TV lupamaksu / YLE Mediamaksu / Yle-vero

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana kimzzi, 26.02.2006.

  1. -Teme-

    -Teme- Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    209
    Saadut tykkäykset:
    0
    Muutama päivä tätä mediamaksua miettineenä, niin voisin hyväksyä "pakkomaksun" ylelle tietyin edellytyksin (joista olen jo maininnut pari sivua sitten)
    Itse hyväksyisin tavan jolla joka talouteen tulisi 46€/v "ylemaksu", tämmä katettaisiin yleisradion tekemät ajankohtais- ja uutisohjelmat televisioon, sekä kaikki nykyiset radio kanavat (osasta radiokanavista voitaisiin kyllä luopua).
    Nyt kun täälläkin on hirmuisesti kanntausta ylen ohjelmista, niin nämä taloudet voisivat ostaa Yle bonus -paketin jolla saisivat televisiosta ylen ohjelmat vastaavalla laajuudella kuin nykyisin, sekä intterwebin tarjoamat lisäpalvelut. Tämä bonus paketti maksaisi 129e/v (11e/kk)
    Tällä tavoin täyden paketin hinnaksi muodostuisi sama 175e kuin mediamaksuksi on nyt esitetty. Yhdellekkään taloudelle ei muodostuisi suurta maksua ja säilyisi valinnan vara haluaako katsoa ylen tuottamia ohjelmia laajemmin
     
  2. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuolla tavalla vain ei kertyisi sitä summaa, mikä Ylen budjettiin tarvitaan.

    Juu juu, tiedän tiedän, karsitaan kuluja ja niin edelleen, mutta samansuuruinen maksu ei joka tapauksessa tarkoita, että saataisiin kerättyä sama määrä rahaa, jos kaikki eivät maksa.
     
  3. Kicker

    Kicker Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    247
    Saadut tykkäykset:
    0
    Voihan tuon YLE-Bonus paketin hintaa nostaa sen verran, että se riittää kattamaan kaikki kulut. Teälläkin tuntuu olevan niin paljon halukkaita maksaa siitä...
     
  4. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin voi. Kaikenlaista voi tehdä. Kommentoin ainoastaan, että tuo esitetty laskelma ei kata Ylen toimintakustannuksia.
     
  5. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mutta tarkoittaisiko se sitten lopullista yleisradiotoiminnan loppumista tässä maassa? Tuohan olisi täysin markkinatalouden ehdoilla toimiva järjestelmä ja erityisryhmien ohjelmat, kuten kuurojen ja lasten yms. muuttuisivat taatusti tuollaisessa tapauksessa kannattamattomiksi. Periaatteessa YLEn pitäisi alkaa kilpailemaan katsojista maksullisten kanavien kanssa ja pitää myöntää, että aika sick ajatus. Lauantai-iltaisin ei katsottaisi mitään Pasilaa tai Uutisvuotoa, vaan tilalla olisi aitoa amerikan tositeeveetä. :eek:

    Näin jo teeveelupaa maksavana uudistus kuulostaisi hyvälle. Kyllähän kaikki freeloaderit vänkää vastaan minkä ehtii. :D
     
  6. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    OT:

    Työttömiä on tällä hetkellä varmasti paljon ihan omasta tahdostaan riippumattomista syistä. Tosin eivät nuo ihmiset ole työttöminä loppuelämäänsä. Suurvelallisuutta esiintyy, kun ei osata suhteuttaa menoja ja tuloja. Toki osalla ongelmien takana on konkurssia jne. mutta jos 2000 euron nettotuloilla ostellaan 400 000 euron taloja ja 50 000 euron autoja, niin on kai tuo ihan itse aiheutettu ongelma. Veitsen kääntäminen haavassa on typerä kommentti, tosin ei se eroa muista heitoistasi mitenkään. Hassua muuten, että minä en ole ollut päivääkään työttömänä…

    Ja lopuksi rakastamasi aihe, opiskelijoiden huono asema yhteiskunnassa. Opiskeluaika on varmaan kurjaa, jos ei tajua että elintaso tippuu kun muuttaa omilleen. Ei kai yhteiskunta ole velvollinen takaamaan sinulle tai muille opiskelijoille samaa elintasoa, kuin mitä olet tottunut nauttimaan isin ja äidin helmoissa, kun olet saanut kaikki mummolta saadut rahasi kantaa Stokkalle? Ja ei tuo yliopisto-opiskelu nyt niin rankkaa ja vaativaa ole, tiedän kun olen itsekin moisesta oppilaitoksesta valmistunut. Kun kyllästyin köyhäilyyn ja soluasuntoihin, ottaa päräytin ja menin töihin enkä valittanut netissä kurjaa kohtaloani (samaan aikaan kun ostelen kaikkea mahdollista ja mahdotonta)!

