G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009, Stephen Sommers / Dennis Quaid, Channing Tatum, Marlon Wayans)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana opelman, 16.02.2008.

  1. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    On kai se tullut jo ketjussa mainittuakin (ja muuallakin), että Hollywoodilla on tapana ottaa värikäs peli tai sarja, ja tehdä siitä hyvin mustanpuhuva, tyylitelty paketti. X-Menin kanssahan itse asiassa kävi samoin. Ei näkynyt Wolverinen päällä sitä ruskeaa potkupukua, ei. ;)

    Ainoat noista uuden leffan hahmoista, mitkä näyttivät suht samalta, näyttäisivät olevan Storm Shadow ja Snake Eyes. Itse aina penskana diggailin näistä erilaisista kommandopipojampoista, mitä itse asiassa oli useampi.

    [​IMG]
     
  2. kvesti

    kvesti Guest Guest

    Liittynyt:
    18.02.2004
    Viestejä:
    1 133
    Saadut tykkäykset:
    4
  3. 7oimittaja

    7oimittaja Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2009
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvää ja vauhdikasta perus actionia. Voittaa ainkin uuden terimatorin ja transformersin!
    Pätkässä on tosin törkeästi övereitä kohtauksia, ja järjetön vedenalaismaailma. Mut aivot narikassa näitä pitää katsoakin...
     
  4. Crockett

    Crockett Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2005
    Viestejä:
    1 073
    Saadut tykkäykset:
    123
    Kyllä tämä kaikessa huonoudessaan ja surkuhupaisuudessaan Transformersin jatko-osan voittaa. :hitme:
     
  5. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Ihan hyvää aivotonta toimintaviihdettähän tämä on, eikä se kai mitään muuta yritä ollakaan. Toimintaa tosiaan riittää kokoajan ja turhat puhekohtaukset on minimoitu, jonkun verran pitää toki juonta selitellä. Tehostepuolikin on hoidettu asiallisesti vaikka varmasti parempaankin olisi pystytty, mutta ei se menoa haittaa, realismi ei todellakaan ole tämän leffan kohdalla mitenkään oleellista.:)

    Kuitenkin kuva tuntui ajoittain hieman epätavallisen epäterävältä, johtuiko se sitten anti-aliasoiduista tehosteista vai filmikopiosta, en osaa sanoa.

    Jatko-osa on käsittääkseni tulossa ja hyvä niin koska tarina on selkeästi suunniteltu pidemmän jatkumon aloitukseksi. Ja minua ainakin kiinnostaa nähdä miten tästä lopputilanteesta tarinaa jatketaan...

    3/5
     
  6. Clef

    Clef Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.07.2005
    Viestejä:
    614
    Saadut tykkäykset:
    0
    Siis mä en ole ikinä tajunnut tätä sanontaa. Ei multa ainakaan edes onnistu tuollainen toiminta. En pysty ikään kuin "irtaantumaan" itsestä ja ajatuksistani niin paljon, etteikö vituttaisi kuinka paskaa leffaa sitä joutuukin tuijottamaan, ja vielä maksamaan siitä huvista. Jollen siis ole humalassa. Indy 4 meni esimerkiksi paljon helpommin kurkusta alas pahemmin pureksimatta, pienessä pöhnässä. :rolleyes:
     
  7. samikarki

    samikarki Guest Guest

    Liittynyt:
    06.01.2005
    Viestejä:
    259
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Tolla varmaan tarkoitetaan sitä että pitää orientoitua elokuviin mennessä niin että ei tällaista elokuvaa katsomaan mennessä kannatakkaan odottaa mitään elephant manin tyylistä pläjäystä, vaan tiedostaa että nyt mennään katsomaan puhtaasti tämän aikakauden action pätkää, jossa ei aina niin kovasti aivoja tarvita että kärryillä pysyy.

    Omasta mielestä "aivot narikkaan" kommentti on hyvä juuri sellaisille leffoille joista ei todellakaan pidä paljon odottaa. Silloin kun olo on sellainen että nyt haluan katsoa naisia kumipuvussa, loppumattomia luoteja ja autoilla lentokoneiden tuhoamista. Kun tämän tyylistä elokuvaa menee katsomaan ainoa tapa siitä ilon irti saaminen on se että unohtaa realismin, unohtaa loogisen/järkevän ajattelun ja unohtaa kaikki fysiikan lait. Eli laittaa "aivot narikkaan".
     
