Marsalkka Mannerheim

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana haba, 15.08.2001.

  1. narcotico

    narcotico Guest Guest

    Liittynyt:
    28.09.2004
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitääpä quoteta tänne tuolta Solar Filmsin sivulta tuota synopsista hieman... Tuntuu sille, että porukka täällä ajattelee olevan kyse jostain "Mannerheim - Suomen sankari" -leffasta, mistä ainakaan oman käsitykseni mukaan ei ole kyse... Saattaa spoilata.


    Kyllähän siinä hehkutusta on, mutta silti... Odotellaanpa ensi-iltaa.
     
  2. Marlowe

    Marlowe Guest Guest

    Liittynyt:
    19.04.2002
    Viestejä:
    514
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mannerheim on sinänsä mielenkiintoinen aihe, mutta en usko tekijöiden pystyvän tekemään tästä mitään muuta kuin perinteistä sinivalkoisen sankarin muotokuvaa.

    Ja jokunen virhekin on myös mahtunut mukaan. Mannerheimin Aasian-ratsastuksen taustalla eivät olleet "hävityn sodan häpeä saatika perhe-elämän pettymykset", eivätkä valkoisten sotatoimet kansalaissodassa "johtaneet Suomen itsenäistymiseen".
     
  3. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Vaan? 10 merkkiä.
     
  4. Marlowe

    Marlowe Guest Guest

    Liittynyt:
    19.04.2002
    Viestejä:
    514
    Saadut tykkäykset:
    0
    HS:ssa kerrottiin pari päivää sitten, että Mannerheim-elokuvan rahoittajana toimii jonkinlainen Mannerheimin perinnesäätiö tai vastaava, joka on puuttunut myös käsikirjoitukseen ja kelpuuttanut vasta noin kahdennentoista version.

    Vapaussota-teorian nimiin vannovat saavat olla mitä mieltä tahansa, mutta faktat faktoina: Suomi itsenäistyi loppuvuodesta 1917 ja kansalaissota loppui keväällä 1918.

    Mannerheimille tuli tiettävästi yllätyksenä se, että häntä pyydettiin mukaan Aasian tutkimusretkelle, ja ilmeisesti hän oli aluksi hieman vastahakoinen kokiessaan retkelle lähdön hidastavan hänen sotilaallista etenemistään. Mannerheimin on kuitenkin sanottu kärsineen taloudellisista ongelmista, ja tutkimusretkestä saatu, melko runsas rahallinen korvaus lienee ollut eräs syy lähteä tien päälle.
     
  5. Redhawk

    Redhawk Guest Guest

    Liittynyt:
    20.07.2005
    Viestejä:
    100
    Saadut tykkäykset:
    0
    Just näin... :OI

    Eli mitään sellaista materiaalia ei elokuvaan tule eksymään, joka jollakin tavalla voisi asettaa Mannerheimin "huonoon" valoon.

    Kansallinen ikonikin on vain ihminen ja toivottavasti tämä muistettaisiin kun kamerat alkavat pyöriä...Kovasti on ainakin luvattu näyttää ihminen heikkouksineen kaikkineen.
     
  6. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    Eilisen hesarin kolumnin mukaan tuo näyttää aika ilmeiseltä.
    Taitaa sodan johtaminen olla kuin autolla ajamista, kukaan ei ole täydellinen ja virheitä tulee jatkuvasti mutta kuskeissa on eroja. Jokin aika sitten luin jostain lehdestä että v. 1918 Mannerheim olisi ollut vielä hiukan kokematon ja maltti Kalevankankaan valtauksessa olisi säästänyt valkoisia. Heikki Ylikankaan Tie Tampereelle -teoksen mukaan oli tarkoitus ehtiä omin voimin vallata Tampere ennen saksalaisten tuloa joka selittää kiirettä. Taisi olla myös jotain erimielisyyksiä jonkun saksalaisen upseerin kanssa Messukylässä.
    Kirjassa kerrotaan aika raadollisesti sodasta ja myös teloituksista. Siinä kerrotaan myös miten lopputulos oli aika vääjäämätön mm. punaisten upseeriston puutteen ja valkoisten kutsuntojen takia. En ole aiheeseen paremmin perehtynyt mutta kirja oli mielestäni lukemisen arvoinen.

