Systemaattinen nimen kirjoitus viestin perään on asia erikseen, mutta muutaman kerran vuodessa tulee itsekin vahingossa tehtyä näin. Näin siis siitäkin huolimatta, että olen kirjoitellut palstoille aina 90-luvun alun bbs-purkeista lähtien. Tosin korjaan mielenhäiriön heti kun huomaan sen. Ainakin itselläni kyse on välillä jostain sekaannuksesta mailien ja keskusteluviestien välillä (en käytä mailissa signaturea).
Ilmaistavan asian turha monimutkaistaminen. Ainakin "toimesta" -sanan käyttö aiheuttaa tätä. Esimerkkejä: "Henkilökortit tullaan tarkastamaan vartijoiden toimesta". Mitä järkeä? Eikö voisi sanoa yksinkertaisemmin "Vartijat tulevat tarkastamaan henkilökortit" ? Tai "Roskakorit tyhjennetään viikottain siivoojien toimesta". Miksei lyhyemmin ja ilman kiertelyä "Siivoojat tyhjentävät roskakorit viikottain" ?
IMO on turha ilmaus, minun mielipiteeni jo saan ilmaista, IMO. IMHO on turha ilmaus minun rehellisenä mielipiteenäni, IMHO. HV kaikille IMOjen keksijoille, IMHO. FU. INNO. Anteeksi, nyt tuli kiroiltua. Hifin raiskaaminen on liian vakava asia vitsiksi. INNO. Käytin sitä nyt Perkeleen korvikkeena. INNO (Stana). Tämähän onkin monikäyttöinen kirosana. Vedä INNO päähäsi. Näin pakkasten tultua ainakin.
Komppaan näitä kyllä ihan kybällä. Se INNO-homo (en ikinä muista sen nimeä) on kyllä tosi ärsyttävä jätkä. Muijat on ihan lääpällään. Mikä niitä vaivaa... TILA on kyllä toinen sana, jonka käyttöön liittyy melkoinen negatiivinen tunnelataus. Minkä takia palkataan puhujan rooliin kaikenlaisia puusta pudonneita hönöjä? Onks toi HV niinku se huutonetin HintaVaraus? Vai onks se huutonetin HV joku haist v....? On kyllä ihan miellyttävää, jos kohteessa lukee "ei HV". Tuleekohan muissa kaupoissa vakiona se HV eli FU? Ei kiva...
Mitä nyt kaikenlaisia foorumeita on tullut seurattua, niin useimmat mielipiteet ovat niissä (ja täällä) kaukana vaatimattomista - rehellisiä ne kai kuitenkin useimmiten ovat. IMHO:n humble on siis pelkää turhaa retoriikkaa.
Nettislangi - Wiktionary Oli miten oli. Molemmat - IMO ja IMHO - pitäisi kieltää. Olen sen täällä jo n. kolme kertaa todennut, lähes kerran vuodessa.
Kun tulee Plazan etusivulle, on monesti tuosta kuvagalleriasta esillä joku mielenkiintoinen kuva, mutta itse katsoo sitä vasta kun on painanut Keskustelufoorumit -linkkiä. Jos palaa taaksepäin, arvotaan uusi kuva ja vanhaa ei mitään saumoja löytää, harmittaa...
Se, että monessa rappukäytävässä - myös täällä - valot eivät syty painamalla seinässä jöpöttävää nappia kerran - eli pitää painaa toisen, kolmannen, neljännen... ännännen kerran ja yleensä vielä jossain epäergonomisessa "piti painaa nopeasti ja helposti tästä näin ne valot päälle" -asennossa. Kun vihdoin valot syttyvät, käsivarsilla olevat kantamukset ovat raastaneet lihaksiston ja hermot jo :OI:hitmeisteeseen.
Miksi rappukäytävän valokatkaisijan yleensäkään pitää olla painettava nappi tai keinukytkin? Hipaisukytkin tai käden läheisyyteen reagoiva anturi erillisellä yövalolla säästäisi monelta harmilta kun kädet on täynnä lasta/ostoksia ym.
