Dynaudio-ketju

Keskustelu osiossa 'Kaiuttimet ja subwooferit' , aloittajana johannesk, 23.02.2008.

  1. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minun Dynyni eivät kumise(X16 edessä),vaikka en ole laittanut noita vakiona tulevia tulppia, kokeillut kylläkin-eroa en havainnut. Ihan hyvät pöntöt hintaisikseen. En ole kuitenkaan ihan huippuvahvistimella kuunnellut, voisivat soida vielä paremminkin. Pitäisi ehkä testata Pliniuksen elektroniikalla, mutta on aika iso homma. Nyt on Micromegan A120 vaffi kiinni.
     
  2. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulppaamisessa voi koittaa eriasteista tulppaamista. Ei sen tulpan aina tarvitse olla täysin sulkeva. Esimerkiksi voi työntää tulpan vain 1/3 sisään jolloin vaimentava vaikutus on vähäisempi. Sitten voi koittaa kiertää huopamattoa putken sisään tai väljästi vanua/villaa. Itse olen tätä kokeillut Epos ES14:lla monilla eri tavoilla.
     
  3. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulppaaminen ei auta pintaan tunkevaan yläjassoon ja soundia mölyttävään alimpaan keskialueeseen. Laaja-alainen hyllykorjaus aktiivikaiuttimen tai ulkoisen ekvalisaattorin tilttisäädöllä sensijaan auttaa.

    Laakalatvaiseksi viritetty passiivikailotin kuten dynisaudiot, on ehkäpä huoneriippuvaisin loilotin mitä on olemassa. Ei suositeltava hankinta ilman ulkoista EQ:a ja kokemusta sen käytöstä.
     
  4. kete

    kete Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.01.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Juuri näin. Mulla oli edellisessä kämpässä vastaava viritys Focus 140 putkissa ja homma toimi ja jalka vispas :thumbsup: Kokonaan tulpattuna kuulosti Genemäisiltä (positiivisessä mielessä), eli ihan jees, mut jalka ei heilunut.

    Rasittamattomuus on mun mielestä Dynaudion vahvoja puolia (jos saa basson mahtumaan huoneeseen). Unohtuu hifistely ja musiikki vie mukanaan.

    Varmasti em. Marantz jaksaa ajaa (kaikkia) Dynaudion jalusta malleja riittävästi, sitten kun on kuunnellut yhdistelmää enempi, niin voi harkita vahvistimen päivitystä, kun tietää paremmin mitä haluaa jne.
     
  5. kete

    kete Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.01.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nimenomaan vaikuttaa myös alimpaan keskialueeseen. Ja joo kyllä, "on ehkäpä huoneriippuvaisin loilotin mitä on olemassa", mutta varmasti yksi parhaista rokkipöntöistä!
     
  6. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Refleksitoiminta vaikuttaa nimenomaan keskilalueelle asti? Perin omituista.

    Ehkäpä dynisaudiot sitten juuri tämän takia kuulostavat niin tuborggia napanneilta kuin kuulostavat.
     
  7. laaksoster

    laaksoster Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.08.2005
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    2
    Sitä on näköjään bannit umpeutuneet, kun taas kuulee julistusta :)

    Olen tässä tapellut akustiikan ja muiden ongelmien kanssa tovin verran. Stereokuvan ja tasapainon kannalta olen saanut kaiuttimien paikat haettua, myös ympäristön (vaimo) ehdoilla. Ainoa ongelma on ollut kumisevat piikit 40Hz (viritystaajuus) ja 100hz (perinteisen suomalaisen olohuoneen yleisin moodi) alueilla. Tulppaaminen auttaa kuminaan, mutta tappaa samalla musiikin. Kokeilin eilen ilkeyksissäni tuota "puolitulppaamista" ohuella pehmustematolla, jonka kiersin refleksiputken ulkoreunan ympärille.

    Nyt kumina loistaa poissaolollaan ja silti keskialue on mehevä ja raikas. täydellisellä tulppaamisella keskialueesta tuli kova ja tympeähkö. kannattaa siis kokeilla, jos on samankaltaisia oneglmia. Itselläni siis Focus 110:t.

