Blu-Ray -levyjen tulevaisuus

Keskustelu osiossa 'Blu-ray & UHD -leffat' , aloittajana Rottapasi, 30.04.2009.

  1. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Vapun ja huononevien talousnäkymien kunniaksi perustin viestiketjun, johon voi kirjoittaa mielipiteitä, uutisia ja näkemyksiä levymyynnistä.

    Mielestäni Blu-Ray syntyi huonojen tähtien alla. Formaattisota söi ensin uskottavuutta ja DVD riittää vielä ihmisille jne.

    Nyt nykyinen maailman talouden taantuma tai lama syövät ihmisten levyhankintoihin pistämiä rahoja vai syövätkö? (Ilmeisesti Plazalla ei kuitenkaan. ;))

    Aika näyttää onko tälle ketjulle tarvetta vai ei.
     
  2. E. P.

    E. P. Guest Guest

    Liittynyt:
    11.09.2002
    Viestejä:
    2 780
    Saadut tykkäykset:
    12
    Väitänpä, että pieni taantuma/lama on vain hyödyksi bd-formaatille. Kun töissä on tiukkaa tai joutuu lomautetuksi tai työttömäksi, niin kyllä ihmiset haluavat viihdyttää itseään vapaa-ajalla. Ihmiset jättävät suuret investoinnit, kuten uuden auton/talon/kesämökin/veneen jne. hankkimatta, mutta bd:t ovat loppujen lopuksi edullista arkiviihdettä, josta ei helpolla tingitä.

    Lisäksi bd-soittimet ja bd-leffat halpenavat jatkuvasti, joten kynnys niihin madaltuu. Eli uskoisin vuoden 2009 olevan hyvä vuosi bd:lle. :)
     
  3. Higher

    Higher 1. Stanley Kubrick Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.02.2004
    Viestejä:
    845
    Saadut tykkäykset:
    15
    Mitä yleistystä :hitme:
    En minä ainakaan katossa hypi kun yli 2m leveää kuvaa katson DVD:ltä 3.5m päästä, Blu-Ray pätkiä FullHD:nä katselen eri mielellään.
     
  4. Leterface

    Leterface Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.04.2007
    Viestejä:
    5 039
    Saadut tykkäykset:
    153
    Kaikkein eniten minua (jos lamaa huomioidaan) on että studiot rupeavat pihtailemaan BD julkaisujensa kanssa. Jenkeistähän lama alkoi mutta en nyt tiedä onko lama jo nyt vaikuttanut julkaisujen laatuun. Joka tapauksessa BD:llä on suurempi merkitys kuin DVD:llä siinä että julkaisut ovat mahdollisimman hyvälaatuisia.
    Ehkä ihmiset ovat nyt, varsinkin jenkeissä, vielä tarkempia että mitä ostavat, joten ehkä studiot eivät sittenkään pysty kusettamaan laadussa edes laman varjolla.
    Glada vappen!
     
  5. scf77

    scf77 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    05.05.2002
    Viestejä:
    245
    Saadut tykkäykset:
    1
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Vaikka alunperin olinkin blu-raytä vastaan ja vaikka mielestäni useimmat ihmiset eivät todellakaan hyödy kuin korkeintaan hieman sen tuomista eduista kuvassa ja etenkin äänessä, niin mielestäni silti nykyinen tilanne on yllättävän hyvä. Toki Suomessa BD-levyjen hinta on vielä järkyttävä, mutta jos vähänkään sattuu online-tilaajan vikaa, niin BD-leffoja irtoaa helposti alle 10 eurolla. Vastaavaa tilannetta sai dvd-levyjen tulon jälkeen odottaa merkittävästi kauemmin.

    Itse asiassa nyt koen jopa, että BD:hen siirtymisen avulla säästän rahaa. Nykyisin tulee dvd:lle ostettua enää vain TV-sarjat. BD-levyjen suhteen menettelen niin, että seuraan kohtuullisen aktiivisesti tiettyjä suosikkiliikkeitäni (online, UK/US), ja aina kun joku mielestäni ostamisen arvoinen BD-leffa tulee tarjoukseen (yleensä alle 10 euroa mutta joskus myös 15 euroon saakka), niin ostan sen. Kun pitää vaan kiinni siitä periaatteesta, ettei osta esimerkiksi mitään yli 15 euron BD-leffaa, ellei kyse ole esim. boksista, niin hyvin menee.
     
  7. KnightOfNi

    KnightOfNi Guest Guest

    Liittynyt:
    05.04.2003
    Viestejä:
    815
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aika monella plazalaisella tuntuu olevan päällä joku ihmeen bd vimma. Ostetaan ihan mitä tahansa kuraa kunhan se vain on halpaa. Aivan umpisurkeita elokuvia mitä ei olisi dvd formaatissa ostettu hamstraillaan innolla hyllyt täyteen.
     
  8. iku-tursas

    iku-tursas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.09.2004
    Viestejä:
    349
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvinkin yhtyisin Elvikseen :confused: ; kun on alle 10 euroon päästy BD-puolella en enää mielijohteesta DVD-levyjä ostele pl. TV-sarjat. Rahaa säästyy koko ajan ostamistahdin hidastuessa tarjonnan puutteen johdosta eikä edes harmita. Suomesta en ole ostanut ensimmäistäkään HD-levyä, terveiset hinnoittelun loogikolle :sick: :thumbsup:
     
  9. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Teki varmaan tiukkaa sanoa tuo. :D

    KnightOfNi, itse en ainakaan osta kuraa, vaan sellaisia leffoja, joista varmasti pidän ja joitan olen jo ennestäänkin katsonut useamman kerran. Mitä tulee muihin, niin kyllähän itsekin olen kritisoinut jo dvd-leffojenkin suhteen tuota. Täällä tosiaan on muutama tyyppi, jotka oman kertomansa mukaan ostelevat hyllyt täyteen leffoja (tämä ei rajoitu blu-ray -levyihin), joista suurin osa on vielä hyllyssäkin muoveissaan. No, jokainen tietenkin tuhlaa rahansa mihin haluaa, ja mikäs siinä jos kerran rahaa on...
     
