Television tiiliskivet (Yle Radio 1)

Keskustelu osiossa 'TV-ohjelmat ja -sarjat' , aloittajana Samppa, 13.02.2009.

  1. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Varsin kiinnostavanoloinen 12-osainen J.P. Pulkkisen toimittama radiosarja televisiosarjoista alkaa Yle Radio 1:ssä ensi tiistaina (17.2.) kello 17:20. Ensimmäistä jaksoa lukuun ottamatta jokaisessa jaksossa käsitellään yhtä tv-sarjaa. Uusinnat torstaisin ja jälkikäteen jaksot tulevat myös nettiin ladattaviksi.

    Jaksot:
    • Ti 17.2. ja to 19.2.: Pilotti
    • Ti 24.2. ja to 26.2.: Sopranos
    • Ti 3.3. ja ja to 5.3.: Mullan alla
    • Ti 10.3. ja to 12.3.: Langalla
    • Ti 17.3. ja to 19.3.: Tehdas
    • Ti 24.3. ja to 26.3.: Kotiseutu
    • Ti 31.3. ja to 2.4. : Taistelutoverit
    • Ti 7.4. ja to 9.4.: Frendit
    • Ti 14.4. ja to 16.4.: 24
    • Ti 21.4. ja to 23.4.: Deadwood
    • Ti 28.4. ja to 30.4.: South Park
    • Ti 5.5. ja to 7.5.: Täydelliset naiset

    Ohjelman ja jaksojen esittelyt -> linkki
     
  2. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Kolme ensimmäistä jaksoa ovat sisältäneet varsin kiinnostavaa ja analyyttista jutustelua (löytyvät mp3-muodossa ladattavina tuolta ohjelma sivuilta).

    Ainakin noista tähän mennessä lähetetyistä sarjakohtaisista jaksoista kannattaa huomioida se, että ne sisältävät juonipaljastuksia, joten kuuntelu ei ole suositeltavaa, jos kyseisiä sarjoja (Sopranos & Mullan alla) ei ole nähnyt kokonaan.
     
  3. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ihan mielenkiintoista juttua oli. Six Feet Underin tsekkasin, Sopranosta ja The Wirea en ole loppuun asti nähnyt joten en taida uskaltaa kuunnella niitä. Ainakin Deadwood ja 24 pitää vielä kuunnella, muita en tuosta listasta olekaan kokonaan nähnytkään kuin Täydelliset Naiset ja Frendit, mutta epäilen jaksaako niistä mielenkiintoista tavaraa riittää reiluksi neljäksikymmeneksi minuutiksi. Mutta kiinnostavaa kuunneltavaa oli ainakin tämä SFU-jakso, hyvin oli asiaan ainakin paneuduttu.

    Pieni sääli on että yhtään sci-fisarjaa ei ohjelmistoon kuulu. Esimerkiksi Tasteluplaneetta Galacticasta olisi varmasti ollut hyvin paljon mielenkiintoista puhuttavaa.
     
  4. koneistaja

    koneistaja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2006
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    0
    Missä Salaiset Kansiot ja Twin Peaks?
     
  5. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Niinpä niin. Muuten otin uutuuden mielenkiinnolla vastaan, mutta missä ovat hyvät ja mielenkiintoiset sarjat?! Taistelutoverit on toki hyvä mutta mini ja ei välttämättä niin kiinnostava keskustelun kannalta...Frenditkin hyvä mutta komediasta ei ehkä ole kovin syväluotaavaan keskusteluun. Tyypillistä nykyaikaa: eletään aallonharjalla, mutta ei nähdä asioita syvemmin. Sääli. Lähes kaikki nuo sarjat edustavat mulle modernia ulkoisesti laadukasta, mutta tyhjyyttä kumisevaa sisältöä. Epäkiinnostavuutta, niin tarinan käsittelyn kuin henkilöhahmojen osalta. Kliinistä menoa, bored to death. :sleep:

    Ennen oli vähemmän tekniikkaa, enemmän hyvin toteutettuja perusasioita: oikeasti hyviä kässäreitä, hyvin toteutettua tarinankuljetusta, ja todella maukkaita ja syviä henkilöhahmoja. Paljon parempia kokonaisuuksia. Nykyisin on kyllä ihan lupaavia pilotteja, mutta sarjat alkavat toistaa itseään ja kokonaisuus on sieltä jostain...No rahaa noilla varmasti tehty ihan mukavasti.

    Lostista sarjan tekijä sen sijaan lienee ilmeisesti samaa mieltä.
     
