Panasonic 12G plasmat (2009)

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana jarpster, 13.01.2009.

  1. Flotter

    Flotter Guest Guest

    Liittynyt:
    01.11.2001
    Viestejä:
    301
    Saadut tykkäykset:
    1
    Toi video kuvaa aika hyvin sen, miltä se välkkyminen musta näytti. Pitäisköhän käydä tsekkaan toi G10 jossain muuallakin, jos vaikka tuossa yksilössä olisi ollut jotain vikaa. Missään muussa plasmassa en muuten ole ikinä mitään välkyntää huomannut.:hitme:
     
  2. Sivuosuma

    Sivuosuma Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2008
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa mieltä. Tosin sitä norsun olemassaoloa ei kannata ottaa 100% faktana sen perusteella, jos joku kirjoittaa tänne nähneensä norsun. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun jotain tuotetta mustamaalataan/kehutaan johonkin suuntaan, jos itsellä sattui tili olemaan liian tiukilla tai sitten tuli jo ostettua sutta eikä vaan suostuta myöntämään tuotetta huonoksi. Sori, jos joku on eri mieltä, mutta itse luotan mieluiten _mahdollisimman_ puolueettomiin testeihin ja omaan silmään...

    Jos tästä foorumista jotain haluaa hyötyä niin ehkä sen, että etenkin tällaisen keskustelun ja noin monen kommentin jälkeen kannattaa käydä itse katsomassa ja säätämässä, ettei pety. Tai mieluummin yrittää kysellä, josko lähellä olisi jollain jo tuollainen kotona ihmeteltäväksi - valmiiksi säädettynä. :)

    Niin ja ei minullakaan ole Panasonicia. Minulla on sirisevä ja kohiseva Kuro, josta saan kohta kelpo kiukaan, kun melkeinhän siinä on jo palanut kuva pilalle... :thumbsup:

    P.S. Tuo YouTuben vilkkuminen näytti kyllä niin koomiselta, että hienon verkonpainon tuosta töllöstä saisi. Tosin pelottaisi pois kalatkin... :)
     
  3. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kameralla kuvaaminen korostaa välkyntää sadanteen potenssiin. Kannattaa koittaa vaikka kotona, jos ei usko.
     
  4. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Testaajat ovat luultavasti pitäneet IFC:n päällä jolloin kuva ei välky.

    Edit: AVForumsin testissä kehutaan IFC:a konservatiiviseksi eli ehkä tuo ei ole kovin vakava ongelma. Järjetöntä on kyllä ettei tuota ruudun päivitysnopeutta voi säätää, jos IFC on pois päältä kuten vanhoissa malleissa. Tuo ei varmastikaan vaatisi muutoksia muuhun kuin firmwareen.
     
    Viimeksi muokattu: 30.03.2009
  5. pasi3000

    pasi3000 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2003
    Viestejä:
    61
    Saadut tykkäykset:
    0
    Haloo tuo on kuvattu videokameralla. En laittanut tuota linkkiä tänne demonstroimaan miten pahasti se välkkyy vaan ainoastaan näyttämään että IFC asetus muuttaa refresh ratea samaan tapaan kuin doublescan vanhoissa malleissa.

    Kotona oleva 42G10 ei mielestäni välky. Hyvä telkkari se on :)

    Se dithering välkyntä josta kommentoin on jotain mikä ei todellakaan vaikuta useimpien ostopäätökseen ja johon ehkä hain teoreettista pohdintaa täältä. Tosin threadin nimi pitäisi silloin olla "42G10 käyttökokemukset" tms..
     
  6. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Ymmärrän kyllä mitä tarkoitit, mutta minusta vaan nuo välkkymis-kommentit viestittävät vähän sitäkin tänne, että Pansu olisi tehnyt huonon töllön, mitä on rasittava katsoa. Eiköhän se ole kuitenkin kaikkien etu menetellä niin, että jokainen voi lukea vaikka nuo pari arvostelua ja käydä sitten livenä katsomassa onko G10 hypensä arvoinen ja onko tuota välkkymistä havaittavissa muilla kuin erittäin kriittisillä silmillä.
     
