Drag Me to Hell (2009) (Sam Raimi / Alison Lohman)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 06.04.2009.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Ohjaaja Sam Raimi (Evil Dead, Spider-Man) palaa juurilleen kauhun pariin elokuvassa Drag Me to Hell, jossa nuori nainen joutuu karmivan kirouksen kouriin.

    Christine (Alison Lohman) on pankkivirkailija, jonka kielteinen lainapäätös ajaa vanhan naisen menettämään kotinsa. Kostoksi vanhus langettaa tappavan kirouksen Christinen ylle.

    Epätoivoinen Christine hakee apua selvännäkijältä pelastaakseen sielunsa ikuiselta kadotukselta. Mutta kuinka pitkälle hän on valmis menemään päästääkseen vapaaksi?

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 12.6.2009 - (USA:ssa 29.05.2009)
     
  2. dype

    dype Guest Guest

    Liittynyt:
    27.05.2001
    Viestejä:
    49
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näin tämän juuri ennakkonäytöksessä ja kokemus oli positiivinen. Varsin Evil Dead -tyylistä kauhua Raimilta, säikyttelyjä höystettynä huumorilla. Mukava nähdä, että Raimilta luonnistuu hämähäkkimiesten jälkeen tällainen pienemmänkin budjetin leffa. Vain yksi isompi moite jäi mieleen:
    Arvasin lopun nappi vs. kolikko -ratkaisun heti kun laukku lensi auton lattialle.
    IMDB:ssä ja Rotten Tomatoes:ssa tuntuvat tykkäävän myös.

    Arvosanaksi 4 / 5.
     
  3. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsekin olin ennakossa katsomassa ja täytyy sanoa että helvetin hyvä kauhistelu oli kyseessä. Todella toimivaa huumorin ja pelon sekoitusta, muutamat kohdat oikeasti pistivät kylmäämään kunnolla.

    4/5 täältäkin.
     
  4. diablo

    diablo Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2004
    Viestejä:
    389
    Saadut tykkäykset:
    2
    onko tämä joku pg-13 taas!! nooh odotan kyllä innolla varsinkin noitten kahden kommentin perusteella..:)
     
  5. Lightwolf

    Lightwolf Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.03.2008
    Viestejä:
    354
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onhan se pg-13 ja se tässä harmittaa niin maan perkeleesti. :OI
    Kovasti innostuin elokuvasta Sam Raimin kauhucomebackkina.:weep:
     
  6. Mookid

    Mookid Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.07.2006
    Viestejä:
    2 694
    Saadut tykkäykset:
    351
    Ennakossa tuli tosiaan itsekin katsottua, ihan positiivinen ylläripylläri sinänsä. Hyvin onnistui Raimin paluu kauhukomedian pariin sen Spider Man 3:n jälkeen, joka oli melko pöhöttynyttä tauhkaa. Toki tässä Drag Me To Hellissäkin oli aika övereitä kohtauksia, cgi oli välillä vähän mitä sattuu ja tarinankerronnassa muutenkin oli joitain räikeitä lapsuksia ja rautalangasta vääntämistä.

    Erikoista kauhukomedialta, että se kykenee samaan aikaan olemaan hauska, sekä hetkittäin oikeasti aika pelottava. Toisaalta elokuvateatterin äänentoisto on sitä luokkaa, ettei ihmekään että jatkuvat kovaääniset böö-efektit aiheuttavat reaktioita. Tässä tuli kyllä yliannostus, vähän liian tiuhaan viljeltiin noita. Heti kun tuli hiljaista, tiesi että eiköhän kohta tule taas jostain... Tosin muutama shokki onnistui yllättämään pahanpäiväisesti takavasemmalta, ja olihan se mustalaiseukko melkoisen epäseksikäs.

    Suht onnistuneen säikyttelyn lisäksi tässä oli myös mukavan ällöjäkin kohtauksia, joista plussaa. Parit evil dead -homaget messiin ja sopivasti visvaa ja limaa, kyllä toimii.