  6. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä jos vertaa vaikkapa HBO:n 2000-luvun tuotantoa vanhoihin sarjoihin, niin ei rupea kuin itkettämään nuo sarjavanhukset naurettavuuksineen (vai mitä aikakautta tarkoitetaan kun puhutaan "ennen"). Twin Peaks ja X-Filut ei nyt vielä mitään antiikkia ole.

    Miten voi vaikkapa Deadwoodin tai Six Feet Underin katsottua väittää että ennen oli paljon maukkampia ja syvempiä henkilöhahmoja, missä se syvyys sitten näkyy?

    Mielestäni niin tuotannollisilta arvoilta, kuin käsikirjoituksien/näyttelemisen laadun osalta sarjat ovat tehneet aimo harppauksen 2000-luvulla.
     
  7. jake987

    jake987 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    01.09.2003
    Viestejä:
    543
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuliko kuinka paljon pahoja spoilereita vitoskaudesta tämän päivän Langalla-jaksossa. Onko mitään järkeä kuunnella?
     
  8. TylerDurden

    TylerDurden Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.09.2000
    Viestejä:
    937
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt vasta osui silmään tämä ketju, onneksi tuolta YLE:n sivuilta saa ladata vanhat jaksot talteen (Sopranos).. on taas lenkille kuunneltavaa. Langalla- jaksoa en uskalla imuttaa kun sarjan katsominen on pahasti kesken. Taistelutovereita odotellen.. :thumbsup:
     
  9. arza77

    arza77 Guest Guest

    Liittynyt:
    11.08.2004
    Viestejä:
    180
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kerrotko siis mitä sarjoja "ennen" oli, jotka peittoavat henkilöhahmojen osilta 2000-luvun HBO:n sarjat? MacGyver? :D
    Mielestäni juuri näissä esitellyissä sarjoissa henkilöhahmot ovat ylivoimaisesti mielenkiintoisempia ja syvempiä kuin koskaan missään aikaisemmin. Ihmiset eivät oikeastikaan ole mustavalkoisia...
     
  10. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Itse sanoit hyvän esimerkin. MacGyverin henkilöhahmot on noin 10 kertaa syvällisempiä ja mielenkiintosia kuin nämä nykyiset. No, tämä sillä varauksella että en oo kaikkia uusia sarjoja katellut, juuri näistä luettelemistanikin syistä. Mä kyllä etin sarjoista fiktiivisiä ansioita, en realismia itsessään, sitä varten on dokumentit. Ja näiden nykysarjojen fiktio vaan on todella epäkiinnostavaa. Langalla-sarjaakin katselin mielenkiinnosta yhden jakson alusta, ja jo se 5 min. oli liikaa: samaa vanhaa kliseistä mustat vs. valkoset -kamaa mitä aina ennenkin. Ei vaan jaksa yhtään kiinnostaa...Tietynlainen nykyajan kyynisyys vaivaa näitä sarjoja. Siinä missä esim. X-files oli hauska ja tuore kaikessa kyynisyydessäänkin. Nykyään: Sopranos. Ei vetoa kyllä mun huumorintajuun.

    Muita esimerkkejä hyvistä sarjoista on vaikkapa Dallas. Kotimaisiakin löytyy. Tykkään katsella sellasia sarjoja jossa ei koko aikaa keskitytä kaiken maailman outouksiin tai friikkiyksiin, ihmisiin jotka on ihan hukassa tms. Tämä hukassa oleminen näkyy esim. sarjoissa Täydelliset naiset, Sopranos, Deadwood..Ei jaksa. Milleniumista pidin juurikin sarjan hienon kontrastin takia, oli mystiset hämäräjutut ja sitten Blackin perhe-elämä. Sama pätee muihinkin hyviin vanhan ajan sarjoihin. Mielestäni HBO:n tuotanto on suurimmalta osin aika roskaa. Mutta joo, nää sarjat on nykyaikansa lapsia. Nykyaika on aika surkeaa monessa mielessä.
     
    Viimeksi muokattu: 12.03.2009
  11. KenSu

    KenSu Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.09.2005
    Viestejä:
    872
    Saadut tykkäykset:
    0
    Katso vaikka huviksesi sellaiset antiikkiteokset kuin Cracker, Prime Suspect tai Dennis Potterin kirjoittamat. Kyllä ne ainakin Deadwoodin hakkaa mennen tullen syvyydessä ja maukkaudessa. Deadwood on hupaisaa kiroilun sävyttämää pintaviihdettä näihin verrattuna. Six Feetiä en viitsi arvioida kun en ole nähnyt.
     
