www.eroakirkosta.fi

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana Damned, 05.06.2004.

?

Kuulutko kirkkoon?

  1. Kyllä - käyn säännöllisesti kirkossa

    10 ääntä
    1,5%
  2. Kyllä - mutta kirkossa tulee käytyä todella harvoin

    125 ääntä
    18,9%
  3. Kyllä - en tosin käy kirkossa koskaan mutta ei ole tullut mieleen erota

    126 ääntä
    19,0%
  4. En - enää... olen eronnut kirkosta

    372 ääntä
    56,2%
  5. En ole koskaan kuulunutkaan

    51 ääntä
    7,7%
  1. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, kuten itse aiemmin ketjussa ilmoitit olet homovastainen ja siksi kaikki järkisyyt lienee syytä heittää romukoppaan ja keskustelu on turhaa. En ymmärrä miten tuohon johtopäätökseen voi tulla ilman uskonnon suoraa tai epäsuoraa vaikutusta, sinun kohdallasi sitten varmaan tuo jälkimmäinen.
    Tähän voisi jaaritella ummet ja lammet siitä kuinka homoseksualisuus on täysin luonnollinen asia jne... mutta sen kaltaiset perustellut väittämät lienevät turhia. Syrjintä ei tarvitse vissiin kovin paljon perusteluja.
     
  2. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Kirjoita niin että minäkin tajuan mitä tarkoitat. Tai kirjoita sitten mitä sattuu, niin minä teen. Ja jos luet ihan ensimmäisiä kirjoituksiani, niin huomaat että mulle on yhdentekevää mihin kukin uskoo. Jos kirkosta erotaan rahan takia, niin se on mielestäni kovin heppoinen peruste. Jos kirkko ei merkitse mitään, niin ei siihen kannata kuulua ja säästyneillä rahoilla voi vaikka ostaa jotain kivaa. Hauskasti vaan lähti mopo käsistä jossain vaiheessa. Ei tämä ole minulle niin tärkeää, kuin ehkä luulette.

    Hauskaa miten niputat minut, jota ilmiselvästi pidät uskovaisena jeesustelijana, suvaitsemattomien joukkoon. Tässä ketjussa on kuitenkin käynyt ilmi vallan toisenlainen asenne, ateismin puolustajat eivät hyväksy uskontoa tai uskovaisten tekoja. Kaikkea ja kaikkia saa haukkua kunhan muistaa kehua omaa ylemmyyttään.
     
  3. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuosta alkuosasta olen täysin samaa mieltä, loppuosa taas sinun heiniä:D

    Ei minua ainakaan haittaa paskan vertaa mihin kukin sisimmässään uskoo, se on sitten eri asia kun lakeja ruvetaan säätämään "uskon asioiden" perusteella tai kun homolakeja säädetään selkeästi "synnin" takia. Minulle käsittämätön juttu miten kukaan kehtaa vaatia sellaista auktoriteettia itselleen että alkaisi säätelemään mm. sitä mitä ihmiset voivat tehdä kotinsa rauhassa.

    Tästä esimerkkinä jenkeistä 13osavaltiossa(taisi olla Alabama, Texas ja muita etelävaltioita pääosin) missä sodomia on laissa kielletty vieläkin(ainakin vuonna 2004 oli vielä), eli mm. anaali- ja oraaliseksi. Käytännössä tuo tarkoittaa että esim. homoseksuaalinen välinen seksi on laissa kielletty. Myös siis naisten ja miesten välinen ei hedelmöittymiseen johtava seksi, lailla rangaistaan siis kristillisestä synnistä. Nämä nyt ovat aika hyviä esimerkkejä siitä miksi sekularismi on(/olisi) hemmetin tärkeä juttu.
     
  4. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Taas mennään kovin kauas, mutta ehkä lainsäädäntö Texasissa tai Alabamassa ovat oivallisia esimerkkejä Suomen ev.lut. kirkon eroamisen puolesta. Itse en näe mitään yhteyttä tilanteeseen Suomessa. Täällä homot saavat virallistaa suhteensä jo nyt ja kohta voivat partasuut leikkiä vuoroviikoin isejä ja äitejä kun lapsiakin saa adoptoida miten sattuu. Ymmärrykseeni ei kyllä mene, että miten kaksi samaa sukupuolta olevaa henkilöä voivat olla lapsen vanhempina! Lapsen tekoon on tarvittu oikeat isukki ja äitiliini, tulkoonkin hedelmöitys sitten Muumi-mukin avulla tms..