    Ja en ole sitä mieltä että yliopistot pitäisi lakkauttaa, olen sitä mieltä että vapaamatkustajat pitää saada kuriin ja tämä mediamaksu on hyvä siihen!
     
  7. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    Lopetin TV:n katselun helmikuun lopussa 2008. Nyt on aikaa lueskella kylvyssä ja katsoa DVD:itä. Ikinä, ikinä en palaa entiseen. En katsoisi televisiota vaikka minulle maksettaisiin 175 euroa vuodessa tai edes kuukaudessakaan.
     
  8. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Taisitpa itsekin jatkaa samaan malliin, kun jälleen kerran rakentavasta keskustelusta eksyttiin ja henkilökohtaisuuksiin mentiin. Sepä on todella kummaa, että olen aina niiden samojen tyyppien mielestä täällä pölijä. Melkoista yhteensattumaa... :rolleyes:

    Jos et ole ollut työttömänä päivääkään, niin sinua on onnistanut. Tuskin kuitenkaan omaat niin naiivin mielipiteen, että jokainen pääsee töihin, jos vain haluaa. Käsittääkseni Suomessa työttömyyden tilanne on ollut ykkösaiheita iät ja ajat, ja eiköhän tämä kerro vähän sitäkin, ettei työnsaannin ainoa kriteeri ole se, että "pitää oikeasti haluta".

    Myös kantasi suurvelallisuuteen ihmetyttää... Näytät olevan sitä mieltä, että jokainen suurvelallinen on periaatteessa sellainen omaa tyhmyyttään (tyyliin ostanpa 2000 euron nettotuloilla 200 000 euron auton). Eikö tämäkin ole aika naiivi mielipide. Esimerkiksi eräs läheinen ihminen omassa elämässäni sattuu olemaan suurvelallinen siksi, koska häntä huijattiin suhteessa. Mutta kai hän on sen mielestäsi ansainnut... En tarkoita, että yhteiskunnan pitäisi anteeksi antaa hänelle ja kuitata hänen velkansa (eikä hän itsekään ole sitä mieltä, vaan maksaa urheasti vaikka on päätoiminen opiskelija), mutta yhteiskunnan silti pitäisi huomioida hänet ryhmänä (kuten myös vähävaraiset ja opiskelijat) miettiessään asioita kuten sitä, että kaikilta peritään mistään riippumatta lähes parisataa euroa vuodessa.

    Eniten näistä kuitenkin ihmetyttää nämä kommenttisi opiskelijoita kohtaan. Siis ensinnäkin mistä vedit tuon
    jutun. Kyllä minä ainakin olen aina tiennyt tuon, ja eiköhän jokainen opiskelija ole tuon myöskin tiennyt ryhtyessään opiskelijaksi. En ole riippuvainen ainoastaan opintotuesta, mutta vaikka olisinkin, niin en ole koskaan väittänyt, että opintotuella toimeen tuleminen olisi kurjaa. Pointtini nyt oli vaan se, että jos tämä mediamaksu menee läpi, niin se tietää niille, jotka ovat valinneet olla omistamatta TV-viritintä, 175 euron (tai tod. näk. enemmän kun joutuvat kuitenkin ottamaan erämaksujärjestelmän) lisäkuluja vuodessa. Muilta opiskelijoilta se taas ottaa valinnanvapauden pois. Toki faktaa on, että suuri osa opiskelijoista ei maksa TV-lupamaksua nyt, vaikka olisivat siihen velvoitettuja. Tosin se on sitten toinen asia, kannattaisiko siitä muutenkaan maksaa nykyisen järjestelmän ollessa niin täynnä reikiä (toki molempiin suuntiin). Anyway, pointti on se, että +175 euroa vuodessa on opiskelijalle paljon rahaa, ja ihan eri asia kuin työssäkäyvälle.