    Sama juttu. Tuo oli niin kiusallisen ilmiselvä twist, että olisi suorastaan ihmeellistä ellei sitä olisi hiffannut :) Loppuaika menikin sitten vain sitä lopullista "drag me to hell" -kohtausta odotellessa. Alusta asti tuli kuitenkin toivottua, että kunpa tätä ei nyt pilattaisi millään happy endillä ja onneksi ei.

    Hyvä maku jäi kuitenkin suuhun puutteista huolimatta. Nykyään tehdään niin paljon paskaa kauhua, goreilua ja näkemyksettömiä remakeja, että jotenkin tämä tuntui kuitenkin aika raikkaalta ja genretietoiselta työltä. Suosittelen kyllä, varsin viihdyttävää ja hetkittäin melko ahdistavaakin kamaa.
    Imdb:ssä tällä hetkellä arvosana 8.2/10 :hitme: Tosin kaikki uudet elokuvat kiilaavat aina hyville pisteille, eiköhän tuo tuosta tasoitu aikanaan.

    3,5/5
     
  7. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä on pg13 todellakin vain nimellisesti, ihan riittävästi kauhua ja väkivaltaa on ängetty mukaan eikä millään tavoin muistuta perus k11 teinileffoja.

    Tietty jos on niin mielikuvitukseltaan kuollut että vaatii splatteria voidakseen pitää leffaa kauhuna niin sitten tietty varmasti pettyy.
     
  8. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Ihan mielenkiinnosta pakko käydä katsomassa vaikka olisi saanut minkälaisia arvosteluja tahansa :rolleyes:
     
  9. Super-J

    Super-J Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    17.08.2007
    Viestejä:
    4 082
    Saadut tykkäykset:
    432
    Tuli käytyä katsomassa. Ihan hyvä kauhupätkä, joo, luulisin... Kokemuksen pilasi muutama helvetin idiootti yleisön joukossa jotka jutteli ja nauroin melkein koko leffan ajan, erityisesti sellaisissa kohdissa joissa ei ollut varmaankaan tarkoitus nauraa. (Olisi varmaan pitänyt kaivaa victorinox taskusta ja tehdä maailmalle palvelus ja hiljentää ne mutta toisaalta sitten leffasta olisi kai jäänyt loput näkemättä ja pääsyt sen sijaan tutustumaan lähemmin poliisin toimintaan... :mad: )

    No, kuitenkin, Alison Lohman teki todella hyvää työtä pääosassa, mutta sivuosien esittäjät olivatkin sitten tosiaan vain sivuosissa - Alison on kuvassa lähes tauotta. Eipä siinä mitään valittamista, kuten sanottua, suoritus oli todella hyvä, hyvinkin jonkun palkinnon arvoinen. Muuten itse leffa vaikutti hieman epätasaiselta, valillä todella vakavalta ja suorastaan painostavalta ja välillä homma meni ihan farssiksi. Sanoisin että hieman vakavampi ote toteutuksessa olisi tehnyt tälle leffalle hyvää. Ainakin parin kohtauksen hölmöyksiä olisi saanut hillitä.

    Arvosanaa en nyt rupea antamaan, helvetin leffahäiriköt häiritsi sen verran pahasti, mutta positiivinen mielikuva tästä kuitenkin jäi ja kyllä tämä kai pitää sitten joskus omaan leffakokoelmaan hommata. :thumbsup:
     
  10. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aivan loistava:D Monet sätkyt tuli ja jos itse olisin tämän 13v nähnyt niin olisi kyllä tullut paskat housuun, joten turhaa kitinää toi ikärajaininä.
    4.5/5
    ainoa miinus siitä että lopun arvasi liian aikaisin
     
  11. PyryK

    PyryK Guest Guest

    Liittynyt:
    24.03.2009
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eilen kävin itsekkin katsomassa, ja olin valmistautunut koitokseen katselemalla uudelleen Raimin parhaan kauhuilun, The Evil Deadin.

    Loistava comeback. CGI ärsytti muakin, mutta yritäppä löytää kauhuelokuva ilman CGI:tä... Parit överit kohtaukset naurattivat ja överiksi vetäminen vaan parantaa mielestäni elokuvia (kunhan eivät sitä överiksi vetämistä tosissaan tehneet).

