Tropic Thunder (Ben Stiller, Jack Black, Nick Nolte, Tom Cruise) (2008)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Mika, 24.06.2008.

  1. sokka

    sokka Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    10.10.2003
    Viestejä:
    5 768
    Saadut tykkäykset:
    318
    Minusta oli hyvä 4/5.
     
  2. Rokkari

    Rokkari Guest Guest

    Liittynyt:
    23.08.2005
    Viestejä:
    2 385
    Saadut tykkäykset:
    0
    Loistavan Robert Downey jr.n ansiosta tuli katsastettua tämäkin leffa, mutta en hirveästi innostunut. Alun trailerit oli ihan hauska lisä, mutta muuten nauratus jäi leffassa ikävän vähälle. Downey oli toki loistava mutta Stiller kompensoi toiseen suuntaan.
    2/5
     
  3. KaKui

    KaKui FullHD Member Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.07.2000
    Viestejä:
    2 303
    Saadut tykkäykset:
    40
    Greatest war movie ever :D 4½/5
     
  4. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Varmaan ensimmäisiä komedioita, joita kehun tällä palstalla.. :) Tom Cruise oli rautaa roolissaan, kauan aikaa mietin, että onko tuo tosiaan "Tomppa", kun en mitään ennakkoja leffasta ollut lukenut. Ihan hauska komedia (harvinaista).

    3/5
     
  5. Kristian

    Kristian Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    31.10.2002
    Viestejä:
    2 740
    Saadut tykkäykset:
    105
    Itsellekin tuo Tompan esiintyminen oli täydellinen yllätys, eli tajusin vasta jossain lähikuvassa hahmon silmistä, että "hei, toihan on...".

    Muuten komedia oli pähkäsellainen, eli ei sitä kehittyneintä huumoria (vaikka joku voi sanoa, että vaikeampaa toteuttaa), mutta koska onnistunut huumori näyttää jokaisessa kategoriassa (pähkästä älykkääseen) olla aika kortilla nykypäivänä, niin täytyy sanoa että tämä oli aika hyvin onnistunutta joiltain osin.

    2.5/5
     
  6. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    En odottanut tältä mitään, mutta oli ihan ok. En usko, että tulen kuitenkaan koskaan enää katsomaan uudelleen. Suht nimekäs näyttelijäporukka revitteli melkoisella antaumuksella, esim. Tom Cruise oli melkein yhtä liekeissä kuin Magnoliassa. Leffa nauratti paikoitellen hyvinkin, mutta ei tarjonnut kuitenkaan mitään elämää suurempaa.
     
  7. Laffer

    Laffer Guest Guest

    Liittynyt:
    04.09.2001
    Viestejä:
    2 308
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vaikka en ole edes leffaa nähnyt niin ilmeisesti myös kommenttiraita on melko hupaisaa kuunneltavaa, Downey vetää tosiaan puolet raidasta roolihahmon äänellä niinkuin leffassakin jo lupailee ja porukalla vittuilevat Blackille joka tulee myöhässä commentary sessioon. ;)
     
  8. monkeyalert

    monkeyalert Uusi jäsen

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    436
    Saadut tykkäykset:
    1
    Robert Downey jr varasti tämän shown. Tomppa heitti niin ikään hauskan suorituksen tässä Hollywood-naamoja vilisevässä elokuvassa. Jotenkin leffa kuitenkin hyytyi loppua kohden.

    3/5
     
  9. Blaqua

    Blaqua Sandels vahva ja pehmeä Tukijoukot

    Liittynyt:
    25.11.2003
    Viestejä:
    725
    Saadut tykkäykset:
    30
    Samaa mieltä. En tiedä missä tripeis tätä leffaa pitäs katsoa että sais enemmän irti :p Trailerikin on hauskempi kuin koko leffa.
     
  10. pake

    pake Guest Guest

    Liittynyt:
    17.07.2004
    Viestejä:
    200
    Saadut tykkäykset:
    0
    Leffa keskitasoa + ihan katsottava, mutta Tom Cruise vetää parhaan roolinsa ikinä! Totaalirepeämistä kun tajusin kuka ko.hahmo oikein olikaan :D
     
  11. Nestori

    Nestori Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.12.2003
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tää oli ihan SUPER!! Hauska ja itse antaisin tästä Robert Downey jr:lle oscarin!!! :cool:
    Tom Cruisekin oli ihan älyttömän hyvä!! :D :D
    Tiivistettynä koko cast oli loistava ja erinomainen pätkä tuloksena. Ben Stillerin paras, jne jne...
    5/5
     