    Kysytäänkö muuten niiltä homoseksuaalien adoptoimilta lapsilta, että haluavatko he kuulua perheeseen jossa on kaksi isukkia tai äitiä? Eivät kai homot voi olla niin itsekeskeisiä, että alaikäinen lapsi pakotetaan kahden samaa sukupuolta olevan henkilön lapsiksi. Mistä sen tietää millainen maailmankatsomus tuolle homoperheen piltille muodostuu! Saattaahan se liian avarakatseinen homostelu aiheuttaa vastareaktion, ja aikuistuttuaan lapsesta tulee punaniska! Miten ne lapsiraukat muuten vastaavat koulussa, kun kysytään isän ja äidin nimeä?

    En siis vastusta homojen ja lesbojen liittoja, kai toisiaan rakastavat ihmiset voi virallisesti olla yhdessä. Adoptio-oikeutta en ymmärrä. Tosin tällä menolla saa varmaan kohta solmia juridisesti pätevän liiton vaikka lehmän kanssa.
     
  5. roopex

    roopex Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2008
    Viestejä:
    191
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika herkästi tuomitset kamppanjan epäonnistuneeksi vaikka itse kamppanjaakaan ei ole vielä suoritettu. Odotetaan edes sinne kesä- tai heinäkuulle, kun kamppanja on päällä ennen kuin ruvetaan vetämään mitään johtopäätöksiä kamppanjan onnistumisesta. Toinen asia on sitten rahoituksen keräämisen onnistuminen. 8500 eurolla jo varmaan saadaan jonkinlainen kamppanja järjestettyä, mutta olisi todellakin toivottavaa, että tavoiteltu 12000 euroa saataisiin kasaan, jotta saadaan kamppanja käyntiin tavoitellussa laajuudessaan. Itse lahjoitin txt-viestillä sen 10 euroa. Mikä todellakaan ei ole suuren suuri uhraus. Tästä johdettuna pelkästään Facebook-yhteisön osallistumisen olisi voinut olettaa tuottavan yli 20000 euroa. Eli itse tuohon keräyksen saldoon olen hieman pettynyt, mutta kyllä nykyiselläkin saldolla jo onnistunut kamppanja saadaan aikaiseksi.

    =============

    Sinä:eek:, uskomaton tyyppi:D: Lahjoita:thumbsup:
     
  6. void

    void Guest Guest

    Liittynyt:
    21.01.2003
    Viestejä:
    1 121
    Saadut tykkäykset:
    3
    Et varmaan sitten myöskään ymmärrä ns uusioperheiden adoptioita joissa vaikkapa mies adoptoi uuden vaimonsa lapset? Toinen osapuolihan ei tuossakaan tilanteessa ole millään tavalla mukana hedelmöityksessä.
     
  7. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Viimeinen lause on tyypillistä päiviräsäs -perustelua. Yritystä pelotella ihmiskunnan vajoamisella moraaliseen monttuun. Ja tietysti hehheh-hauskana letkautuksena. Voi sitten syyttää toista mieltä olevia huumorintajuttomuudesta...
     
  8. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ennen olin homoperheitä vastaan, mutta tosiasia on että niitähän tulee automaattisesti muutenkin, kun lapset on ensin teetetty heterosuhteessa ja sitten kaapit avataan. Tuollaisessa tilanteessa missä lapset sitten kasvavat vaikkapa kahden 'äidin' liitossa pari kymmentä vuotta niin tuolla adoptiollahan saavutetaan tilanne mitä kaikki _asianomaiset_ haluavat. Joten miksi pitäisi väenväkisin vääntää tilannetta johonkin heterosabluunaan kun se tällä nimenomaisella perheellä ei niin ole.

    Se mihin alunperin suhtauduin kielteisesti oli täysadoptiot, mutta toisaalta adoptiovanhemmat käyvät muutenkin aika tiukan seulan läpi. Näistä on vähän vaikea vetää sitten johtopäätöksiä puoleen tai toiseen kun julkisuuteen varmaan nostetaan juuri oman agendan mukaisia esimerkkejä onnistuneista ja epäonnistuneista tapauksista. Kuitenkin kun taas suhteuttaa niin heterovanhemmuushan ei vaadi mitään ajokortteja vaan yksi känni riittää. Joten jos jollain mittarilla mittaa perhettä 'täydellisyydestä' niin eipä varmaan kaikki heteroperheetkään täysiä pisteitä saa. Toki eihän tässä mihinkään lisääntymiskorttilupasysteemiin yhteiskunnan pidäkään ryhtyä.

    Noissa erotilanteissa vain aika heikoilla tuntuu olevan yleensä isä, joten nämäkin adoptiot taitavat liittyä sitten lähinnä kahden naisen liittoihin. Mutta siis otetaan nyt vaikkapa täysin kuvitteeellinen tilanne missä heteroavioliiton mies jää leskeksi, ja sen jälkeen rekisteröi parisuhteen toisen miehen kanssa niin kyllähän siinä varmaan parissa vuodessa perhe kuitenkin hitsautuu jo niin että lapsille olisi hyötyä että saisivat samat etuudet kuin normaalissakin perheessä.