    Oikesti aika pelottava ja oikeasti aika pelottava... Ahdistava tunnelma luotiin hienosti työntämällä lähes joka paikkaan säikäytyksiä. Elokuvateatterissa äänet, kuten portin vingunta alkupuolella, todellakin ottivat korviin ja hätkähdellä sai. Itse en voi sanoa rehellisesti että olisin osannut jokaista säikähdystä odottaa, mutta liian monta ennalta-arvattavaa säikäytystä leffasta löytyi (tämän huomasivat myös edessä istuvat neitokaiset, "typerys"- kommentit sun muut toivat sopivasti tunnelmaa, heh). Mustalaiseukko oli todellakin aka törkeä.

    Oksentelut ja limat toimivat erinomaisesti, plussaa täältäkin. Evil Deadien vaikutus näkyi selvästi tässä elokuvassa (harmittelin pahanpäiväisesti miksi Raimi ei ollut käyttänyt enemmän kamerakikkojaan tämän elokuvan kanssa).

    Loppu oli erinomainen, valitettavasti kirjekuorien sekaantumisen ennusti tämäkin meedio täällä...

    Raimin paluu kauhuun tuotti tosiaankin raikkaan tuulahduksen Ringien sun muiden jenkkikauhujen maailmaan. Minä suosittelen Evil Deadeista pitäville, sillä muuten elokuvan salakavala huumori saattaa jäädä huomaamatta ja sitten inhotaan elokuvaa niin helvetisti kun onnistui säikäyttelemään.

    Itsekkin annan arvosanaksi 7/10.

    Anteeksi tämä quotehässäkkä, mutta Mookidin kommentti oli niin lähellä meikäläisen mielipidetti niin en jaksanut vastustaa kiusausta.

    Ja loppuun mielestäni hauskoja kohtauksia sun muuta sälää jotka laitan spoileriin, vaikka eivät juoneen vaikutakkaan, niin voivat ne jonkun elokuvakokemuksen silti pilata.

    Mustalaiseukon rekkari 99951 = IS666 :thumbsup:, eukon ja päähenkilön taistelu autossa: viivotin kurkkuun, kun tekohampaat tippuivat niin leuan imeminen. Varastokohtaus: ALASIN :king: aivan kuningas ajatus Raimilta (eilta). Loistavaa perseilyä ja alasin pläjähtäessä eukon naamalle on priceless! Vuohi haukkuu huoraksi.

    Muutakin hauskaa oli, ei nyt tullut ihan heti mieleen.
     
    Viimeksi muokattu: 15.06.2009
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Sam Raimi petti faniensa odotukset Spiderman 3:llaan, joka ei ollut toivoton mutta joka oli liian sekava ja keskinkertainen suhteutettuna sen saamiin odotuksiin. Drag Me to Hell -elokuvalla Raimi anoo anteeksiantoa faneiltaan onnistuneesti, sillä minusta tämä leffa on ehdottomasti jo nyt klassikkokamaa. Mies tuli tunnetuksi Evil Dead -elokuvistaan, ja vaikka zombiet ja kuolleiden kirja tulee aina olemaan seksikkäämpi idea kuin mustalaisen kirous, niin kyllä tämä parasta Raimia edustaa.