    Vuoden 1918 tapahtumien vaikutuksesta Suomen itsenäisyyteen voi kuka vaan sanoa mitä tahansa, se voi olla vain spekulointia.

    Voi olla että tulee mentyä katsomaan, on alkanut nämäkin asiat viime aikoina kiinnostamaan, harmi että ei voi enää kysellä oman suvun asianomaisilta henkilökohtaisesti.
     
  7. makuasia

    makuasia Uusi jäsen

    Liittynyt:
    23.05.2004
    Viestejä:
    267
    Saadut tykkäykset:
    0
  8. Weitec

    Weitec Valvoja Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.11.2003
    Viestejä:
    2 363
    Saadut tykkäykset:
    3
    noiki rahat pitäis suunnata työttömille paperimiehille ;)
    tuskinpa elokuvasta oliskaan tullut yhtään mitään...
     
  9. static

    static Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.07.2002
    Viestejä:
    783
    Saadut tykkäykset:
    1
  10. Gambit

    Gambit Guest Guest

    Liittynyt:
    03.12.2000
    Viestejä:
    1 019
    Saadut tykkäykset:
    6
  11. From Finland

    From Finland Guest Guest

    Liittynyt:
    14.11.2002
    Viestejä:
    479
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä Stallonen ois pitänyt Mannheimin rooli saada :/.
    Elokuvassa olisi pitänyt olla myös vähintään yksi sotakohtaus jossa Mannerheim taistelee ilman paitaa.
     
  12. Thezeus

    Thezeus Guest Guest

    Liittynyt:
    15.07.2008
    Viestejä:
    344
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisihan tuo Mannerheim ollut mukava nähdä, harmin paikka :(

    Tässä on kuitenkin korvaavan elokuvan mainosjuliste, Mannerheiminä ei olekaan Vin Diesel eikä edes Stallone vaan...
     
  13. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    En alun perin uskonut että tästä mitään tulee. Kuulosti ihan älyttömältä että pistetään 10 miljoonaa leffaan jolle on muutama hassu katsoja. En usko että tämä kiinnostaisi juuri ketään muita kuin osaa suomalaisista. Niistäkin suurin osa katsoisi tämän vasta kun se tulee telkusta.

    Voisivat suomen elokuva-alan kaverit keksiä jo muita aiheita kuin sota tai sitten älyttömät levottomat yms. roskat. Kumpiakin on nähty oksennukseen asti. Vaihteen vuoksi voisivat tuottaa vaikka toimintaa tai jännitystä. Ja näillä en tarkoita mitään Remes-romaanien filmatisointeja tms. kökköä vaan ihan omia käsikirjoituksia. Samalla voisi jättää palkkaamatta ne samat vakiokasvot jotka ovat aina näissä sota & selin-leffoissa. Saataisiin ehkä jotain uutta. Nykymenolla riittää kun katsoo suomalaisen leffan kerran kymmeneen vuoteen.
     
  14. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
  15. Golem

    Golem Guest Guest

    Liittynyt:
    06.11.2003
    Viestejä:
    176
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä että ei toteutunut. Tunkkaistakin tunkkaisempi aihe. Varmaan tarkoitus olikin saada vain mediamyllytystä aikaan ensin tulevasta suurelokuvasta, rahoituksen kokemista vaikeuksista ja lopulta elokuvaprojektin lyttäämisestä ja hyllyttämisestä :d
     
  16. KinZZa

    KinZZa Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Joku joka tuntee paremmin noita elokuvien rahoituskuvioita voisi selittää minulle, että miten tähän elokuvaan on saatu tuhlattua jo kolme miljoonaa euroa. Minä en hirveästi elokuvan tuottamisesta tiedä, mutta kotimaisen tuotannon osalta tuo summa kuulostaa melko suurelta. Varsinkin kun sillä ei mitään elokuvaa ole saatu aikaiseksi. Kolme miljoonaa euroa! Keneltä?
     