    Dynaudion Focus-sarja on vähän ronkeli vahvistimen suhteen. tai sanoisiko, etteivät kaikki vahvistimet jaksa käskyttää niitä riittävällä kontrollilla. Oheiselektroniikan vaihdolla sain paljonkin eroja aikaan, etenkin musiikin seurattavuuden suhteen, samoin verhoitunut soundi hävisin kunnon vahvistimella.
     
  8. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Toistan tämän kysymyksen, koska lähin Dynaudiota myyvä liike on ilmeisesti Rovaniemellä ja ois kiva jos ei sinne asti tarvisi ajaa dyniksiä kuuntelemaan. Tosin MF on menossa myyntiin eli sitä en ole enää mukana tuomassa :) Jos Excite sarjaa ei löydy, niin Focuskin varmaankin kelpaisi dynyn perussoundin selvittämiseen. Sävyero ei kai niin suuri ole Exciteen että aivan täysin erilaisilta kuulostavat, vai? Niin ja määritellään nyt vielä "Oulun seutu" tarkoittamaan 100 km sädettä Oulun ympärillä ;)
     
  9. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Sattuipa niin että kun kävin yksityisellä kuuntelemassa B&W 804:ää, oli hänellä uusina kaiuttimina Dynaudio Contour jalustakaiuttimet. Niiden ääni oli B&W:hen verrattuna (ja esim. JBL Ti sarjaan verrattuna) minun korviini kovin tumma diskantin osalta. Pop/Rock/Hevi ja akustisiakin soittimia sisältävä musiikki kuulosti omiin korviini B&W:llä paremmalta, B&W:n ääni oli yleistasolla jotenkin "rokkaavampi" ja Contourin "pehmeän rauhallinen". Tosin suurena syynä lienee JBL:n diskanttiin tottuminen, B&W oli lähempänä sitä kirkkaudeltaan kuin Dynaudio. Onko kukaan verrannut Contour sarjan ääntä Excite sarjaan, miten ääni eroaa pääpiirteissään? Mietin vain kannattaako minun kuitenkin ajaa se 250 km kuuntelemaan Excitet vaikka Contour liian tummalta tuntuikin, Exciteä kun on hyväksi rokkikajariksi mainittu.
     
    Viimeksi muokattu: 01.09.2009
  10. laaksoster

    laaksoster Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.08.2005
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kuulostaa hyvin omituiselta, että B&W, joka mielestäni on tummista tummin kaiutinmerkki, olisi kirkkaamman kuuloinen kuin Contour, joka taas on kohtalaisen neutraali ja tasapainoinen, poislukien Dynaudiolle tyypillistä bassokorostumaa. Tosin Contourit ovat aika kriittisiä sijoituksen ja elektroniikan suhteen, näissä voipi olla ongelma. oliko nämä sijoitettu seinän lähelle? ja millä elektroniikalla niitä ajettiin?
     
  11. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Seinään oli matkaa kajareista lienee vajaan metrin verran Dynaudioilla, B&W:t oli vähän kauempana (B&W:t ja Dynaudiot olivat vierekkäin mutta B&W:t vähän edempänä), seinällä oli iso ikkuna jos sillä lienee väliä. Vahvistin taisi olla Classen integroitu ja cd soitin Rega Apollo. Kuunteluasento ei ollut täysin kaiuttimien keskellä, mutta sama asento oli molempia kuunnellessa.
     
  12. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirkkausasiaa kannattaa miettiä kahdelta kantilta. Oliko soundi niin tumppu, että ääni oli kuin verhon takaa vai oliko se siten, että diskanttia tuli muttei sitä juuri erottanut? Sanoin, että se pitääkin olla jälkimmäinen. Yleisesti mitä arvostetaan kirkassointisuutta, niin siinä ollaan ehkä hieman metsässä. On olemassa tutkimuksia joissa todetaan, että jopa loivasti korkeita kohti laskeva vaste on "naturaali". Siihen ei ainakaan väsy. Itse pidän aika vaimeasta diskantista, sellaisesta jota ei pysty kirkkaaksi erilliseksi osaksi kuulemaan.
     
