Marsalkka Mannerheim

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana haba, 15.08.2001.

  1. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuon takia leffassa tulee käytyä max 1/vuosi. Aiemmin leffakäyntejä tuli 15-20 mutta ei enää. Osasyynä lippujen järjettömät hinnat.
     
  2. static

    static Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.07.2002
    Viestejä:
    783
    Saadut tykkäykset:
    1
    Täytyy vaan toivoa että rahat saadaan kasaan, Mannerheim on niin mielenkiintoinen mutta suurelle yleisölle tuntematon persoona että mies on elokuvansa ansainnut.

    Harkitsen ennakkolipun ostamista.
     
  3. MikkiHiiri

    MikkiHiiri Do It Yourself Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.10.2003
    Viestejä:
    3 765
    Saadut tykkäykset:
    14
    En jaksanut lukea koko säiettä, mutta tämä pisti silmään ja olen samaa mieltä! Suomalaiset voisivat ottaa oppia ruotsalaisilta. Beck, Wallander, Johan Falk trillerit jne. jne. älyttömasti erinomaisia leffoja. Aivan hävettää suomen leffavalikoima.
     
  4. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 765
    Saadut tykkäykset:
    318
    Kyllä mä oon sen verran sekasin, että saattasin jopa ostaa noita lippuja. Ihan vaan jo sen takia, että se työllistää ylipalkattuja näyttelijöitä ja elokuvantekijöitä. Muutenkin itteä kiinnostaa tuo itse elokuva.
     
  5. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Ottaen huomioon, että toisena vaihtoehtona oli jättää leffa kokonaan tekemättä, minusta Harlinin kerjäläis idea on oikeastaan jees siinä tilanteessa missä kuvausporukka on jätetty kesken tyhjän päälle. Yritetään edes jotain, mistä nostan hattua.

    Kun itse on leffaharrastaja jossain mielessä, niin kyllä tota ehkä voisi tukea. Vähän ennenkuulumatontahan se on käydä leffakansan kukkarolla varsinkin noin älyttömällä lippuhinnalla mutta myös ajattelen tätä leffan aihetta. Mannerheim on viime aikoina saanut kaikenmaailman kukkahattutädeiltä siipeensä ja tavallaan tässä maassa ei noita kaiken kansan sankareita liiaksi ole. Jotenkin tekisi mieli tukea vähän toisenlaista näkemystä, kun on siitä edellisestä tekeleestä vieläkin nyrkki taskussa. Harlinin ohjauskyvytkin on ehkä näyttöjen perusteella epäilyttävät mutta toisaalta, perhana sehän on sentään Suomalainen elokuva, on täällä heikompiakin ohjaajia pyöritellyt filmiä.

    Suomi jotenkin tartteisi tämmösenä aikana tuollasta ehkä lohduttavaakin vertauskuvaa, sikäli leffan aihe on kyllä kannatettava.
     
  6. jsydanma

    jsydanma Guest Guest

    Liittynyt:
    16.05.2001
    Viestejä:
    226
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hullu tai ei niin taidan ostaa ennakkolipun. Lukaisin juuri jutun Rennystä ja hänen mietteistään tulevasta (juttu oli tammikuun lopulta seurassa tai apu lehdessä) Mannerheim leffasta.
    Ihan järki ajatuksia ja visioita Renskalla tuntui olevan ja vaikutti ainakin sen jutun perusteella että Rennyllä olisi sydän mukana tässä projektissa enemmän kun aiemmissa ohjauksissaan.

    Kait sitä joskus on turhempaankin viisi kymppiä laittanut... sama raha nyt menee baariin illassa.
     
  7. Bran

    Bran Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.03.2004
    Viestejä:
    87
    Saadut tykkäykset:
    0
    Laitoin Solar filmsille palautetta, että tekisivät vastaavasti myös mahdollisuuden tukea hanketta ostamalla ennakkoon elokuvan DVD:n tai Blu-rayn.

    Minä kun katson elokuvat lähes yksinomaan omassa kotiteatterissani. Siksi en osta elokuvalippua, mutta Blu-rayn voisin ostaa vaikkapa 50 eurolla. Tietysti pitäis olla hyvät HD-äänet ja kuvanlaatu.
     
  8. dixi

    dixi Guest Guest

    Liittynyt:
    25.02.2003
    Viestejä:
    713
    Saadut tykkäykset:
    2
    Itse ostin ennakkolipun. Produktiota läheltä seuranneena koin osakseni tukea tekijöitä. Kyseessä on sen verran kunnianhimoinen ja massiivinen proggis, että se tarvitsee kaiken tuen onnistuakseen.

    Toivottavasti Mansku nousee jaloilleen.
     
  9. suntelli

    suntelli Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    10.11.2005
    Viestejä:
    266
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos Rennyn sydän on tässä elokuvassa, miksei Renny rahoita elokuvasta puuttuvaa summaa itse. Luulis kaverilta nyt sen verran täpäkkää löytyvän.

    Kuten Bran kirjoitti, jos leffasta saisi ostaa ennakkoon dvd:n tai brayn, niin kaupat tulisi kyllä viidellä kympillä.

    Lippua en osta.
     
  10. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Ajattelin pikemminkin noin kymmentä euroa :eek:
    Kaiken maailman keräyksistä ja keräysfirmojen osuuksista on ollut juttua tässä viime aikoina. Olisi kiva nähdä tulonjako, kuinkahan pieni siivu tuosta viidestä kympistä menee oikeasti leffan tuotantoon?
    Mutta ei sitä tiedä, tuo hinta on niin siinä ja siinä, että voi tulla mielenhäiriössä ostettuakin.
    Jos samalla rahalla saisikin ennakkotilattua DVD:n niin olisi toisaan heti houkuttelevampi diili.
     
