Samsung A6xx sarja

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana hkj, 19.03.2008.

  1. Samppari

    Samppari Guest Guest

    Liittynyt:
    11.03.2009
    Viestejä:
    6
    Saadut tykkäykset:
    0
    ite maksoin 40a676 :sta 899e, ja pakasta vedetty:thumbsup:
     
  2. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    LE-46A676 service manual, löytyykö mistään?
     
  3. höpönassu

    höpönassu Guest Guest

    Liittynyt:
    09.03.2009
    Viestejä:
    7
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä muutama kokemus uudesta(?) 676:n Pohjoismaat-firmiksestä (versio 1011)

    Mitään vaikutuksia käyttöjärjestelmän hitauteen en havainnut. Valitettavasti. Toisaalta äänet eivät vaikuttaisi enää pätkivän (1009:n ohjelmistolla oma TV:ni pätki ärsyttävän paljon eikä tilanne ollut mikään loistava 1010:n osalta). Kuvanlaadun kohdalla tilanne on kaksipiippuinen juttu. Mitään vakavia pikselöintiongelmia en Nelosen HD-kanavalla enää havainnut (1009 ja 1010 kohdalla tilanne oli erittäin huono– ensimmäisen kohdalla mulla kuva meni puuroksi kymmeniä kertoja tunnissa) mutta silti pieniä ja satunnaisia häiriöitä kuvassa esiintyy ainakin Ylen kanavilla (lähinnä poikittaishäiriöitä). Toisaalta olin myös havaitsevani, että taustalla esiintyy jossain kohtauksissa häiriöitä tai sahalaitasuutta (ainakin Nelonen ja Nelonen HD). Ilmiöitä on vaikea kuvata, koska katsoin niin vähän aikaa TV:tä. Lieneekö TV:n viritin nyt herkempi signaalille, joka sitten esiintyy häiriönä taustalla johtuen alkuperäisen signaalin heikkouksista?

    On paha sanoa, mihin tätä uutta firmistä pitäisi kontrastoida. Huoltomies vaihtoi eilen TV:ni kovalevyn. Tästä syystä en pysty sanomaan, miten edelliset firmikset toimivat asianmukaisella kovalevyllä. Yllä oleva on myös havainto vain noin tunnin, parin TV:n katselun jälkeen ja pätee kaapeliverkkoon (Welho).
     
  4. rautakangi

    rautakangi Guest Guest

    Liittynyt:
    01.05.2007
    Viestejä:
    8
    Saadut tykkäykset:
    0


    Digiservice jolle tiedon on antanut maahantuoja..
    Kyllä se valitus joskus auttaa kun valittaa oikeaan osoitteeseen..
     
  5. maunii

    maunii Guest Guest

    Liittynyt:
    23.04.2005
    Viestejä:
    50
    Saadut tykkäykset:
    0
    46a656 ilmesty digiviritin vika.kesken kanava surffailun signaali hävis,ei tuu kuvaa millää kanavalla.lähetyksessä ei vikaa,testattu toisella telkkarilla.palautettu virittimen asetukset tehdas asetuksille.t-c malli.dna kaapelissa käyttö.muuten tv kyllä toimii.kai se on maanantaina soitettava asiakas palveluun:OI
     
  6. Pete82

    Pete82 Guest Guest

    Liittynyt:
    06.02.2009
    Viestejä:
    58
    Saadut tykkäykset:
    0
    Luulenpa kyllä, että Samsung olisi julkaissut uuden päivityksen joka tapauksessa. Tuskinpa kenenkään yksittäisillä valituksilla on hirveästi asiaan vaikutusta :rolleyes:

    Tuosta HD-kanavien palikoitumisesta, joskus sitä tapahtuu tosi tiheään ja joskus ei lainkaan useaan tuntiin. Mutta näkyipä eräällä paikallisella kauppiaalla tekevän Sonyn mallit ihan samaa, vieläpä paljon useammin.
     
  7. enska98

    enska98 Guest Guest

    Liittynyt:
    19.01.2009
    Viestejä:
    1
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostin tammikuussa le52a676:sen,onneksi lukematta tätä saittia,muuten en olisi uskaltanut.Töllössä ei ole ollut vikoja(paitsi hitaus ja suosikkien hukkaus) ja kun tekee kanavien manuaali-haun automaatin lisäksi niin suosikki kanavatkin pysyneet paikallaan.Ja tuo kuvan-laatu...aivan loistava:thumbsup:
     
  8. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Yhdyn edelliseen. Pakko tunnustaa että alkuun itsekin syyllistynyt töllön mollaamiseen, paljolti lueskeltuani muiden kommentteja, mutta tottahan on, että ei tää ny niin huono töllö oo kuin suurin osa tässä treadyssä antaa ymmärtää. Väitän, että puolet mollaus postailusta on hätäpäissään ekaa kunnon telkkaria ostavien "muksujen" kirjoituksia. Eli kun olis kunnolla tutustunu asiaa, niin ei sitten sitä ongelmaa sitten ehkä oliskaan.

    Kyllähän tässä tv:ssä on loistokas kuva pienellä säätelyllä ja itsellänikään ei mitään erityistä huomautettavaa vielä (pitää koputtaa puuta.. :)). Käytän erillistä tallentavaa boxia, joten virittimelle ei oo käyttöä. HDMI tulee kakkos inputtiin ja uusin softa. Siitä johtuen huomannut, että kun ei viritä tv:kanavia, näyttäis että valikotkin toimii nopeammin säätöjä varten. Lagiakaan en oo enää havainnut. Pitäis perustaa erikseen LE-A6xx valitustreadi, olis jotain rakentavaa keskustelua täällä. :thumbsup:
     
    Viimeksi muokattu: 24.03.2009
  9. Paddington

    Paddington Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2004
    Viestejä:
    5
    Saadut tykkäykset:
    0
    Morjesta

    Mitenkä tuota kuvan kirkkautta on tarkoitus säätää?
    Kun säätöjä on brightness, gamma ja backlight, miten nämä eroavat toisistaan?

    Oma kuva kärsii jonkin verran siitä että tummat alueet sekottuvat toisiinsa. Kirkkaat kuvat ovat todella tasapainoisia, mutta kun esim valotus näyttelijän naama kohti tulee sivusta, jää toinen puoli varjoon pimeäksi mössöksi.
     
  10. Legge

    Legge Guest Guest

    Liittynyt:
    15.01.2004
    Viestejä:
    666
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yleisenä ohjeena voisi kai sanoa, että backlight pienelle (esim. 3) ja kontrastia melkein tappiin. Sitten voi säädellä vielä brightnessiä mielensä mukaan.
     
  11. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
  12. northrob

    northrob Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.03.2006
    Viestejä:
    371
    Saadut tykkäykset:
    26
    Aika korkeella pyörii 0-20 % harmaan gamma-arvot eli tummien erottelu ei aivan parasta luokkaa. Huomaako käytännössä?
     
  13. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Luminanssi eli valkotasapaino ja gamma ovat melkein sama asia sillä erolla, että luminanssikäppyrä kuvaa myös kirkkauden nousua suhteessa aika, mutta gamma vain kirkkaiden ja harmaiden suhdetta. Luminanssi kuvaajassa kirkkaus on pikkusen yläkantissa kautta linjan optimiarvosta. Toisin sanoen, jos gamma matalalla, harmaasävyjä ja kontrastia pitäis periaatteessa olla enemmän. Käytännössä, jos gamma on liian alhaalla, kuvaa on rasittava katsoa, koska silloin kirkkaat pinnat "hyppää" liikaa silmille ja mustat pinnat on harmaita. Sitä kuinka optimia matalampi gamma näkyy kuvassa on suhteellisen pieni asia. Lähinnä tärkeää, että kaikki värit pysyisivät keltaisen ja sinisen vaakasuoran viivan välissä sekä tärkeintä että rgb level ja väriavaruus olis referenssitasolla.

    Suurin ongelma säätöjen kanssa on tällä hetkellä, että en ole saanut väriavaruutta optimiin eli värit ovat väärissä pisteissä. Vihreän säätövara loppuu. Omalla kohdallani lisäksi ongelmana, että säädöt ihan erillaiset lähteestä riippuen, mutta kaikki kuvaa menee käytännössä vahvarin kautta hdmi:tä, koska haluan käyttää vahvarin komponentti/hdmi muuntoa ja purkaa lisäksi äänen vahvarilla suoraan htpc:n hdmi:stä ja näin ei voi käyttää kuin yksiä asetuksia tv:ssä. Pitää vissiin tehdä kompromissi, kumman kuvaa katsoo enemmän digiboxin vai htpc:n tai sitten laittaa kuva suoraan tv:seen kahdesta siisäänmenosta htpc hdmi:stä ja digiboxi komponentista.
     
    Viimeksi muokattu: 27.03.2009
  14. northrob

    northrob Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.03.2006
    Viestejä:
    371
    Saadut tykkäykset:
    26
    Itselläni on sellainen käsitys, että jos gamma on optimina pidetyn arvon 2.2 yläpuolella, kirkkaus (luminance) ei kasva riittävää vauhtia eli on luminancekäyrän alapuolella. Tummissa kohtauksissa sävyt eivät erottuisi tällöin niin selvästi toisistaan, mitä esim Paddington valitteli aikaisemmin.

    Väriavaruuden säädöissä kannattaa kiinnittää huomiota myös värien delta Luma-arvoon, joka saattaa heitellä pahastikin, jos keskittyy väkisin saamaan xy-koordinaatit kohdilleen. Lähteen vaikutus tuloksiin ja säätöihin on omissakin mittauksissa ollut huomattava.
     
  15. bandolero

    bandolero Guest Guest

    Liittynyt:
    28.03.2009
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli ostettua LE40a676 pari viikkoa sitten kun kun hyvällä hinnalla sai. Joku toinenkin tänne kirjoittaja oli samalla hinnalla kyseisen television saanut.

    Uskomaton ero on kyllä aikaisempaan telkkariin verrattuna, joka siis oli vanha Saloran 25" putkinäyttö. Alussa tuli aivan sellainen fiilis, että kaikki tapahtuisi oikeasti, eikä kyseessä ole mikään televisiolähetys. Uskomatonta miten voi tuollainen 3-ulotteinen efekti tulla näin voimakkaasti esille televisiossa. Blue ray -elokuvat ovat sitten jotain aivan huikeaa.

    Täytyy myöntää, että ensimmäinen auton takapenkiltä kuvattu kohtaus oli suorastaan huvittava. Vaikutti aivan "luonnottomalta" auton ikkunasta näkyvä kuva kun taustat näkyivät niin tarkkoina. Kuin huono komedia, jossa kuvattu auton ollessa paikallaan ja lopuksi liikkuvaan kuvaan upotettu tämä kohtaus. Nyt tätä ei nää edes huomaa kun teräviin taustoihin on oppinut. Vaikka kyllä sitä jää vieläkin välillä ihmettelemään jotain kaukana taustalla näkyvää liikettä, miten se voikin näkyä nii tarkasti ja selvästi.

    Vaan yksi kysymyskin (ongelma) olisi koskien televisiota. En pikaisesti katsottuna löytänyt ketjusta asiaa, mutta tosin en ihan jokaista sivua ehtinyt selaamaan. Eli onko muut törmänneet ongelmaan jossa äänet kaikuu kun vetää televisiosta vahvariin äänet. Eli jos jätän televisionkin kaiuttimet päälle, tulee näistä äänet hieman ennen vahvariin kiinni olevia kaiuttimia. Toisin sanonen jonkinlainen lagi tulee ääneen. Eri johtoja olen kokeillut, eikä koskaan aikaisemmin ole tälläistä ongelmaa ollut. Softankin päivitin, eikä vaikutusta asiaan. Katson televisiota television omalla digivirittimellä.

    Nyt kun tässä keskusteluohjelmaa katsoo, niin äänet tulee selvästi eri tahdissa kuvan kanssa, kun vahvistimen kautta kuuntelee. Optisella kaapelilla olen siis liittänyt nämä. Tämähän vaikuttaisi täysin selvältä vialta. Onko tämä jotenkin yhteydessä tuohon lagiin mikä on ollut keskusteluissa mukana pelikoneisiin liittyen?
     
  16. northrob

    northrob Käyttäjä

    Liittynyt:
    23.03.2006
    Viestejä:
    371
    Saadut tykkäykset:
    26
    Sama vika/ominaisuus täälläkin. Kaiun estämiseksi telsun omat kajarit on laitettava pois päältä äänivalikosta.
     
  17. larionof

    larionof Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.02.2002
    Viestejä:
    430
    Saadut tykkäykset:
    10
    Palataan vanhaan asiaan...

    Onko kenelläkään ollut vastaavaa ongelmaa, eli kuvasuhde muuttuu 4:3:n ja 16:9:n välillä 4:3-kuvan aikana?

    Olen yrittänyt löytää syytä kyseiseen ja ainoa mitä keksin on, että Topfieldin ja Samsungin välissä on Joytechin 4-to-1 -boksi. Mutta ei sen pitäisi WSS-bittiä sotkea.

    Kuvasuhdeongelma on pidemmällä aikavälillä osoittautunut olevan joka kanavalla, ei vain MTV:n kanavilla. Vika siis ilmenee niin, että vaikka valitaan kaikista mahdollisista asetuksista 4:3( itse asiassa ihan mitä vain), vaihtuu kuva epäsäännölliseen 16:9:ksi.

    Onko ainoa vaihtoehto ottaa scartista 19-pinni( muistaakseni) irti? Vai onko 1010-softa mätä? Vai onko pinnin signaali liian 'heikko' kuljettuaan Joytechin läpi? En jaksaisi viedä televisioa korjattavaksi jos vian saa jostain muualta korjattua.
     
  18. Peanut

    Peanut Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.12.2005
    Viestejä:
    551
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuka pitää samaan aikaan päällä tv:n kajareita? Sehän tekee vain karmeuksia äänelle vaikka minkäänlaista viivettä ei olisikaan... :hitme:
     
  19. djaska

    djaska shaken, not stirred.. Tukijoukot

    Liittynyt:
    22.11.2004
    Viestejä:
    928
    Saadut tykkäykset:
    1
    Näyttäis tulleen eilen uusi päivitys LE-46A676:lle. Meinasin jo laittaa Topfield 5100PRV:lle kaliproidut säädöt tänne, mutta pitää ensin katsastaa nuo uuden firmiksen ominaisuudet.
     
  20. Perttu

    Perttu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.10.2003
    Viestejä:
    206
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mietinkin juuri että mitä mies oikein odottelee, pistähän nyt säätöjä kehiin nopsasti! =)