PS3 slim

Keskustelu osiossa 'Blu-ray sekä UHD -laitteet' , aloittajana roflator, 18.08.2009.

  1. pteittinen

    pteittinen 5K now, 6K later. Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.04.2001
    Viestejä:
    6 492
    Saadut tykkäykset:
    178
    Miten revision sisällä voi olla näin suurta vaihtelua? Mittasin kolme pleikkaria tunkemalla ne varsin ahtaaseen upotusräkkiin ja pyörittämällä kullakin puoli tuntia Blu-ray-leffaa. Slim oli hiljaisin. Ei päivänselvästi, mutta dB-mittarin mukaan eroa CECHG04-malliin oli 1,4 desibeliä (A-painotuksella). Ehkäpä mittaus olisikin pitänyt tehdä pelikäytössä... no, pitää mitata uudestaan jahka saan Slimin takaisin.
     
  2. pokkus

    pokkus Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.10.2006
    Viestejä:
    284
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos muilla tuon uuden slimmin levykelkka sellainen, että pitää kovempaa ääntä kuin vanhemmissa? Etenkin kun ottaa levyä ulos niin ääni on todella kova ja sellainen klonksuva. Muilla samanalaisia fiiliksiä tuosta?
     
  3. ritamaki

    ritamaki Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäsköhän se sitte käydä hakemassa maanantaina vanha laite takasin, ennen kun ne saa toimitettua sitä mun slimiä. Alkaa kuulostamaan jo melko pelottavalta toi meteli. Oma ei tuhissu normaalisti juuri yhtään, mutta jos unohti laitehyllyn oven kiinni niin se veti ropelit täysille ja sillon se oli käynnistettävä uudelleen. Se hiljasempi kone oli se syy miksi vanhan edes vaihdoin. :OI Kaipaan jo sitä omaa pullukkaa..
     
  4. juzzii

    juzzii Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    nyt ois suuremman luokan ongelma.

    lataan alkuasetuksia ja kohdassa "saatavilla oleva hdmi-laite on havaittu haluatko käyttää hdmi-laitetta video- ja äänitoistoa varten?" ja, kun tietenkin valitsen "kyllä", ps3 slimin äänet katoaa täysin. :OI

    onko kellään mitään käsitystä mistä johtuu? ps3 optisella piuhalla kiinni vahvistimessa. hdmi-piuhalla äänet siirtyy ongelmitta ainakin televisioon.
     
  5. ritamaki

    ritamaki Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2005
    Viestejä:
    166
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kai pleikkari osaa antaa ääntä kahteen lähtöön samaan aikaan. Eli valitset joko kuvan hdmi:llä ja äänen optisella tai kummatkin hdmi:llä. Siis jos nyt muistan ja ymmärsin okein.
     
  6. juzzii

    juzzii Guest Guest

    Liittynyt:
    20.02.2007
    Viestejä:
    60
    Saadut tykkäykset:
    0
    kiitokset nopeasta vastauksesta! siitäpä se siis johtui..eli katsoin tuolta videoasetuksista bd-ääniulostulon formaatti (optinen digitaali), niin ajattelin, että kone olisi asetuksen löytänyt. eipä osunut tuo ääniasetukset silmiin :rolleyes:

    slimmiin olen toistaiseksi tyytyväinen. melukaan ei kauheesti häirinnyt, vaikkei ollut edes ääniä. :) mielestäni näyttää livenä huomattavasti paremmalle, kuin kuvissa.
     
  7. dmq

    dmq Guest Guest

    Liittynyt:
    25.09.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itseasiassa kun päivität ton pleikan firmwaren 3.00:aan, niin saat äänet kahteen eri outputtiin samanaikaisesti, esim. itsellä on nyt optisen kautta vahvistimelle leffa+pelikäyttöä varten ja hdmi:n kautta telkkuun jos kattelen vaikka jotain sarjaa pleikalta. Rajoituksena tuossa oli, että vain "primary outputtiin" saa monikanava ääntä ja muut tulot pysyy aina stereona, mutta ei ainakaan omassa käytössäni haittaa mitään.
     
  8. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Enemmän, nopeammin ja halvemmin...sehän on trendi ollut jo pitkään.
    Kuulostikin jo liian hyvältä, että olisi tosissaan laatuun ja äänekkyyden alentamiseen satsattu samalla kun hinta laskee.
    Tuurilla voi siis kuitenkin saada myös hiljaisen slimin.

    Mikähän laatustandardi Sonylle on myönnetty...?
     
  9. dmq

    dmq Guest Guest

    Liittynyt:
    25.09.2008
    Viestejä:
    24
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitää tuohon pleikan meluamiseen vielä sanoa selvennökseksi, että ei tuo nyt mikään älytön pölynimuri ole ääneltään, mutta pettymys silti verrattuna vanhaan tässä suhteessa.

    Oma wanha 40gb oli xmb:ssä "äänetön" 3m päähän sohvalle, noin metrin päästä kuuli että joku siellä pöhisee, mutta esim. Kaonin digiboxin kiintolevy piti huomattavasti kovempaa ääntä kuin pleikka. Rasituksessa sieltäkin alkoi jo jotain kuulua. Slimin ääni on korkeampitaajuista ja ehkä siitä johtuen häiritsevämpää, lisäksi äänen kuulee heti käynnityksessä tuulettimen ollessa hiljaisimmillaan.

    Meillä ei ole kämpässä oikeastaan minkäänlaista ilmastoinnin taikka lämmityspattereiden suhinoita eikä kohinoita, joten tuo slimin "ulina" kuuluu hyvin selvästi. Veikkaan että meidän vanhassa kerrostalokämpässä tuon sliminkään ääni ei olisi kuulunut minnekkään, siellä piti pattereiden vedenkierto koko ajan tasaista kohinaa.
     
  10. vermu

    vermu Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Slimi resonoi tai tekee jotain sen suuntaista jännästi enemmän kuin 40 gb malli. Mulla on slimi samalla paikalla kuin 40 gb oli eli tukevan tason päällä. Jos laitan paksun tyynyt slimin alle niin ääni tulee paljon siedettävämmäksi. Se kuuluu yhä kauas, muttei ole niin ärsyttävä. Pitäisköhän tuolle slimille tehdä sellainen äänieristetty laatikko, missä takaosa olisi auki. Saattaisi sekin vähän hiljentää laitteen ääntä.
     
  11. JukkaVaAn

    JukkaVaAn Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.05.2007
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jännä. Viime yönä pelatessa ilman ääniä kuuntelin ropelin rpm:n kehitystä ja ainakin 7 kertaa nosti oma slim 20min aikana kierroksia. Tosin se seitsemäskin on vielä kuitenkin niin hiljainen että jos pieni pimputus pelistä hiljaisella volumella sekoittaa äänen kuulumattomiin.
     
  12. toke80

    toke80 Guest Guest

    Liittynyt:
    25.01.2009
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    ohhoh eiks se käy silloin jo melkeen täysillä??omassa paksukaisessa kun nousi 5 tasolle niin ei voinut enään katsoa leffaa hyvä että pysty olemaan samassa huoneessa:)
     
  13. -FF-

    -FF- Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2005
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    Päivitystä tilanteeseen: Vahvistin nyt, että vika on itse HDMI-portissa tai -piirisarjassa. Aamulla kokeilin uudestaan vahvistaakseni, että kyseessä ei ole lämpenemisestä johtuva häiriö ja häiriöviivat olivat tallella. Sitten kokeilin laitteen mukana toimitettuja komposiittikaapeleita, joiden kautta kuva oli häiriötön. Pakko tämä on siis takuuseen laittaa, ei kai siinä muu auta.
     
  14. TonyA

    TonyA Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2005
    Viestejä:
    308
    Saadut tykkäykset:
    3
    Minullakin on mukavan hiljainen, mutta ei missään nimessä äänetön slimmi. Vertailukohtana on aikaisempi laitteeni eli kaksi vuotta vanha 60-gigainen malli. Se huusikin sellaista tahtia, että luuli xboxin olevan kyseessä.

    Ainiin! Uusimmasta firmiksestä (vai liittyykö jotenkin itse Slimmiin?) löytyi ärsyttävä "ominaisuus". Aiemmin musiikin on voinut jättää soimaan taustalle painamalla ps-nappulaa, jonka jälkeen voi selata muita tiedostoja. Nyt se ei enää onnistu.
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2009
  15. Lasmi

    Lasmi Guest Guest

    Liittynyt:
    17.09.2007
    Viestejä:
    90
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onnistuu kun muutat musiikkitoiston ulostulotaajuuden 48kHz:iin. Aiemmin tämä 44,1kHz/88,2kHz/jne on ollut mahdollista laittaa vain CD-toistoon, nyt näköjään pätee kaikkeen musiikin toistoon, myös mp3. Ilmeisesti tuo on firmiksen päivityksen jälkeen automaattisesti tuossa 44,1kHz tilassa jossa ei siis onnistuu muiden ominaisuuksien käyttö samaan aikaan.
     
  16. esakan

    esakan Guest Guest

    Liittynyt:
    01.01.2004
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vertailupohjaa ei ole edelliseen malliin verrattuna, mutta omasta mielestäni Slim on kohtuuhiljainen. Topfieldin boksi pitää suurempaa ääntä. Tuulettimen ääni kuului ainoastaan leffan / pelin hiljaisimmissa kohdissa noin parin metrin päähän sohvalle, mutta ei häiritsevästi.
     
  17. vermu

    vermu Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos muille käynyt tällä tavalla slimin kanssa. Äsken rupesin ottamaan cod4:sen levyä asemasta, mutta slimi ei sitä suostunut antamaan ulos. Aina puhisi vähän ja eject valoi vilkkui, mutta levy ei tullut ulos. Kokeilin myös xmb valikon kautta ottaa levyä ulos. Sitten kokeilin käynnistää peliä, niin tuli ilmoitus, että levyn käynnistyksessä tapahtui virhe, jonka jälkeen cod4 katosi myös xmb:sta. Eli multa nähtävästi levisi blue ray asema :) Koneen uudelleen käynnistys ei auta. Onko muilla tällaisia ongelmia?
     
  18. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    283
    Ainakin vanhassa mallissa saa ejectin pakotettua pitämällä ejectiä pohjassa 10 sekuntia. Sen jälkeen virrat virtakytkimestä pois (sieltä takaa). Josko tuolla tokenisi?
     
  19. vermu

    vermu Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2007
    Viestejä:
    244
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitti vinkistä. Cod4 levy tuli ulos, joten sen ei tarvitse lähteä huoltoon. Asema on kyllä sökö muutoin, koska ei huoli enää ollenkaan levyjä sisälle.
     
  20. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mulla PX70. Sun ei tarvitse muuta kuin laittaa HDMI ohjaus pleikkarista päälle ja valita panan menusta viera link päälle. Nyt kun vaihdat HDMI tulolle niin pleikkarin pitäisi mennä päälle ja sammua kun sammutat telkkarinkin. Kun pleikkari on päällä niin käytät vain television kakea nuolinäppäimillä. Mullakin lukee viera linkin menussa "muut". Mutta kuten sanottu, muuta ei tarvitse kuin pistää viera link päälle ja pleikkarista hdmi ohjaus päälle.