Huuto.netissä eräs puhtaan ja aika mittavan palautehistorian omaava käyttäjä on myynyt hyvää hifiä jo jonkin aikaa. Itse kiinnostuin kaverin yhdestä levarista, vaikka hinta olikin yläkanttiin. Ajan kuluksi aloin katsella myyjän sulkeutuneita kohteita: kohteissa, joissa oli yksikin huuto, mukana oli käytännössä aina sama huutaja. Avoimissa kohteissa oli toki sama kuvio. Tuo nostattaja oli aktiivisesta huutelustaan huolimatta saanut vain neljä palautetta, joista kaksi juuri hifimieheltämme. Myyjällä tuntui olleen aikaisemmin muita vastaavia hovihuutajia. Aika selvä tapaus, joten huomautin koijaria tuosta, mutta pitäisikö oikeastaan ilmoittaa ylläpitoon? Kaveri voisi tietenkin kostoksi huutaa kaikki meikäläisen avoimet kohteet ja antaa niistä saman tien negatiivisen palautteen. Samaan syyssyyn huijari saisi osoite- + puhelintietoni ja voisi tilata kotiini esim. kahdeksan viikkolehteä. Mutta kannattaisiko joka tapauksessa ilmiantaa?
Ilman muuta ylläpitoon ilmoitus, ja vaikka huuto.netin keskustelupalstallekin varoitus. Pienellä salapoliisityöllä: ihan selvä kusetus, ja vielä aika hiton tyhmä kusettaja. Vaikapa kohde 100127335 : Ellu on antanut palautteen jarroi1:lle 16.03.2009 17:19:08 jarroi1 on antanut palautteen Ellulle 16.03.2009 17:16:24 joo varmaan joo sattumaa
Nyt jo kaduttaa. Olen illan aikana saanut mailia itse myyjältä sekä toiselta käyttäjältä, joka paljasti edellisen nimen. Kuulemma on jäänyt aiemminkin kiinni vähän vastaavasta. Aina säälittää, kun joku on valinnut huijarin roolin. Tuollainen kätkee sisäänsä jonkinlaisen elämänvalheen, jota ei voi olla helppo kantaa.
Mikäs olisi ilmainen, hyvä ja helppokäyttöinen versionhallintasofta jonka voi asentaa Linux-serverille ja jota voi netin kautta käyttää vaikka Windowsilla? Niin ja graafinen käyttöliittymä Windowsiin olisi must.
Ok. Kiitoksia. Molemmat on varmaan ihan päteviä. Tutkin noita ja melkein arvalla pitää valita, kun molemmat näyttää ihan hyviltä.
Tortoise-clientteja on saatavilla myös muihinkin open source-versionhallintajärjestelmiin, kuten Bazaar ja Git. Tämä siis tiedoksi, jos cvs tai svn ei kumpikaan täytä tarpeitasi. Jos mainitut versionhallintasoftat eivät ole tuttuja, kurkkaa tänne: http://www.javaworld.com/javaworld/jw-09-2007/jw-09-versioncontrol.html
Tuo Git on kyllä ihan mielenkiintoinen myös. Tosin ekaksi voitaisiin kokeilla tuota Svn:ää. Työssä on kyllä tullut käytettyä monenlaisia versionhallintasoftia, mutta koskaan niitä ei ole tarvinut itse asentaa ja ylläpitää. Joten siinä mielessä helpointa ollaan nyt etsimässä. Mutta tuskin mikään noista on vaikea asentaa kunhan vain ohjeisiin perehtyy.
Sen tarkempaan en muista mutta joskus vertailin omaan koneeseen noita eli lähinnä CVS:ää ja SVN:ää, niin SVN oli ainakin silloin sisuksiltaan edistyneempää tekniikkaa ja ominaisuudet vastasivat parhaiten Microsoftin VSS:ää.
SVN (eli Subversion) on tosiaan selkeästi CVS:ää edistyneempi. Git ja Bazaar edustavat puolestaan vielä uudempaa, hajautettua versionhallintaa. Riippuen käyttötarkoituksesta valinta kannattanee tehdä SVN:n ja Git:n välillä. Ihan peruskäytössä SVN:n ehkä suurin etu CVS:ään nähden on tuki tiedostojen uudelleennimeämiselle siten, että versiohistoria kuitenkin säilyy.
Kysymys tästä laajasti viljellystä sanasta "triidi". Keksikö sen joku joka ei osaa englantia ? Vai mitä helvettiä.
Juu, pisti epäilemään omaa kielitaitoa tuollainen vääntö, ja piti ihan tarkistaa oikea ääntämys. Melkeinpä yhtä ärsyttävää, kun joku ääntää Matrixin "mätriks".