Vielä parempi on ratkaisu jossa jokaisessa kerroksessa on liiketunnistimella olevat valot. Kaverin kerrostalossa näin on ja toimii kyllä todella hyvin.
Tuollainen olisi aika hyvä, jos sen vielä naittaisi hämäräkytkimen kanssa. Meidän rapussa näkee valoisaan aikaan kuitenkin sen verran hyvin, että pelkkä automaattinen liiketunnistin pistäisi valot päälle myös silloin kun sille ei olisi mitään tarvetta.
Vituttaa suunnattomasti nää "varmistuskoodit" mitkä pitää syöttää kun rekisteröityy johonkin. Ei siinä muuta mutta tekisivät vittu sellasia josta saa ihminen selvää onks siinä aina pakko olla jotain vitun kaunokirjotusta ja kirjaimet päällekkäin ja väärinpäin ja jotain ihme räikeitä värejä siellä täällä. Sit saa sata kertaa rämpyttää sitä nappia mistä saa uuden tunnisteen jos ei saa selvää ja sit tulee semmonen mikä näyttää selvältä niin sitten tulee että "väärin meni" ja taas pitää yrittää. Ei ne botit ny vittu niin kehittyneitä ole että tommosta paskaa tarvii.
CAPTCHA:sta siis puhutaan, ja kyllä; ne botit ovat niin kehittyneitä, että ovat ohittaneet hiljattain mm. Gmailin ja Hotmailin captchan. Tai sanotaan nyt niin, että onnistumisprosentti boteilla on riittävän hyvä, että niistä on muodostunut jo ongelma em. palveluissa.
no esim iltalehden foorumeilla (älä kysy :hitme on ihan yksinkertaisesti esim "syötä numeroina: yksi viisi seitsemän kolme" eikä ole botteja näkynyt, eikä ole mennyt hermot. Eihän botit selkokieltä ymmärrä, joten ihan hyvin jotain vastaavaa vois soveltaa muutkin.
Millähän latauspalvelulla olikaan CAPTCHA jossa on tekstirimpsu, ja joka kirjaimen päällä on piirretty kissan tai koiran kuva, ja laatikkoon pitää kirjoittaa ne kirjaimet joiden päällä on kissan kuva tms. Tuo vaatii jo aika haukansilmät, itse kun noita zoomattuna tiirailen niin 3-5 sekuntia keskimäärin saa tuijottaa aina yhtä kuviota, että kumpi siinä on, ja siltikin tuo saattaa vaatia muutaman yrityksen ennenkuin kaikki saa oikein. Onhan tuo mielenkiintoista toisaalta että boteilla hahmontunnistussoftat alkaa olemaan niin edistyneitä, että botti tunnistaa nämä kuviot jo likimain paremmin kun ihminen. Muistaakseni se lukema esimerkiksi Hotmailin tunnistuksessa oli että botti tunnistaa 1/10 CAPTCHAsta oikein, mikä on tietysti jo riittävästi kun botit noita ympäri vuorokauden rouskuttavat. Seuraava askel bottien hämäämiseen lienee jo sitten että CAPTCHAt vaativat esseemuotoisia vastauksia, joissa esitettyä lyhyttarinaa pitää analysoida jollain tapaa, tai jotain vastaavaa. Kunnes sitten muutaman vuoden päästä koneäly hanskaa jo nekin. Johtaneeko tämä sitten ajan mittaan siihen tilanteeseen että kun bottien "älykkyysosamäärä" kasvaa, ja nettipalveluiden pitää muuttaa CAPTCHAt haastavammiksi, niin palvelusta karsiutuu sitten pois ne potentiaaliset asiakkaat jotka jäävät jo älykkäistä boteista jälkeen. Siinä ei sitten auta muu kun alkaa jossain iltalukiossa opiskelemaan kaunokirjallisuuden analysointia että läpäisee Hotmail-tilin rekisteröinnöin vaatiman CAPTCHA-tentin.