Battlestar Galactica ("Amerikan tahtiin")

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana pede, 19.10.2004.

  1. Stindenov

    Stindenov Uusi jäsen

    Liittynyt:
    27.03.2001
    Viestejä:
    123
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eikös cylonien tukikohta ollut mustan aukon tjsp läheisyydessä? Toivottavasti eivät aja Galacticaa sinne... ja sitten siirtyvät menneisyyteen.

    Eikös ihmisten yksi mantra ollut "kaikki on tapahtunut ennen ja tulee tapahtumaan uudestaan"? Noh, parin päivän kuluttua se selviää :thumbsup:
     
  2. Dentist

    Dentist Guest Guest

    Liittynyt:
    21.08.2003
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    No se on loppu sitten ny...

    Päätösjakso oli hieno. Hieman jäi kaivelemaan että se loppui kuitenkin JUURI siten kuten olin arvannut, vaikka neloskauden puolivälissä vähän harhautettiinkin.
     
  3. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Nyt se on sitten siinä :weep:

    Ei tarvitse odottaa enää mitään telkkarista. Nyt voi jäädä odottamaan sitä 4.kauden DVD julkaisua. Suomiversio tulee ehkä syyskuussa ja brittipainoksen loput 10 jaksoa alkukesästä.
     
  4. Hojis

    Hojis Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2006
    Viestejä:
    403
    Saadut tykkäykset:
    9
    Ihan hieno loppu oli saatu aikaiseksi tuohon puolitoistatuntiseen. Asioihin vastattiin, mutta paljon jäi arvailujen varaan. Ehkä parempi niin? Noista kahdesta viimeisestä jaksosta tulee DVD:lle vielä pidempi kokonaisuus, jossa varmaan saadaan lisävaloa joihinkin asioihin.

    Aikaisemmin sarjasssa manattiin, että "kuoleva johtaja johdattaa maahan". Tarkoittiko tuo johtaja itse Galacticaa?

    Hieno sarja oli, vaikka neloskauteen mahtui paljon vaisuja jaksoja. Kaipaamaanhan tätä jää, mutta onneksi on dvd-julkaisut. Taitaa olla edessä koko sarjan mittainen maratooni kun viimeinenkin kausi kolahtaa postiluukusta.

    Nyt ensiksi kuitenkin odottamaan The Plania ja täytyy se Capricacin tarkistaa, jos siitä olisi jonkinlaiseksi paikkaajaksi BSG:n jättämään tyhjiöön...
     
  5. xclone

    xclone Käyttäjä

    Liittynyt:
    09.02.2004
    Viestejä:
    1 623
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loistava päätös loistavalle sarjalle. Muutama huono jakso sattui tälle kaudelle mutta enemmistö oli hyviä. Enpä tosiaan ole vuosiin nähnyt näin hienoa finaalia jos vrt muihin sarjoihin.

    Sitten jäädäänkin odottelemaan Capricaa ja Galactican tv-elokuvaa ja tottakai oikeaa leffaa joka ilmeisesti on suunnitteilla mutta varmaan näyttelijät tulee vaihtumaan.
     
  6. Sami

    Sami Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.08.2000
    Viestejä:
    695
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä tämä oli kokonaisuutena ihan a-luokan sarja. Iloa, surua, tappelua ja vähän rauhallisempaa menoa. Matkan aikana paketti pysyi koko lailla kasassa ja sarja päättyi hyvin. Ja ajoissa eikä mitään pakkovenytystä vuosikausiksi. Aina voi devuilta aloittaa fiilistelyn ihan alusta :thumbsup:
     
  7. JP5.1

    JP5.1 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2006
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieno lopetus oli, nyt oli käsikirjoittajat pistäneet parastaan loppuun. Alun sotiminen sai ihan saakelin koviin fiiliksiin (ehkä kuitenkin loppui liian nopeasti eikä käsitelty cylonien puolta tarpeeksi...) ja lopun rauhallisuus tasoitti hyvin sarjan viimeistä jaksoa. Viimeinen minuutti oli helvetin hauska. :D

    Mä vähän viimeisen jakson perusteella sanoisin, että kuoleva johtaha oli Starbuck, hänhän kuoli mutta kuitenkin johdatti jengin maahan. Eniten harmitti finaalissa se, ettei selvitetty, mitä Karalle oikeasti kävi silloin maahan törmättyään, mistä sai sen uuden aluksen tai mitä hän oikeasti oli. Ja mihin hän hävisi lopussa??