    Edelleen sinua on onnistanut, mutta soitappa vaikka tilastokeskukseen tai jonnekin, ja kysyppä, että mikä on opiskelijoiden työllistymisprosentti vaikka kahtena ensimmäisenä vuotena korkeakouluopintojen jälkeen. Uskoisin sen olevan suhteellisin pieni, etenkin tietyissä tiedekunnissa. Ja kuten mainitsin, niin meille siis yliopiston henkilökunta neuvoi, ettei ole varaa käydä töissä -- ellei sitten meni illaksi töihin.

    Mutta niin... Minä en ainakaan halua elää maailmassa, jossa TV:n katseleminen on tietyn ryhmän etuoikeus ja jossa opiskelijoille ei anneta muuta vaihtoehtoa kuin mennä iltatöihin opiskelujen ohella. Toisaalta, viimeksi mainittu toiminta johtaa melko helposti opiskeluajan venymiseen, mikä taas aiheuttaa näissä "hymyillen p#rseraiskauksta" vastaanottavissa nokankoputtamista. :rolleyes:
     
    Viimeksi muokattu: 27.04.2009
  9. cxt2

    cxt2 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.03.2007
    Viestejä:
    699
    Saadut tykkäykset:
    0
    No turhia siitä huolit,maksat sen 175e niinkuin kaikki muutkin,sitten joskus,ehkä?Katsot tai et!Tosin näitä mediamaksujahan maksetaan jo nyt,mites tuommoinen päällekkäinen maksu taipuu lain silmissä?Vai onkos ne menneentalven lumia?Mulla on tili postipankissa.....
     
    Viimeksi muokattu: 27.04.2009
  10. Pazze

    Pazze Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    16.09.2003
    Viestejä:
    5 014
    Saadut tykkäykset:
    150
    Henkilökohtaisuuksiin mentiin, mutta mikäs sen hauskempaa! En ole ollut työttömänä, sillä minulla on ollut onnea ja toisaalta olen aina osannut lukea tilanteen. Työllistymisessäni saattaa vaikuttaa myös se, että en ole tarvittaessa kieltäytynyt koulutukseeni nähden liian vaatimattomista työpaikoista. Suurin osa nyt työttömänä olevista pääsee töihin ennemmin tai myöhemmin. Jos työnteko ei kiinnosta tai ei halua tehdä kuin sitä mihin on kouluttautunut, niin varmaan voi itkeä kurjaa kohtaloaan vaikka maailman tappiin.

    Ja tulkintasi kannastani suurvelallisiin on ihmeellinen. En ole sitä mieltä, että jokainen suurvelallinen on tyhmä. Osa on, osalla on ollut huono tuuri. Ja kyllä se läheisesi on tyhmä, jos on tullut huijatuksi suhteessa. En tiedä onko moisen ansainnut, mutta eiköhän hän ole moiset päätökset ihan itse tehnyt. No, ehkä on jatkossa vähän varovaisempi, eli oppia siitäkin kokemuksesta tuli.

    Ja nuo höpinät opiskelijoiden valinnasta olla omistamatta tv:tä voit unohtaa. Opiskeluaikana olin ainoa, jolla ei ollut televisiota. Kukaan tuntemani opiskelija ei kuitenkaan maksanut lupaa ennen kuin jäi lupatarkastajalle kiinni! Ja tuskin tuo tilanne on juurikaan muuttunut, sillä eihän sitä kannata maksaa jos ei ole pakko. :rolleyes:. Mediamaksu pakottaa kaikki maksamaan, ja se on hyvä ja oikeudenmukainen tapa. Pitäisikö maksun olla riippuvainen tuloista? Se käy minulle, mutta tärkeää on että vapaamatkustajat saadaan kiinni. Jos jollain ei rahat riitä, niin nokka maata kohden ja apein mielin kohti Fattaa! Kyllä sieltä aina sen verran saa.

    "hymyillen p#rseraiskauksta" vastaanottavista en osaa kommentoida, taitaa olla enemmän sun aluetta. :D
     
  11. Kari Häkkinen

    Kari Häkkinen Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.08.2008
    Viestejä:
    1 950
    Saadut tykkäykset:
    9
    En maksa. Jos laskun lähettävät, niin se "katoaa" matkalla tai palaa avaamattomana lähettäjälle. Jos lasku tulee kirjattuna, niin en lunasta. Ulosoton kautta saavat periä joka vitun sentin.
     
