Joo, 24kk:tta se takuu on vielä nykyäänkin. Vähän tossa kalaa paistelin ... hyvää oli :naminami: Sais kyllä ilmat lämmetä, oli varjossa ehkä 0,1 lämmintä ja kova viima kävi ... mut ei estä ruoanlaittoa
Nyt sain mailia maahantuojalta ja kyllä tuo CM:n Topaz onkin 15kW eli laitteen mukana tuleva ohjekirjassa tekniset tiedot on 2-polttimoisen
Keskiviikkoon mennessä pitäisi päättä minkä grillin sitä hakisi Vahvin ehdokas on tällä hetkellä tuo CM:n Lucifer malli. Toinen vaihtoehto olisi hieman halvempi Gigantista Landman merkkinen mikä ei mielestäni ole yhtä hyvän näköinen. Se kumpi olisi parempi onkin vaikeampi kysymys? Landmanissa ei ole ainakaan ikkunaa mistä voisi katsoa kun pihvit palavat ja makkarat muuttuvat pökäleiksi mutta taas olisi ilmeisesti yläritilätaso nousevaa mallia. Typerästi on muuten tuotu tuo kaasuletku tuohon säätölevyyn kiinni... http://www.gigantti.fi/is-bin/INTER...D=AnnD4QFHaeIAAAEgCylYUqSM&CatalogCategoryID=
No kehutaas tuota Luciferia, jospa sitten valinta olisi vielä vaikeampaa eli : - luukun lasista on kyllä kätevä katella, mitä kannen alla tapahtuu - jalat metallia vrt Landmannin puurunko, se grilliosa painaa kuitenkin jokusen kilon - 15 kW vs monet vastaavat 10kW ( hyöty ) - valmiiksi koottu grilliosa eli nopeasti grillaamaan ilman hermojenmenetystä ylimääräisten osien muodossa Lämpämittaria tuossa Topaz:ssa ei ole, mutta joskus tuohon vois kehitellä. Sivukeittimen puute voi olla todellinen haitta, jos haluaa keitellä pottuja tai paistella ohukkaita. Kannattaa laskea myös arvoa CM:n grillin mukana tuleville suojukselle ja varsinkin sillä grillaussetille, ihan pätevä ... klik
Prismasta 3-polttimon Barbec 199€ ... klik Tuota itse kävin katsomassa, mutta rungon puumateriaali ei miellyttänyt.
Sama grilli näyttää olevan kuin meillä parvekkeella. Mutta merkki on Stewo III Woody. Prismasta ostettu. Tyytyväisenä kolmas kesägrillauskesä on alkamassa. Sunnuntaina kausi käynnistyy.
Ilmoittaudutaan keskusteluun mukaan, kun samanlaisilla ostoaikeilla liikkeellä.. Itsellä kriteereinä on ollut 3-polttimoinen parilagrilli (puolet siis parilatasoa, puolet ritilää) valurautatasoilla. Ulkonäöllisesti olen tykästynyt eniten noihin puuvaunullisiin. Ykkösenä ostoslistalla on ollut tuo JS83:n linksaama Landmanni, mutta oston esteenä on lähinnä ollut hinta. Viime vuonna kun samaa grilliä vielä sai 180 eurolla, nyt inflaatio/lama on tuonut hintaan 50e lisää. Kakkosena on tällä hetkellä tuo Prisman Barbec. Lähinnä syynä lienee tuo merkin tunnettuvuus, vaikka sillä ei grilleissä suurempaa merkitystä taida olla, kun merkkejä tuntuu olevan monia kun monia malleja myydään monella merkillä. Toinen pieni nyanssi näiden välillä on myös tuo lämmitystaso, joka Landmannissa on tuollainen keinu ja näin pihvien kääntelyn aikana poissa tieltä. Kolmantena varmaan tuo Lucifer, olisi vähän tehokkaampi, ehkä myös jykevämpi olemukseltaankin? Hyvin snadisti siis.. Tuohon keskusteluun lasi vs lämpömittari, itse ainakin kallistun täysin mittarin puoleen. Mitä noita grillejä on nähnyt x kesän jälkeen, niin ei niistä laseista muutaman vuoden jälkeen mitään nää, sen sijaan mittari ilmaisee kivasti, koska grilli on kuuma ja valmis grillauksen aloittamiseen (näin ehkä säästäisi hienon hitusen kaasuakin). Muita vastaavia toki saa kaupata. Itse törmäsin paikallisessa Multasormessa tuohon Landmanniin, mutta taisi olla Luciferin merkillä ja kupu kokonaan musta. Jos joku tykkää mielummin mustakupuisesta siis, niin sieltä saa. Hintaa muistaakseni kympin lisää tuohon Landmanniin nähden.
Duunissa poltettiin tolla Landmannilla viitisenkymmentä kiloa kaasua viime kesänä ja ei jäänyt mitään pahaa sanottavaa. Hyvin kesti koko kesän veneen kannella merellä, vähän vaikea kuvitella että noita puujalkoja kukaan saa puutarhassa tai parvekkeella rikki vaikka Kaitzu vähän pelottelisikin. Samoista hinnoista toi grilli viime kesän alussa lähti, varmaan taas elokuun lopulla myydään loppuja pois reilusti alle kahdensadan.
Ketjun innoittamana kävin Cittarissa kyyläämässä tota Luciferia. Pitänee käydä varmaan viikolla hakemassa pois... :thumbsup: Onko tietoa kuinka kauan toi tarjous on voimassa?