    Viimeksi muokattu: 19.02.2009
  12. ArttuPrkl

    ArttuPrkl Uusi jäsen

    Liittynyt:
    18.02.2006
    Viestejä:
    406
    Saadut tykkäykset:
    3
    Hahahaha! Siis... tuohan oli vitsi että annetaan 4/5 ja 5/5-arvosteluja tälle? Musta leffa oli hyvä korkeintaan siihen asti kun se ohjaajaheebo astui miinaan. Siitä lähtikin sitten haukottelumaratoni, ainakin itselläni. Cruisen suoritus oli tosin loistava, vaikken normaalisti äijästä perustakaan.
     
  13. Nestori

    Nestori Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.12.2003
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jotkut antaa, jotkut ei.. :D
     
  14. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Hahahahaha! Siis... tipautetaan nyt tännekin tuo DVD-arvio kun elokuva keskustelua näyttää herättävän.

    linkki
     
  15. Nestori

    Nestori Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.12.2003
    Viestejä:
    370
    Saadut tykkäykset:
    0
    No, pakko se on sitten antaa selitys: Pätkä oli vaan omalla sarallaan mielestäni täydellinen, niin kuin esimerkiksi White Chicks.
    E: Ja suoraan en itse vertaisi tätä johokin esim. Tootsien kaltaiseen komediaan, joka menee jo vähän vakavamman komedian tasolle. Aivot narikkaan ja menoksi, niin kuin tämän elokuvan tarkoituskin mielestäni oli. Meikäläiseltä siis täydet pisteet! :)
     
    Viimeksi muokattu: 20.02.2009
  16. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Vihdoin tuli tarkastettua paljon hypeä osakseen saanut Tropic Thunder. Hypen (ja oikeastaan jo elokuvajulisteen) kautta tästä oli muodostunut mielikuva: kyseessä on jotain, jota on outoa kutsua komediaksi, koska se jokin on mammuttiluokan tähdillä täytetty ja laadulla tehty elokuva. TT täyttikin osaksi näitä odotuksia, mutta jäi kuitenkin jotenkin vaisuksi.

    Elokuvan juonihan on kiehtova ja epätyypillinen, ja kun ykkösluokan kalustolla tällainen on tehty, niin eihän TT:a voi olla pitämättä "tapauksena". Räjähdykset näyttelevät suurta osaa elokuvassa, ja onkin ironista, että juuri miina oli elokuvan lupaavan alun käännöskohta. Ensimmäisen kolmanneksen jälkeen TT muuttui hitusen laahaavaksi ja hutaisten tehdyksi. Ohjaaja Stillerillä tuntui olevan eniten vaikeuksia saada olennainen irti Robert Downey Jr.:n hahmosta, sillä mielestäni kaikesta siitä kehusta huolimatta tämä ei jättänyt mitään "määrittävää kohtausta" itsestään, korkeintaan sen pikaisen "dude"-puheen. Elokuva oli teknisesti kyllä hienosti toteutettu kaikinpuolin, mutta juuri tämä mikä olisi tehnyt tästä ehdottoman klassikon, hahmojen loiston tallentaminen, epäonnistui osittain.

    Näyttelijä Stiller oli oma tuttu tasainen oma itsensä. Kyllähän hän toimi ihan menettelevästi tässä leffassa, mutta tämä sama hahmo elokuvasta toiseen alkaa väsyttämään. Esimerkiksi Zoolander ja jopa Meet The Parents (sekä tietenkin mahtava Youtubestakin löytyvä Die Hard -parodia) säilyvät parempina vetoina mieheltä kuin TT. Jack Blackistäkään ei ohjaaja Stiller kaikkea saanut irti, joskin mielestäni oli ihan hyväkin, että hänet jätettiin hieman taka-alalle. Nick Nolte oli kovaakin kovempi veteraani elokuvan alussa, mutta loppua kohti hänet jotenkin unohdettiin ja hahmon kehitys jätettiin kesken. Steve Coogan tuntui hieman joukkoonkuulumattomalta, mutta miina-kohtausta edeltävä puhe kyllä nosti hänen osakkeitaan. Matthew McConaughey piti paitansa päällä, ja onnistui olemaan riemukas ja kaverillinen agentti.