  12. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Eiköhän ne taida oikeastaan olla wickermanin aluetta, useinhan siitä on puhe mistä puute, ja minä en moisia juttuja aloittanut Plazalla. ;)

    Niinhän itsekin mainitsin, että tosiaan suuri osa opiskelijoista ei nytkään maksa TV-lupamaksua, mutta ainakin itse ymmärrän sen täysin -- vaikka suurimmalla osalla maksamatta jättäminen johtuu enemmän porsaanreiästä kuin periaatteesta. Pointti oli siinä, että siinä missä työssäkäyvälle TV-lupamaksu on, etenkin jaettuna 12 kuukaudella, mitätön summa, niin esimerkiksi opiskelijalle se on paljon merkittävämpi osa koko vuoden budjetista.

    Välillä kyllä olen täysin äimänkäkenä siitä mikä ihme tässä TV-lupamaksussa on, miksi teille joillekin se "siipeilijöiden" kiinnisaaminen on niin elinehto. Siis TV-lupamaksussahan on kyse Ylen rahoituksesta, eikä mistään kaikkia hyödyttävästä yhteiskunnallisesta kohteesta (okei, televisiota voi sellaisena ehkä pitää, mutta Yle ei ole yhtä kuin TV). Tietenkin se yksi syy mikä on tuotu esiin (jos se ei Yle-fanaattisuus ole) on se, että TV-luvanmaksajista osa on nyreissään näitä "siipeilijöitä" kohtaan, koska heidän maksamattomuutensa aiheuttaa heille, tilastojenkin mukaan töissäkäyville ihmiselle, suuremman TV-lupamaksun. Onko tämä Pazzenkin syy olla niin "natsina" tässä asiassa? Jos on, niin hyvänen aika etkö huomaa ironiaa siinä? Jos työssäkäyvä ihminen on nyreissään TV-lupamaksun suuruudesta (tai siitä, että se on suurempi siipeilijöiden takia), niin miltäpä mahtaa tuntua vähävaraisesta/työttömästä/opiskelijasta koko TV-lupamaksu (oli se sitten vain niin pieni summa kuin se voisi olla jos kaikki sen maksaisivat)?

    Muutenkin on hyvin surullista, että jotkut näyttävän mielellään sivuuttavan sen kuinka merkittävä summa tuo 175 euroa on kullekin väestöryhmälle, tai jopa sen etteivät kaikki edes omista TV-viritintä, kunhan vain saadaan maksun keräystyyli, josta kukaan ei voi luistaa (=että saadaan "siipelijät" "kärsimään"). Mielestäni tämä kertoo jo ihmisestä sen takana jotain...
     
    Viimeksi muokattu: 27.04.2009
  13. Kicker

    Kicker Guest Guest

    Liittynyt:
    08.03.2006
    Viestejä:
    247
    Saadut tykkäykset:
    0
    Näitä maksun puolesta puhujien viestejä kun luen niin taas tässä haiskahtaa perus suomalainen kateus. Ainoa perustelu, mitä täällä on esitetty on se, että "saadaan vapaamatkustajat kuriin.." ja tästä porukka on valmis itse kärsimään, vaikka vaihtoehtoja olisikin - on tämä ihmeellistä!!

    Ne, jotka ylen tarjontaa ihanoivat, ovat samaa kateellista porukkaa, eivät vaan pohdi tai uskalla kertoa sitä alkuperäistä motiiviaan.

    Unohtakaa hyvät ihmiset se vanha kateus ja ajatelkaa oikeasti asiaa muidenkin kannalta. Ei tätä YLE:n "viihdettä" kaikki vältämättä tarvitse. On turhaa perusteella asiaa silläkään, että "maksetaanhan tässä muustakin tarpeettomasta" sillä, jos jossakin suhteessa asiat on väärin ei se tarkoittaa että tässäkin asiassa tarvitse antaa periksi. Varsin kun tässä vaiheessa voisi vielä ehkä jotenkin asiaan vaikuttaa. Älkää ajatelko, että "jee nyt naapurikin joutuu viihdoin maksamaan", vaan ajatelkaa että "jee nyt minunkaan ei tarvitse enää maksaa turhasta ja voin kuten naapurinikin hankkia säästetyllä rahalla sitää mitä haluan".
     