  7. eeimmon

    eeimmon Uusi jäsen

    Liittynyt:
    02.03.2008
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aiempaa Pansun 42-PX80 plasmaani katsottaessa, oli juuri "sisäänajo" käynnissä, eräs ystäväni kommentoi että "välkkyy aika lailla". Itse en nähnyt mitään välkyntää, ja hänkin erityisesti kun kuva oli tasaisen vaalea ja kirkkaus sekä kontrasti korkealla. Normaalikuvassa hän näki enää vähän välkyntää ja senkin vain kun katsoi kuvaa "syrjäsilmällä", siis kun se näkyi hänellä näkökentän sivulla.

    Tämä osoittaa mielestäni että jotkut ihmiset ovat erityisen herkkiä kaikenlaiselle valoisuuden säännölliselle vaihtelulle joka tulee näytön virkistystaajuudesta. Useimmat (?) eivät onneksi sitä nää vaan kuva sulautuu tasaiseksi. Sama ilmiö oli muistaakseni nähtävissä CRT-laitteilla.

    Jos olet herkkä, älä osta plasmaa ensin testaamatta. Niin yksinkertaista se on ...
     
  8. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    50 hertsin kuvaputkitelkkareilla välkyntä oli aika rajua ja sen huomasi varsinkin syrjäsilmällä heti. Kodinkoneliikkeiden telkkumuurien edessä homma tuli hyvin äkkiä selväksi. Plasmoilla välke on jotenkin hienovaraisempaa. Minä en sitä huomaa. Kun olin 2,5 vuotta sitten juuri saanut uuden plasmani, niin kaveri valitti välkkeen rasittavan silmiä. Minä en huomannut mitään. :hitme:
     
  9. P.Kosunen

    P.Kosunen Käyttäjä

    Liittynyt:
    16.10.2005
    Viestejä:
    1 374
    Saadut tykkäykset:
    14
    Vanhemmilla hitaan forforin vehkeillä ei ollut pahemmin ongelmaa. Kun 100Hz alkoi yleistyä ja putket tehtiin noita varten niin 50Hz mallit välkkyi selvemmin.
     
  10. teme_l

    teme_l Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    741
    Saadut tykkäykset:
    1


    Joo'o.. tässäpä hyvä viesti miksen ole enää vuosiin tänne kirjoitellut. Syytä varmaan mennä taas pois, kun laatu ei ole ainakaan parempaan mennyt.

    Tampereen Veikon koneen G10 välkkyi samaan tyylin kuin 50Hz töllöt aikoinaan. En tiedä mikä siihen on syynä. Täällä on kaksi, jotka ovat samaisen töllön todenneet toisistaan riippumatta välkkyvän, joten eiköhän se nyt jumalauta silloin välky! :OI

    Sitä en tiedä miksi TÄMÄ YKSILÖ sitten välkkyy.. liekö todella yksilövika vai kuvalähteessä syy. Omasta mielestäni välkynnän huomasi selvemmin 1080p24 kuvalla kuin SDTV-kuvalla. Jos tämä nyt jotain riivaa, niin kannattaa varmaan käydä katsomassa elävässä elämässä jossain toisessa paikkaa tuota töllöä.



    Asiaan:

    Itse ajattelin välkynnästä huolimatta hommata 46" varianttina tämän.

    Mikä näiden kiinnipalamistilanne on nykyään? Käyttäisin suhteellisen paljon tuota tietokoneen kanssa, esim. näyttämään kiintolevysoittimen näkymää, jossa pysyy tietyt palkit aina täsmälleen samassa kohdassa.

    Pelaamista ajatellenhan näissä on ymmärtääkseni Gaming Mode, joka vähentää inputlagin olemattomaksi, joten sitä ei voine ongelmana pitää.