    Itse asiassa tämänkin elokuvan on idea nerokas siinä mielessä, että aiheesta ei ole tehty kuitenkaan kauhean monta elokuvaa, varsinkaan tunnettua sellaista. Elokuvan pääosan esittäjä, Alison Lohman, oli nappivalinta sillä hän onnistuu olemaan uskottava roolinsa jokaisessa vivahteessa. Valitettavasti käsikirjoitus, vaikka onkin nerokas, ei kohtele tätä roolia johdonmukaisesti mikä johtaa elokuvan ensimmäiseen pieneen ongelmaan.
    Alussahan Christine oli kauhean huomaavainen ja kiltti ihminen, eläintensuojelija ja aito persoona. Se kissanpennun tappaminen ei nyt vielä ollut NIIN epäjohdonmukaista, mutta se millaiseksi hän muuttui lopussa oli. Hänestä yhtäkkiä tuli sellainen nokka pystyssä kävelevä pyrkyri, joka vielä juna-asemalla vielä kerratessaan sitä lainanantojupakkaa sai sen kuulostamaan siltä kuin hän olisi piruuttaan jättänyt antamatta lainen tälle mustalaisnaiselle. Ei elokuva tällaista kuvaa maalannut hänestä. Ilmeisesti Raimit kokivat tällaisen muutoksen oikeaksi katsojan kannalta, ettei elokuvan loppu ärsytä liikaa -- ettei kiltin ja viattoman huonoista lähtökohdista nousseen ihmisen ikuiseen helvettiin joutuminen tuntuisi niin väärältä. Kuitenkin tämän takia elokuvan johdonmukaisuus kärsii mitä tulee Christinen rooliin.
    Muissa rooleissa Justin Long, joka tuntui vähän sellaiselta "pienibudjettisen elokuvan pakkovalinnalta" aluksi osoittautui tällaiseen elokuvaan päteväksi, ja tietenkin Lorna Raver mustalaisnaisen roolissaan sai antaa 110 prosenttia itsestään koko ajan hulvattamalla näyttelemisellään.

    Jos Christinen roolihahmon kehitys tuntui lopulta epäloogiselta, niin toinen elokuvan pieni ongelma on CGI. Useimmiten se toimi, mutta ajoittain se näytti aivan liian feikiltä. Herää kysymys miksi Raimin kaltainen old school -kauhuohjaaja päätti käyttää noin paljon tietokoneella luotuja tehosteita. Epäuskottavien tehosteiden lisäksi elokuvassa tuntuivat tietyt tehosteet toistuvan liiallisessa määrin:
    tämä kuollut mustalaisnainen roiskimassa eritteitään ja kappaleitaan itsestään sekä se liina.
    Näistä ongelmista huolimatta elokuva onnistui säikyttelemään katsojaa todella hyvin sekä visuaalisin että auditiivisin keinoin. Ei se pelottava ollut, suureksi syyksi siksi, että kyse on raimimaisesti huumorikauhusta, mutta kieltämättä allekirjoittaneella tuon tuosta sydän sykki ylimääräisiä lyöntejä.

    Pienistä ongelmistaan huolimatta Drag Me to Hell oli erittäin viihdyttävä elokuva, joka piti otteessaan koko kestonsa ajan. Sam, saat anteeksi. :)

    4/5 :naminami::naminami::naminami::naminami:
     
  13. Zere

    Zere Guest Guest

    Liittynyt:
    04.11.2002
    Viestejä:
    40
    Saadut tykkäykset:
    0
    Paras leffa hyvin pitkään aikaan. Toimivaa kauhua ja hauskoja kohtauksia. En keksi leffasta oikeastaan mitään valitettavaa. 5/5.

    Moitteen sijaa tuli kuitenkin taustalla pälpättävistä teineistä ja hemmetin kirkkaista ovivaloista sivuilla. Saisi olla ne lamput himmeämpiä, poissa tai ovet takana...
     
  14. dj_pirtu

    dj_pirtu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.09.2005
    Viestejä:
    345
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tulipahan katottua. Valitettavasti tuli vain fiilis että katselin evil dead nelosta enkä pitänyt niistä muistakaan. Toisaalta mitä muutakaan tämä nyt olisi voinut olla. Alku vaikutti hyvältä mutta ensimmäisen "ylilyönnin" kohdalla meni uskottavuus ja näinollen myös se kauhukin sitten lakkas puremasta. Ekalle scary movielle taisin naureskella enkä tuntenut pätkääkään kauhua, jännitystä tai pelkoa mutta se ei yrittänytkään olla muuta. Tämän kohdalla mietin koko leffan ajan että muna vai kana. Avokki lopetti katselemisen puolessavälissä.

