Pioneer 9 G

Keskustelu osiossa 'Televisiot' , aloittajana Soukki, 24.03.2008.

  1. Kaletin

    Kaletin Guest Guest

    Liittynyt:
    05.12.2005
    Viestejä:
    31
    Saadut tykkäykset:
    0
    Made in Japan 5090 versio täällä ja kapula Kiinasta
     
  2. Legacy

    Legacy Guest Guest

    Liittynyt:
    18.08.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Made in U.K näyttäis lukevan oman 6090 mallin takana ja loput kilkkeet näemmä Kiinasta.
     
  3. Pibe

    Pibe Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla on tässä tiukan pähkäilyn alla Kuron ostaminen. Melkeinpä tällä hetkellä tuntuu, että se on ainut vaihtoehto vaikka hinta onkin aika karmaiseva :)

    Itse asiaan siis:
    5090D ja 500M on vaihtoehdot joita mietin, koska minulla on Onkyon vahvistin jonka kautta tuon kaikki kuvalähteet, eli en tarvitse erillisiä virittimiä ja liitäntöjä. Tästä kun katselin, niin ainoat merkitsevät erot 500M- ja 5090D-mallien välillä minulle on ilmeisesti PURE AV-tila ja paneelin syvyys.

    Eli:
    Mitä tämä PURE AV tarkoittaa? Onko siitä kuvanlaadullista hyötyä?

    Lisäksi onko 500M:n virrankulutuksessa ja kuumentumisessa eroa 5090:n verrattuna johtuen ohuemmasta paneelista?

    Lisäksi:
    Mistäs jengi on tilannut näitä mahdollisimman halvalla ja luotettavasti? Onko tuo tässä ketjussa mainittu kauppa luotettava?
    Sieltä ainakin tarttuisi mukaan 500M noin 2400€ ja 5090 taas noin 2100€. Eli hintaeroksi muodostuu suhteellisen rajut 300€. Tämän takia haluan tietää onko 500M:n ja 5090:n välillä kuvassa eroja ja jos on, kuinka paljon?

    Onko joitain vieläkin halvempia kauppoja mistä Kuroa saa luotettavasti Suomeen?

    Suuri kiitos jos joku jaksaa vastailla! Itse en ainakan löytänyt näihin kysymyksiin vastauksia, vaikka kuinka yritin etsiä tästä ketjusta. (onhan tämä tietty aika pitkä ketju, niin saattoi vaan mennä ohi silmien :))
     
  4. Jepe

    Jepe Guest Guest

    Liittynyt:
    28.08.2003
    Viestejä:
    431
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ohittaa lähes kaikki kuvanparannuspiirit. Tekee kuvalle jotain muutakin josta itsellä ei tietoa. Väittävät että ikinä ennen ei ole tv:n kuva ollut yhtä hyvä suoraan laatikosta, eli ilman säätämistä.

    On jos uskoo testejä. Lue vaikka tämä. Arvostelu on 500A:sta mutta 500M on kuvanlaadullisesti sama. Itse en ole huomannut 5090 ja 500M kuvassa merkittävää eroa, ehkä 500M on aavistuksen parempi.



    PDP-LX5090 420W / 0,3W
    KRP-500M 386W / 0,3W

    Itse tilasin Marekilta. Tinkimällä saat kyllä suomestakin ihan hyvään hintaan.
     
  5. Pibe

    Pibe Guest Guest

    Liittynyt:
    22.05.2008
    Viestejä:
    36
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kiitokset todella nopeasta vastauksesta. Kyllä noilla eroilla mennään jo siihen kalliimpaan vaihtoehtoon. Eli ostoon menee sitten jossain vaiheessa 500M. Pitää kysellä Marekilta mihin hintaan häneltä saisi. Myös Audiocenteriltä Mikkelistä pitää kysellä, onko tätä mallia saatavilla. Kyselin aiemmin 5090:sta ja sitä saa kyllä, eli 500M on myös kyllä mahdollista.