  10. Rottapasi

    Rottapasi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.07.2006
    Viestejä:
    662
    Saadut tykkäykset:
    4
    Me tykittelijät ja kultasilmät olemme kuitenkin vielä "pitkään" pieni vähemmistö. Tästäkin olisi tietysti kiva saada tutkittua tietoa, jos sitä jostain löytyy.
     
  11. Jarzki

    Jarzki Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.07.2007
    Viestejä:
    809
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yhdyn tähän mielipiteeseen.
     
  12. NaftaLefa

    NaftaLefa Guest Guest

    Liittynyt:
    07.03.2009
    Viestejä:
    42
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä olin ennen tarkkaillut kauppojen ale BD-leffoja, ja muutama on anttiloista ja cittareista hyllyyn pompsahtanut. Kun liityin tähän foorumiin, tajusin tuon 10 €:n nettitarjous homman ja ostan vastedes kaikki jenkeistä tai muualta kun suomesta! Kiitos tästä teille!!

    DVD:stä BD:hin siirryttäessä käy toteen vahvasti ilmiö "once you go black, you won´t go back!", eli DVD-leffoja en katso enää kirveelläkään.

    Kyllä uskon että BD:n tulevaisuus on turvattu seuraavaksi 10-vuodeksi, jolloin fyysisten levyjen merkitys varmaan pienenee. Se on harmi, sillä itse pidän siitä että leffa on hyllyssäni fyysisenä, kansineen kaikkineen...
     
  13. HulluHevari

    HulluHevari Uusi jäsen

    Liittynyt:
    13.09.2004
    Viestejä:
    445
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä ainakin Suomessa BR-leffojen menestys on kiinni siitä että hintaa saadaan laskettua, suurimmalle osalle hinnat ovat aivan liian kalliita kun dvd:eitä kuitenkin saa 3-15 eurolla.

    Kymppi hinnaksi Suomeenkin niin taatusti menee kaupaksi.
     
  14. sande74

    sande74 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.02.2007
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nämä gigantin tarjoukset 3 leffaa 40e(kun joukossa kuitenkin aika uusiakin:)) ovat tervettulleita ihan tulevaisuudessakin tai jopa olisikohan tässä mahtava tilaisuus saada etulyöntiasema muihin "vastustajiin" tekemällä tästä kokoaikainen hinnoittelu??
    Henk.koht ainakin kannatan.
    Tällä tavoin ainakin sinisen-levyn "taika" kasvaisi:king:
     
  15. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Kiinnostaisi enemmän DVD:n tulevaisuus blu-rayn rinnalla. Huomattava osa liikkuvasta kuvasta kun on sellaisessa kunnossa ettei sitä saada teräväpiirtokuntoon koskaan.

    Kuka kustantaisi esimerkiksi vanhojen kotimaisten värielokuvien restauroinnin? Suomi kun on markkina-alueena pieni, joten homma ei olisi taloudellisesti mitenkään kannattavaa. Vai lasketaanko tasoa ja Finnkino alkaa käytännössä myydä DVD:itään blu-ray-koteloissa?
     
  16. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Kyllähän sinne bluray-kiekolle voi sd:täkin pistää, vaikka 10 leffaa samalle levylle.
     
  17. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Toki, mutta - olen kysynyt tätä toisaalla aikaisemmin saamatta vastausta - eikö blu-raylla olevan (pää)elokuvan pidä täyttää jotkin tekniset laatukriteerit ennen kuin sitä voi markkinoida teräväpiirtojulkaisuna?
     
  18. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Luultavasti, mutta ei kai sitä ole pakko teräväpiirtona markkinoida. Julkaisuprosessin hinta varmaankin pitää sd-leffat poissa sinisistä koteloista ainakin toistaiseksi.
     
  19. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 424
    Saadut tykkäykset:
    10
    Itse uskon että tulemme vielä näkemään SD-tason leffoja myös sinikantisissa koteloissa. Koska elokuvien masteroiminen HD-laatuun on kallista, niin sitä ei todellakaan tulla tekemään kuin vain osalle leffoista, mutta koska blu-ray levyjen hinnat laskevat tasaisesti ja yhdelle BR-levylle mahtuu SD-tason materiaalia hyvinkin suuri määrä, niin tulevaisuudessa nykyiset suurehkot 3-5 dvd:n "kokoelma boksit" tulevat korvautumaan yhtenä blu-ray levynä, jolle on tungettu useita SD-tason leffoja.
     
  20. rowboat

    rowboat Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    01.04.2009
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minäkään en ole vielä hommannut Blu ray -vehkeitä, mutta se on enää ajan kysymys.

    Sen sijaan voi olla, että elokuvien myyminen ja ostaminen fyysisinä esineinä voi vähetä, jos nyt ei sentään hävitä kokonaan. Kalifornialaistunut kaverini sanoi, ettei oikein tule enää ostettua dvd-levyjä, kun hänellä on hyvä tilauskanava, josta saa elokuvan aina halutessaan näkymään. Se kuulemma riittää käytännössä.