Twilight (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 13.10.2008.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Bella Swan (Kristen Stewart) on 17-vuotias tyttö ja hän on aina ollut hieman erilainen kuin muut, eikä ole välittänyt sopeutua Arizona High Schoolin trendikkääseen tyttöporukkaan. Kun Bellan äiti Renee (Sarah Clarke) menee uusiin naimisiin, Bella päättää muuttaa asumaan isänsä Charlien (Billy Burke) luo sateiseen Forksin pikkukaupunkiin Washingtonin osavaltioon.

    Bellan elämä muuttuu rajusti kun hän tapaa käsittämättömän upean pojan, Edward Cullenin (Robert Pattinson). Edward on fiksu, komea ja hänen katseensa porautuu suoraan Bellan sieluun. Bella ei voi olla ajattelematta Edwardia. Bellan ja Edwardin välillä on selittämätön vetovoima. Kun Bella ja Edward toistuvasti ajautuvat yhteen mitä oudoimmissa olosuhteissa, Bella alkaa epäillä Edwardissa olevan jotain kummallista; hän pystyy juoksemaan nopeammin kuin gepardi, pysäyttämään auton käsillään ja hän ei tunnu vanhenevan lainkaan. Edward on kuolematon ja hän on löytänyt Bellasta kauan etsimänsä sielunkumppanin.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer
    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Elokuva saanee ensi-iltansa Suomessa 02.01.2009 (USA:ssa 21.11.2008)
     
    Viimeksi muokattu: 03.11.2008
  2. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kirjaa en ole lukenut, mutta elokuva oli ihan kelpo tekele. Sanotaanko nyt vaikka niin, että elokuvalla oli hetkensä. Osa elokuvasta on kauhua "teinien tyyliin", eikä siis mitään äärettömän raakaa tapahdu elokuvan aikana. Varmasti tytöille tämä elokuva iskee erinomaisesti, koska kyse on periaatteessa rakkaustarinasta. Tämä tuli siinä vaiheessa todettua kun huomasin että yli puolet salissa olevista katsojista oli noin 12-vuotiaita tyttöjä. Twilightissa oli jokunen kohtaus jotka eivät erityisesti toimineet, mutta katsoja arvasi että kirjassa kyseinen tapahtuma olisi toiminut kuin sula voi. Twilight on aika kylmänoloinen värimaailmaltaan, ja kameraa on käytetty erittäin hyvin vain muutamassa kohtauksessa. Sen sijaan CGI on varsinkin elokuvan "juoksukohtauksissa" kuin kivikaudelta, ja nämä kohtaukset nostattaa enemmän naurua kuin pelkoa/jännitystä. Musiikki puolestaan on peruskauraa, jos musiikissa olisi ollut suurempi energialataus, niin se olisi nostattanut pisteitä paljon.

    Kokonaisuutena katsomisen arvoinen, mutta aika varmasti kirja tämän voittaa mennen tullen. Tytöille tämä leffa taitaa olla sitä josta jokainen tyttö haaveilee...:sleep:

    Arvosana: 2,5/5

    EDIT: Ei nyt kuitenkaan niin huono kuin Kultainen Kompassi... Twilightin ohjaajalla oli sentään jotain taitoja tehdä tämäntyylistä elokuvaa.
     
    Viimeksi muokattu: 08.12.2008
  3. SpiderJerusalem

    SpiderJerusalem Guest Guest

    Liittynyt:
    17.01.2008
    Viestejä:
    1 017
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helposti vuoden huonoimpia elokuvia. Surkeasti ohjattu, sitäkin huonommin kirjoitettu ja näytelty sekasotku tämän hetken huonoimpiin kirjoittajiin kuuluvan naikkosen teoksesta. Vampyyrejahan tässä ei ole, vaan joku ihmeellinen superperhe. Stewart ja Pattison ovat yhden ilmeen puupökkelöitä, ei siten että muissakaan näyttelijöissä olisi kehumista.

    Tylsä, typerä teini-goottien märkä uni joka vaan todistaa että kyllä sitä pienestä lähtee hype liikkeelle tänä päivänä.

    1/5
     
  4. a9801259

    a9801259 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    30.06.2006
    Viestejä:
    85
    Saadut tykkäykset:
    0
    HUOMIO! Älkää vaan välittäkö noista aiemmista arvioista. He luultavasti haluavat pitää tämän vain omana ilonaan?