  12. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    No eikös tämä "miksei ole sitä ja sitä mukana" -keskustelu ole sinänsä taas aivan turhanpäiväistä. Sarjan premissi kun ei ole esitellä kaikkia television historian aikana tehtyjä kiinnostavia sarjoja, vaan käsitellä juuri noita yhtätoista sarjaa. Sarjan tekijät ovat nyt nuo sarjat valinneet ja niillä mennään - tuskin edes he pitävät tehtyä valintaa missään suhteessa kaikenkattavana ja kaikki parhaat tv-sarjat käsittelevänä.
     
  13. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Eikun kyllä niiden käsiteltävien sarjojen pitää olla juuri minua kiinnostavia. Ohjelmaa tehdessä ja sarjoja valitessa ei ole kuunneltu minua, joka tietää mitkä sarjat ovat absoluuttisen hyviä ja ehdottomuudessaan loistavia. Tällaisenaan ohjelma palvelee vain sarjan tekijöitä, jotka ovat menneet valitsemaan minua kiinnostamattomia ja todella tylsiä sarjoja, jotka eivät mielestäni ole edes kulttuurihistoriallisesti merkittäviä. Kyllä nyt julkisin varoin rahoitetun toimijan pitäisi palvella yleisöään, eli minua ja käsitellä vain ohjelmia jotka ovat minun mielestä merkittäviä, eikä suosia sarjan mitään ymmärtämättömiä ja väärän maun omaavia tekijöitä. Ja tähän perään hymiö.

    Itselleni sarja kyllä kelpaa tällaisenaankin. Esim. Frendit ei kiinnosta mutta joitakuita muita kiinnostaa. Näin ollen en sitä jaksoa kuuntele, mutta olen tyytyväinen että muut voivat kuunnella turinaa Frendeistä.
     
  14. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Sama seikka kiinnostaisi tietää.
     
  15. Mörris

    Mörris Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2006
    Viestejä:
    353
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kuuntelin tuon Langalla-jakson eilisiltana ja 5. kauden spoilerit tulivat tapahtumapaikasta, Omar Littlen muuttumisesta tietynlaiseksi ja taisipa olla vielä jokin kolmas juttu jota ei nyt tule mieleen :hitme:
     
  16. zettis

    zettis Guest Guest

    Liittynyt:
    13.01.2007
    Viestejä:
    22
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tuossahan niitä spoilereita jo olikin tarpeeksi. Kiitos.:OI
     
  17. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Opinions are like assholes... everyone has one :p.
     
  18. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Eli, onko pointtisi että mitä me täällä sitten jutellaan, ja unohdetaan mielipiteet? Noh toisten mielipiteiden olemassaolo on kyllä kova pala aika monille ihmisille...
     
  19. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Kiitän. Cracker on mainio esimerkki. Juuri tuota hain.

    Se miksi musta hieman kärjistetysti MacGyverinkin henkilöhahmot on syvempiä kuin useimpien nykysarjojen, johtunee ehkä siitä että ainakin niistä välittää. Siinä on jo inhimillistä syvyyttä sinänsä. Nykysarjojen henkilöt ovat vain jotenkin niin muovisia...Toki poikkeuksia löytyy. Mutta yleensä ottaen. Ja tämä johtunee siitä, miten sarjoja rakennetaan. Esim. Lost-sarjan mahdollisesti kiinnostavatkin hahmot jäivät pahasti koko tarinankulun alle, joka on kyllä aikamoista sillisalaattia...Tai joku Vic Mackey. Pidän kyseisestä näyttelijästä, Kuuma piiri oli aikoinaan kovia suosikkejani, mutta nyt kyllä haukataan pahasti ilmaa ja pyöritään paikoillaan. Keinotekoista, kun taas Kuuman piirin poliisipäällikkö oli mitä inhimillisin ja hienoin henkilöhahmo!
     
  20. CleverIndeed

    CleverIndeed Guest Guest

    Liittynyt:
    11.11.2007
    Viestejä:
    5 595
    Saadut tykkäykset:
    1
    Joo, oot toki taas oikeessa, sivuraiteille taas eksyttiin ja tätä keskustelua käytiin jo toisessa threadissa, pahoittelut häiriöstä lopetan tältä osin tähän. Oli vaan pakko kommentoida kun ohjelmaidea on sinänsä mieluinen, kyllähän tv-sarjoista mieluusti jauhaa. :thumbsup: