Bolt (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 24.11.2008.

  1. Mika

    Mika Administrator Ylläpidon jäsen Ylläpito Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.02.2000
    Viestejä:
    8 291
    Saadut tykkäykset:
    29
    [​IMG]

    Superkoiralle nimeltä Bolt jokainen päivä on silkkaa seikkailua – ainakin niin kauan kuin kamerat käyvät. Mutta kun tuo suositun tv-sarjan tähtikoira sitten sattuman kaupalla ajautuu kotoiselta Hollywoodin studioltaan keskelle New Yorkin kaupunkiviidakkoa, se saakin kokea elämänsä suurimman seikkailun – nimittäin matkan halki todellisen maailman.

    Valitettavasti Bolt uskoo edelleen, että sen supervoimat ovat yhä tallella myös todellisuudessa. Mukaansa reissuun se saa kaksi varsin hulvatonta matkakumppania – tympeän huumorintajun omaavan hylkykissan nimeltä Missu sekä muovipallossa asustavan ja telkkaria intohimoisesti töllöttävän hamsterin nimeltä Raivo – joiden seurassa Bolt huomaa, ettei välttämättä tarvitse olla supersankari ollakseen oman elämänsä suuri sankari.

    [​IMG] Katso elokuvan trailer

    [​IMG] Katso kuvagalleria

    Ensi-ilta Suomessa 13.2.2009 (USA:ssa 21.11.2008)
     
  2. Jiii

    Jiii Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    03.11.2005
    Viestejä:
    381
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nähty on peräti ensi-ilta viikonloppuna, eikä iskenyt. Juoni peruskauraa, ja lopputuloksen arvaa turhankin aikaisin. Itse ainakin meinasin pitkästyä elokuvan puolivälin aikana, mutta alun rymistelystä voisi kuvitella että kyseessä olisi Pixarin elokuva. Ainoan suuren plussan elokuvasta voi antaa itse hamsterista, joka oikeastaan teki elokuvasta juuri ja juuri katsomisen arvoisen. Lyhyesti voisi sanoa Bolt on erittäin karkea ja jäykkä elokuva, joka ei jostain syystä iske vaikka kankaalla näkyvät otukset ihan hyviltä näyttävät. Boltissa on tunnetta mukana, mutta vaarallisen lähelle se tahtoo mennä tunteetonta Napapiirin Pikajunaa. Ulkoasu oli kyllä teknillisesti moitteetonta, ja varsinkin Los Angeles näytti siltä miltä sen kuuluikin.
    Bolt on aika vaisu Disneyn elokuva, ei kuitenkaan mielestäni täyden leffalipun arvoinen...

    Arvosana: 2/5

    Edit: Näkemäni versio ei ollut 3D, vaan perus 2D.
     
    Viimeksi muokattu: 19.02.2009
  3. Klage

    Klage Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.05.2004
    Viestejä:
    92
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toissapäivänä käytiin perheen voimin katsomassa 3D dub versio.

    Tarina itsessään hyödynsi suhteellisen turvallista Disney-kaavaa: Tyttö ja lemmikki, ynnä eläinten "uskomaton matka" halki Pohjois-Amerikan. Lapsille sopiva juttu, vaikkakin alkurymistely saattaa olla pienimmille hieman pelottava.

    Hahmot olivat ok: Bolt oli niin uskottava kuin tämän tyyppisessä leffassa voi olla, ja kissakin oli ihan jees. Hillittömin hahmo oli pallo-hamsteri, joka kirvoitti muutamia naurunpyrskähdyksiä aikuisissakin.

    Suomenkielinen dubbaus oli yllättävän onnistunutta, ainakin kertaluokkaa parempaa kuin kymmenessä edellisessä Disney-leffassa. Kenties se johtui siitä, että kerrankin dubbaus-äänten perisynti eli yli-näytteleminen oli suhteellisen vähäistä.

    Ja sitten se kuva. Kertakaikkiaan, 3D antaa hillittömän potkun leffalle. Aivan loistavaa! Ja parasta tässä oli se, että 3D:llä ei kuitenkään mässäilty, eikä sitä korostettu tarpeettomilla alleviivaus-efekteillä, vaan pääpaino pysyi koko ajan itse tarinalla. Tästä todennäköisesti saamme kiittää laajaa 2D jakelua, joka pakottaa tekijöiden paneutumaan kunnolla kaikkiin osa-alueisiin, eikä vain kankaasta ulos tuleviin kiviin. No, sen verran täytyy kuitenkin palautua maanpinnalle, että ihan yhtä hyvään kuvaan ei ainakaan Vantaan Flamingon teatterissa päästy kuin Lontoon IMAX:ssa, joten parannettavaa vielä jäi. Mutta hyvin tämäkin toimi. Luulenpa vielä, että toistaiseksi juuri nämä animaatiot antavat parhaan materiaalin 3D:lle.

    Pitkälle ollaan päästy 3D:ssä Painajainen Elm Streetillä 5:n päivistä. Olen melko lailla valmis julistamaan, että kolmiulotteisten elokuvien lopullinen läpimurto on hyvin lähellä.

    Genressään Bolt on mainio leffa. 4/5 tähteä täältä.
     
  4. Streami

    Streami Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.01.2004
    Viestejä:
    800
    Saadut tykkäykset:
    3
    CG animaatioissa on päästy pisteeseen jossa hassut ihmis,- eläin- tai robotti- tmjs "keinotekoiset" hahmot seikkailevat muuten täysin fotorealistisissa ympäristöissä. Kun virtuaaliset kuvakulmat ja optiset kameramallinnukset voidaan toteuttaa ilman fyysisiä rajoitteita on animaatio tämän päivän parasta toimintaviihdettä. Ei varmasti tarvitse odottaa kauan kunnes ihmishahmon mallinnus on samalla viivalla jolloin animoidun ja kuvatun materiaalin raja hämärtyy lopullisesti. Boltissa kuva on jälleen aivan käsittämättömän kaunista, 3D on oikeastaan enää koriste kakkuun, vaikkakin hieno sellainen.
    Itse elokuva oli parempi kuin trailerin perusteella odotin, ei kuitenkaan mikään Disneyn huippu. Alun toimintajaksolle kyllä täysi kymppi, perinteisellä "10M$-takaa-ajo-kohtaus" - toimintafilmillä alkaa olla tiukat paikat vastata renderöintifarmien vallalle.
     
  5. feelgood

    feelgood Uusi jäsen

    Liittynyt:
    15.05.2001
    Viestejä:
    143
    Saadut tykkäykset:
    0
    samaa mieltä, toi toiminta-alku oli aika mahtavaa ryminää.

    Muutenkin elokuva yllätti positiivisesti, huomasin muutamaankiin otteseen hihitteleväni. Tokihan juoni oli perinteistä lapsiperhehuttua, mutta silti leffa tarjosi aikuisellekin katsojalle jotakin. Ja 3D:tä oli taas käytetty sopivasti.

    Lisäplussa myös 3D-Cars pätkiksestä alussa, ihan hauska kilpa-ajokohtaus!

    -fg
     
  6. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hyvä leffa! Alussa ei oikein iskenyt, mutta sitten lähti rullaamaan! Kannattaa katsoa, hienoa kuvaa ja ääntä. Juonikin mukava!

    3½ / 5
     
  7. Professional

    Professional Stirlingite Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.08.2004
    Viestejä:
    11 313
    Saadut tykkäykset:
    602
    Tää oli hauska ja vauhdikas pätkä. Ei tullu ainakaan aika pitkäksi. Myös hahmot olivat hyvät. Varsinkin hamsteri oli välillä ihan hervoton. Juonessa oli kyllä vähän liikaa tuttuja aineksia, mutta muuten bueno.

    ***½
     
  8. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    [​IMG]

    Disneyn Bolt jäi aikoinaan näkemättä, enkä tiennyt tarinasta etukäteen muuta kuin sen että John Travolta esittää eksyneen sankarikoiran ääniroolin. 3D-blu-ray löytyi alennusmyynnistä, joten pääsin vihdoin katsomaan.

    Tarina on itse asiassa varsin hauska Hollywood-satiiri: todellisuudesta vieraantunut tähti joutuu elämään ja selviytymään kadulla ja kulkemaan halki Yhdysvaltojen. Lajityyppi on siis rikkauksista ryysyihin à la Mel Brooksin Life Stinks: varallisuuden menettäminen kasvattaa luonnetta.

    Bolt on näyttelijäkoira, joka esiintyy television vaudikkaassa toimintasarjassa ja todellakin uskoo olevansa supersankarikoira, jolla on erikoisvoimia, kuten laserkatse ja superhaukku. Sitten Bolt joutuu studion suojista tosimaailmaan mutta aluksi yhä uskoo supervoimiinsa. Seuraa ironiaa ja luonnekomediaa, kun muut suhtautuvat Boltin voimiin sarkastisesti.

    Elokuvan alkupuolella on hätkähdyttäviä toimintakohtauksia, jotka näyttävät 3D:nä upealta. Vaikka elokuva on vuodelta 2008, kuva on ensiluokkainen. Myös ääniroolit ovat onnistuneita: John Travolta, Miles Cyrus, Malcolm McDowell, Susie Essman, Mark Walton. Juoni on siinä määrin omintakeinen, että kokonaisuus viihdyttää aivan loppuun saakka. Olisinpa nähnyt tämän jo aikaisemmin!

    4/5

    Blu-ray-julkaisun takakansi ja valikko kertovat, että pää-ääniraita olisi ”DTS-HD Master Audio 5.1”, mutta kun elokuva alkaa pyöriä, ilmenee että ääniraita onkin 5.1-ES eli myös takakaiutin herää eloon (katsottiin 6.1-laittein). Blu-rayn kuvassa näkyy välillä hienoista ääriviivojen kohostusta (edge enhancement), jota ei varmaankaan teatteriesityksessä ollut. Ikävä kyllä 3D-version tekstitys vaikutti olevan 2D:nä, ja innokkaasta väistelystään huolimatta tekstitys meni joskus kohteiden ”sisään”.

    Muutama kuvanäyte pohjoismaisesta blu-raysta (3D-version MPEG4-virta):

    1.
    [​IMG]

    2.
    [​IMG]

    3.
    [​IMG]

    4.
    [​IMG]

    5.
    [​IMG]

    6.
    [​IMG]

    7.
    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 23.11.2014
  9. aheikkinen

    aheikkinen Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    05.04.2007
    Viestejä:
    5 018
    Saadut tykkäykset:
    137
    Heittääkö sivurajaus itse leffassakin tuolla tavalla, vai mistä tuo ilmiö johtuu?
     
  10. marlan

    marlan Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.06.2004
    Viestejä:
    2 382
    Saadut tykkäykset:
    225
    Liittyy 3D-esitykseen. 2D-versiossa ei ilmenne tuollaista.