    Virrankulutuksessa on yllättävän iso ero, sekin on yksi edes kohtalainen tekijä päätökseen.

    Kiitokset vielä vastauksesta.
     
  6. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
    Tsekkaa myös tämä Sampon postaus, eli KRP:stä irtoaa enemmän valotehoa.
     
  7. Minbarian

    Minbarian Guest Guest

    Liittynyt:
    20.12.2008
    Viestejä:
    35
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kertokaas joku viisas kun iskin mun laitteiston perään sähkönkulutusmittarin ja se sanoo että kun kaikki on lepotilassa niin menee n.40AV joka siis on 40w??

    Ja tuon mittarin perässä on vain tuo Pioneer 500AW ja Oppo 983H..

    Luenko nyt tuota kulutusmittaria ihan oikein vai minne ovat menneet nuo <1w puheet?? Vai missäs tässä yhtälössä on oikein pielessä?
     
  8. jlu2006

    jlu2006 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    03.04.2006
    Viestejä:
    76
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onkos tuolla nyt jonkilainen "älykäs herätys" tms. päällä jollain laitteella?

    Nuohan nostavat lepokulutusta kun siellä on joku pollaus päällä koko ajan!

    jlu
     
  9. Groke

    Groke D'oh! Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    18.08.2005
    Viestejä:
    2 651
    Saadut tykkäykset:
    1
    Halpismittareista on hyvä tietää, että niiden tarkkuus riippuu suurestikin kulloisenkin kuorman tyypistä, kts. esimerkki. Joissain televisioissa saa menusta säädettyä, että sammuuko viritin samalla kun tv laitetaan valmiustilaan (timer mode, recording mode tms. ulkoista tallenninta varten). Joissain televisioissa on ainakin ennenvanhaan ollut pikakäynnistystila, jolloin kuva räpsähtää nopeammin ruutuun, mutta tehonkulutuskin lienee suurempi.
    Parissakin lukemassani testissä on huomautettu, että tv:n valmiustiloissa voi olla kaksi tai useampiakin vaiheita. Varsin yleistä lienee se, että vasta x minuutin kuluttua tv vaipuu vähävirtaisimpaan moodinsa. Eli heti mittaamalla voi siis saadaa todellisuutta paljon hurjemmat lukemat. Toki ainahan sekin on mahdollista, että valmistajan ilmoittamat lukemat eivät pidä alkuunkaan paikkaansa. Kymmenien wattien valmiustilakulutus tosin tuntuu kohtuuttomalta, ainakin silloin kun tv:n oman virittimen ei tarvitse olla päällä. Kenties jonkunlainen firmware-bugikin on mahdollinen, eli että esim. viritintä ei sammutetakaan, vaikka pitäisi.


    PS.
    Tasavirralla voltti kertaa ampeeri on watti, mutta vaihtovirralla niin on vain erikoistapauksessa. Eli yleisesti ottaen, vaihtovirralla VA (volttiampeeri) ei tarkoita samaa kuin W (watti). Toki nuo lukemat ovat yleensä ns. samalla hehtaarilla, esim. eräässä vahvistimessa 500 W / 630 VA. Tuo ero on mallikohtainen, eli et voi tuosta mitään yleistä kerrointa laskea.
     
  10. Collusion

    Collusion Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.03.2005
    Viestejä:
    1 821
    Saadut tykkäykset:
    10
    Tiedustellaanpa nyt vielä kerran, että onko ketään haitannut Kuron pikselikohina? Vielä parempi olisi, jos joku osaisi sanoa, että onko KRP-mallit pikselikohinan suhteen parempia kuin 5090-mallit.

    Olen katsellut 5090-mallia läheisessä Gigantissa ja tuo kohina ottaa silmään ainakin läheltä katsellessa. Väheneekö tämä säädöillä / ajan myötä? Tämä onkin sitten se ainut asia, joka vielä mietityttää tämän television hankkimisessa... :hitme:
     
  11. sampo.666

    sampo.666 Guest Guest

    Liittynyt:
    14.04.2006
    Viestejä:
    1 747
    Saadut tykkäykset:
    0
    Samaa luokkaa se kohina on käytönkin jälkeen. Ei siihen mitään mystiikkaa liity. Käy lukaisemassa tästä Pioneerin patentista ditheröintiin liittyvä osuus.
     
  12. Lumisade

    Lumisade Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    18.10.2004
    Viestejä:
    131
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kotiin hommattiin tämän ketjun innoittamana KRP-500M. Hieno laite, mutta nyt on pari-kolme kertaa ruutu pimentynyt kesken kaiken ja sininen power-ledi alkanut vilkkua. Ohjekirjan mukaan näytön suojapiiri on aktivoitunut jostain syystä. No, huoltokeikaltahan tämä alkaa kuullostamaan, mutta kysynpä nyt onko muilla ollut vastaavia kokemuksia tai hyviä vinkkejä asian korjaamiseksi?

    Setti: näyttö seisoo omalla jalalla 23 cm:n etäisyydellä seinästä. Pienen makkarin lämpötila noin 24 astetta kiitos näytön. Näyttöön kytketty suoraan erilliset kaiuttimet näytön omien sijaan. Näytön kanssa yhtäaikaa päälle kytkettynä joko digiboksi tai bluray-soitin, joka on kytketty näyttöön hdmi-liitännällä.

    Ennen kuin lähden raijaamaan näyttöä huoltoon saamaan valohoitoa, olisi hyvä selvittää, että ongelma ei johdu omasta tumpeloinnista, riittämättömästä ilmanvaihdosta, liian suuresta sähkökuormasta tai näytön vahvistimelle sopimattomista kaiuttimista. Oletteko sattuneet lukemaan vastaavasta ongelmasta?

    Epävarmaa: ongelma on mahdollisesti esiintynyt vain digiboksin (Welhon Wbox HD eli Humax HDPVR-1000C). Voi toki olla vain sattumaakin.
     
    Viimeksi muokattu: 03.02.2009
  13. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
    Täällä wbox hd ja 500m pelaillut ihan hyvin yhteen, ei ole vilkutellut. Jos haluat lähteä kikkailun tielle niin 500m:n saa lähettämään sähköpostilla analyysin suojapiirin käynnistymisen syystä.

    Jaa tuskin noita kajareitakaan voi kytkeä väärin?

    Soita vaikka suoraan Pioneerin huoltoon ja kysy sieltä (http://www.digiservice.fi/). Jos telkussa on vikaa niin poikien pitäis tulla hakemaan 500m pakulla ja antavat tod näk toisen telkun huollon ajaksi lainaan.
     
  14. Salmiakki

    Salmiakki Guest Guest

    Liittynyt:
    10.01.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tulipa sitten hommattua 5090H ja tänään tarkoitus asentaa seinälle ja ottaa käyttöön. Mulle jäänyt hieman epäselväksi kahlattuani tämän palstan läpi notta tarviiko ajaa se ns sisään ja jos niin millaisilla asetuksilla?
    Ja käyttääkö porukat sitten niin mitään sisäänajoa. Käykö esim johannesK:n asetukset siihen...??? Kiitokset etukäteen....
     
  15. johannesk

    johannesk Ignorance is bliss. Tukijoukot

    Liittynyt:
    20.09.2005
    Viestejä:
    1 438
    Saadut tykkäykset:
    1
    Rapakon toisella puolella tuntuvat arvostavan sisäänajoa brake-in dvd:n kera ja tosi räikeillä säädöillä. Itse en ajanut 500M:ää sisään. Normaalimatskua katsellessa pidetään taas sisäänajon aikana tavallista lussumpia säätöjä.

    Täällä D-Nicen säädöt sisäänajo-dvd:tä varten ja linkki dvd:n imageen.

    Itse en ajellut tällä kertaa plasmaa sisään...
     
  16. jhautajoki

    jhautajoki Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    12.11.2002
    Viestejä:
    700
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse en myöskään ajanut 5090H mallia mitenkään merkittävästi sisään. Pidin telsun muistaakseni movie -asetuksilla ja huolen siitä, ettei staattista kuvaa pidetä kauaa aikaa ruudussa. Nyt kun telsu vaihtuu 500A -malliin, en ajatellut telsua nytkään sen kummemmin ajella sisään.
     
  17. Lumisade

    Lumisade Uusi jäsen Tukijoukot

    Liittynyt:
    18.10.2004
    Viestejä:
    131
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tämäpä mielenkiintoista. Viritin sähköpostihälytyksen päälle. Nyt sitten odottelemaan, että kala tärppäisi. Paneeli näyttää raportoivan sähköpostitse myös lämpötilat, mikä saattaa olla potentiaalinen syy. Tässä paneelin testiviesti asiasta kiinnostuneille:

    Transmission trigger event : TEST MAIL
    Model KRP-500M
    Name
    Location
    Installation date
    Serial number HJUK000275EW
    Usage time 000175 hours
    Service code -05M 02A-02A 01U-01U G9_50F_2
    Power status ON
    Power count 00115
    INPUT INPUT6
    Signal ********* ***.*
    Temperature Temp1 :*** Temp2 :023
    Temp3 :022 Panel :029
    Failure information SD/PD :
    1st : 2nd :
    Operation record
    1st Power on 000171H 59M
    2nd Power off 000172H 54M
    3rd Power on 000172H 54M
    4th Power off 000175H 24M
    5th Power on 000175H 24M
     
  18. Jussirei

    Jussirei Guest Guest

    Liittynyt:
    15.04.2008
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    No tuli hommattua moinen laite (5090H) tänään ja huomenna tuovat kotiin.
    Hinnaksi muodostui lopulta hirmu vääntöjen jälkeen 2302,- euroa
    Maksoinkohan liikaa ? tuskin.... :)
    Mitä pitää tehdä ensi töikseen kun tuovat ??
    Pioneerin VSX-51LX vahvistimen kautta meinasin ajella tavaraa sisään mm Pleikka 3:lta ja Apple TV:stä
    Muuten on varmaan ihan TV käytössä, ai niin sehän on telkkari heh heh
     
  19. MrNormall

    MrNormall Guest Guest

    Liittynyt:
    07.02.2009
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    PDP-LX5090 antaa optisesta liittimestään stereoääntä, eikä Home Menu - valikosta löydy kohtaa jolla liittimen ominaisuuksia pääsisi muuttamaan. Onko kellään tietoa miten Pioneer PDP-LX5090 optisen äänen lähtöliitännän asetuksiin pääsee käsiksi, jotta saisi 5.1 äänen siitä vahvistimelle?

    Vahvistimen puolella asetukset OK, sillä samaan vahvistime liittimeen kytkettäessä blu-ray soitin antaa 5.1 - äänen.

    Ei tule blu-ray:n ääni HDMI:llä TV:lle vietynä optisesta liitimestä läpi 5.1 - kanavilla eikä myöskään Teemalta parhaillaan näkyvä Tuntemattoman sotilaan näyttämöversio. Oli (sattumalta) sopiva ilta testata, kun Teemalla on lähetys 5.1 - äänellä. Stereota antaa Pioneerin optinen ulos vahvistimelle.
     
    Viimeksi muokattu: 07.02.2009
  20. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Lainaus Käyttöohjeista (s. 61)

    Huomautus
    • Kun signaalitulo on HDMI-liitännästä, signaalit eivät lähde, jos ne ovat kopiosuojattuja.
    • DTV-tilassa signaalit eivät lähde, jos ne on kopiosuojattuja.