    Sitten onkin vuorossa nämä kaksi puhutuinta roolia. Tom Cruise oli todellakin liekeissä, ja mielestäni varasti koko leffan itselleen. Miehen kieltämätön karisma uhkui kahta kauheammin "kumipuvun" alta, ja ronskeilla sanoilla sivellyt puheet (tai pikemminkin purkaukset) menivät Magnolian "respect the cock" repliikkien edelle -- joskaan ei ehkä sana-sanasta muistettavuudessa. Kaiken kruunasi lopun tanssi, joka oli häröydessään maagista. Oikeastaan ainoat moitteen sanat voivat tulla siitä, että hahmossa oli silti liikaa Tomppaa -- hypen perusteella kun sitä luuli, ettei häntä olisi ainakaan äkkiseltä voinut tunnistaa.

    Robert Downey Jr. ei mielestäni ollut kaiken sen hypen ja kehujen arvoinen. Olen kyseisen herran fani, mutta tällä kertaa tuntuu vähän siltä, että niin yksinkertainen asia kuin imitointi on tuonut miehelle vähän liiaksikin kunniaa. Hienoa työtä hän elokuvassa teki, mutta kuten sanottua ohjaaja Stiller ei onnistunut mielestäni "ikuistamaan" häntä, eikä miehen "Harlem-suu" riitä ainakaan omalla arvoasteikolla kymppiin. Hienoa muttei NIIIIIIN hienoa.

    TT jää elokuvahistoriaan(i) todella hypetettynä, poikkeuksellisena, useamman kuin yhden hienon hahmon sisältävänä, mutta silti ongelmaisena mammuttilaatukomediana, joka olisi voinut olla hypensä mukainen mestariteos. En tiedä sitten millaista jälkeä olisi tullut, jos Stillerin sijaan ohjaajana olisi ollut joku vakavasti otettu ja arvostettu suurohjaaja, ja Stiller olisi toiminut komedianeuvonantajana.

    Kahden ja puolen elokuva nostaa kuitenkin huikeilla puitteellaan itsensä hieman ylemmäs:

    Tropic Thunder 3/5 :naminami::naminami::naminami:
     
    Viimeksi muokattu: 21.02.2009
  17. JTX

    JTX Käyttäjä

    Liittynyt:
    28.09.2001
    Viestejä:
    5 796
    Saadut tykkäykset:
    14
    Olipas tylsä elokuva. Jutut siellä täällä naurattivat kyllä, mutta aika nihkeästi. Nauroin ääneen vain parissa kohtauksessa, molemmissa ällö-Tomin loistokkaalle esitykselle. Oikein kiva oli hän, ja pelasti leffan. Ai niin, Harlin-juttu oli toki hauska myös.

    2.5/5
     
  18. burner

    burner Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.06.2007
    Viestejä:
    655
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jack Black ja Ben Stiller kun sattuvat omalla kohdalla ainakin olemaan sellaisia koomikoita jotka saa nauramaan, niin kyllä tämä elokuva teki tehtävänsä:) Jack Black oli ehkä hieman vaisu, mutta mielestäni leffan kokonaisuus kuitenkin toimi erittäinkin hyvin. Pitkästä aikaa itselle kolahti komedia näinkin hyvin mitä Tropic Thunder. Pakko ostos jossain vaiheessa BD kokoelmiin:)
    4/5
     
  19. Jupe

    Jupe Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.03.2000
    Viestejä:
    3 063
    Saadut tykkäykset:
    28
    Kohtuu hyvä. Komedialle alku on tärkeä ja tässä oli hyvä alku. Koko juonen rakenne toi katsellessa mieleen useitakin leffoja mutta suurin sukulaisuus olisi varmaan Galaxy Questiin, jossa myös leipääntynyt näyttelijäseurue joutuu erikoisella tavalla ammattihommiin. :)

    Valitettavasti ihan parhaaseen A-ryhmään tämä leffa ei pääse, toisin kuin sukulaisleffansa. Parhaat komediat tuntee siitä, että ne viedään finaaliin hauskalla yllätyskoukulla ja tässä se loppu oli lievästi odotettavissa. Rikkana rokassa myös Cruisen esiintyminen loppuvaiheessa oli jotenkin liika pihalla "mitä se ny tekee höh"- fiilis. Mutten hauku, silmää miellyttävästä kuvanlaadusta vielä puoli pinnaa lisää ja se on 4/5 aivoa tuulettavalle viihteelle.
     
  20. Valhalla

    Valhalla Nikon & Elinchrome Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    06.12.2002
    Viestejä:
    2 543
    Saadut tykkäykset:
    4
    Samoilla linjoilla mennään, mutta tähtösiä tälle ei kyllä pysty kahta enempää antamaan.