  17. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Tuo Liberty Production on Solar Filmsin perustama tuotantoyhtiö tälle elokuvalle. LP:n emoyhtiö on tanskalainen ja se on päättänyt lyödä rahahanat kiinni. Näin itse ymmärsin. Ja eiköhän sitä rahaa saada palamaan ennakkovalmisteluihin.

    "Kaikki on valmiina ensimmäistä kuvausjaksoa varten: elokuvan puvusto on valmiina, tarpeisto on olemassa, sotatantereet on rakennettu ja luntakin on enemmän kuin moneen vuoteen, kuvailee Selin.."

    "- Kuvausryhmät Liettuassa, Helsingissä ja Joensuussa ovat valmiina. Rekkalastilliset rekvisiittaa odottavat käyttöä. Valoja ja kameroita on matkalla Suomeen eri puolilta Eurooppaa."
     
  18. juntti-joe

    juntti-joe Guest Guest

    Liittynyt:
    16.10.2004
    Viestejä:
    114
    Saadut tykkäykset:
    0
    Harmi, että projekti tyssäsi nyt tähän. Ihan mielenkiinnolla on tullut seurattua tämän edistymistä.

    Aika jännä, että leffan tuotanto oli päässyt näinkin pitkälle, ja nyt lysähti sitten kasaan. Aika hemmetin myöhään rahoittajat kyllä perääntyivät.

    Toivotaan silti, että jostain löytyisi lisärahoitusta projektille. Luulisi tässä vaiheessa olevan melkeinpä halvempaa pyöräyttää purkkiin pari kohtausta jo valmiilla kuvauspaikoilla, kuin purkaa koko helahoito.

    Olisihan se myös tuotantoyhtiön lisäksi kova isku kaikille heille jotka ovat jo elokuvaa varten paljon tehneet mm. pukuja, lavasteita rekvisiittaa ym. jos suuri työ olisikin tehty täysin turhaan.

    En silti toisaalta yhtään ihmettele, eihän tällaiselle leffalle Suomen ulkopuolella millään voi saada hirveästi katsojia. Kaikki näyttelijät suomalaisia ja itse Mannerheim nyt ei ole mikään kansainvälisesti hyvin tunnettu historian hahmo, ainakaan perus elokuvakävijälle.

    Renny oli itse muistaakseni MTV3:n uutisten haastattelussa kertonut pala kurkussa projektin tyssäyksestä. Näki kyllä, että oli kova paikka miehelle.
    Rispektit siitä, että tuli kuitenkin itse kameroiden eteen kertomaan niinkuin asiat ovat.
     
  19. itnortti

    itnortti Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    582
    Saadut tykkäykset:
    0
    Todella yllättävää ottaen huomioon miehen hollywood -uran. En usko hetkeäkään että kaveri olisi oikeasti kiinnostunut projektista jos ura olisi vähän toisella mallilla.

    Jossain taisi vielä selitellä että "uran kovin paikka" tms. Paskat. Eiköhän se ollut kurkunleikkaajien saari ja sen "menestyksestä" aiheutuneet asiat.
     
  20. static

    static Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    30.07.2002
    Viestejä:
    783
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mannerheim on kyllä verrattain tunnettu hahmo, mies vaikutti suurimman osan elämästään ulkomailla ja esimerkiksi Venäjällä Mannerheim on melkein tunnetumpi kuin täällä Suomessa, tuntuu että nuorempi polvi ei oikein tiedä k.o hahmosta mitään.
    Lueskelin juuri Veijo Meren kirjoittaman Mannerheim -elämänkerran ja kyllä mies 10 miljoonan euron leffan ansaitsee, keski-eurooppaankin tämä saadaan varmasti levitettyä. Olihan Mannerheim yksi harvoista valtionpäämiehistä joita Hitler lähti tapaamaan ulkomaille, mikä kertoo kuinka tärkeänä Saksa piti Suomea - ja sen johtoa.