Samsungin 2009 LCD-mallit

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana temeksi, 28.12.2008.

  1. tepatee

    tepatee Guest Guest

    Liittynyt:
    08.08.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    0
    Offtopic mutta menköön:
    Jos kuvanlaatu yhtään kiinnostaa niin älä osta tuota Sampan BD-soitinta... Se on ilmeisesti samaa kuraa kuin ne muut Broadcomin piireillä tehdyt vanhat Samsungit. Ainoa poikkeus on Samsung BD-P2500 jossa on Reon HQV -prosessori. Tuo on ainoa Samsungin BD-soitin jota voi suositella toinen suositus voisi olla mikä tahansa Panasonicin DMP-BD35 -BD80 soittimista. Noita vanhempia Panoja DMP-BD35 ja DMP-BD55 saa nyt halvemmalta poistolaarista uudempien mallien tieltä. Tai sitten suoraan PS3 (saako sen ulkomailta halvemmalla?).
    Takaisin ontopic:
    Tietysti Sampan telkkarissa oleva hyvä prosessointi pelastaa ainakin osan kuvanlaadusta jos lähettää BD-soittimesta mahdollisimman muuttamatonta kuvaa telkkuun ja antaa telkun hoitaa mahdollisimman paljon prosessoinnista.

    Mutta edelleen varman päälle pelaten (joskus mahdollisesti siirtää sen BD-soittimen vaikka makkariin kakkoskäyttöön tai muuten vaan johonkin muuhun telkkkuun kiinni), ei laadusta kannata tinkiä jos samalla hinnalla saa parempaa (vaikka kuinka saisi kikkailtua juuri tämän telkun kanssa huonoja puolia pienemmäksi).
     
  2. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Jeps, no itse asiassa olen lukenutkin, että HQV:tä ei taida olla noissa Samsungin uusissa malleissa. Sen takia saatan hyvinkin kääntyä ostamaan telkun verkkokauppa.comista ilman BD-soitinta. P2500:aa en taida kuitenkaan ostaa, ja ei nuo Pansunkaan mallit välttämättä kauheana kiinnosta kaikesta huolimatta. Voihan se olla, että jätetään BD-soitin ostamatta vähäksi aikaa, annan oman BD-soittimeni (S550) porukoilleni ja ostan Oppo 83:n. :D Tai sitten venataan noita Sonyn tulevia malleja.
     
  3. Billpen

    Billpen Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2002
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tällaisen vastauksen sain suomen Samsungilta kun asiaa kyselin: "Käytännössä teidän täytyy aina itse toimittaa televisio huoltoon ja
    Samsung maksaa vain varaosat ei työtä."
     
  4. Spaca

    Spaca Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    104
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uutta laitetta näkemättä on aina helppo tuomita edellisten sukupolvien laitteiden perusteella! Ainakin näiden kahden testin perusteella kura on kuivunut:
    1.Testi: "The Samsung BD-P3600 is a huge leap ahead for standalone Blu-ray players, with blazing-fast operational speed, tons of features, and excellent image quality."

    2. Testi: "We love the detail offered by this player, and the bright, vibrant and accurate colours make for a very pleasant movie-watching experience."

    Testien perusteella nykyinen sukupolvi on iso askel eteenpäin edellisistä HQV:ttömistä x500-sarjalaisista. En siis väitä, että kyseessä olisi yksi parhaista vaan testien perusteella käypä soitin omassa hintaluokassaan. Jos löydät jostain päinvastaista informaatiota, kuulen siitä mielelläni, ennen kuin käyn sen kaupasta hakemassa. Jatketaan vaikka laitteen omassa puussa BlueRay osastolla.
     
    Viimeksi muokattu: 10.06.2009
  5. kloever

    kloever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Blu-Ray-materiaalia soitettaessa (1080/24p) soittimella ei ole välilä. Kuvanlaatu on sama. Erot tulevat esiin sitten nopeudessa ja DVD-kuvan skaalauksessa.
     
  6. dmd

    dmd Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    6
    Vaatiiko Cable HD Ready digiboksi parikseen Cable HD Ready TV:n? Onko siis järkevämpää ostaa 46B750 ja myöhemmin Cable HD Ready tallentava digiboksi, vai 46B655 joka on edellä mainittua mallia kalliimpi mutta huonompi ominaisuuksiltaan. Eli siis voinko katsoa tuolla 46B750 mallilla tavallisia maksukorttikanavia, kunnes päätän siirtyä HD-aikaan?
     
  7. mhvmat

    mhvmat Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2009
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    http://www.kaapelitelevisio.fi/index.asp?id=423&menupath=423&language=1&klik=7 ja tuolta kysymyksiä ja vastauksia, eli ei vaadi =)
     
  8. dmd

    dmd Uusi jäsen

    Liittynyt:
    22.12.2006
    Viestejä:
    16
    Saadut tykkäykset:
    6
    Näin olin itsekin tulkitsevani :confused: Hyvä vain varmistaa aina etukäteen, ennenkuin laitteet seisovat pöydällä ja on jo myöhäistä.
     
  9. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0
    Seuraava 46B7000 revikka: http://www.avguide.com/review/playback-samsung-un46b7000-lcd-hdtv-led-backlighting?src=Playback

     
  10. kloever

    kloever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kävin tuota pällistelemässä kaupassa (46B7050) enkä huomannut katselukulmissa suurta ongelmaa. Sanoisin, että se on normaalitilaan riittävän laaja.

    Itsellä tällä hetkellä tilauksessa 55" B7070, laitan kokemuksia tästä jahka on rantautunut. Itselle tämä on 1. LCD-televisio, kaksi aiempaa ovat olleet plasmoja.
     
  11. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Kuinka paljon muuten porukka on miettinyt sitä, että B6000 ja B7000 ovat periaatteessa täysin samoja malleja, ja B7000 eroaa vain nettiominaisuuksien suhteen? Hintaeroahan noilla on jokunen saturainen, niin mietin vain, että mahtaako siihen olla syy miksi näkyy olevan enemmän B7000-ostajia kuin B6000-ostajia -- pohdin tätä siitä lähtökohdasta, että tuskin moni nyt sen netinkään takia töllöänsä ostaa (varsinkin kun nämä sitten vaativat sen langattoman adapterinkin ellei halua työntää verkkopiuhaa suoraan töllöön).
     
  12. ladybug

    ladybug Guest Guest

    Liittynyt:
    07.10.2005
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pari päivää sitten vanha LCD-telkku alkoi näyttää pelkästään mustaa kuvaa, joten uusi pitäisi varmaan pistää. Arvon vielä vähän Samsungin B650:n ja Sonyn W5500 -mallien välillä.

    Nyt olen ymmärtänyt, että Sampan paneeli on kiiltävämpi kuin Sonyn. Tämä voi olla meillä ongelma, koska olohuoneessa on isot ikkunat suoraan etelään. Kesällä aurinko ei paista puiden lehtiverhon vuoksi suoraan sisään, mutta talvisaikaan kyllä (sen aikaan kun aurinko nyt on ylhäällä). Valo tulisi telkkaria kohden suoraan sivulta, onneksi ei täysin takaa.

    Olohuoneen pimentäminen pimennysverhoin tai sälekaihtimilla ei nyt ihan ensi hätään ole vaihtoehto.

    Ennen kuin pyydän masiinaa kotitestiin, kysyn täällä onko kukaan kokenut Samsungin paneelin kiiltävyyttä päivänvalossa ongelmaksi?
     
  13. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tuo vaikuttaa olevan varsin objektiivinen asia. Nyrkkisääntönähän on pidetty sitä, että LCD:t ovat valoisassa tilassa parempia kuin plasmat. Esimerkiksi tämä oma televisiovalintani (edelleen porukoilleni) tulee sijoittumaan tilaan, jossa leveät ikkunat (kangaskaihtimineen) ovat suoraan sitä vastapäätä.

    Mitä olen lukenut asiasta, niin harva valittaa siitä ainakaan näin uusien Samsungien kohdalla, että ne heijastelisivat. Toisaalta löytyy myös kommentteja, joiden mukaan edes käyttäjien plasma-TV:t eivät heijastelisi. Äitini oli käynyt yksin katsomassa näitä töllöjä, ja oli kysellyt EdgeLED-malleista, ja myyjä oli sitten sanonut niiden ruutujen kiiltävyydestä sellaista, että juuri sen kautta pystytään valoheijasteet kitkemään minimiin.
     
  14. n1ko

    n1ko Uusi jäsen

    Liittynyt:
    08.08.2008
    Viestejä:
    373
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitä ihmettä? Ainakin ennen tällä foorumilla väitettiin että Samsung hoitaa takuun muttei yhtä kattavasti (mm. kuolleet pikselit). Onko tämä nyt muka muuttunut ja onko tuo missään nimessä laillista ? Jos on EU-takuu niin kyllähän se nyt kattoo huollon eikä mitään varaosia vain. Täytyy plärätä omia lappusia läpi kun pääsee kotiin mutta kuulostaa kyllä melko uskomattomalta
     
  15. mhvmat

    mhvmat Guest Guest

    Liittynyt:
    11.05.2009
    Viestejä:
    10
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niinpä, enpä ole ennen kuullut minkään laitteen kohdalla ettei takuu maksaisi tehtyä työtä myös..
     
  16. Scaha

    Scaha Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.11.2002
    Viestejä:
    955
    Saadut tykkäykset:
    2
    Täytyy kyllä yhtyä näihin. Useimmiten täällä keskusteluissa tuntuu että pelätään tuota heijastelua mutta onko sitä tosissaan tullut testattua? Itse olen huomannut että nämä kiiltäväpintaiset paneelit toimivat valoisassa muita paremmin. Jos töllöön osuu jokin kirkas valonlähde niin se pysyy pienenä spottina tai sitten hiukan kääntämällä pois näkyvistä. Mattapintaisemmilla valonlähde ikäänkuin leviää ja "imeytyy" isolle alueelle joka on huomattavan paljon ikävämpi asia. Myöskin mustantaso pysyy valoisassa parempana näillä kirkaspintapaneeleilla.
     
  17. Kopelo

    Kopelo Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itellä 40B655 ja Äänen/kuvan synkkaamisessa ongelmia. Ensin ääni oli rca:lla vahvistimeen ja ongelmia oli digi/dvd/muistitikku toistossa. Ääni siis painelee edellä. Välillä taas töllön avatessa tahdistus oli kohdallaan ja välillä ei. Nyt vaihdoin optisen kaapelin äänelle ja digilähetysten ääni tuntuisi osuvan, mutta muistitikun Divxissä edelleen ongelmia..

    Ohjelmapäivityksen latasin sampan sivuilta ja vahvistimiakin on jo kahta koitettu.

    Paskan möivät..
     
  18. Iizak

    Iizak Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.11.2007
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viikon vanhan 55B7070XXE:n omistajana voin vakuuttaa että aivan huima peli. Tämä ei ole televisio eikä töllö vaan tämä on jotain "paljon suurempaa". Kertakaikkiaan huima aparaatti. Hieno taulu seinällä. LAN toimii upeasti. DLNA twonkyn kautta (NAS) on vielä vaiheessa, mutta ensi viikolla sekin pitäisi tulla testattua. USB:lta kuvat/elokuvat toimii hienosti teksteillä varustettuina. Tietyillä säädöillä aivan pientä valovuotoa, mutta sekin tasainen (eli tarkasti katsottuna näkyy himmeästi mihin telkan LED:it on asennettu). HDMI pelittää hienosti. Päivitin firmwaren heti versiosta 1003 -> 1006. Sekin sujui todella helposti ja kitkatta suoraan valikosta. Tikku kiinni ja valikosta valinta päivitys.

    Onnea kloever. Et tule katumaan. :)
     
  19. kloever

    kloever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos itselle 46" olisi riittänyt, niin B6000-sarja olisi ollut valintani. 55" oli itselle se ainoa vaihtoehto, joten B7000-sarja oli pakko.

    Itse en nettiominaisuuksille anna painoarvoa, enkä muillekaan mediaominaisuuksille. Katson elokuvat aina ostetuilta levyiltä ja TV-ohjelmat digiboksilla. Streamausta tulee harrastettua todella vähän, sekin onnistuu PS3:n kanssa helposti tarvittaessa.

    Iizak, itselle tuli "must buy" mielikuva tuosta televisiosta, kun ensimmäisen kerran näin sen livenä. Se on seinällä varmasti todellinen taideteos. :)
     
  20. temeksi

    temeksi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.05.2003
    Viestejä:
    1 754
    Saadut tykkäykset:
    0