    Viimeksi muokattu: 28.02.2009
  11. Loobus

    Loobus Guest Guest

    Liittynyt:
    18.11.2006
    Viestejä:
    282
    Saadut tykkäykset:
    0
    Yhdyn sunellin viestiin. Pakko Harlinilla fyrkkaa on olla sen verran, että voisi pläjäyttää edes jonkin verran tuohon uupuvaan pottiin. BD:tä vastaan voisin ehkä minäkin retkahtaa sijoittamaan viiskymppiä.

    Mutta leffaa odotellessa.
     
  12. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Hesarissa kirjoiteltiin tänään että leffan tuotantoon tuosta menee "yli 30 euroa".
     
  13. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Melkonen summa omaan makuun olisi maksaa 50€ elokuviin menosta. Joka vielä on kaikenlisäksi epävarmaa pääseekö sitä edes katsomaan. Mielummin itsekin maksaisin tuon summan mahdollisesta BD:stä. Vaikka yhtä epävarmaahan tuokin olisi. Mutta kyllä Mannerheim sellainen henkilö on että jos elokuva on tullakseen niin jokatapauksessa lätty päätyisi kokoelmiin. Jos taskusta löytyisi ylimääräinen 50€ niin voisihan sijoittaakin, mutta nyt Renny ja kumppanit joutuvat tulemaan toimeen ilman omaa avustustani.. Pidellään kuitenkin peukut pystyssä että elokuva toteutuu:)
     
  14. prkl

    prkl Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    02.06.2006
    Viestejä:
    2 029
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jos Renny olisi edes 2000 luvulla tehnyt yhdenkin hyvän elokuvan niin voisi edes harkita lipun ostamista.
    Tokkopa menisin tätä edes elokuviin katsomaan normaalihintaisellakaan lipulla. Ehkä sitten vuokraamosta tai alennuskorista joskus tarttuu mukaan jos saavat edes tehtyä koko leffaa
     
  15. koneistaja

    koneistaja Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2006
    Viestejä:
    178
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itsehän en tästä projektista mitään tiedä (ehkä parempi niin), mutta ihmetyttää kyllä tämä rahankerjuu. Kun selvisi, että ulkomainen päärahoittaja vetäytyy projektista, niin siinä vaiheessa olisi ollut hyvä käydä vaikka hattu kourassa kierroksella suomalaisten TV-kanavien johtajien puheilla, ja luvata vaikka nelisosainen minisarja esitettäväksi TV:ssä tietyn ajan kuluttua teatteriensi-illasta. Josko rahoitusta olisi järjestynyt luotettavammin sitä kautta.

    Lisäksi koko projektin prioriteetteja olisi pitänyt miettiä uusiksi. Turun Sanomien extrassa oli juttu, jossa kerrottiin, että Harlin oli palkannut miehen etsimään valtavat määrät toisen maailmansodan aikaista sotakalustoa käytettäväksi taistelukohtauksissa. Haastatellun miehen mukaan Harlinin toiveena on lavastaa uudelleen Tolvajärven motti, jossa oli yli 800 venäläistä ajoneuvoa. Minä kysyn, että minkä hiton takia? Eikö tämä ole kuitenkin elokuva Mannerheimista henkilönä? Mannerheim ei osallistunut taisteluihin etulinjassa. Taistelujen esittämiseen voisi ihan yhtä hyvin käyttää vaikka arkistomateriaalia. Vai onko nyt niin, että Harlinin on ihan pakko päästä ohjaamaan toimintakohtauksia?
     
  16. vemkki

    vemkki Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.09.2006
    Viestejä:
    3 976
    Saadut tykkäykset:
    339
    Hesarin kirjoituksessa Selin arveli, että lippuja menisi tuhannesta viiteentuhanteen kappaletta. Jos jokainen on 50 euroa, niin leffabudjetin kannalta tuo on ihan mitätön summa. Minä mietin, että pyritäänkö tällä ehkä osoittamaan potentiaalisille rahoittajille, että leffalle löytyisi katsojakuntaa, jotka hinkuvat leffaa niin kovasti että ovat valmiit kantamaan oman kortensa kekoon? Eri asia on, että toimiiko strategia.
     
  17. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Tässäpä alkais olla ideaa. Kannatan ja jätänkin lipun ostamatta merkillä: jos tulee vastaava BD, sitten ok.
     
  18. mustis

    mustis Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.11.2004
    Viestejä:
    1 511
    Saadut tykkäykset:
    18
    Kiitos tiedosta. Ja keräyksen hoitaa näköjään teleoperaattori, jotka - vaikka ahneita ovatkin - ottavat välistä kuitenkin yleensä jotenkin järjellisyyden rajoissa olevan siivun eikä mitään 90%:aa.
     
  19. Jeukkuli

    Jeukkuli Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.02.2004
    Viestejä:
    1 867
    Saadut tykkäykset:
    10
    Nyt vain kunnon mainoskampanja päälle: "Ne jotka eivät osta tätä lippua ovat epäisänmaallisia sontiaisia jotka eivät kunnioita veteraaniemme saavutuksia ja jotka virtsaavat Mannerheimin haudalle kommunistilauluja hoilottaen!"

    (Ostaisin ennakkolipun, mikäli siinä olisi tyytyväisyystakuu: "Ostaja saa rahat takaisin mikäli hän ei pidä elokuvasta." :p)
     
  20. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Sainpas minäkin ihan "henkilökohtaisen" tekstiviestin Sedulta. Mieshän oli reilulla päällä, sillä tarjosi lippua tämän elokuvan ensi-iltaan soittamalla 0600 numeroon ja vain 50 euroa + pvm -hinnalla. :)