Sohvani mun?

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Lare, 12.09.2006.

  1. Tomsson

    Tomsson Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2008
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Iskun valkoinen Pekka P. Perusnahkasohva täällä. Jäi itseasiassa taloon edelliseltä omistajalta, kun vei mukanaan setistä vain kahden istuttavan mallin (vanha mummo eikä tiloja uudessa asuinpaikassa). Toki sen kelpuutin kun on ihan ehjä ja likoja vaille muutenkin ehtakuntoinen. Hieman oli siis soffa likainen ja pölyinenkin maattuaan makuuhuoneen nurkassa puolisen vuotta pölyisen rempan seassa. Nyt kuitenkin asuintilojen pölytyksen on loppu ja otin tehtäväkseni pestä koko sohvan jynssäten pesuaineella ja lopuksi pariin kertaan nahanhoitomehiläisvahakyllästeaina pintoihin.
    Hienosti on aine vaikuttanu. On hieman kyllästänyt nahan ryppyjä ja nyt kun istuu soffalle niin on hienon pehmeä pinta ja mukavan liukas. Melkein itsellään luiskantaa lepoasentoon kun hieman siihen suuntaan nojaa ;) Itseasiassa nyt alko tekemään mieli istualipsauttaa itsensä tohon taas. Noh, kohta muutto kämpälle, niin sitten ehtii :)
    Sohvassa on tosipaksut ja muhkeat istuintyynyt, jotka tosiaan oikein kaappaa asiakkaan kyytiinsä. Ei voi olla kuin tyytyväinen :thumbsup:

    Tuossa kaiteen takana on "alaolkkarissa" pari vaaleaa Olavi-mekanismituolia joista sitten tykitellään. Taustalla näkyy jo pieni ensiaskel teatterin kalustamiseenkin. Muutaman kajari laahattu jo paikalle. Tuosta soffalla on näkymä televisioon.
     

    Liitetyt tiedostot:

    • sofva.jpg
      Tiedostokoko:
      36,1 KB
      Katsottu:
      960
  2. mehuk

    mehuk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vanha Ikean sohva on tullut tiensä päähän ja nyt olisi projektina hankkia uusi. Ensin tuli käytyä Vepsalaisen sivuilla ja Furninovan sekä Natuzzin valikoimista löytyi mielenkiintoiset vaihtoehdot. Sitten eksyin Iskun ja Suomisoffan sivuille, ja jälkimmäiseltä löytyi malli, joka ulkoisesti näyttää tuon Natuzzi-sohvan kopiolta, vaikka hieman halvemman vaikutelman antaakin. Kysymys kuuluu, että onko Natuzzi 3-4 kertaa kalliimpana hintansa väärti? Iskulla taas näyttäisi olevan sohvista häivytetty valmistaja kokonaan pois, joka tuntuu hieman oudolta. Sohvilla on vaan pelkkä mallinimi. Ovatko ne heidän omaa alihankintaa tms?

    Eli valitako kallis merkkituote vai halvempi vaihtoehto. Olisi kiva jos sohva kestäisi pitkään ehjänä ja hyvännäköisenä sekä miellään huokuisi laatuvaikutelmaa.
     
  3. msp

    msp Guest Guest

    Liittynyt:
    22.07.2004
    Viestejä:
    29
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutama komentti Natuzzista ja Suomi soffan "saman" mallisesta sohvasta.

    Suomi soffa:
    Tyynytäyte ilmeisesti vaahtomuovia mitä muistelisin.
    Käsinojat oli ainakin osittain vaahtomuovia, muistan ainakin kun kädellä
    nojasin siihen niin antoi periksi.
    Nahka oli jotain perustavaraa. Ihan ok kait. Ei ole kauhesti tullut nahka laatuja testailtua.
    Rungosta ei tietoa.

    Natuzzi sohva (joka myös tuolta olohuoneen puolelta löytyy):
    Tyyny täyte höyhentä + vaahtomuovia. Ihan mukava. Joutuu sillon tällöin vähän möyhimään tosin.
    Käsinojat tukevat.
    Nahkana itsellä sieltä keskivaiheilta luetteloa. Huomaa kyllä heti eron nahkassa verrattuna suomi soffaan. En osaa sanoa onko se lopulta kestävämpää, mutta laatu vaikutelma on ihan eri tasoa ja myös näyttävän näköinen. Vaikka sohvat oli perus muodoiltaan "samanlaisia" niin kyllä omassa silmässäni Natuzzin design peittoaa suomi soffan mennentullen.
    Rungosta ei tietoa. Vielä on kasassa :)

    Ja tietysti sitten se huonopuoli. Se mikä Natuzzissa maksaa on valittu nahka laatu ja osittain varmaankin liikkeen hinnoittelu. Jos eri myyntiliikkeitä löytyy, niin kannattaa kysästä onko hinnoissa mitä eroja. Tosin eipä se malli tainnut jollain perus kankaallakaan mikään halpa runko olla. Eipä se kait auta kun pohtia mihin haluaa rahaansa laittaa. Kuten aina.

    Kannattaa käydä hypistelemässä, niitä Natuzzin nahka sampleja, saa jotain pientä tuntumaa nahkan pinnasta ja paksuudesta. Valitettavasti ainakin oman kukkaron kannalta ne Natuzzin perunahkat ei säväyttänyt.
     
    Viimeksi muokattu: 01.06.2009
  4. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Suomisoffaakin voi pimpata eli höyhentä saa täytteeksi ja nahan laatua voi parantaa. Hinta nousee perustasoon verrattuna aika paljon, mutta siltikin eroa Natuzziin jää aika runsaasti.

    Meillä oli vuonna 2005 juuri tuo sama tilanne eli loppusuoralla natuzzi ja suomisoffa. Valittiin natuzzi parista syystä:

    - Mukavampi istua vaikka suomisoffaan laittoi hyöhentä

    - Suomisoffan sohvissa (tai vaikka maskun vastaavissa) just esim noi kädensijat alkaa helposti antaa periksi. Tässäkin topicissa on vaikka kuinka kuvia joissa kädensijoissa on jo "löysää" nahkaa/kangasta vaikka sohva on iältään alle vuoden. Omalla natuzzilla ikää kohta 4v ja nahka/kädensijat ylipäätään on täydessä tikissä

    - Natuzzi design on asteen viimeistellympää saumoissa, saumojen paikoissa ja mittasuhteissa

    - Suomisoffan / maskun sohvissa tuntuu sohvan rakenteet helposti tyyjen läpi jos istuu sohvan reunalla.

    - Suomisoffan laadukkaimmassa nahassa värit ei sattuneet ihan kohdalleen. Laatu niissä tuntui kyllä olevan varsin hyvää


    Hinta/laatusuhteessa Suomisoffa taitaa pestä Natuzzin ylivoimaisesti, hintaero vaan on niin järkyttävän kova. Kyse on enemmän siitä kuinka paljon arvostaa niitä pieniä eroja ja paljonko on niistä valmis maksamaan.

    Sen kuitenkin myönnän suoraan, että Natuzzissa on nimilisää suht ronskisti. Toisaalta oma valita tehtiin sillä perusteella, mikä oikeasti oli meillä paras ja ei kyllä tippaakaan kaduta.
     
  5. JiiPee77

    JiiPee77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uuden sohvan hankinta olisi kohta edessä. Hakusessa olisi mukava ja ennen kaikkea kulutuskestävä sohva, sillä taloudessa on pieni lapsi, kaksi koiraa ja kaksi kissaa. Laadukas runko ja kotimaisuus olisi plussaa. Nahkasohva ei sytytä ollenkaan. Nykyinen Askon Alex-sohva on palvellut hyvin, mutta puuvillaverhoilu ei kestänyt kissojen ja koirien kuritusta.

    - Mikähän suhteellisen edullinen kangas olisi mahdollisimman kissan-/koirankestävä?

    - Vaneri ja massiivipuu rungossa plussaa, lastulevystä miinusta. Löytyykö vaihtoehtoja?

