KaapeliTV ja HD-lähetykset

Keskustelu osiossa 'Digi-TV' , aloittajana Hobbes, 12.11.2007.

  1. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei kai nyt sentään? Eikös siinä ylihintaisessa HTV:n HD-boksissa ei ole conax-modulia valmiina?

    Ed: Welhon HD-paketista on "tarjous" jos ottaa samalla jonkun SD-paketin. Mutta eikös sitä HD pakettia ole koko ajan tyrkytetty tuolla 15e kk-hinnalla?
     
  2. Kondratieff

    Kondratieff Guest Guest

    Liittynyt:
    19.09.2008
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0

    HD-boksi?!? Miksi minä sellaisen haluaisin? Ostin telkkarin HD-virittimellä juuri siksi, että en tarvitse ylimääräisiä bokseja nurkkiin pyörimään.

    Tähän asti haluamani HD-kanavat ovat näkyneet normaalisti kortinlukijan ja welhon kortin avulla. Jatkossa siis pitäisi ottaa Welhon kortinlukija, josta maksaisin jatkuvaa vuokraa 66% kanavapaketin hinnasta. Siihen en suostunut.
     
  3. Ohramies

    Ohramies Uusi jäsen

    Liittynyt:
    31.01.2006
    Viestejä:
    465
    Saadut tykkäykset:
    0
    :love:

    Saisiko sen modulin edes ostaa omaksi ja miksei cable ready hd -telkkarissa (jollainen sulla on?) ei ole valmiina sopivaa modulia?
     
  4. putkiradio

    putkiradio Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2007
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    taitaa olla esim. samsungeilla ja sonyilla niin, että digitaalisten maksukanavien katselua varten tarvitaan erikseen hankittavat sekä CA-moduuli että tietenkin ohjelmakortti. Eli töllössä on CI-paikka, johon se CA-moduuli ohjelmakortin kanssa pukataan.

    Lisään oman lusikkani tähän soppaan oman hd-virittimellisen töllöni osalta (Sony X3500). Sony Support ei nimittäin osaa (?) kertoa minulle, että mitä malleja Sonylta on Cable HD Ready -testeissä. He eivät sitä kuulemma tiedä. On tämä kyykytystä joka puoleta, ei voi muuta sanoa. :OI
     
  5. makela5

    makela5 Guest Guest

    Liittynyt:
    18.08.2008
    Viestejä:
    46
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuollainen ilmoitus löytyy sonyn sivuilta

    http://www.sony.fi/article/id/1236344339502

    "Tietoa Sony televisioiden Cable Ready HD hyväksynnästä
    Sony V4500, W4000, W4500, Z4500, X4500, EX1 ja ZX1 mallien Cable Ready HD testit ovat loppusuoralla ja hyväksyntää odotetaan lähiaikana.

    2009 malliston osalta Cable Ready HD testi on käynnissä ja hyväksyntää odotetaan myöhemmin keväällä. Cable Ready HD hyväksyntä haetaan Suomen myyntimalleille. Hyväksyttyjen vastaanottimien ohjelmisto tullaan tarvittaessa päivittämään joko automaattisesti OTA päivityksenä tai muistikortilla. Hyväksytyt mallit julkaistaan www.sony.fi ja www.kaapelitelevisio.fi sivuilla."
     
  6. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    voihan per... w3000sen tai 2008 ostetun hd töllön omistajat jäävät siis pois :(
     
  7. putkiradio

    putkiradio Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2007
    Viestejä:
    38
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuo tiedote ei vielä poissulje muita malleja, joten elättelen toivetta että Sonyn muutkin hd-viritinmallit menevät näihin "testeihin" (ja saavat vielä hyväksynnän).

    Metelihän tästä nousee. Ja kuka kärsii, kuluttajapa tietenkin.
     
  8. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ehkä näin. Näkisin, että olen mielipiteeni ja asiani kertonut ja sinä omasi, joten en näe, että tässä keskustelun jatkamisessa on järkeä, ennenkuin joku tuo jotain uusia faktoja esiin.
     
  9. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Kyllä näissä jälkeenpäin keksityissä vaatimuksissa aina se loppukäyttäjä ja maksava kuluttaja on se, joka häviää. Voittaja on piraatti.

    Itse olen se maksava tyhmä laillinen käyttäjä, joka onneton menin jo vuonna 2001 ostamaan hd-kuvaa näyttävän videoprojektorin, oli Sonyn paras malli tuohon aikaan ja hintaakin oli ihan tarpeeksi. Ettei ollut peräti ihan ensimmäinen 16:9 hd-yhteensopiva lcd-projektori ikinä. Mainio laite. Sitten joku meni keksimään jälkeenpäin tällaisen HD-Ready-standardin, jossa vaatimuksiin liitettiin HDMI-liitin. No sehän minulta puuttuu kun ei moista ollut vuonna 2001 vielä missään laitteissa, tuossa projektorissa on komponenttivideoliitäntä HDTV-boksia varten. Ja tuo toimiikin ihan hyvin. Sitten kun vihdoin tulee markkinoille näitä tallentavia ja Cable HD Ready-bokseja (tai siis boksi), niin eikös tästä ole disabloitu tuo komponentti-HD-kuva ja tarjolla on pelkkä HDMI-liitännän kautta tuleva kuva. :OI Ei näy siis. Olisi kyllä teknisesti näkynyt tuossa aiemmin niillä "ennen cable hd ready"-laitteilla.

    Tässä on siis kauppapolitiikan uhri. Pitäisi ostaa uusi videoprojektori vain yhden puuttuvan liittimen takia. Ja samaan aikaan piraatit vain naureskelevat partaansa kun meikäläinen ei saa rahalla ostettua HD-kanavia... (samalla tykillä piraatti-HD-leffat kyllä näkyisivät, kai sitä on pakko siihen suuntaan alkaa mennä, vaikken ole vielä ikinä yhtäkään elokuvaa tai muutakaan tiedostoa torrenteilla ladannut, en ole torrentteja tai p2p-verkkoja koskaa edes käyttänyt, vaan olen ostanut kanavapaketteja Welholta ja dvd-levyjä ym. mutta pakkohan sitä on alkaa harkitsemaan pikku hiljaa.)
     
  10. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    ja mielenkiintoista on kaapelifirmojen ajatus siitä että nimenomaan piratismista he menettävät tuloja tms mutta tuo kuulostaa todella hullulta sillä esim canal:n leffat ovat kaikki vanhoja leffoja joista on jo piraatti versiot jaossa ja joista lähes kaikista on jo julkaistu dvd/br versiot jotka on myös jo jaossa ja sitten kaapelitv pomot luulevat että hahaa tällä tavalla estämme piratismia tms... sitten menee puolivuotta ja sama leffa tulee joltakin peruskanavalta joka näkyy valmiiksi salaamattomana ja kenentahansa nauhoitettavissa olevana... huoh...
    eikä mikään salaus tms kuitenkaan kestä sillä onhan noita satelliittipuolen piraatti dekoodereitakin tehty iät ja ajat (ja olipa joskus olemassa kaapelitv:llekkin omat salauksenpurku kortitkin)
    aivan järjetöntä pakottamista kun ei se tule mitään piratismia estämään... formulatkin katotaan sitten muilta kanavilta jos niitä ei muuten näe...
     
  11. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Otetaan nyt vielä viimeisen kerran: vaatimus linkityksestä ja sisällönsuojauksesta tulee aivan muualta kuin kaapeliyhtiöiltä. Tämä on fakta, jos joku ei sitä usko, niin sille en voi sitten mitään.

    Mitä tulee tuon vaatimuksen järkevyyteen, piratismin estämiseen ja vaikkapa Arin aiempaan kertomukseen, niin tuohan on luonnollisesti totta joka sana: kaikenlaisen DRM:n häviäjä on aina se rehellinen kuluttaja, jonka oikeuksia karsitaan. Todellisia piraatteja ja verkkolevittäjiä ei näillä keinoilla saada kiinni. Kuinka suuri vaikutus kullakin järjestelmällä kuluttajalle on, riippuu taas järjestelmästä ja kuluttajasta itsestään, mutta enpä ole vielä törmännyt järjestelmään, joka rehellisen kuluttajan asemaa parantaisi.
     
  12. Nemo67

    Nemo67 Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mitens noi HDMI-Component kaapelit, joita Ebayssa kaupitellaan ? Saisko sillä toimimaan ?
     
  13. kurg

    kurg Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    20.07.2002
    Viestejä:
    1 082
    Saadut tykkäykset:
    1
    Nyt menee pahasti OT:ksi, mutta on herkullinen aihe...

    Pelkkä kaapeli tuskin toimii, koska se vaatisi analogiulostulon HDMI:stä, joka lienee melko harvinaista.