Itse hieman epäilen näitä "Kiinan tammi & ruuvi/pulttikiinnitys"-yhdistelmiä, mutta jos toimivat OK, niin epäilyjäni ei kannata ottaa huomioon. Itse vaan pidän metallia itselle sopivampana. Mistähän muuten vois kysellä tuommoista lämpömittaria, jos hiukan modais tuota omaa? Paljonkohan siinä pitäis olla skaalaa? Grillin päädyissä ois kiinnityspaikat pitkälle vartaalle, joten niitä vois hyötykäyttää, niin ei tarvis heti alkaa rälläköimään kanteen reikää. Toisaalta vois katsella saisko tuohon sitä varrasta jostain, ois kiva pyöritellä jotain kanaa tms Ja älkää ostako niitä CM:n tai muiden ylihintaisia (20-40) painesäädin- ja letkuyhdistelmiä. Ainakin Tokmanni myy 8:lla ihan kotimaista säädin- ja letkuyhdistelmää. Itse kävin ensimmäisenä moisen ostamassa, joten oli sitten haettava tuo 259:n grilli ja 99:n kaasupullo, halpaa :thumbsup: Mutta tulipahan ostettua vihdoinkin :naminami: Eli älkää liian pitkään pähkäilkö, vaan hakekaa itseä miellyttävä grilli ja eiku kokkaileen :king:
Täälläkin ylistettyä Futur Trio 3 Classic kaasugrilliä saa vielä tämän päivän tarjoushintaan 249 (399e) Kodin1:stä. http://www.kodin1.com/ilmoitukset/1804_kodin1_ts.jpg Itse hain Turusta juuri yhden ja illalla grilli tulille!
Vihdoinkin oma piha ja terassikin valmistui viime viikonloppuna. Nyt olis tarkoitus ennen vappua vielä hommata kunnon kaasugrilli. Kokemusta on lähinnä noista halvemmista versioista jotka on kyllä ollut laadultaan surkeita, vaikeita puhdistaa, ruostuu ja lämmittää epätasaisesti. Mihin hintaluokkaan pitää mennä että saa laadukkaan, kestävän ja helppohoitoisen kaasugrillin ? Oon katellut tuota Weberin Genesistä mutta hintaa on aika paljon (n 1100 €.. Jos läheskään samanlaatuista/vastaavaa löytyy n 500-700 €:n haarukassa niin laittakaa ihmeessä ehdotuksia ja kokemuksia. Edit : ja vielä kriteerinä ehdottomasti se että on mahdollisimman valmiiksi kasattu että ei tartte ihan atomeista aloittaa.
Meillä on tuo Prisman myymän Barbecin pienempi 2-polttimoinen versio ja hyvin riitti ainakin viime kesänä. Puuosatkin ovat kestäneet hyvin. Oli muuten *ittumainen kasattava, etenkin kun kasauksen jätti juhannusaatoksi Tarkemmin täältä ja sivu 15 p.s kannattaa noissa sivukeittimissä ottaa huomioon, että on kunnollinen tuulensuoja tai että poltin ei ole liian syvälle asennettu. Tuuli ottaa kuulemma niin rajusti, että ei perunat meinaa kiehua ja joissain malleissa on niin syvällä se poltin, ettei tavoita kunnolla kattilan pohjaa.
Tuli käytyä kiertelemässä ja katselemassa. Sellainen kymysys heräsi, että osa valurautaisista pariloista/grillitasoista on emaloitu, toiset taas ihan vaan rautapintaisia. Kummatkohan on parempia? Perstuntumalta heittäisin, että emalipintaan lihat ei ota samalla tavalla kiinni, mutta olisivat ehkä lyhytikäisempiä, jos emali lähtee irtoamaan. Bauhaussista löytyi vastaavilla kriteereillä Mustang-merkkinen grilli. Hintaa oli 180e, mutta jotenkin jäi vaan sellainen ikävä epäluottamus tuotteeseen, mikä oli Prisman Barbecin kanssakin. Vaikka tod näk tuotteissa mitään vikaa ei olisikaan. Tällä hetkellä listaykköseksi nousi tuon Landmannin sisar Luciferilta, Barite 3. Kympin hintaero tulee S-bonareissa takaisin, mutta silti saisi 2v takuun vs landmannin 1v sekä kärryn eteen pressun ja koukkurivistön välineille. Pitää käydä vielä kaupassa totakin katsomassa, tänään oli ehtinyt menemään kauppa kiinni.
Tänään tuli käpisteltyä cittarin, prisman ja gigantin grillit. Huomenna haen prismasta Barbecin 3 polttimella. Mites kaasu, onko niissä hintahaitaria? Nesteellä on 5 kg komposiittipullo kaasuineen 97 egee.
Itse aikoinaan ostin K-Raudasta tarjouksessa 10kg komposiittipullon n.99:lla, eli kyllä niissä varmaan jotain eroja on kun ei se K-Rauta nyt halvemmista päästä ole.
Kerroppa sitten kokemuksia tuosta grillistä, eli onnellisena ehkäpä pääset jo viikonloppuna grillaileen. Itsellä tuo sama vekotin harkinnassa tässä, mutta jää ensi viikkoon tuo hakeminen, kun viikonloppu menee työn merkeissä. Tuota samaa grilliä taidetaan muuten myydä jonkun muunkin merkin alla, no tiedä häntä.
En ole grilliasioissa asiantuntija, mutta yleisesti ottaen hyvin hoidettu (aina rasvaisena pidetty) valurauta on ruoanlaitossa ehdoton ykkönen, varsinkin kun pelataan kovien lämpöjen kanssa. Emalia vois sitten käyttää vesikattiloissa, jos on aivan välttämätön pakko.