    Onhan se toki kauheeta kun ne isä&isät ja äiti&äidit homostelee samassa talossa missä on alunperin ihan normaaleja kasvavia lapsia. Puistattaa ajatellakin. Vitsi vitsi.

    Olen itse kans kyllä ihmetellyt sitä miksi heterot pyrkivät niin ajamaan homoja ahtaalle että he joutuvat kaapissa ollessaan luomaan heterosuhteita ja saamaan lapsia kun noin taas niinkuin evoluution kannalta eikö olisi parempi sanoa homoille että olkaa vaan vapaasti homoja jolloin heidän suvunjatkaminen vähenee ja omat lapset saavat hieman paremmat tsänssit elämässään kun homot elättävät verovaroilla myös heteroiden lapsia.
     
  9. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katso ajatuksen kanssa se minun viesti uudelleen läpi(erityisesti se mitä on sulkujen sisällä;)).
     
  10. roopex

    roopex Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2008
    Viestejä:
    191
    Saadut tykkäykset:
    0
    OK!, mutta (kuka) lanseerasi, että kamppanja olisi muka epäonnistumassa:confused:
     
  11. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 425
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ei ehkä kannata vetää hernettä nenään noista Pazzen trollauksista. :D
     
  12. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Huomaatko kuinka tässä ketjussa luetaan postauksia? ;)
    Ymmärrän. Ymmärtkö sinä että mies ja nainen voivat saada lapsen, mies-mies tai nainen-nainen pari ei.
    Löysin ihan yhden lauseen, jota et allekirjoita ja siihen tartut. Mutta onhan se jo huomattu, että olet niin huumorintajuton, että jos en kuuluisi kirkkoon niin liittyisin sinun kiusaksi! Ihan vitsinä vaan.
     
  13. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tutkimuksissa ei ole osoitettu, että homo/lesboperheissä kasvaneiden lapsien psyykkinen kehitys olisi jotenkin häiriintynyt. Pikemminkin päinvastaisia tuloksia on raportoitu. Toisaalta esim. ahdasmielisen uskonnollisen kasvatuksen saaneet lapset ja nuoret aikuiset ovat valitettavan usein psyykkisesti oireilevia. Samaa voi sanoa päihderiippuvaisten vanhempien lapsista. Todennäköisesti homo/lesbovanhemmat ovat keskimääräistä motivoituneempia vanhempina. Kuinka monessa heteroperheessä lapsi/lapset ovat välttämätön paha tai vahingonlaukaus?
     
  14. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Tiedehän on itseään korjaava, eli eiköhän tuokin tilattu tutkimus tule kumotuksi jossain vaiheessa. Ja nyt asetetaan sitten ahdasmielisten uskovaisten ja homoparien kasvattamat lapset vastakkain. Ja tietysti homoperheessä kasvaa parempia lapsia. :rolleyes: Kerropas muuten lopuksi, että miksi evoluutio ei sitten ole muokannut meitä sellaisiksi, että aikuiset hakeutuvat homosuhteisiin ja lapset kasvatetaan kahden samaa sukupuolta olevan kesken?
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2009
  15. roopex

    roopex Guest Guest

    Liittynyt:
    22.04.2008
    Viestejä:
    191
    Saadut tykkäykset:
    0
    Copy-pastaus on kirkon ja kristittyjen yksi ydintyökaluista levittää omaa aatettaan ja sekoittaa muiden viestintää ja toimintaa. Tästä on useita esimerkkejä ollut tässäkin keskustelussa. Tässä tulee taas yksi esimerkki.

    Uskomaton-kamppanjan Facebook-yhteisö
    Kristittyjen copy-paste-Facebook-yhteisö

    Uskomaton-kamppanjan kanppanjatuotteiden kauppa
    Kristittyjen copy-paste-tuotteiden kauppa

    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]

    Varsin alhaista ja halveksittavaa toimintaa. Kansankielellähän tätä kutsutaan varastamiseksi. Toisaalta mitä muutakaan kristityiltä voi odottaa kuin muilta varastamista. Koska onhan heidän raamattu ja perinteet merkittävimmiltä osiltaan varastettu pakanoilta.
     
