Kylpyhuoneremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana rewind, 03.07.2008.

  1. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Väärin ainakin meidän talossa ja väärin jos katsotaan taloyhtiön virallista vastuujakotaulukkoa, taisi olla kiinteistöliiton suositus, jota monet taloyhtiöt käyttävät ja johon monet taloyhtiön säännöt viittaavat.

    Esim putkirempassa kilpailutusasiakirjoissa sanottiin yksiselitteisesti, että jokaisella asennetulla vesikalusteella tulee olla virallainen hyväksyntä, muuten vesikalustetta ei asenneta. Jos hana/pönttö/suihku ei ole virallisesti hyväksytty, sitä ei saa yhtiöön asentaa, eikä sitä myöskään asenneta yhtiön toimesta. Jos tällaisen tuotteen itse asentaa, silloin siitä tietysti myös itse vastaa, myös kaikissa ongelmatilanteissa kuten vesivuodoissa.

    Samanlaisia rajoituksia asennettavista vesikalusteista onnistuu saamaan esim yhtiön tekniseltä isännöitsijältä / isännöitsijältä.

    Koska käytännössä kukaan osakas ei halua ottaa vastuuta, prosessi menee virallisesti niin, että osakkaana minun piti hankkia / todistaa, että meidän vaatima hana täyttää asetetut vaatimukset. Käytännössä tapahtui niin, että soitin Hansa Muranon maahantuojalle, josta sain VTT hyväksynnän ja liimasin VTT:n hyväksynnän hanan pakettiin. Kun putkimies tuli paikalle, hän näki hyväksynnät, hänellä oli lupa asentaa suunnitelmasta poikkeava hana ja silloin hanan toimintavastuu siirtyy ensin remonttifirmalle ja viimekädessä yhtiölle.

    Huomioitavaa tässä toimintavastuussa on, että yhtiö vastaa hanan toiminnasta, ei sen mallista. Jos meidän hansa muranon hana hajoaa, yhtiö ei ole velvollinen korvaamaan hanaa toisella samanlaisella mallilla, vaan yhtiö voi ostaa tilalle halvemman perusmallin.

    Tarkat vastuujaot on määritelty kiinteistöliiton läpyskässä aika tarkkaan. Esim pöntön osalta taisi mennä niin, että pöntön posliinista vastaa osakas, mutta yhtiö vastaa vesilukosta.

    Noin muuten tätä samaa hanaprosessia voi käyttää esim tuossa vesieristeessä. Samaisessa taulukossa taisi olla, että vesieriste kuuluu yhtiölle, joka siis tarkoittaa sitä, että hyväksynnän kanssa voidaan vastuu vesieristyksestä siirtää pois osakkaalta yhtiölle (kuten tässä topcissa on aiemmin puhuttu). Jos sitten tulee ongelma jossa vaikka hyväksytty Hansan hana vuotaa 2vko talviloman aikana, vesi löytää tiensä vesieristeen läpi ja vesieriste on hyväksytty, osakas ei vastaa mistään vaan kaikki kustannukset maksaa yhtiö. Osakkaan ainoaksi maksettavasti jaa tilapäismajoitus, jossa tod näk tulee vastaan oma kotivaakuutus.
     
  2. Tinttara

    Tinttara Guest Guest

    Liittynyt:
    12.12.2005
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hmmm. Mielenkiintoista. Yhdessäkään tutussa taloyhtiössä en ole näin tarkkaan jaotteluun törmännyt, etenkään taloyhtiön säännöissä. Olen luullut, että tuota suositus kaivetaan esille korkeintaan riitatilanteissa. Saati sitten, että olisin koskaan ennen kuullut, että asukkaan pitäisi jotain VTT:n hyväksymismerkintöjä kaivella jostakin...

    Toki mun kokemuspiiri on varsin rajallinen, mutta tosiaan, jokaisen kolmen taloyhtiön isännöitsijä on ilmoittanut, että taloyhtiö maksaa kylpyhuoneremontista vesieristyksen, eikä muuta. Ja että vastuunjako menee samalla tavalla. Näin on toimittu myös muutaman tutun taloyhtiöissä. Yksi poikkeus mahtuu joukkoon ja se on vanhempieni taloyhtiö, joka ei maksanut edes vesieristyksiä.
     
  3. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Sinänsä todella tyypillistä isännöitsijää: Annetaan ymmärtää jotain, joka ei pidä paikkaansa.

    Jos tuo taulukko kaivetaan esiin riitatilanteessa, se tarkoittaa sitä, että taulukkoon kannattaa turvautua jo rakennus/remontointivaiheessa. Tällä tavalla väistää helposti oman vastuun ja siirtää vastuun taloyhtiölle :)
     
  4. Fixie

    Fixie Guest Guest

    Liittynyt:
    14.06.2008
    Viestejä:
    43
    Saadut tykkäykset:
    0

    Voi olla, että ymmärsin tekstisi väärin, mutta eihän hanan asentaneella firmalla / taloyhtiöllä ole vastuuta hanasta, jos asennus on tehty oikein. Tämä siiis silloin jos olet itse hankkinut hanan omia reittejäsi.
     
    Viimeksi muokattu: 29.12.2008
  5. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tarkoitin sitä, että vastuu siirtyy ensin asentajalle, josta se siirtyy eteenpäin jos/kun asennus on tehty kunnolla ja asentajalla on luvat asentaa. Eteenpäin siirtyminen on taloyhtiölle, joka on korvausvelvollinen jos hana pettää, joka viimekädessä tarkoittaa sitä, että yhtiön vakuutusyhtiö korvaa kaiken.
     
  6. joonak

    joonak Uusi jäsen

    Liittynyt:
    10.02.2006
    Viestejä:
    105
    Saadut tykkäykset:
    0
    Meidän taloyhtiössä tulee tässä kevään aikana viemäri ja kylpyhuoneremontti. Onko kokemusta kuinka paljon asukkaalla/omistajalla on mahdollisuuksia vaikuttaa kylpyhuoneen pintoihin ja kalusteisiin vai vedetäänkö kaikki samasta muotista?
     
  7. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Vähän riippuu taloyhtiöstä. Yleensä lisämaksusta on mahdollista saada hienompaa laattaa ja pyttyä.
     
  8. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kyllä pitäisi rajutkin muutokset onnistua maksua vastaan. Meillä linjasaneerauksen yhteydessä duunattiin esim:

    - Laajennettiin vessaa kuivan tilan puolelle
    - Jokainen pinta/kaluste/valaisin eri kuin valmis ratkaisu
    - Kaikki putket piiloon, kun muilla pinnassa
    - Kaikki sähkövedot eri tavalla
    - Kaikki vesikalusteet eri paikoilla

    Oikeastaan ratkaisu on niin erilainen, että vaikea tunnistaa samaksi vessaksi :)

    Ainoa haitta on hinta: Työn tekee urakoitsija ja heitä ei hirveästi napostele erikoisratkaisut. Jos urakassa ovat tähän kuitenkin suostuneet, saattaa hinnoittelu olla aika villiä.
     
  9. Hippo

    Hippo Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    28.07.2004
    Viestejä:
    2 328
    Saadut tykkäykset:
    282
    Meillä putkirempan yhteydessä taloyhtiö oli valinnut viimeisen päälle halvimman vakiomallin. Laadun kyllä huomasi, sekä kalusteiden että varsinkin suunnittelun osalta. Insinööri/arkkitehtifirma oli varmaan piruilessaan pikkujouluissa ohjelmanumerona suunnittellut paskimman kylppärin ikinä. Yllättäen jokainen kämppä sitten suunnitteli ja tilasi muutöstöinä uuden mallin. Aika vapaat kädet oli suunnitella sitten oma, suunnitelmat piti vain hyväksyttää taloyhtiöllä sekä putki- ja sähkösuunnittelijalla. Kalusteetkin sai valita melko vapaasti muutaman suurimman lafkan ja tukun mallistoista.

    Loppulaskussa sitten hyvitettiin käyttämättä jääneet vakiokalusteet (näistä halvimmista vakio-osista ei paljon säästöä kertynyt), uudet kalusteet veloitettiin listahinnan mukaan, ja työstä veloitettiin tietysti. Koska muutostöiden tilaajana oli itse osakas, niin muutostöiden työn osuudesta sai kotitalousvähennyksen verotuksessa.
     
    Viimeksi muokattu: 07.01.2009
  10. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    No nyt on vihdoin kuvat vuodenvaihteessa 2007/2008 tehdystä kylppäriremontista raadin ruodittavana saitilla. Tekstiäkin aiheesta syntyy lähiaikoina.

    Ei saannut aikaisemmin tehtyä kun työ (matka-sellainen) haittasi harrastuksia. Nyt on toisin...

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 11.03.2009
  11. jeebo

    jeebo Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaimon kanssa teetätettiin kylppäriremppa helmikuussa -75 rakennettuun kerrostaloon. Vessa-kylppärin koko about 2x2 metriä. Tärkeimpänä hankintalistalla oli suihkukaappi että saa tilan pysymään kuivana.
    Remppaa suunnitellessa päätettiin laittaa sitten kaikki uusiksi.
    Taloyhtiön piikkiin saatiin menemään
    - seinäkaivon muutos lattiakaivoksi
    - lattiaan uudet kaadot
    - vesieristyksen tarkastus
    - päätyhuoneistossa kun ollaan niin lisälämpöeristys/tiivistys

    Ja pikkuinenhan tuo koppi on, mutta onpahan juuri sellainen kuin haluttiin.
    Pääasia on että vaikka joku on suihkussa niin ei koko huone ole märkä.
    Ja jos jotakuta kiinnostaa niin kuvia löytyy täältä. Ja kysyä saa. Vastaan jos osaan :)
     
  12. Teukka76

    Teukka76 Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    02.11.2000
    Viestejä:
    2 376
    Saadut tykkäykset:
    2
    http://www.facebook.com/photo.php?pid=1723585&l=3594cbc4a8&id=624548547

    vähän vaiheessa vielä pesuhuone...samalla sitten koko kämppä uusiksi.

    -lattia kokonaan auki
    -erilliselle wc:lle viemäri vedot viereiseen vaatehuoneeseen
    -pesuhuoneeseen kiviseinät, kantavaa puurunkoista seinää lukuunottamatta
    -kantavan seinän uusiminen
    -kaikki väliseinät uusitaan runkoineen
    -kaikki pinnat uusiksi
     
  13. Zammy

    Zammy Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko wc-pöntön sivusuuntaiseen siirtämiseen jotain helppoa ratkaisua? Jos pönttöä pitäisi liikuttaa sivusuunnassa n. 10-15 cm. Onko nuo seinäkiinnitettävät pöntöt tämän suhteen helpompia, jos se seinän sisällä oleva viemäriputki voisi olla sen verran vinossa kulmassa, että pönttö siirtyisi tuon 10-15 cm. Pönttöhän siis joka tapauksessa menee uusiksi tässä tapauksessa.
     
  14. Tunari

    Tunari Guest Guest

    Liittynyt:
    24.07.2007
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taloyhtiöön tulossa vessaremontti syksyllä ja ajattelin pistää koko höskän uusiksi.

    Olen vain niin junnu näköjään kuukkelin käytössä ettei vastaan ole osunut mustaa vessanpönttöä (joka saisi olla myös laadukas). Auttakaas hitusen.
     
  15. psysi

    psysi Guest Guest

    Liittynyt:
    06.09.2002
    Viestejä:
    152
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuukkeliin hakusanaksi musta wc istuin tai black toilet seat tuotti ihan hyvän kasan osumia, tässä ihan lupaavan näköinen:

    http://www.mypaper.se/show/text.asp?pid=345268451166001&page=21

    - petri
     
  16. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Rautakaupasta saa muovisen putkisovitteen viemäriin, jolla viemäri siirtyy ~5 - 10 cm. Pistettiin sellainen omassa kh-rempassa. Tulovesi on sitten helppoa joustavalla putkella, tosin kunnon putkari tekee mutkat kupariputkesta tosta vaan.
     
  17. Zammy

    Zammy Guest Guest

    Liittynyt:
    09.02.2007
    Viestejä:
    243
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saako noin paljon siirrettyä? Minä olen käsittänyt, että tuolla sovitteella pönttö siirtyy ainoastaan 2-3 senttiä?
     
  18. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ei voi siirtää paljon, sillä pöntön jalka ei usein ole niin leveä, että voisi siirtää runsaasti.

    Seinän sisälle rakennettavassa mallissa, siirtovaraa voi olla enemmän, en kuitenkaan tiedä kuinka paljon. Suurempi ongelma on ehkä vinon putken liittäminen viemäriin.
     
  19. JulleJ

    JulleJ Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.07.2008
    Viestejä:
    30
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämän päivän Hesarin takasivulla olleessa K-Raudan mainoksessa oli tuo kyseinen pönttö 179e. Laadusta, jota alkuperäinen kysyjä haikaili, en osaa sanoa mitään.
     
  20. alspe

    alspe Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.10.2006
    Viestejä:
    4 245
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kysyin lasiliikkeestä suihkuseinäksi karkaistua lasia.

    2400x600 mm , 8 mm paksu karkaistu lasi maksaa noin 250€ listaheloilla.
    Samaa hintaluokkaa kuin Andresin valmislasi.
    Ilmeisesti jotain tällaisia kiinnikkeitä. Ajattelin asentaa lasin kiinnikkeet silikoniliimalla lattiaan (lattialämmitys, ei voi porata) ja paneelikattoon ruuveilla. Tuleeko pysymään (oletus tietysti on, että lasiin ei nojailla tms.)?
    Edellinen suihkusermi oli niin tiukassa lattiassa ja seinässä, että olisi saanut päin juosta eikä olis kuin itseä sattunut otsaan.:rolleyes: Vähän turhan järeästi.
    Eli tällä tavalla olisi suunnitelma. Kysymys kuuluukin, että saakohan lasia leikattua/teetettyä viistoleikkauksella, siten että lasi istuisi seinään ja lattiaan paremmin jos lattiassa on esim. 1cm/50cm kaatoa?

    Mitenkäs tuollaisen projektin tiivistää lattiaan? Kiinnikket irrottaa lasin lattiasta kuitenkin. Mistä löytäisi kirkasta kumitiivistettä, jos sellaisen silikonilla saisi liimattua tiivisteeksi lattian ja lasin väliin?
     
    Viimeksi muokattu: 11.11.2010