  8. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Itseasiassa ei tämän kohdalla ainakaan tarvitse logiikkaa ja fysiikan lakeja unohtaa, lopputulos on varmasti omalla tavallaan viihdyttävämpi kun pitää ne mielessä mutta ei edellytä niiden orjallista noudattamista...:) Sanoisinko että ehkä kuitenkin aivot kannattaa kytkeä virransäästötilaan... ns suspension of disbelief tulee monesti tarpeeseen.:rolleyes:

    Ja kannattaa huomioida sekin että tämä on scifi-leffa - siinä alussakin todetaan että se sijoittuu tulevaisuuteen - eli ihan lähtökohtaisestikin tässä esiintyy kaikenlaista tekniikkaa mitä ei oikeasti ole vielä olemassa. Kuitenkin nanotekniikkaa, supervoimia antavia pukuja, kaikenmaailman pulssiaseita yms ihan oikeasti tutkitaan ja kehitellään tälläkin hetkellä laboratorioissa ympäri maailmaa, eli jonkinlainen todellisuuspohja tälläkin leffalla on olemassa.:cool:

    Bond-leffoissakin on ollut kaikenlaista tällaista jo Connerynkin aikaan... eikä kukaan ole pahemmin valittanut.
     
  9. rss

    rss Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.12.2004
    Viestejä:
    348
    Saadut tykkäykset:
    12
    itselleni toi aivot narikkaan meinanut juuri leffaa joka sopii krapula tilaan..eli voi vaan maata sohvalla ja antaa toiminnan pyöriä, eikä miettiä mitään itse kun kaikki selitetään sulle...

    ja itse leffasta.....noh jaah, mietityttää kyl noi ratkaisut tossa, että mikä vika siinä lähdemateriaalissa on..kattellaan nyt sitä kakkosta sitten tulevaisuudes..
     
  10. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Ei tämä ollut yhtään hullumpi. Läppä oli ihan okei, henkilöistä jaksoi välittää ja "juonikin" kiinnosti enemmän kuin kummankaan Transformersin. Sivuosissa vilahteli vähän yllättävänkin nimekästä porukkaa, kuten Brendan "Muumio" Fraser, Arnold "Muumio" Vosloo, Jonathan "Tomorrow Never Dies" Pryce sekä tietenkin Dennis Quaid. Stephen Sommers on kaiketi pyytänyt kaikki vanhat kaverit muumioleffoista mukaan ja mikäs sinä, suorastaan tykkäsin Arnold Vosloon sivuroolisuorituksesta. Muumion rooliin hän ei mielestäni aikoinaan yhtään sopimut, mutta nyt miehessä oli jotenkin enemmän oikeanlaista särmää. Tämä nyky-Vosloo olisi ollut paljon parempi pahis Muumio kuin se silloinen.

    Pariisin kohta oli jopa paikoitelleen hilpeä, ehdottomasti leffan paras osuus. Romua tuli kuin Team Americassa ja huumoriakin oli. Äänipuoli ja visuaalinen puoli kunnossa. Kyllä minä odotan jatko-osaa mielenkiinnolla.
     
    Viimeksi muokattu: 06.09.2009
  11. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Mutta kyllä siihen potkupukuun kivasti yhdessä repliikissä viitattiin:
     
  12. Plisukainen

    Plisukainen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.01.2005
    Viestejä:
    1 971
    Saadut tykkäykset:
    169
    Tarantinon vastapainoksi sitten katsoin vielä "vähän" kevyempää, ja kyllähän sitä päätöntä meuhkaamista sitten riiitti. Niin paljon ettei meinaa perässä pysyä. Itse asiassa näin kesän viimeisenä vauhtileffana ihan ok pätkä, kunhan muistaa kääntää Transformers (2)-kytkimen päälle:D, johon tätä väistämättä vertailisin. Tehosteet ok, näyttelijät....olihan niitä Adebiisiä ja Imhoteppiä:), ryskettä, pauketta,miekkailua jne. Saa kunnon sillisalaatilla ihan viihdyttävää aikaan. Viimeinen kohtaus hyvä. Harmi jo etukäteen että jatko-osa tulee olemaan paskaa tähän verrattuna..

    3-/5
     
  13. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Jaaha. tulipa itsekin juuri katsottua tämä pätkä kun penskana tulileikittyä action force ukoilla ja luettua niitä sarjiksia.

    Kuulin ja luin, että leffa ei olisi kummoinen mutta en odotanut sen olevan näin paska. Siis voi helvetti mikä juoni. Tässä ei auta edes aivojen nollaaminen vaan täydellinen lobotomia, jotta ainakin allekirjoittanut voisi tästä nauttia.

    Miksi se JarJarNigga ei edes kuollut vaikka kuinka jo rupesin toivomaan sitä leffan edetessä.

    Ei tällaista paskaa.
    Arvosana: viisi oksennushymiötä
    :sick::sick::sick::sick::sick:
     
  14. 007

    007 Secret Agent Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    753
    Saadut tykkäykset:
    16
    Tulihan tämäkin katsottua ja loppufiilis oli yllättäen positiivinen. Kyllä tämä näytti minusta juuri G.I.Joe-leffalta. Tämähän oli kieltämättä sellainen "aloitusjakso" ja toivottavasti seuraava olisi vielä hitusen parempi kun pöytä on jo katettu.

    Sitten miinukset, jotka itseäni nyppi eniten:
    • Vauhtipuvut. Yleisesti ne ei maistunut ja kohtauksen pituudesta johtuen ne ketuttivat vielä enemmän.
    • Oli suihkari mikä tahansa niin Moskovasta Nykiin parissa minuutissa niin hups heijaa. Amerikkalasille varmaan uppoaa kun ei ne muutenkaan maapallosta mitään tiedä.
    • Baronesin loppusäätö. Olisin toivonut hänen olevan paha loppuun asti.
    • Cobra Commanderin maski lopussa toi antikliimaksin: "siis hetkinen minkä se laittoi päähän.. toihan on samannäköinen kypärä kuin Destrolla siinä vieressä".
     
    Viimeksi muokattu: 02.12.2009
  15. José Carioca

    José Carioca Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2009
    Viestejä:
    94
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voisin lisätä vielä pari oksennushymiötä tuohon päälle.. Olihan paska leffa.
     
  16. JaniH

    JaniH Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    08.08.2000
    Viestejä:
    6 723
    Saadut tykkäykset:
    15
    Tämä olikin vielä arvostelematta. Kolmen katselukerran jälkeen tuntuu vain paranevan jokaisella kierroksella. Mukana on toki ihan tarpeeksi päättömyyksiä, kuten
    uppoava jää, hiukkaskiihdytin ja ääniohjattu hävittäjä
    , mutta vauhti pysyy mielettömän hyvin päällä tavalla, johon ei moni elokuva pysty. Sienna Miller ei ole aiemmin liioin säväyttänyt, mutta tässä varasti shown ja asetti uuden referenssin leffahottnessille.

    Lisää tällaista, kiitos. :naminami:

    4½ / 5
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2009
  17. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14

    Mun mielestäni
    se jää upposi koska siinä oli metallia sisällä, eli ne kaikki tunnelirakenteet ym teki siitä vettä painavampaa.
     
  18. ColdAsIce

    ColdAsIce Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    771
    Saadut tykkäykset:
    3
    En millään jaksa muistaa, että olenko jo käynyt haukkumassa tämän leffan tässä topicissa. Mutta oli kyllä sen verran kauheeta paskaa, että ei haittaa, vaikka tulisi haukuttua kahteen kertaan :D

    Leffassa ei ollut karismaa, ei asennetta, ei särmää, ei huumoria, ei mitään...pelkkä tyhjyyttään kumiseva Hasbron lelumainos. Pahikset olivat surkeita ja tämä Channing Tatum on kyllä taas pökkelöin pääosamies-actionhero pitkään aikaan.

    Ei kai tästä kukaan aikuinen ihminen voi tosissaan tykätä. Ehkä johonkin jenkkijunttiin tämä saattaa vedota, koska olihan tässä runsaasti sellaista michaelbaymaista militanttimachoilua. Koko GI Joe-franchisen funktio taitaa olla se, että pikkupojat saataisiin haaveilemaan armeijaurasta ja Setä Samulin uskollisesta palvelemisesta. Kuraa.
     
  19. John McClane

    John McClane Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.05.2007
    Viestejä:
    135
    Saadut tykkäykset:
    0
    Huh huh, olipas huono. Menee aika lailla samaan sarjaan Transformers 2:n kanssa, ongelmat kummassakin leffassa samantyyppisiä. Järkyttävän huonosti ohjattu ja käsikirjoitettu.

    *
     
  20. 7oimittaja

    7oimittaja Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2009
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivot narikkaan ja nautiskelemaan kun pahikset tuhoavat Pariisin.

    Tosin vedenalaiset kohtaukset pistivät nukuttamaan.
    :naminami: