Pienten sekalaisten kysymysten ketju.

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana juhaa, 06.06.2005.

  1. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1

    Tässä pitää vastata vähintään kahteen asiaan.
    Osa 1. Törkeä rattijuottous on hemmetin kusipäinen rikos eikä sen tekijälle heru yhtään myötätuntoa.

    Osa 2. Kun verrataan noita kahta rangaistusta, niin rangaistus rattijuopumuksesta oli paljon kovempi koska se oli vapausrangaistus ryyditettunä sakolla. Sakkorangaistuksen kovuus on aina suhteessa sakotetun tulotasoon niin että edes sakkoja ei voi verrata.

    Osa 3. Ylikuorman vähättely liikenneturvan vaarantamisena on kertraluokkaa kusipäisempi asenne kuin "ei se nyt niin vaarallista ole jos muutaman kaljan ottaa ennen liikenteeseeen lähtöä". Ylärajat on ylärajoja ja vain ääritapauksissa vaaka saisi heilahtaa lähelle ylärajaa. Ammattimies ei ylitä nopeusrajoituksia, ei päästä ajopiirturia punaiselle eikä anna kenenkään lastata ajamaansa ajokkia ylilastiin.
     
  2. DTSMan

    DTSMan Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    12.06.2003
    Viestejä:
    2 266
    Saadut tykkäykset:
    3

    :D:D:D:D:D:D:D

    Ei juma, taidat olla ihan rahtarien jumala? :eek:


    Ja anteeksi offtopic...
     
  3. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Sehän oli ehdollista. Eli sama kuin: "hyi, hyi, ethän tee noin uudelleen".
    Eihän se ole mikään oikea rangaistus, itse jos jostain joutuisin oikeuden eteen, ottaisin PALJON mieluummin ehdollista, kuin edes muutaman päiväsakon.
     
  4. Poistettu tili 10873

    Poistettu tili 10873 Guest Guest

    50 pv ryyditettynä ehdollisuudella eli ei mitään ja lisäksi pieni sakko, edelleenkään ei juuri mitään törkeästä rattijuoppoudesta.

    Mielipide osoittaa että ainakaan sulla ei ole oikeutta pitää itseäsi liikenteen ammattilaisena ja että sulla on arvot täysin pielessä. On myös kusipäistä tuoda tuollainen vertaus tilanteeseen jossa verrataan törkeää rattijuoppoutta ja pientä ylikuormaa. Rattijuoppojen puolustajat tietysti yrittävät vääntää asian sivuraiteille kuten foorumien riitelyissä aina tehdään.

    Sanoin aiemmin että näitä ei voi edes verrata, mielipiteeni ei ole muuttunut eikä muutu vaikka rattijuoppouden vähättelijät selittäisivät mitä tahansa. Tuomitsen ehdottomasti ylikuormat varsinkin kun ne tehdään tarkoituksella. Ne saataisiin pois riittävän kovilla seuraamuksilla ja varmaan jollain tekniikallakin mutta näköjään ei haluta. Tässä oli kuitenkin vertailussa törkeä rattijuoppous ja 60 tonniin laitettu 1,5 tonnin ylikuorma.
     
  5. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Säästääkö sähköä?

    Minulla on käytössä läppäri joka on kokoajan virtapiuhan päässä. Säästäisinkö sähköä jos ottaisin sen aina välillä pois ja antaisin mennä akun esim. 5% ja sitten taas virtajohdon päähän kiinni ja taas kun on akku täynnä niin virtajohto pois jne. jne.
     
  6. marcoolio

    marcoolio "JTX: en wareta" Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    23.09.2002
    Viestejä:
    4 511
    Saadut tykkäykset:
    8
    Säästät eniten sähköä ottamalla akun pois. Sen lataus kun ei ole 100% hyötysuhteella tapahtuvaa... Plus akun elinikä pitenee. Pura akun varaus 40-60 %:iin ennen varastointia.
     
  7. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    Enpä ole tuota edes tiennyt, että läppäri toimii virtapiuha kiinni ilman akkua. Pitääkin ottaa se tämän hetkinen turhake sitten pois.
     
  8. tpi

    tpi Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.06.2001
    Viestejä:
    4 400
    Saadut tykkäykset:
    34
    Se akku toimii kivana ups:nä.
     
  9. viitas

    viitas Guest Guest

    Liittynyt:
    24.12.2005
    Viestejä:
    459
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aloitin viestini sanomalla ettei rattijuoppo saa minulta minkäänlaista sympatiaa eikä totisesti saakaan.

    Mutta se asia mistä pidän kiinni: On aivan hemmetin vaarallista ajattelua sellainen että on olemassa jotain "pieniä ylikuormia". Ei ole. Sellainen rekkamies jonka mielestä on olemassa pieniä ylikuormia on vaarallinen niin ammatillisesti kuin asenteellisestikin ja sellaiset kuskit pitää saada pois ratin takaa.

    Tämä "maanteiden ritari" itse alkoi hakemaan sympatiaa omalle, käsittämättömän pienelle sakolle ylikuormasta hakemalla rinnastusta mainittuun rattijuoppoon. Molemmat kuskit pitäisi saada pois maantieliikenteestä yleisen turvallisuuden nimissä.
     
  10. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 192
    Saadut tykkäykset:
    1 329
    Onko Koss Porta Pro- kuulokkeiden valmistuksessa siirrytty huonompiin ja halvempiin osiin? Netistä kun olen lueskellut niin uusissa kuulokkeissa on kuulemma huonompi ääni kuin vanhoissa ja jostain syystä hintakin on tippunut alle puoleen parin vuoden takaisesta. Alle kolmella kympillä näyttää saavan nykyään, kun aiemmin hintaa on ollut 60-100 e riippuen ostopaikasta.

    Kun tähän ei oikein kukaan tunnu tietävän vastausta niin kysytäänpäs, että kuinka moni on ostanut vuoden sisällä Koss Porta Pro- kuulokkeet ja on tyytyväinen niihin?
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2009
  11. Tata-san

    Tata-san Guest Guest

    Liittynyt:
    16.03.2004
    Viestejä:
    382
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kitaristit hoi. Ostin äskettäin uuden kitaran, en sitten täpinöissäni muistanut tarkistaa mikkejä. Ylläri tulikin takakannen avatessa kun kepissä olikin aktiivimikit. Vaatiiko minkälaista säätöä vaihtaa kitaraan passiivimikit?
     
  12. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Kohta menee hermot. Kone toimi aivan normaalisti ennen kuin buuttasin sen eilen. Nyt tulee joka helevetin minuutti jonkinlainen pop-up mainos, en pääse facebookkiin, pääsen iltasanomien etusivulle mutta linkkeihin en pääse, en pääse nettiautoon.... Lataa sivustoa mutta mitään ei tapahdu. Nyt ne hermot sitte tais mennä. Miks kaikki toimi ennen oikein mutta boottauksen jälkeen ei? Äkkiä vastauksia ennen kuin vejän ihteni Halpa-Hallin rca-johdon jatkoksi
     
  13. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Poista alkuun cookiet selaimesta.

    Jos ei auta, aja täydellinen malwaretarkastus Windows Defenderillä. Muistele oletko viimeistä edellisen bootin jälkeen asennellut jotain epämääräisiä softia next-next-accept to install XXX-announcer toolbar -tapaan? Jos, poista ko. ohjelma ja desinfioi rekisteri vaikka CCleanerilla.

    Jatkossa käytä selaimena vain Firefoxia ja asenna SpywareBlaster muistaen päivittää sitä säännöllisesti. Ohjelmien asennuksissakin kannattaa lukea mitä asentaa.
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2009
  14. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Postin keksit, ajoin tuon defenderin, asensin sen toisen ohjelman, mutta ei toimi. Nyt pääsee facebookin etusivulle, mutta ei sisälle. nettiauto ja iltasanomien linkit ei toimi edelleenkään
     
  15. rewind

    rewind Guest Guest

    Liittynyt:
    16.11.2004
    Viestejä:
    892
    Saadut tykkäykset:
    0
  16. Maverick

    Maverick Uusi jäsen Blokattu

    Liittynyt:
    03.04.2002
    Viestejä:
    4 289
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeile ajaa CCleaner kerran läpi. Boottaa kone tämän jälkeen.

    Mitä selainta käytät? Kokeile ajaa noita rewindinkin linkittämiä eri tietoturvafirmojen online-skannauksia läpi.



    Jos rekisterin suursiivous ja minkään tietoturvatalon online-skanneri ei auta/löydä mitään, yritä paluuta ajassa taaksepäin vähintään muutaman päivän (mielummin vaikka viikon) takaiseen Restore Pointtiin jos sellainen löytyy (nyrjähtäneen selaimen varalta).
    Jos sekään ei auta ja käytät jotain muuta selainta kuin IE:tä, sen voisi kokeilla asentaa uudelleen. Muista kopioida selaimen profiilikansio talteen ennen uudelleenasennusta niin selaimen viritykset ja kirjanmerkit eivät katoa. Firefoxissa se löytyy C:\Documents and Settings\<Windows login/user name>\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\<profile folder> -polusta. Kopioi koko kansio talteen. Puhdista tämän jälkeen rekisteri CCleanerilla vielä kerran ja boottaa kone.

    Koneen noustua takaisin yläpystyyn asenna Firefoxi uudelleen ja kopioi vanhasta asennuksesta pelastettu profiilikansio samaan paikkaan uudessa asennuksessa. Käy lisäksi kirjoittamassa vaikka Notepadilla profiles.ini -tekstitiedostoon vanhan profiilisi nimi oletusprofiilin tilalle. Profiles.ini löytyy polusta: C:\Documents and Settings\<Windows login/user name>\Application Data\Mozilla\Firefox.
     
    Viimeksi muokattu: 06.02.2009
  17. h3mb3

    h3mb3 Digital and smoke-free. Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.04.2006
    Viestejä:
    1 889
    Saadut tykkäykset:
    0
    Firefox-käyttäjät:

    En tajua, mikä riivaa Facebook-kirjanmerkkiäni. Olen luonut sen useita kertoja uudestaan mutta aina ongelma jatkuu.

    1) häiritsee suuresti se, että kirjanmerkin kuvake vaihtuu "ties miksi" koko ajan. Esim. tällä hetkellä siinä komeilee dvdplazan-favicon.

    2) kirjanmerkin sisältö vaihtuu: esim. juuri äsken klikkasin Facebook-kirjanmerkkiä ja päädyin Yle.fi-sivulle? :hitme: Samalla favicon muuttui "|YLE|":ksi.

    Mistä hitosta tämä johtuu ja miksi se tapahtuu Facebookin kirjanmerkille?

    Välillä on ollut myös muita ongelmia kirjanmerkeissä, eli tallennan jonkin auki olevan sivun kirjanmerkkiin ja kun menen katsomaan, sitä ei joko a) ole ilmestynyt sinne tai b) se sojottaa taas väärään sivuun.

    Selain vielä päivittyikin juuri eilen, mutta ongelma silti vain jatkuu. Onkohan tässä matolaatikossa jotain viruksia..? :grr:
     
  18. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 425
    Saadut tykkäykset:
    10
    Pitäisi löytää lauantai-illaksi seuraavanlainen muutaman vuoden (3-6) takainen (muistaakseni flash pohjainen) pikku peli:

    Pelin päähenkilö on jonkinlainen talonmies/laitosapulainen jossain vanhainkodissa. Miehen tehtävänä on päästä ylenemään 1. kerroksesta ylös päin. Jokainen kerros on oma tasonsa, omine ongelmineen ja vastuksineen. Käytävillä tulee vastaan seniileitä vanhuksia ja jokaisessa kerroksessa on huoneita joissa pitää tehdä mitä eriskummallisempia tehtäviä.

    Pelissä oli ainakin seuraavanlaisia tehtäviä: yrittää pyydystää kolmen vanhuksen ulostetta yhteen ämpäriin, kylvettää jotain papparaista, yrittää masturboida jotain 200 kiloista mummelia harjanvarrella, ajaa viikatemiehen kanssa kilpaa golf-autoilla, ja bonus huoneessa taisi päästä nussimaan jotain hoitajatarta. Oli kai siinä vielä jotain muutakin, mutta en muista oikein tarkkaan, kun siitä on niin monta vuotta kun olen peliä pelannut. Ihan hauska se kyllä oli, varsinkin jos omistaa vähänkään kieron huumorintajun. :p
     
  19. Wick

    Wick Say it in slugs Tukijoukot

    Liittynyt:
    11.11.2002
    Viestejä:
    2 150
    Saadut tykkäykset:
    1
    Mikä se oli se C64:n (muistaakseni) peli missä jollain Godzillan ja King Kongin (hatarat muistikuvat) tapaisilla jyrättiin taloja matalaksi?
     
  20. Jazo

    Jazo Käyttäjä

    Liittynyt:
    24.10.2004
    Viestejä:
    4 425
    Saadut tykkäykset:
    10
    Ainakin Movie Monsters pelissä pääsi jyräämään joitan taloja eri leffojen hirviöillä, en kyllä muista oliko se King Kong mukana, mutta Godzilla oli ainakin. Peli ei muistaakseni ollut mitänkään hääppöinen.

    EDIT: Eipä se sittenkään tuo ole, vaan peli nimeltä Rampage
     
    Viimeksi muokattu: 09.02.2009