    - Mahdottomia summia en aio sohvaan tuhlata, koska riski sen tuhoutumisesta on ilmeinen. Mitään kaikkein halvinta Sotkan romuakaan en kuitenkaan halua.

    - Asiaankuulumaton lisäkysymys: Mikä ihme noissa Natuzzeissa maksaa noin järkyttävän paljon?
     
  6. Juksa

    Juksa Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2007
    Viestejä:
    255
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kankaasta en osaa sanoa, mutta eläinten kanssa on aika ehoton juttu vaihtopäällinen. Jos kissat raapii, niin ei tarvii joka vuosi ostaa kokonaan uutta sohvaa.

    Noin yleisesti kotimaiset Pohjanmaan Kaluste sekä Insofa ovat aika hyviä valmistajia ja tekevät laatua. Molemmilta löytyy sohvamallisto, jossa voi kasata mieluisen kokoonpanon.
     
  7. kete

    kete Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.01.2007
    Viestejä:
    148
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kannattaa kysyä sohvan toimitus aikataulu, ettei tule ikäviä yllätyksiä.
    Esim. Natuzzilla taitaa olla n. 3kk :hitme:
     
  8. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
  9. Pyrre

    Pyrre Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2009
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kissoista en tiedä mutta koirien kanssa on jo monta vuotta alcantara kestänyt porukoilla kahden koiran ja vuoden verran kolmen koiran kulutettavana. On siis todella tiivis tekokuitu jonka voi pestä koneessa, ei nukkaannu ja kovasti myyjät kehuvat ettei jää kynnenjälkiä. Vanhimmassa sohvassa alkaa olemaan pennun purujälkiä kulmissa eikä oikein muuta näkyvää kulutusta. Ikää sohvalla n.6v.

    Itse ostin pari kuukautta sitten Maskusta Grande kolmen istuttavan mallin Alicantte (Alcantara klooni) kankaalla 700€ ja ainakin toistaiseksi ollut tyytyväinen. Värinä harmaa ja tyynyt tummanpunaiset, ja jalat wengeä. Mitä nyt tehtaalta tuli pienellä ylimääräisellä viillolla varustettuna mutta menee käsinoja kokonaan vaihtoon kunhan kerkiävät tehdä sen tehtaalla (eli varmaan vuosi menee Maskun tuntien mutta ei tuo haittaa kun sohva kuitenki on siisti ja käyttökuntoinen).
     
    Viimeksi muokattu: 02.06.2009
  10. JiiPee77

    JiiPee77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vaihtopäällinen olisi tosiaan kyllä kova juttu, mutta niitä on jokseenkin vaikea saada pysymään siistin näköisinä.

    Nykyinen sohva on Insofan valmistama ja olen tyytyväinen sen laatuun. Runko on erittäin kestävä ja tukeva, mutta tuli aikoinaan tehtyä väärä päätös ja otettua sohva halvimmalla kankaalla.

    Taisi olla juurikin tuo alcantara, jota Askossa myyjä suositteli. Hyvä kuulla, että käytännössäkin kankaan pitäisi kestää kovaa käyttöä. Hintakaan noilla kankailla ei vielä ihan pilviin taida pompsahtaa.

    Olisiko kellään kokemuksia seuraavista sohvista?

    Bella, Asko

    Cheri, Asko

    Zappa, Asko
     
  11. mehuk

    mehuk Guest Guest

    Liittynyt:
    29.09.2003
    Viestejä:
    201
    Saadut tykkäykset:
    0
    Saako Natuzzia jostain muualta kuin Vepsalaiselta? Furninovaa huomasin myytävän myös Kodin1:ssä, joten pyysin sieltäkin tarjouksen. Voisin kuvitella, että hinta saattais olla halvempi.
     
  12. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Ainakin joskus olen nähnyt niitä myös Kodin1:ssä. Ei nyt pariin vuoteen ole sohvia käynyt katselemassa.