    Tämä leffa on hassu ja jotain muuta mitä en osaa kuivailla.

    Arvio 6/5, vaatimattomasti.
     
  5. tiina64

    tiina64 Guest Guest

    Liittynyt:
    27.10.2006
    Viestejä:
    37
    Saadut tykkäykset:
    0
    Twilight on nyt nähty. Kiltisti siinä seurattiin kirjaa, eikä näyttelijävalinnatkaan oikeastaan vaivanneet itse leffassa, ainakaan niin paljon kuin alkuun pelkäsin.
    Pääpari oli ihan ok, eikä Edwardissa näkynyt Potterin Cedric Diggoryä vaikka sitä vähän sitä pelkäsinkin. Pattison ei nyt mikään varsinainen luonnenäyttelijä ole, mutta on niitä paljon huonompiakin.
    Cullenin sisarukset olivat myös ihan hyviä, varsinkin Alice, mutta Carlislen roolitus ei tosiaankaan mennyt nappiin.
    Tyyppi oli naismainen, eikä ollenkaan vastannut käsitystäni vampyyrien kantaisästä.lol

    Juoni piti otteessaan ihan hyvin, muutama turhaan pitkitetty suvantovaihe vähän häiritsi.
    Samoin jotkut trikit olivat vähän kökköjä, mutta tunnelma oli kyllä onnistunut.
    Loppuhuipennus oli jännä ja vauhdikas.

    Vampyyrit eivät tässä nyt oikein istuneet omaan mielikuvaan vampyyreistä, mutta kunhan leffan katsoo avoimin mielin, niin ei siihen todellakaan pety.
    Tarkoitus on kyllä mennä tämä leffaan katsomaan heti tammikuussa kun se Suomeen saadaan ja suosittelen sitä muillekin romanttisen fantasian ystäville.

    Vaikka kirjat kyllä voittaa leffan 5-0
     
  6. niiko

    niiko Guest Guest

    Liittynyt:
    27.12.2008
    Viestejä:
    15
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oho olipas arvosana, 1/5 o_O

    No musta tää oli ihan ok leffa, pari toimintakohtaa ja muut suurinosa muu tylsää, pari hauskaa kohtaa.. Kokonaisuudessa ihan ok thx to vampyyrijutut, ilman niitä tää olis ollu paska..

    3/5
     
  7. anarkian

    anarkian Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2008
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Minä en oikein osaa päättää, mitä mieltä olen tästä elokuvasta. Tässä on niin hyvät kuin huonot puolensa, mutta en osaa päättää kumpi puoli painaa enemmän.

    Hyviä puolia tunnelma, musiikki ja jännite. Hienoa, että välillä tehdään elokuva, jossa heti ei näy paljasta pintaa, vaan annetaan katsojien vetää omat johtopäätöksensä. Ratkaisulla luodaan elokuvaan myös omanlainen tunnelmansa. Kamera liikkuu välillä hyvin, toisinaan taas vähän vähemmän loistokkaasti. Kohtaus, jossa kamera viedään kohti taivasta sen sijaan että olisi näytetty nuorten suutelua, tuo mieleen vanhat elokuvat, joissa kikkaa käytettiin usein. Musiikki ei ollut kovinkaan omaperäistä, mutta elokuvaan sopivaa. Musiikkia käytettiin myös poikkeuksellisen paljon taustalla.

    En ole lukenut kirjoja, enkä siis osannut odottaa tämänkaltaisia vampyyrejä. Paljon oli mukana vanhojakin käsityksiä, mutta mukana oli uudenlaisiakin ajatuksia. Näyttelijät sopivat minusta rooleihinsa. Näyttelijöiden ns. jäykkyys oli minusta harkittua, eikä näyttöä huonosta työstä. Elokuva toteutettiin käsittääkseni pienellä budjetilla ja siksi erikoistehosteet hieman tökkivät. Niitä kuitenkin käytettiin säästeliäästi, mistä siis plussaa. Tehosteet ovat kuitenkin pakollisia tämänkaltaisissa elokuvissa, jotta voidaan tuoda vampyyreiden voima konkreettisesti esiin. Monet elokuvat sortuvat tehosteryöppyyn (pienet sekä suuret leffat), joka hukuttaa tarinan alleen.

    Juoni oli minusta suhteellisen hatara. Jos elokuva perustuu pitkälti kirjaan sanoisin, että kirja ei voi olla kovinkaan paljon parempi. Tarinankerronta ontuu pahasti. Kerronta oli välillä tahattoman koomista.