    1,5/5
     
  15. beddis

    beddis Guest Guest

    Liittynyt:
    08.12.2005
    Viestejä:
    387
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä oli kyllä paras suositus, nyt menee ehdottomasti hankintaan! ;)
     
  16. wickerman

    wickerman Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    26.09.2006
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yllätyin suuresti.

    Tää oli kiva, nauratti ihan helvetisti ja meinas välillä jännittää ja säikähtääkkin.

    Sais Raimi tehdä vain tämmöisiä leffoja kun tän genren se osaa. Jättäis supersukkahousumiehet muille pelle ohjaajille.

    4-/5
     
  17. James77

    James77 Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2006
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olipa tylsä. Monet säikyttelyt arvasi etukäteen.
    Varmastikin alle 18v tykkää, Evil Deaditkin viihdyttivät todella paljon paremmin aikoinaam. Kuinka joku oikeasti pelkäsi yhdessäkään kohtuksessa, en vaan käsitä. Esim. Others oli jännittävä, tämä lähinnä kuin joku halpa klisekimppu limaa ja sähellystä.

    Sorry Raimi, en anna kuin 1/5.
     
  18. ArttuPrkl

    ArttuPrkl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    406
    Saadut tykkäykset:
    3
    Minkä takia sitä CGI:tä pitää ikäänkuin väkisin saada jokapaikkaan edes vähän ja vielä näinkin tökerösti?

    Eka kohtaus jossa tuli suorastaan facepalm-efekti oli kun
    alasin tippui mummelin päähän ja silmät lensi sen muijan naamalle. Paljon parempi olisi ollut vaikka perinteiseen tyyliin joku ei-ihan-niin-näköinen nukkepää josta ne silmät pulpahtaa ilman mitään CGI:tä. Nyt se ei edes naurattanut kun häpesi sitä kökköä tehostetta niin.
    Toisena sitten se kun
    arkusta kellahti se mummon raato päähenkilömuijan päälle ja suusta valui varsin epäaidon näköistä CGI-mömmöä muijan naamalle. Ihankuin sitäkään ei olisi voitu toteuttaa jollain oikealla hernekeitolla. Lopun liejussa kieriskelystä päätellen ei esteenä olisi pitänyt olla edes näyttelijän "hyi yäk en suostu"-hienostelu.
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2009
  19. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tiedä sitten mitä leffaa olet katsonut, mutta noista ensimmäinen on sekoitus nukkeja ja cgi:tä, eikä suinkaan täyttä tietokonetehostetta, ja toinen on ihan aitoa siirappi/vesi/tiesmitä mixiä eikä ole cgi:tä nähnytkään. Näistä molemmista löytyy juttua yllinkyllin netistä ja varsinkin Raimin juttuja siitä, että halusi tehdä leffassa juuri vanhanaikaisia temppuja ja trikkejä, mitä teki Evil Dead aikana.
     
  20. ArttuPrkl

    ArttuPrkl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    406
    Saadut tykkäykset:
    3
    En väittänytkään että alasinkohta oli täysin CGI:tä.
    CGI:tä oli käytetty ainoastaan näyttelijän pään litistymisessä ja lentävissä silmämunissa, mutta jo se riitti tuhoamaan kohdasta kaiken huvittavuuden kun huomio kiinnittyi vaan siihen tehosteeseen. Olkoon vaikka tahallaan tehty piirretyt mielessä.

    Ja onko itse Raimi sanonut, että suuliemikohdassa oli käytetty oikeaa ainetta? Siinä tapauksessa erittäin harvinaislaatuisesti onnistuttu saamaan oikea näyttämään CGI:ltä, taitaa olla itseasiassa ensimmäinen kerta. Minä kun olisin kuvitellut että siinä tilanteessa olisi näyttelijän naamaan jäänyt vähän enemmän sotkua eikä se suustatullut keitto olisi käyttäytynyt niin ihoahylkivän steriilisti.

    Niin ja elokuvahan oli muuten noita kökkökohtauksia lukuunottamatta OK (vaikkakaan ei Evil Deadien tasoa).
    3,5/5
     
    Viimeksi muokattu: 05.09.2009