    Joku vuosi takaperin osa Natuzzin sohvista oli lastulevyrungolla eli kannattaa aina kurkkia sinne sohvan alle ja katson runkomateriaalit. Käsinojissa varsinkin lastulevy on todella huono materiaali.
     
  13. JiiPee77

    JiiPee77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.12.2008
    Viestejä:
    250
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella "luotettavasta" lähteestä (Suomi24.fi) luettuna lastulevyä rungossa todellakin olisi, muttei sitä ilmeisesti alhaalta pysty tarkistamaan, koska siellä on suojakangas peittona.

    Paras keino materiaalien selvittämiseen on kuitenkin kysyminen myyjältä. Jollei myyjä osaa vastata tuhansien eurojen kalusteen rakennetta koskevaan kysymykseen, kannattaa tuote jättää joko ostamatta tai ostaa sieltä missä osataan vastata.

    Edit. Kieliasun parannus
     
  14. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Rungossa on lastulevyä seinissä, runko muuten on kokopuuta ainakin omassa:

    http://users.tkk.fi/vpartane/temp/SohvanTaristyttimet.jpg

    Noin ylipäätään ei imo lastulevyssä mitään pahaa ole, jos sitä vaan käytetään fiksussa paikassa. Voisin kuvitella että laadukkaasta lastulevystä tehty runko on selkeästi parempi kuin heikosti kokopuusta duunattu.
     
  15. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Totta tämäkin, mutta joissain sohvissa on esim. koko käsinojat kokonaisuudessa pelkkää lastulevyä, joka voi olla turmiollista esim. jos käsinoja houkuttaa jotain siihen istumaan. Lastulevy ei vaan monesti ole se paras "kantava" rakenne sohvassa.
     
  16. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    No kyllä paksu levykin kestää satoja kiloja jos se on tehty hyvin, kyse on siitä kuinka paljon ja miten sitä lastulevyä tai kokopuuta käytetään :)

    Yleisesti tietysti olisi hyvä, että kaikki puu olisi kokopuuta, mutta ei se imo mikään itseisarvo sohvassa ole. Oleellisempaa on ylipäätään fiksu rakenne.
     
  17. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Joo ei se kokopuu/vaneri autuaaksi tee. Nimittäin sohvastamme, vaikka runko onkin kokopuuta, niin pehmusteiden liimaus "irronnut" eli ei paljon lämmitä tuo hyvä/kestävä runkorakenne :weep:

    Mutta kyllä seuraavaakin sohvaa ostessa jätän lastelevykyhäelmät kauppaan ;)
     
  18. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Natuzzia myyvät kyllä muutkin, ainakin Kruunukaluste ja Isku.

    Natuzzilla on todella laaja mallisto, mistä johtuen kaikilla myyjillä on myynnissä eri mallit. Tämä estää tehokkaasti kilpailuttamisen. Eli jos itseä miellyttävä malli löytyy, voit olla varma ettet löydä samaa mallia toiselta myyjältä. Samantyylisiä kylläkin, muttei samaa. Tuli viime kesänä testattua. Saman ketjun eri liikkeistä kannattaa kyllä kysellä tarjouksia.
     
  19. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Kyllä monia löytyy kaikista ja monet liikkeet pystyvät myymään kaikkia. Esim oma malli taisi olla 2226 ja tätä sai kaikista: isku, vepsäläinen ja kruunukaluste. Tilattiin iskusta kun antoivat parhaan tarjouksen.
     
  20. PhillyNott

    PhillyNott Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2007
    Viestejä:
    535
    Saadut tykkäykset:
    8
    Varmasti tiedät tämän paremmin kuin minä ja minulle viime kesänä valehdelleet jälleenmyyjät, jotka kieltäytyivät antamasta minulle tarjousta haluamastamme sohvasta, naurettavasti väittäen, etteivät voi myydä kuin vain tiettyjä malleja. Tänä kesänä ovat jatkaneet v..ttuilua rahin tiimoilta, taas vedoten samaan tekosyyhyn. Oikeastihan syyn täytyy olla se, että kauppa käy kuin rajuilma eikä kaikille kannata/ehdi myydä.