajarven

    jajarven Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    No esimerkiksi tämän kommenttisi perusteella:
    Väittäisin kyseessä olevan enemmänkin ominaisuus kuin vika. Sinulle PS3 ei sovi leffa käyttöön.
    Mutta mitäpä meitsi täällä kiukuttelee, itse en kuule oman 40GB:n ääntä sohvalle vaikka miten yrittäisin ;)
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Muuten tämä olisi kyllä mahdollinen tilanne, mutta faktaahan siis on, että Slimit vaihtelevat hurjasti äänekkyyden tasossaan. Kyse ei todennäköisesti siis ole siitä, että oma kuuloni on liian tarkka, olen liian herkkä melulle tai että makuni mukaan Slim on liian äänekäs.

    Testaamatta on tosiaan vielä se, että kun BD-käytössä tuuletin ottaa suurimmat tasonsa, niin laskevatko kierrokset, kun laite menee idle-tilaan. Jos eivät laske, mitä oman laitteeni kohdalla epäilen, niin ei tämäkään nyt mikään ominaisuus ole.
     
  17. toke80

    toke80 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2009
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    aika moinen sattuma mutta itelläniki on alkanu korvat tinnittämään.en osannut yhdistää sitä slimiin mutta sen jälkeen kun slimi tuli taloon on korvissa tinnittäny yhtä soittoa.siitä lähtee aika kimakka ujellus vaikka ei mikään kova ääni olekkaan.
     
  18. Random Nick

    Random Nick Guest Guest

    Liittynyt:
    25.09.2008
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    ...jos jotain kiinnostaa :) f1-hömppää tulee kaupanpäälle...
    ps3 slim 120gb
     
  19. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Nyt näin ainakin kokemuksen pohjalta voin sanoa, että taitaa todennäköisyys äänekkääseen laitteeseen olla suurempi mitä tuossa aiemmin ennen Slimin ostoani wickerman ja kumppanit antoivat ymmärtää. Ivojen saattelemana (äänekkään Slimin mikroskooppisen pienestä omistajaryhmästä) menin sellaisen ostamaan, ja hokkus pokkus juuri äänekäs yksilö sattui kohdalle. No ei tämä oma yksilöni nyt varmaan niitä "suihkumoottori"-yksilöitä ollut. Toisaalta en voi oikein uskoa, että tällaisia ääniä päästelevän laitteen "30%:a äänekkäämpi alkuperäismalli" on suosituimpia BD-soittimia. Yksilöni äänekkyyden olisi voinut kyllä kestää, mutta hitusen hampaat irvessä. Kokeilin Slimiäni kahdessa eri sijoituspaikassa: AV-tason hyllyllä (paljon tilaa sivuilla ja ylhäällä) ja AV-kuution päällä (sivuilla ja ylhäällä ei mitään muuta kuin ilmaa).

    Olen kuitenkin saanut palautettua Slimini pois, joten harmailta hiuksilta säästyn. Tämä on harmi sinänsä, koska ehdin jo ostaa PS3-version The Beatles: Rock Bandistä (LE bundle), mutta jospa tässä jouluun mennessä tämä "lastentautierä" olisi pois kauppojen hyllyiltä.

    Kaikille jotka Slimiä harkitsevat nyt ostettavaksi suosittelen erittäin voimakkaasti sitä, että A) teette ennen ostoa selväksi, että tällainen äänekkyysongelma on olemassa ja että sen takia pitäisi pystyä kokeilemaan laitetta ja palauttamaan ja B) pidätte pakkauksen ja laitteen moitteettomassa kunnossa. Tämä äänekkyysongelma tosiaan kannattaa ottaa vakavasti, sillä itsehän olen paras esimerkki siitä: tiedostin sen; kirjoitin siitä; täällä ivattiin tätä ja sanottiin, että kyse on häviävän pienestä vähemmistöstä ja ettei ongelmaa varmaan edes olekaan; menin ostamaan Slimin ja sain kuin sainkin yksilön, joka ei ole pahimmasta päästä mutta joka oli liian äänekäs silti.

    Henkilökohtaisesti en ostaisi Slimiä tällä hetkellä.
     
    Viimeksi muokattu: 28.09.2009
  20. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Olen päätynyt samaan johtopäätökseen (tosin vain luetun perusteella).