    Loppupäätelmäni on, että elokuva on suhteellisen hyvää peruskauraa. 3/5 tähteä, katsottava. Jos tunnelmaa olisi synkennetty asteen verran, elokuva olisi voinut olla myös aikuisille. Mutta näin ollen selkeä teinielokuva, jollaiseksi se on ilmeisesti tarkoitettukin (salissa keski-ikä noin 13-vuotta).
     
  8. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Kannattaa muuten jätttää katsomatta tämä, jos on jo aikuinen.. :sick:
     
  9. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    No eihän sitä voinut kun siinä on vampyyrejä, mutta olisi kyllä pitänyt. Ilman mitään liioittelua yksi huonoimmista elokuvista koskaan. Täysin mahdotonta katsoa loppuun ilman tuntuvaa rahallista korvausta tai jotain vakavaa uhkaa.

    1/5 ja vuoden 2008 huonoin elokuva :sick:
     
  10. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä se omien teinien seurassa katsottuna menee. Ainakin mieluummin kuin Sturm und Drangin kuuntelu tms.

    Ja olihan siinä namuisa se yksi vampyyrityttö, joka hoiti syöttäjän virkaa siinä baseball-pelissä.
     
  11. vese

    vese Guest Guest

    Liittynyt:
    17.08.2005
    Viestejä:
    213
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämä käytiin katsastamassa viimeviikolla ja täytyy sanoa, että tykkäsin kovasti. Efektit oli tietty mitä oli ja juoni ei hirveitä yllätyksiä tarjonnut, mutta ei tässä rahat ikäänkuin hukkaan menneet.. Kovin ootan jatkoa (kun en jaksa kirjoja lukea)
     
  12. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kun ei omasta 20 minuutin katsomissessiosta ainakaan selvinnyt, niin pitääpä täältä kysyä: Miksi ihmeessä ne n. 100-vuotiaat vampyyrit kävi koulua? Tuo vaivaa kovin mieltäni - ja tietysti se, että miksi tälläisiä elokuvia / kirjoja tehdään.
     
  13. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ensimmäiseen kysymykseen en keksi muuta vastausta kuin että yrittävät antavat vaikutelman olevansa tavallisia ihmisiä. Herää kysymys: miksi pitää sitten leikkiä kouluikäistä. Johon voisi vastata, että kun sattuivat olemaan sen ikäisiä päätyessään vampyyreiksi ja ikäistään vanhemman näyttely lienee työlästä. Oikeastaan tämähän on ihan perusmytologiaa ja ei kai nyt kaikkia asioita suoraan tarjottimella pidä selittää?

    Toiseen kysymykseen: teinitytöt ovat vaaaaaltava markkina. Teinipojille on Dark Knightit, 300 ja muut. Kai teinitytöillekin pitää olla mieluista katsottavaa.

    Minä katselen näitä leffoja omien teinieni kautta iässä, jossa teiniys on todnäk kauempana kuin kuolema. Saman arvoista tuubaa nää kaikki on eikä pidä antaa liikaa rasittaa.
     
  14. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuossa olet väärässä, ei minusta se että elokuva on suunnattu teinitytöille riitä tekosyyksi että tehdään todella huono elokuva. Tätä ei voi todellakaan verrata vaikkapa Dark Knightiin, tämä oli yksi vuoden 2008 surkeimmista elokuvista .
    Ohjaus oli todella tönkköä, näytteleminen oli monissa kohdin aivan peestä ja tarina oli ohuempi kuin minkään muun "teineille" suunnatun. Romanssi tässä ei ollut rakennettu alkuunkaan kunnolla, monessa kohtaa ihmetteli sitä "miksi et nyt vain voi olla mun kaa"-meininkiä koska koko hommaa ei oltu pohjustettu paskan vertaa. En juuri mitään hyvää tästä keksinyt. Harmitti siinä mielessä että nämä vampyyrijutut tulee aina tarkastettua ja tästäkin olisi varmasti joku osaava ohjaaja tehnyt huomattavasti paremman. En muuten keksi huonompaa vampyyriaiheista elokuvaa nyt kun äkkiä miettii, jopa Leslie Nielsen komedia oli huomattavasti paree.
    1/5
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2009
  15. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Miten minä voin olla määrässä oman mielipiteeni suhteen?

    Olen nähnyt sekä Dark Knightin että Twilightin ja yhtä hyvin/huonosti viihdyin kummankin seurassa. Teineille suunnattua tuubaa molemmat: Dark Knight pojille, Twilight tytöille. Dark Knight ei minusta ollut mikään kovinkaan kummoinen elokuva, kuten ei Twilightkaan. Mutta lasten kanssa seurusteluviihteenä ne molemmat menettelee yhtä hyvin. Teinipoikien tuuba on vaan tällaisilla teinipoikien kansoittamilla foorumeilla arvostetumpaa kuin teinityttöjen tuuba :D

    Siinä olet oikeassa, että teineillekin voi ja pitää tehdä oikeasti hyviä elokuvia. Dark Knight tai 300 eivät ole esimerkkejä tällaisista (eikä Twilight). IMHO.
     
  16. ana198

    ana198 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.12.2006
    Viestejä:
    2 735
    Saadut tykkäykset:
    0
    No et tietenkään mielipiteesi suhteen ole väärässä mutta yleisesti ottaen voidaan sanoa että Twilight ja DK eivät ole millään mittarilla vertailukelpoisia, katsotaan sitten kriitikoiden tai katsojien yleistä mielipidettä, en usko että löytyy ainuttakaan kriitikkoa joka nämä leffat samantasoisiksi arpoo.
    Mielestäni DK on juuri malliesimerkki miten hyvän tuollaisesta (sinun mielestäsi) teinipojille suunnatusta elokuvasta saa.
     
  17. paha_kuukkeli

    paha_kuukkeli Guest Guest

    Liittynyt:
    07.06.2007
    Viestejä:
    401
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli siis asiasta ei itse elokuvassa (kirjassa?) sanota mitään?

    Wiki kertoo Edwardin biologiseksi iäksi 17 eli kouluiän ohittaneen esittäminen ei pitäisi olla edes vaikeaa (18 taitaa olla korkein oppivelvollisuusikä mitä USA:sta löytyy). Lisäksi jenkeissä voi aina siirtyä kotiopetukseen ettei tarvitse käydä vuosikymmenestä toiseen läpi samoja tunteja jos on välttämättä oltava koululainen.

    Ei toki kaikkea tarvitse selittää, mutta jos tarinassa on keskeisenä elementtinä jotain missä ei ole mitään järkeä selitys voisi olla paikallaan.

    Onhan se toki näinkin. Väitän silti, että Twilight erottuu jopa teineille suunnatusta kuonasta eikä todellakaan edukseen. Ja 300 ei kai varsinaisesti ole teinielokuva, koska sen ikäraja jenkeissä oli R - huonohan sekin toki oli, mutta ei mitään Twilighttiin verrattavaa.
     
  18. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 301
    Saadut tykkäykset:
    594
    IMDb:n pisteet 6.1 ja alle 18 vuotiaiden tyttöjen pisteet 7.9.

    Eli kyllä tämä ainakin kohdeyleisöön uppoaa.
     
  19. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ei mun mielestä. En sentään kirjaa ole lukenut enkä nyt niin hirveän tarkkaan leffaa katsonut...



    Ei päässyt minua kyllä tuo "aukko" häiritsemään. Onko se nyt niin tärkeää että kaikki on loogisesti aukotonta. Koko vampyyrijuttu on melko pöllö ja täynnä aukkoja sekin ihan alunperinkin...

    Sorry vaan mutta poikien teini-ikä päättyykin jossain 35 v paremmalla puolella :D Mun mielestä 300 oli paaaljon huonompi kuin tämä tekele.
     
  20. Aki

    Aki Guest Guest

    Liittynyt:
    01.05.2001
    Viestejä:
    314
    Saadut tykkäykset:
    0
    Taidan olla melko yksin mielipiteeni kanssa...Tai sitten minussa on vaan miestä myöntää asia, enkä liiku massassa ja hauku elokuvaa vaan pääasiallisen kohderyhmän takia.

    En ole teini..saati tyttökään. Mutta kaikenkaikkiaan pidin elokuvasta todella paljon. Elokuvassa oli minusta ajateltu juontakin hieman pidemmälle normaaliin vampyyrielokuvaan nähden. Elokuva ei siis kulkenut niin, että ensimmäiset 30-40 kyykitään ja vaanitaan puskassa ja loppu elokuva onkin armoton alle 5min tylsäksi käyvää taistelukohtausta.

    4/5

    Ugh...Olen puhunut.