  16. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Se joka toista haukkuu on itse se! Mutta oikeasti tuohan on hieno ja nerokas idea! Vai onko pakanoilla nyt väriyhdistelmiinkin etuoikeus? :hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 06.05.2009
  17. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ironista mutta evoluutiohan nimen omaan on muokannut meidät sellaisiksi että pieni osa ihmisistä on homoja jne... eikö tämä kaikki ole juuri todiste siitä?:D
    Jos homosuhteet olisivat olosuhteisiin nähden paras tapa passittaa geenit eteenpäin niin maailmassa valtaosa olisi homopareja, aivan kuten nyt on heteropareja.
    Onneksi emme elä maailmassa jossa ihminen itse alkaisi vauhdittaa evoluutiota karsimalla erilaisuutta ja (joidenkin mielestä)epänormaalia. Länsimaissa siis, Saudi Arabialainen ateisti/toisinajattelija/nainen/homo olisi todella ikävä olla.
     
  18. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Ei tuo nyt oikein vastaa kysymykseen. Homoparit eivät voi lisääntyä, joten ei ne geenitkään mihinkään liiku samaa sukupuolta olevien parisuhteissa. Ei isi-isi tai äiti-äiti pariskunnat vaan saa lasta aikaiseksi, vaikka kuinka heillä olisi "oikeus" vanhemmuuteen. Mistä tällainen aikuisen "oikeus" yleensä tulee? tomppa1:n mainitsemat epämääräiset tutkimukset saavat kertoa mitä vain homoperheen onnesta ja autuudesta, mutta jos homoperheissä kasvaminen olisi lapselle erityisen edullista, niin kai siitä olisi muodostunut käytäntö jo tuhansia vuosia ennen ah niin suvaitsematonta kristinuskoa.
     
  19. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan oikeasti Pazze. Sinä varmasti ymmärsit helvetin hyvin että tuohon littyi olettamus että homo/lesboparit voisivat lisääntyä keskenään. Sinun ei tarvitse oikeasti joka asiaan tarttua, älä leiki tyhmempää mitä oikeasti olet.

    Sitä paitsi sehän voi hyvin olla että nyt kun ihminen on kehittynyt näinkin pitkälle(ei siis homo ja lesbo pareja syrjitä lähellekkään entiseen malliin) niin se voi olla että nimenomaan homo/lesboparin lapsella on parhaat eväät elämässä eteenpäin. Hän ei varmasti ole ahdasmielinen jne... Tuota ei ole ollut juuri aikaa hiveästi tuhansia vuosia sitten kokeilla kun homoudesta on seurannut kuolema(erityisesti kirkon astuttua kuvioon).

    Suosittelen perehtymään tarkasti evoluutio teoriaan ja sen mekanismeihin ja tule sitten jauhamaan lisää.
    Löydät varmasti tietoa siitä että vaikka kaikki mahdolliset muutokset eivät välttämättä edistä geenien siirtymistä eteenpäin parhaalla mahdollisella tavalla niin se ei merkitse että ihmisten pitäisi sen perusteella alkaa jotain lakeja laatia. Ei ole ihmisen homma alkaa ajamaan evoluutiota eteenpäin ihmiskunnassa, eläimille tuota on kyllä tehty jo vaikka kuinka kauan.
     
  20. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 015
    Saadut tykkäykset:
    150
    Mutta kun ne eivät voi lisääntyä keskenään. Turhaa edes olettaa moista. Ja jos homoparit kasvattaisivat lapset paremmin kuin heteroparit, niin kai se olisi jo tullut tavaksi muutenkin. Jo ammoiset luolamiehet olisivat tajunneet moisen.

    Ja hienosti taas sallitaan olettamuksia, millä perusteella homoparit kasvattaisivat parempia lapsia kuin heteroparit. Ai kun vaan tuntuu siltä, ja aivan varmasti ne haluaa sitä lasta enemmän, ja ne on niin hinostuneita muutenkin. Ja tuollaiset väittämät että homoperheessä kasvaa avarakatseisempia ihmisiä on bullshittiä. Jokainen valitsee tiensä itse.

    Jotenkin voisi kuvitella, että lapsi kaipaa sekä miehen että naisen mallia. Samaa sukupoulta olevien liitossa tämä lapsen tarve kielletään ja sen sijaan astuu täysi-ikäisen ihmisen oikeus vanhemmuuteen! Jotenkin nurinkurista että meidän pitää olla niin suvaitsevaisia, että heikomassa asemassa oleva - lapsi - unohdetaan ja tämän tarpeet jäävät toisarvoisiksi. Jos lapsen oikeuksia pouolustavat ovat vanhoillisia kristittyjä, niin hyvä että edes joku yrittää.

    Ja tässä ketjussa ei tarvita perehtymistä evoluutioteoriaan. Riittää kun tietää nimeltä Raamatun ja osaa googlettaa hassuja kuvia. Hyvä on myös välillä pistäytyä Iltalehden tai Vapaa-ajattelijoiden sivustoilla, niin saa ketju uutta puhtia.