    Baltarin ja Caprica 6:n näyt sentäs selitettiin ihan siedettävästi.
     
  8. BillyBob

    BillyBob Uusi jäsen

    Liittynyt:
    25.08.2006
    Viestejä:
    355
    Saadut tykkäykset:
    12
    Deus ex machina. Tavallaan kyllä vähän sääli, että ihan kaikkea ei selvinnyt Karan kohtalosta. Ehkä hänen vain oli määrä suorittaa tehtävänsä loppuun ja kuoleminen nyt ei vaan käynyt laatuun. Luulisi kuitenkin, että BSG fanit ja myös Kara Thrace fanit voivat olla ihan tyytyväisiä lopputulokseen :thumbsup:
     
  9. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    En tiedä olenko yksin mielipiteineni, mutta itse en kyllä finaalista pitänyt lainkaan. Lähes kaikki huono mitä sarjassa on ollut kiteytettiin viimeiseen jaksoon ja lopputuloksena aivan järkyttävän alleviivaa moralisointia ja uskonnollista hapatusta. Toki jotain tälläistä saattoi pelätä, mutta en itse paljon huonompaa lopetusta olisi sarjalle keksinyt. :weep:
     
  10. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pidin, mutta ateistina olisin myös toivonut että kaikki uskonnollisuus olisikin lopuksi ollut seurausta cylonverestä eikä jumalasta. Vähän menetti sarja edistyksellisyyttään.

    Ja oikeinko nämä ihmiset luopuivat esim. antibiooteista? Ei realistista mutta ihan tunnepitoinen loppu. Minusta kyllä olisi järkevämpää perustaa maahan kunnon asutus, joka osaisi varoittaa ihmisiä tulevaisuuden vaaroista. Mutta toisaalta, onhan meillä onneksi Sarah Connor.
     
    Viimeksi muokattu: 21.03.2009
  11. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pidin kyllä oikein paljon tästä lopusta. Todella vahvaa suoritusta näyttelijöiltä kautta linjan (Olipa Ron Moore saanut itsellekin ympättyä ruutuaikaa loppuun lehteä kioskilla lukevana heppuna :D). Äksöniä oli kivasti, mutta loppuun sitten draamaakin ja oikein tunteikas lopetus. Kyllä ei ollut tippa kaukana linssistä
    Roslinin kuollessa, vaikkei koskaan suosikkihenkilöihini kuulunutkaan.
    Flashbackit jaksossa arveluttivat viimeviikon pätkän jälkeen, mutta näin jälkikäteen ajatellen kyllä nekin toimivat todella hienosti. Hahmoistahan tässä kuitenkin on alusta alkaen ollut kysymys :thumbsup:.

    Kolmanneksi paras TV-sarja koskaan, toiseksi paras lopetusjakso TV-sarjalle koskaan ja paras Science Fiction-sarja koskaan :naminami:. Valtavan suuren aukon tämän loppuminen jättää nykyiseen TV tarjontaan (ja minun sydämeen :weep:), saapa nähdä onko Capricasta tuon aukon täyttäjäksi.
     
  12. Mr Eastwood

    Mr Eastwood Guest Guest

    Liittynyt:
    01.01.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Frack it's over!
     
  13. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Hö! Ensin ne menee maahan ja itkee kun kaikki sivilisaatio onkin kuollutta ja sitten lähdetään itku kurkussa vaeltaan mielivaltaisesti jonnekkin avaruuteen, kuitenkin palaten lopulta maahan? Mikä idea tässä oli?

    Mihin ne entisen cylon sivilisaation fossiilit ja tuhoutuneet kaupungit katosivat jos kerta sen heran fossiilit löysivätkin? Luulis että tollainen raunio megakaupunki säilyy paremmin kuin ihmisen fossiilit?

    Niin ja olenko missannut jotain kun en enää muista mihin se deanna(xena) katos sarjasta?

    Ihan hyvä lopetus siitä huolimatta sarjalle tuli. Ehkä vähän vähemmän sekavaa olis se avaruustaistelu saanut olla. Ei ihan yltänyt toisen kauden resurrection ship tupla episodin tasolle. Ehkä pitäisi kaikki jaksot katsoa uudelleen läpi jotta saisi paremman kuvan ajan kulusta ja jaksojen tasosta, mutta ainakin näin kerran viikossa tahtiin, neljännen kauden tempo olis niin hidasta ja vähän liian väsynyttä. Tämä viimeinen jakso kuitenkin kuittasi viimeaikaiset jaksot aika hyvin.