  14. cxt2

    cxt2 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.03.2007
    Viestejä:
    699
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kotataan kahta edellistä(lukuunottamatta edellistä).Joillekinhan tuo tulee huomattavasti kalliimmaksi kuin nykymuodossa(ARSE)Mainoksissa tuota breeffataan "kun ruotsinkielisetkin lapset saavat lastenohjelmia" ja hetperään höpistään pikkukakkosesta(kun ei muuten riittäs katsojia)suomenkielisille(esimerkkejä on varmasti monia).Maksut varmasti peritään lainvoimasesti tuhkauksees asti(voihan sitä henk.koht konkurssia hakea aikaisemminkin).Jos tuo muoltoistas per talous(mukaanlukien kaikki residenssit) ja poistettaisi muut mediamaksut,niin homma on OK.Tuskin näin homma etenee,vaan ko olisi veroluontoinen(ilman vähennysoikeutta) menoerä.
     
  15. M&M

    M&M Guest Guest

    Liittynyt:
    04.04.2005
    Viestejä:
    57
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse olisin kannattanut jotain tekniseen toteutukseen perustuvaa uudistusta.

    Melkeen väittäisin, että nykymuotoinen maksujärjestelmä terästettynä purkukortilla, jonka saisi vapaaehtoisen tv-maksun suoritusta vastaan ja joka tarvittaisiin kaikkien kanavien avaamiseen (ylet, maikkarin, neloset eli kaikki) olisi mahdollisesti toteutettavissa nykyisten teknistenstandardien sisällä varsinkin tuettuna vaatimuksella, että kaikki palvelut toimivat yhdellä kortilla. Tuohon samaan korttiin saisi luonnollisesti sitten hankkia lisäpalveluina vaikka maikkarin maksullisia kanavapaketteja tahi vastaavia. Tässä mallissa olisi luonnollisesti voitu luopua tarkastajista. Tekniikan päivitys rumpaa kompensoitaisiin "pitkällä" voimaantuloajalla, joka mielestäni nykyisellään täyttyisi, jos muutos tulee voimaan vasta 2011 vuoden alussa. Ongelmaksi jää yksittäisten kotitalouksien ns. rinnakkaiskortti ongelma, johon en tässä mallissa vielä osaa ottaa kantaa.

    Nyt virallisesti ehdotetun mallin suurin ongelma on maksun pakollisuus henkilöille, jotka eivät palvelua käytä, sekä todellisuudessa ylivoimainen maksuerä ihmisille joiden nykyinen tulotaso riittää ainoastaan asumiseen ja ruokaan.

    Pitkällä tähtäimellä kuitenkin parhaana televisioohjelmien toteutukseksi näkisin teknisensalauksen ja "maksa vaan ohjelmasta mitä katsot" -malli. Malli pakottaisi sisällön valitsijat painottamaan parempaan sisältöön, jolle olisi myös katsojia. Vaihtoehtoisesti pienemmillä katsoja ryhmillä tulisi olla silloin suurempi maksukyky ja halukkuus nähdäkseen haluamansa ohjelman.
     
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Siis kuten on tullut ilmi, niin kyllähän opiskelijakin nyt kuitenkin pystyy maksamaan vaikka nykyisenkin TV-lupamaksun. Se kuitenkin aiheuttaa aikamoisia ponnisteluja ja muiden rahareikien (asuminen, netti, kirjat, ruoka...) tukkimista. Mielestäni oikeus katsoa televisiota ei ole niin suuri "etu", että sen saadakseen joutuu ponnistelemaan taloudellisesti. Hyvänen aika... Helppoahan se on töissäkäyvinen mussuttaa siipeilystä. En sitä kiellä etteikö jopa työssäkäyvät itsekin siipeilisi TV-lupamaksun kanssa, mutta se ei poista silti sitä tosiasiaa, että 175 euroa esimerkiksi täysin eri asia 2000 euroa nettona kuussa tienaavalle kuin sitten vaikkapa 460 euron maksimiopintotuella elävälle (jokainen voi miettiä kuinka paljon tuosta jää yli, kun tuosta pitää maksaa parin kympin nettimaksu, parin kympin sähkömaksu, kympin vesimaksu, muutaman sadan euron vuokra sekä kulut ruokaan ja opiskelutarvikkeisiin).
     