    Sensijaan tuolla näyttää olevan konvertteribokseja, joista ensimmäisenä ajattelee, että semmoisellakaan ei varmaan HDCP-signaali luonnistu. Mutta vielä mitä, tässäkin väitetään olevan HDCP-yhteensopiva:
    http://global.ebay.com/HDMIDVI_to_HD_Component_Video_VGARCAFormat_Converter/220379376535/item

    Tai ehkä tämä ketjun aihetta liippaa siinä mielessä, että selvästikkään HDCP:lläkään ei ole saavutettu rajoitteita, joita sillä alunperin piti saavuttaa. Toisin sanoen, on luultavasti mahdollista löytää komponentit systeemiin (HDCP-HDMI -> Tietokone), jolla saa digitaalisesti signaalin tietokoneelle digiboksista, joka tukee kaikkia mahdollisia suojauksia ja linkityksiä.
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2009
  14. hansolo

    hansolo Tuttu käyttäjä

    Liittynyt:
    01.11.2002
    Viestejä:
    4 752
    Saadut tykkäykset:
    537
    OT:
    Kyllähän näitä hdcp-killereitä ja hdmi:n analogiseksi signaaliksi muuntavia lootia on. Harmillista kyllä, niistä joutuu jonkun verran maksamaan. Mutta onpahan ainakin jotain tapoja kiertää ongelma, jos on esimerkiksi vanhentuneen näyttölaitteen omistaja eikä halua ryhtyä päivittämään sitä.

    http://www.jvbdigital.nl/jvb.asp?cu...age=browse&searchtype=brand&searchstring=HDCP
     
    Viimeksi muokattu: 26.03.2009
  15. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Halpahan tuo on verrattuna uuteen projektoriin... varsinkaan kun tietenkään en nyt ostaisi toista "hd-ready-resoluution" projektoria, vaan nyt tietysti full-hd-mallisen (tuo oma vanha projektorini on siis 1366x768-resoluutiolla ja 1080i-kuva alas skaalattuna jota olen päässyt tuollaisella näkemään on huomattavasti parempilaatuista kuin normaali 576i ylös skaalattuna.

    Täytyykin vissiin yrittää tilata tuollainen laite, silloinhan cable hd ready-boksistakin saisi hdmi-liitännästä ulos tulevan hd-kuvan vga-rgbhv-muodossa, sekin kelpaa oikein hyvin tuolle projektorilleni.

    Kiitos linkistä! Tuota jotenkin en ainakaan itse pidä piratismina jos sillä vain mahdollistan maksullisten kanavien katsomisen korttilinkitetyllä boksilla, mitään piraattitavaraa kun en edes haluaisi katsoa. (tai niiden kanssahan ei mitään tuollaisia hdcp-ongelmia olisikaan).
     
  16. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Nonniin, nyt mun vanhasta projektoristakin sitten tulee "HD-Ready" eli saa kylkeensä HDMI-liitännän. Eli pistin tuolta Hollannista tilaukseen tuollaisen HDMI > komponentti -muuntimen. Eihän se ilmainen tosiaan ollut, mutta halvempi kuin parin-kolmen tonnin uusi tykki... ja halvempi kuin uusi edes tonnin HD-ready-tykki. Kattoo nyt ja kokeilee kun tulee, HDMI-lähteitä on testattavaksi itselläkin, sitten voi käydä vaikka hankkimassa wboxin että pääsee katselemaan Canal+ HD:ta.
     
  17. kaisersoze

    kaisersoze Guest Guest

    Liittynyt:
    25.07.2006
    Viestejä:
    75
    Saadut tykkäykset:
    0
    mä tarvitsisin samanlaisen.. kerro kuinka pelittää! eikö noita muita tosiaan ole?
     
  18. hartzu

    hartzu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tai näin ainakin kaapelikartelli haluaa kuluttajien luulevan. Jos joku tunnustaa näitä vaatimuksia esim. jakelusopimuksissa nähneensä niin olisi ihan mukava nähdä referaatti sopimuksen ko. kohdista, niin tulisi asia kerralla selväksi. Nyt tätä toitottaa vain kaapelioperaattoreiden kartelli ilman mitään sen kummempia perusteluja, "ei me, mutta ne muut..". Näin homma olisi avointa, ja spekuloinnille ei olisi tarvetta. Nyt FiComin johtajan Reijon Sventon ja muiden suulla lausutut pelottelut "Laittoman jakelun estämiseksi ohjelmien tekijänoikeuksien haltijat ovat asettaneet ehdottaman vaatimuksensa riittävien teknisten suojakeinojen kehittämiselle. Suojaus on ehtona sille, että muun muassa maksullisia elokuva- ja urheilulähetyksiä ylipäätään välitetään Suomeen. " ovat pelkkää itsetarkoituksellista höpinää.

    Väittäsinpä, että yhdessäkään jakelusopimuksessa ei lue, että katsoakseen tarjolla olevaa ohjelmaa pitää kuluttajien hankkia laite, joka on jonkin kansallisen myyntiorganisaation itse keksimällä tarralla varustettu.

    Koska FiCom pyytettömässä kuluttajan eduksi tekemässään toiminnassa haluaa tällä merkinnällä varmistaa, että laite varmasti toimii luotettavasti, voisi se myös julkaista selkeät vaatimukset mitä "Cable Ready HD" tarran saaminen edellyttää. Samoin piraatiksi jo ennalta tuomittu kuluttaja haluaisi varmasti tietää mitä lupauksessa "Cable Ready HD -logolla varustetut laitteet ovat läpäisseet tiukan testauksen" mainittu "tiukka testaus" mahtaa oikein sisältää.
     
  19. Ari

    Ari Käyttäjä

    Liittynyt:
    25.06.2000
    Viestejä:
    3 320
    Saadut tykkäykset:
    4
    Tutkitaan kun purkki ensin saapuu maahan. Varmaan ensi viikolla pitäisi olla tuo käsissä, kun UPS:illa on jo tulossa. Täytyy vissiin ensin kokeilla sitä SD:stä 1080i:ksi skaalatulla materiaalilla, kun varsinaista aitoa HD-lähdettä ei vielä ole, kun tuo HDMI-liitin on näytöstä tähän saakka puuttunut. Mutta tuo laitehan tuo sen kaikkiin tekniset vaatimukset täyttäviin vanhempiin näyttöihin joista puuttuu HDMI tai HDCP, kuten vanhemmat hd-kelpoiset LCD-projektorit ja monet CRT-tykit esimerkiksi, sekä tietokonemonitoreihin.

    Noita oli tuolla siis kahta eri mallia HD Fury ja HD Fury 2, merkittävimpänä erona noissa oli se, että halvempi ja vanhemman mallinen HD Fury sisälsi DVI-D-inputin (HDMI:n kanssa toimii adapterikaapelilla) ja ulostulona oli aina VGA, kun HD Fury 2:ssa on sisääntulo suoraan HDMI-liitännällä ja ulostuloina on sekä VGA että komponenttivideo ja myös ulostulo äänelle sekä analogisena että spdif:inä. Itse tilasin tuon kehittyneemmän ja kalliimman HD Fury 2:n.
     
  20. unreal

    unreal Käyttäjä

    Liittynyt:
    04.02.2004
    Viestejä:
    3 805
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässähän tämä perusongelma tässäkin keskustelussa on piillyt: jos julki tuotua sanaa on lähtökohtaisesti pidettävä valheena, niin eipä kaapeliyhtiöillä ole paljon keinoja ketään asiasta vakuuttaa. Jakelusopimukset lienevät luottamuksellista tekstiä, eikä niitä varmaankaan saa kumpikaan osapuoli julki tuoda vaikka sillä näitä epäilyjä voitaisiin hälventää, joten käytännössä ainoa asia, mitä asiasta voi tehdä, on kertoa, mitä sopimuksissa vaaditaan. Jos ihmiset eivät usko, niin asialle ei voi hirveästi tehdä mitään.

    Cable Ready-vaatimukset sinällään ovat julkisia ja saatavilla osoitteesta http://www.kaapelitelevisio.fi / Cable Ready / Teknisiä määrityksiä (sivut ovat tosiaan kehnot, ettei suora linkkaus onnistu). Syystä tai toisesta tuota HD-testispesifikaatiota ei ole tuolla sivuilla, mutta vanhemman spesifikaation ja noiden vaatimusdokumenttien perusteella saa kyllä jo kohtuullisen hyvän kuvan, mitä testit pitävät sisällään. Jos asia kiinnostaa, niin voithan toki HD-puolen testispesifikaatioita kysellä vaikka FiComilta, en osaa sanoa, onko siihen olemassa jokin syy, miksi sitä ei tuolla sivuilla ole, vaikka muut vastaavat dokumentit ovat.