    Aika hyvin jättivät spinoffeille tilaa tässä viimeisessä jaksossa. Ne being of ligt otukset jäivät aika mysteeriksi kun niistä ei muuta saatu irti kuin se kara thracen piirtämä kuva. Sitten centaurit lähtivät omille teilleen ja ne mustan aukon läheisyydessä olevien cylonien lopullista kohtaloa ei näytetty. Hyvät on ainekset ties mille avaruustaustelueepokselle. Toivottavasti tuleekin jotain tuevaisuuteen liittyvää spinoffia eikä pelkästään näitä eri kuvakulmasta olevia tai jotain menneisyyteen liittyvää sarjaa.
     
  14. JP5.1

    JP5.1 Guest Guest

    Liittynyt:
    13.02.2006
    Viestejä:
    158
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sitä on anidabi katellut viimeisen jakson puoliunessa, kyllähän noihin kysymyksiin vastaukset kerrottiin rautalangasta jakson aikana. Vastauksia alla.

    Eipä tuo loppu ollut jälkikäteen mietittynä ollenkaan realistinen, muka luopuisivat kaikesta teknologiasta ja kehityksen mukana tuomasta avusta vain katkaistakseen ihmisten ja koneiden välisen syklin. Toimi kuitenkin mielestäni hyvin.
     
  15. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. anidabi

    anidabi Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.03.2007
    Viestejä:
    1 676
    Saadut tykkäykset:
    2
    Täytyy myöntää että hieman unessa ollaan oltu. Ehkä johtuu osittain myös liian hidastempoisesta kaudesta joka ei vastannut kahta ensimmäistä kautta.

    En niin tarkkaan katsonut sitä 13 heimon maata ja aurinkokuntaa, mutta näytti kolmos kauden jälkeen ihan samalta kuin tämä maa mihin ne nyt sitten päätyivät.

    Pitäis varmaan viimeinen jakso vielä uudelleen katsoa ennen kuin kyselee lisää tyhmiä. :D
     
  17. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kolmoskauden päätteeksihän näytettiin se vilaus maasta, jossa jenkkilän manner oli selvästi erotettavissa. Mutta se alkuperäinen 'earth' mikä löytyi neloskauden kymppijaksossa, näytettiinkö siitä mitään yleiskuvaa josta olisi saanut selville oliko kyse samannäköisestä pallosta.
     
  18. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin, siis tämä 'jumala' loi siis sellaisenkin 'enkelin' kuin Baltarin näkemän Number Sixin, joka siis kulutteli aikaansa lähinnä juonimalla ihmiskuntaa vastaan? Nyt ei kyllä ole mietitty kuvioita ihan loppuun asti.
     
  19. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katoin hiljattain ykköskauden DVD:ltä uusintana. Ja tuntuu että tuo osa lopetuksesta on kirjoittajilla ollut jo silloin selvillä. Tuntui yllättävänkin 'järkeenkäyvältä' tuo loppu ykköskausi tuoreessa muistissa. Mikään Deus Ex-Machina ei tuo mielestäni ollut.
    Tuo "päässä pyörivä kutonen" kuitenkin pääasiassa kokoajan tuputti Baltarille jumalan suunnitelmaa, ja Heran saattamista maahan. Sitä en osaa sanoa miksi hän käytti suurimman osan ajasta kiusaten Baltaria vähäpukeisena :D.
     
  20. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Uskon että Number Sixin vaatetus lähetti minulle subliminaalisen viestin jatkaa alussa sarjan katsomista vaikka peruslähtökohdat vaikuttivat sarjassa halvalta klassikon rahastukselta. Syntyikin sitten uusi klassikko.

    Hivenen epäuskottavaa oli myös lähettää Galactican kokoinen malmimöhkäle itsemurhatehtävään yhden lapsen pelastamiseksi. Osoitti ettei demokraattinen päätöksenteko toiminut kun pieni ryhmä teki mitä tahtoi.

    Edit:Ja vielä viittaus Kurt Vonnegutin kirjaan Sähköpiano. Siinäkin luovuttiin tekniikasta. Mutta ihmiset jotka ovat nähneet teknisen kehityksen ja merkityksen, eivät voi taantua seisomaan tumput suorassa ja heiluttamaan puunuijia vaan joku rakentaa kohta taas uuden sähköpianon.
     
    Viimeksi muokattu: 22.03.2009