    Viimeksi muokattu: 27.04.2009
  17. cxt2

    cxt2 Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.03.2007
    Viestejä:
    699
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaan pitäs ymmärtää se tosiasia,että teitä purkukortin ystäviä on niin pieni osa suomenkansasta(ikäluokat),että vähemmistöt ei juhli kuin politiikassa,vielä kai ehtii äänestää?Tosin kun eläkevirkaan pääsee,ei paskaakaan kiinnosta what next:D
     
  18. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo malli johtaisi Suomen kaltaisessa pienessä maassa massojen diktatuuriin. "Maksa vaan siitä mitä katsot" -mallilla ei kerta kaikkiaan kannattaisi tehdä muuta kuin
    a) todella halpaa ohjelmaa (hömppävisailut webbikameralla)
    b) riittävän suuren yleisön ohjelmia

    Monesta tämä ehkä kuulostaa siltä että niin se pitääkin mennä. Mutta minä olen iloinen että tässä maassa riittää tarjontaa myös vähäisemmän katsojakunnan ohjelmalle.

    Miltä tuntuisi asua maassa, jossa ainoat vaihtoehdot ovat vähintään 200 000 (hatusta repäisty) katsojaa tavoittava pitkälle laskelmoitu formaatti tai kengännauhabudjetilla tehty ruudun täyte?

    Minusta on tärkeää että tarjolla on ohjelmistoa, jota minä en ikinä katsoisi. On vähemmän ahdistavaa elää ympäristössä, jossa on muitakin kuin kellokallen arvoja.
     
  19. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minusta on jotenkin huvittavaa seurata, kuinka tämä keskustelu menee aina vain alaspäin tasossa. Nyt ei enää riitä omien mielipiteiden täysin puusilmäinen puolustaminen (tällä tarkoitan siis vasta-argumenttien, perusteltujenkin sellaisten, täydellistä ohittamista), vaan nyt kerrotaan jo, miten pitää ajatella, koska "se on oikein". Eikö teille jeesuksille ja "oikeinajattelijoille" riitä se, että teillä on mielipide asiasta, jota te pidätte oikeana, miksi ihmeessä teidän pitää alkaa neuvomaan muita siitä, miten pitää ajatella ja mikä parasta, alkaa muodostamaan heistä kuvaa huonoina ihmisinä?

    Aika harvat täällä kuitenkaan tuota 175 euron tasamaksua sellaisenaan kannattavat ja parhaana vaihtoehtona pitävät, vaihtoehtoiset mallit on esitetty perustelujen kera moneen kertaan tässä ketjussa ja asioita on pohdittu laajemminkin kuin vain omasta näkökulmasta, kannattaa lukea ketjua taaksepäin ja miettiä hetken, ennenkuin muodostaa sen käsityksen, että kaikilla muilla on väärä ja käsittämätön mielipide ja itsellä ainoa oikea.
     
  20. V12

    V12 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.06.2006
    Viestejä:
    374
    Saadut tykkäykset:
    1
    Onhan taas saatu suomalaisille puheenaihetta.

    Tähänkin asti TV-maksun maksaneena, tuohan on selvä alennus. Pitäisiköhän sitä kuitenkin periaatteesta vastustaa...?

    Onkohan missään ketjussa (on meinaan sen verran pitkä, etten ole kaikkea lukenut...) pohdittu sitä mistä tämän uuden maksun maksajat ja osoitetiedot hankitaan.

    Entä jos esim. väestörekisterikeskuksessa on osoitteenluovutuskielto päällä, jolloin osoitetietoja ei anneta kuin viranomaisille. Onko "mediamaksun" kerääjä viranomaisen vai YLEn asia?

    Entä jos henkilöllä on olemassa turvakielto, jolloin ei edes viranomaisille anneta vrk:sta osoitetietoa.

    Saas nähdä, kuinka äijien käy... Pitäisikö palkata joitakin henkilöitä käymään sellaisissa osoitteissa, joista ei "mediamaksua" ole maksettu, ja tarkastamaan asuuko siellä joku ja kuka...

    Hei, mutta sehän olisikin hyvä keino. Miksi ei tätä ole käytetty nykyisten pinnareiden kiinni saamiseen. Perustetaan jonkinlainen ammattikunta, joka kiertelee ovelta ovelle ja tarkastaa onko nykyinen TV-maksu maksettu, ja jos ei ole, niin tarkastaa onko ko. osoitteessa TV:tä. Jos siellä on TV, eikä maksua ole maksettu, niin ei muuta kuin telkkari ulosottoon tai joku ylimääräinen maksu. :hitme::hitme:
     
    Viimeksi muokattu: 27.04.2009