  13. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jep. Itse asiassa syy miksi myin JBL Ti6k kajarit ja olen uusia etsimässä oli se että kun vihdoin sain järjestettyä kuunteluolosuhteet sellaisiksi että kuunteluasento on oikea, alkoivat JBL:ien diskantit rasittaa (eikä minkäänlainen kaiuttimien suuntaaminen siihen auttanut). Mutta oikeastaan tuossa B&W vs. Contour vertailussa oman käyttöni kannalta tärkein osa-alue oli se soundin yleinen "rokkaavuus". Tuntui että Contour toimii varmaan paremmin klassisella ja akustisella musiikilla kuin rokilla.
     
  14. laaksoster

    laaksoster Uusi jäsen

    Liittynyt:
    04.08.2005
    Viestejä:
    106
    Saadut tykkäykset:
    2
    Taidat kyllä olla ensimmäinen, jonka kuulen sanovan dyniksiä klasarikaiuttimiksi :) Enkä sano tätä pahalla tahi aliarvioi kuuntelijankykyjäsi. Yleisesti ottaen Dyniksiä vaan sanotaan The Rokkikaiuttimiksi kun käytetään näitä kategorisointeja.
     
  15. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Se oli oletus koska ääni kuulosti "rauhallisemmalta" kuin B&W (ja koska omistaja sanoi kuuntelevansa akustista jazzia niillä), itse en klassista kuunnellut kummallakaan kajarilla enkä todellakaan ole sen alan asiantuntija :)
     
  16. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Jatketaanpa tätä Dynaudio juttua sen verran, että olen nyt käynyt kuuntelemassa Excite X12 ja Focus 110 Regan vahvistimella ja Contour S1.4 Densenin vahvistimella ja näissä seteissä ei kyllä todellakaan ollut jälkeäkään äänen "tummuudesta". Focuksella sekohevipoppistestilevyni jotkut biisit menivät jopa ylikirkkaan puolelle. Uskomattoman paljon näyttää vaikuttavan oheislaitteisto ja olosuhteet Dynaudion ääneen :eek: Nuo setit kyllä rokkasivat kuin hirvi ihan yleisellä tasolla ja varsinkin verrattuna aiempaan Contour kuunteluuni Classen kanssa! :thumbsup: Jopa siinä määrin että kun sattui nenän eteen Contour 1.4:t käytettynä, hankin sellaiset. Nyt sitten menee kyllä muukin kalusto vaihtoon, nimittäin Denseniä pitää saada Contoureille seuraksi - sen verran hyvältä yhdistelmä kuulosti. Siihen verrattuna Contourit kuulostivat Jammun kautta kotona melkoiselta antikliimaksilta :weep: Vähän nyt kyllä toi ongelmia tämä suunnanmuutos systeemin kasaamisessa kun av esivahvistinpuolella on käytännössä vaihtoehtoina parempi ääni ja riittämättömän askeettiset ominaisuudet (järjellisissä hintaluokissa) tai sitten paljon ominaisuuksia av vahvistintasoisella äänellä. :confused:
     
  17. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Siis etkö ole käyttänyt HT-kytkennällä varustettua Denseniä, ymmärsinkö oikein? Jos ei, niin heti sellaista testaamaan/ostamaan!
     
  18. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mitenkähän Jammun RX-V1800 jaksaisi ajaa noita Dyniksen takakajareita ja keskikajaria kun se ei kai virallisesti tue kuin alimmillaan 6 ohmin kaiuttimia?
     
  19. kete

    kete Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.01.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvin jaksaa!
     
  20. Macu

    Macu Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.05.2000
    Viestejä:
    1 287
    Saadut tykkäykset:
    2
    En oikein saanut Densenin nettisivuilta selvää onko Densen B-110 mallissa HT liitäntää? Siinä on "processor" liitäntä, onko se sama asia?