    EDIT: näköjään kiinnipalaminen ei pitäisi olla minkään sortin ongelma.. kaipa tuon sitten uskaltaisi omaan käyttöön ottaa
     
    Viimeksi muokattu: 30.03.2009
  11. Iceglider

    Iceglider Guest Guest

    Liittynyt:
    12.04.2006
    Viestejä:
    62
    Saadut tykkäykset:
    0
    No kyllähän se välkkyy. Minäkin huomautin asiasta Idiksen veikon koneen myyjälle tyyliin "kannattais varmaan säätää vähän...". Sitä en tiedä voiko siihen säädöillä vaikuttaa. Silti minusta kuvaltaan yksi parhaita hinta / laatusuhteeltaan tällä hetkellä... olisipa "design"ikin vielä tältä vuosituhannelta.
     
  12. failure

    failure Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.05.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä näin tänään, että kuu putosi maahan. Prkl kun kerran näin kyllä se putosi.

    Hymmm.. ei tämä nyt oikein teknillisen keskustelun kriteerejä täytä. Ottakaa selvää ohjelmalähteestä, josko siinä olisi välkkymisen syy. Ei siinhen ainakaan huuto auta. Ja mitä tulee noihin YouTuben videoihin niin voin tehdä vaikka minkälaisen välkyntävideon mistä tahansa töllöstä. Netissä mikää muu ei ole selvää kuin epäselvä.
     
  13. RedStar

    RedStar Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.07.2004
    Viestejä:
    820
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuten aikasemmin jo mainittu plazalla olis näköjään pätevämmät testaajat. Noissa testeissähän ne testaa aina vaan tehas asetuksilla ko ovat niin pöljiä että eivät hoksaa kokeilla eri asetuksia:thumbsup:

    Itekkin kävin veikolla tota kattelemassa, mutta en kyllä huomannut mitään välkkymistä. SD ja HD kuvalla tuli testailtua. 1250€ oli veikon viiminen tarjous Oulussa.
     
  14. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohjelmalähde ei aiheuta välkyntää, ellei siinä sitä varta vasten ole. Plasmojen toimintaperiaate aiheuttaa välkyntää ja voi vaihdella malleittain.
     
  15. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Tuota noin... Mietippä tätä tilannetta muusta kuin omasta näkökulmasta. Kuvitellaan että olet lukenut sen kaiken ennakkohypen G10:stä, ja nyt nämä loistavat ensiarviot. Sitten luet täältä, että jonkun mielestä kyseinen töllö välkkyy niin paljon, ettei sitä millään kyllä voi harkita ostavansa. Ei pohdintaa miksi se näin tekee (voiko vika olla kyseisessä mallikappaleessa/säädöissä/ohjelmalähteessä), vaan suora statementti, että on huono on. Ihmetteletkö nyt miksi "ärähdin"?

    Siis en epäile hetkeäkään, että välkyntää näit, mutta kuten esimerkiksi itse menettelen, jos lähden kritisoimaan muiden suosimaa laitetta, niin kritisoinnin lomassa pohdin mistä tämä kritiikin aihe voisi johtua yms.
     
  16. teme_l

    teme_l Guest Guest

    Liittynyt:
    26.11.2002
    Viestejä:
    741
    Saadut tykkäykset:
    1
    Minun mielestä on ensiarvoisen tärkeää, että ihmiset kertovat kaikki kokemuksensa laitteesta. Niistä voi sitten viisaat ihmiset suodattaa oman mielipiteensä arvioiden kanssa ja päättää ostaako vaiko eikö. Minun mielestä on hyvä, että ihmiset valittavat kokemastaan vilkkumisesta. Etenkin jos se jättää jollekin epäilyksen varjon ja hän käy asian tarkistamassa sokkona tilaamisen sijaan. Ainakin minua ottaisi päähän suunnattomasti, jos testeissä hehkutettu töllö sitten sokkona ostettuna väpättäisi liikaa silmilleni.. etenkin kun kyseessä ei ole mikään tusinakulutuselektroniikka.

    Tuo välkkyminenhän voisi ihan hyvin myös osoittautua hetken päästä mallisarjaa riivaavaksi tyyppiviaksi. Ei olisi ensimmäinen kerta..

    SINUN kannattaisi miettiä millä tavalla oman asiasi esität. Ei ehkä ole kanssaihmisiä kohtaan suotavaa alkaa haukkumaan heidän kirjoituksiaan informaatioarvoltaan nollaksi heti, kun jotkut ovat huomanneet jotain, mitä et itse huomaa. Etenkin kun kukaan ei haukkunut tätä huonoksi televisioksi. Jos se ei heidän silmilleen sovi, niin ei sovi. Luultavasti tässä oli jostain säätökämmistä tai maanantaikappaleesta kyse ko. kaupan kanssa. Sitä ei nyt voi ennen tietää, ennen kuin tämmöisen välkynnän huomannut käy töllöä jossain muualla katsomassa ja säätämässä.
     
  17. volvo0

    volvo0 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.02.2009
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0

    Minulla on Pana G10/50 Ei muuten välky vaikka mistä suunasta katson, eihän se voi välkkyä koska on 600 hertsiä, että sillä lailla.
     
  18. Sivuosuma

    Sivuosuma Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2008
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oukei. Jotenkin tuo nimi Panasonic toi mieleen muinaisen piraattina valmistetun, ulkomailta tuodun Panasoanicin joka kärähti ukkosella ja olis voinu polttaa talon. Eli kokemuksena: sain tuollaisen muistikuvan pintaan, kun näin tuon television. ;)
     
  19. vanhakehno

    vanhakehno Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.03.2009
    Viestejä:
    71
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo puolestaan toi elävästi mieleen erään Simpsoneiden jakson jossa Homer iloitsi saatuaan halvalla aidot Sornyn autostereot :p

    Ei vaan. Mikä tuossa plasmojen toimintatavassa noin tarkemmin ottaen välkyntäilmiötä oikein aiheuttaa? Kiinnostaisi tietää noin yleisesti eikä pelkästään tätä merkkiä huomioon ottaen.
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Käsittääkseni en haukkunut ketään; ihmettelin vain. Lueppas noita ketjuja, missä minä ja jotkut muut väittelevät keskenään; siellä voit todistaa sitten sitä asiattomuutta ja haukkumista. :D Itse asissa tämä on siinäkin mielessä hassu tilanne, että aika vasta itse olin esittämässä pienoista kritiikkiä PS3:sta BD-soittimena nimenomaan sillä perusteella, että onhan kuluttajien hyvä tietää mistä kaikesta ollaan kyseisen laitteen kohdalla mainittu, ja sain osakseni tästä hyvästä sitten juuri ehkä samanlaista sättimistä kuin mitä sinä koet minun antaneen sinulle. :) Tarkoitus tosiaan oli vain ihmetellä asiaa, ja sittemmin huomauttaa, että aloittelijoitakin varten kannattaa kritiikin ohessa harrastaa myös pohdintaa.

    Olen ihan samaa mieltä kanssasi, että on hyvinkin tärkeä tuoda kaikki tieto näistä tuotteista esiin, jotta kuluttajat voivat huomioida ne ostoksia tehdessään. Minusta vaan on ensisijaisen tärkeää koittaa mahdollisen kritiikin sivussa pohtia mistä se johtuu, eikä vain todeta, että "tuo välkkyy, en voi edes harkita". Tätä ketjua kuitenkin lukevat esimerkiksi aloittelevat kotiteatteriharrastajat, ja jos täällä vaan todetaan lyhyesti, että "välkkyy", niin totta kai siitä tulee sellainen kuva (no pun intended), että G10 on jotenkin epäonnistunut malli. En minä nyt ihan aloittelijakaan ole, mutta siitähän juuri oma motiivini näille kommenteille muodostui, kun ei jäänyt välkkymis-mielipiteistä muuta käteen kuin että "välkkyy niin pahasti etten voi ottaa".
     
    Viimeksi muokattu: 31.03.2009