Keittiöremontti

Keskustelu osiossa 'Kodin suunnittelunurkka' , aloittajana Sly, 05.12.2005.

  1. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Helmikuussa viikolla 9 se alkaa.

    ~20 vuotta sama keittiö ja remontti tulee ajankohtaiseksi.

    Tilaus lähti Puustelliin - loistava suunnittelija ideoi sellaisen kokonaisuuden, ettei voinut kieltäytyä. Onneksi kotitalousvähennyskin nousee 2009, niin saa osan töistä kuitattua.

    Kuvia ja kommentteja kun remppa on tehty.
     
  2. HardSoft

    HardSoft Haec habui, quae dixi Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    01.11.2005
    Viestejä:
    2 281
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hauska ykstyiskohta tuo vihreä väri - piristää kummasti.

    Puustellin miehen mukaan juuri tuon sävyinen vihreä on tulossa trendiväriksi - heppu esitteli uusia malleja. Itse päädyimme kuitenkin etelä Euroopan tyyppiseen keittöön Espanja vaikutteilla....kylppäri pistettiin lattarimalliin viime vuoden vaihteessa ja eteinen kesällä 2007.
     
  3. Veron

    Veron Guest Guest

    Liittynyt:
    18.10.2005
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olisi tarkoituksessa laittaa keittiöön äänentoistoa. Onko kukaan nähnyt yläkaappien alareunaan laitettavaa soitinta, jossa olisi lähdöt kaiuttimille ja jopa cd/mp3 soitin. Perus radioitahan löytyy, mutta tarkoitus olisi saada vähän parempi äänenlaatu. Myös muita ideoita saa esittää.

    Kahdella kaiuttimella olisi tarkoitus pärjätä, joten hyviä pieniä kaiuttimia voi myös suositella. Onkohan äänen toistollisesti väliä laittaako kaiuttimet yläkaappien päälle, vai tyhjälle seinälle kiinni katonrajaan?

    Tällä hetkellä ruokapöydän päässä on normaali mankka viemässä tilaa ja tästä olisi tarkoitus päästä eroon.

    Tattis jo etukäteen.
     
  4. tootsi

    tootsi Runkku Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.11.2005
    Viestejä:
    3 208
    Saadut tykkäykset:
    46
    Jos kaiuttimet laittaa yläkaappien päälle, heijastaa kaapin pinta ääntä. Jos siis kaiuttimet ovat syvällä kaapin päällä.
     
  5. Tomsson

    Tomsson Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2008
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vai tämmönenkin ketju täällä mediapyhätössä.
    Noh, kerrotaan nyt omakin tilanne.

    Ostin jokunen aika sitten 25v. vanhan rempattavan ok-talon ja ihan itselle, eli on jokseenkin tullut selattua kaikenmaan hömpötyksiä muutaman viikon aikana enemmän kun koko muun elämän aikana tähän mennessä. Noh, ei se niin kovin hankalaa hommaa ole vähän leikkiäkin sisustajaa joskus.
    Käytävä mallinen 14m^2 keittiö meni täysin uusiksi sähköt mukaanlukien ja viemärikin siirtyin vähän. Kaapit kävin muutama päivä sitten tilaamassa. Kiersin pari keittiökalusteliikettä läpi ja päädyin täysin oman pään mukaan kiiltäviin sileisiin oviin ja tummiin pähkinäosiin ja paksuun pähkinäiseen tasolevyyn. Harjatut alumiinivetimet ja jokunen alumiinikarminen savulasiovi ja monen kaapin sisustakin kustomoitiin erikseen mitä halusin. Pari pikanttia erikoisuuttakin, joskin aika tavallista, eli vino-ovi päätyyn ja jotain pientä. Koneiksi tulee myös "alumiiniset". Lattia mustanharmaa iso luonnonkivilaatta jonka alla lattialämmitys ja kattoon hyvin vaalea puu/mdf-paneeli. Välitilan valaistus vielä voimakkaassa mietinnässä. Varmaan pitkät ja tehokkaat valkovaloiset keittiötasovalot tuplarasioilla on se viisain veto. Ei vaan jaksa niitä spotteja/halogeeneja katsoa ihan joka paikassa, niitä tulee jo muualla kämppään ihan riittävästi. Niin ja keittiön lasiovienkin taakse... Välitilan kaakeliksi tulossa isohkosta "liuskekivi"laatasta yhtenäinen iso alue joka jatkuu välitilan jälkeen kiviseinälle joka koostuu piipusta ja hellan ja leivinuunin päällä olevasta tiiliseinästä. Toisen seinän välitila on normaali suora veto. Laatan "kivet" on valikoima keittiössä muutenkin jo olevia värejä, eli harmaata, ruskeaa niin vaaleissa kuin tummissakin sävyissä. Valkoinen jää katon, kaapinovien ja muurin tehtäväksi.
    Tilassa on siis myös ulkovuoritiilestä tehdyt leivinuuni ja puuhella, jotka saavat pintaan valkoisen antiikkilaastin tai sen uutuuden rouhepastan. Puolitylsä antiikkilaasti varmaan isommalla raekoolla ja jollain kivalla pintaraapaisulla, on niin halpa vaihtoehto. Sama käsittelyn saa noin 15m^2 tiiliseinää joka kiertää olohuoneen puolella nurkan ja takkahuoneen pari seinää ja takan.
    Takkahuone totaalinen painintheass-80luvunvillitys. Mitä sillekin keksis. Sieltä kuitenkin käynti saunaosastoon, joten ei sitä uretaanillakaan täyttää viitsi. Noh, ne kuuluu jonnekin toiseen topikkiin.

    Sattuneesta syystä katselin äsken muutaman jakson Innoa netistä, mutta en minä ainakaan niistä mitään virikkeitä irti saa vaikka vähän toivoinkin. Sen sijaan huomasin erästä keittiöjaksoa katsoessani, että kiiltävät valkoiset ovet nyt ilmeisesti hot ja vissiin tummien osien kanssa vielä.
    Mitä hemmettiä:hitme: Ite päädyin samoihin vaikka en tod. tiedä mikä nyt on muotia. Ja täysin vaan omia harjaantumattomia sisustajan aivojani käyttämällä ja vailla mitään muotigeeniä päädyin siis juuri siihen mihin monet muutkin. Ei ymmärrä miten muoti toimii..
    Noh, onneksi ei ole keittiöremppaa lähipiirissä näkyvissa, niin ei tarvi katsoa kylässäkin "omaa" keittiötä :)

    Vielä ei ole mitään mitä kuvata, mutta mitäpä muuta tekemistä sitä olisi näin keskellä viikkoa puolen yön aikaan, kun turinoida :thumbsup:

    Edit. lisäsin nyt kuvan keittiön pohjasta, että on jotain pohjaa edes tarinalla
     

    Liitetyt tiedostot:

    • keit.JPG
      Tiedostokoko:
      37,5 KB
      Katsottu:
      891
    Viimeksi muokattu: 01.01.2009
  6. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Valkoinen on kyllä jo snadisti ohi, vähän sama kun pähkinä. Kovaa tulee muut tummat puut ja keittiön ovissa harmaa sekä puuviilu.

    Valkoinen tulee kyllä varmasti olemaan aina varma valinta, mutta onhan se viimaikoina myynyt ihan älyttömästi. Hyvä päätös myös sen takia, että näyttää hyvältä monissa eri kokonaisuuksissa.

    Tohon muotijuttuun: Vaikka välttämättä ostopäätöstä ei tee sen perusteella, mikä on muotia, mielipiteeseen vaikuttavat monet asiat kuten mainokset, lehdet ja keittiöliikkeen esittelytilat. Näissä paikoissa esitellään kuitenkin suht uusia (ja usein trendikkäitä) ratkaisuja ja siten päätökset helposti ohjautuu uusimman muodin suuntaan.
     
  7. Tomsson

    Tomsson Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2008
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep. Selailin tätä ketjua ja on noita valkoisia kiilto-ovia pistelty näemmä vuoden aikana aika paljon. Tosin, yksikään täällä olleista köökeistä ei oikein ollut ihan sitä mitä minun tulee olemaan. Miltei kaikki ratkaisut jotka itse valitsin löytyi ketjun kuvista, mutta maksimissaan 2 yhdestä keittiöstä. vino-ovea en kuitenkaan bongannut, enkä pystyjä alukarmisia maitolasiovia. Sen sijaan vaakoja ilmeisen muodikkaita maitolasiovia/kaappeja oli paljon, ja niitä itsekin mietein hetken, mutta thank god kun en niistä pitänyt, niin niitä ei sitten tullut. Samoin monella oli tummaa tasoa, mutta sillä tilkkutäkkikuviolla, josta taas en itse pidä lainkaan. Siksi omaan tuleekin kokonaisvaltaisemmalla puukuviolla varustettu 40mm vahva tasolevy. Tämmää kuvion puolesta muun asunnon lattiakuvioonkin. Kaikki peitelevyt on myös samaa tummaa pähkinää. Harmaata lattialaattaa on näemmä myös paljon keittiöissä. Onhan se yleispätevä väri. Itselläkin oli tummahko harmaa mielessä jo ensimetreistä asti, kun ekoja ajatuksia uudesta keittiöstä mietein istuen remppapuutarhajakkarassa suunnittelemassa keittiönraadon nurkassa. Hyvin selviä kuvia tuli mieleen siinä kun tunnin istui ja kuvittelin koneiden toimivat paikat ja laskutasojen riiton ja ratkaisin laatankin siinä samalla täysin mielikuvituksen voimin, nimittäin gneissikuvioinen min. 30x30cm ja "lohkaistulla" pinnalla, eli ei sileää missään nimessä. Yllättäen juuri sitä mielikuviteltua ei sitten löytynyt pienellä vaivalla saati sopivaan rahaan, niin päädyin keskikokoiseen mustaan taittuvaan lasittamattomaan laattaan mallia nämä.

    Tosiaan, muodin kai päättää perusihmisille juuri ne keittöliikkeet/tehtaat, jotka ne mallikeittiöt kasaa tuulipukukansan ihmeteltäviksi. Se vaan ihmetyttää, että miksi minä vailla mitään virikkeitä tai ohjeistusta lämpesin juuri tämän yleisen tyylin suuntaan vaikka näytillä oli kymmenisen muutakin ihan yhtä "tavallisen" oloista keittiötä.
    Oli minulla järkisyykin kiiltävälle ovelle, helppo pitää puhtaana :cool: Kiiltävä näytti todella härskiltä omaan silmään minään muuna kuin valkoisena. Maalarinvalkoinenkin on omien sanojeni mukaan likaisen valkoinen. Hassua sekin, että valkoisena samasta pinnoitteesta syntyi ehdoton suosikki, vaikka olikin kalleimman pään ovi.
    Erästä harmaavalkoista kokonaisuutta katsoin myös, mutta koska siihen isketty harmaa lattia ja teräskoneet olisivat saaneet yökkörefleksin aktiiviseksi, niin harmaa jäi kaappien osalta unhoon ja otin kohteeksi sen valkoruskean lookin, jota höystin sitten sen verran mitä kaappien lukumäärään nähden oli sopivaa ilman, että tulee liikaa.

    Tänään istuin taas sillä samalla puutarhatuolilla, joka on nyt olkkarin puolella ja suunnittelin keittiöön melko nopealla tahdilla erilaisia tunnelmavaloja. 3:t ehdein suunnittelemaan ennenkuin tuli vastaan niin hyvä vaihtoehto, että sai mielikuvituksen sammuttaa.
    Koska otin yläkaapit mahdollisimman korkeina, niin ylös ei jää tilaa kaapin ja katon väliin kuin 7-8cm, joka oli tarkoitus peittää peitelistalla toki, onhan siellä takana katkaisimen takainen pistorasia kaappien valoille eikä pölynkään tarvi sinne mennä. Korvaan tämän peitelistan paksuhkolla pleksillä josta teen "maitolasia" ja kehystän pleksin alumiinirivoin niin, että tulee osaksi jo olevia lasiovia. Pleksin taakse teippaan seinään ledinauhaa koko kaappien matkalle jolloin "yläkerran" ikkunasta loistaa valo samaan aikaan kun katkaisijasta pistää lasikaappien spotit päälle. Ledit suuntaan tai peitän niin että valo kajastaa pääasiassa valkoiseen paneelikattoon. Kuvittelisin efektin olevan aika hieno muutoin pimeässä huoneessa. Noh, sen näkee sitten.

    Edit.
    Kaivoin nyt kuvan kuitenkin taas esiin. Tilanne on nyt melkolailla kuvan isoittama ainakin tuosta suunnasta, joskin lattia on uritettu, primeroitu ja 60m lämmityskaapelia liimattu uraan. Huomenna tasoite lattiaan ja sitten saakin tuo ihq muuri uuden pinnan. Sitten katto ja lattia kuntoon seiniä unohtamatta. Mutta ne onkin niin nopeaa ja suoraviivaista hommaa, ettei montaa päivää mene kun saa jo kaappien rungot hakea ja koota paikalleen.
    Talo on aikoinaan tehty huolella ja aikansa uutuusmateriaaleja käyttämällä, seinät on kipsilevyä ja mineraalivillaa on käytetty reilusti, onhan talon rakentanut ja suunnitellut itselleen insinööritoimiston omannut henkilö.
     

    Liitetyt tiedostot:

    • keit2.jpg
      Tiedostokoko:
      44,1 KB
      Katsottu:
      857
    Viimeksi muokattu: 02.01.2009
  8. Tomsson

    Tomsson Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2008
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Nyt parina päivänä tapahtunut keittiössa isoja ja kalliita muutoksia. Kaapit seinällä ja toisessa päässä jo tapettikin. Koneita saa alkaa pian katselemaan. Harmaita koneita tulee, tukemaan aluovia, kahvoja ja lattiaa. Tulee yllättävän lämmin keittiö, valittu designtapetti vaikutti paljon.

    Ohessa pari kuvaa mitä on tapahtunut. Osa kuvista kännyllä otettu, eli aika valjut värit.
     

    Liitetyt tiedostot:

    • lattia.jpg
      Tiedostokoko:
      47,9 KB
      Katsottu:
      932
    • katto.jpg
      Tiedostokoko:
      31,6 KB
      Katsottu:
      847
    • sivu2.jpg
      Tiedostokoko:
      47,7 KB
      Katsottu:
      921
    • tapet.jpg
      Tiedostokoko:
      49,3 KB
      Katsottu:
      996
  9. CrC

    CrC Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2007
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    ^Näyttää kivalta mutta toi tapetti on makuuni liian erikoista. Vai onko se alkuperäinen?
     
  10. Kaitzu

    Kaitzu Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.07.2001
    Viestejä:
    3 497
    Saadut tykkäykset:
    41
    Hyvin sopii tapetin väri osittain ikkunapuitteisiin, mutta aika "hurja" väritykseltään verrattuna muuhun keittiökalustukseen.
     
  11. Tomsson

    Tomsson Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2008
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, kuvion "rajuus" on tiedostettu jo viikko sitten kun oli muutamaa eri tapettia koesovitettava. Pistin yhden kaapin keittiöön kuntoon peitelevyineen ja tasoineen ja tuo kaikkein kontrasteikkain malli oli ylivoimaisesti parhaimman näköinen, kaikki yhtään pliisummat olivat kuin värinsä menettäneitä noiden melko tumminen osien rinnalla. Tapetin etsiminen on muuten todella hermoja raastavaa puuhaa, mikään ei tunnu näyttävän hyvältä.
    Noh, muista talon mestoista tulee vähän "normaalimpia", keittöön tuli vähän panostettua liikaakin :)
     
  12. dan1

    dan1 Guest Guest

    Liittynyt:
    02.01.2009
    Viestejä:
    17
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mullakin on pienimuotoinen keittiöremppa päällä. Muutama komponentti vielä puuttuu.

    Etsin ohuesta rosterista valmistettua simppeliä säilytyslaatikkoa, jonka koko olisi n. 58 x 37 x 35 cm (pit x lev x kork). Korkeus voi itse asiassa olla mitä tahansa väliltä 20-40 cm. Laatikossa pitäisi olla myös kansi. Kelpaa myös kaksi "puolikasta" laatikkoa, joiden yhteismitat olisi suunnilleen 58 x 37 (pit x lev). Ikeassa on sinkkiteräksestä tehtyjä sopivankokoisia bokseja, mutta kun pitäis olla rosteria. Ja vielä sellainenkin kriteeri on, että boksi saisi mielellään olla kauttaaltaan suorakulmainen. Onko kellään mitään vinkkiä? Itse en jaksa ruveta värkkäämään, kun ei ole sopivia työkalujakaan.

    Hakusessa on myäs minikokoinen viinikaappi. Kunhan sinne nyt edes kolme pulloa mahtuisi. Kaapin koko saisi maksimissaan olla 55 x 25 x 45 (lev x kork x syv). Saksan ja Englannin nettikauppoistakaan ei ole silmiin osunut sellaista. Havaintoja?
     
  13. phixel+

    phixel+ Guest Guest

    Liittynyt:
    05.01.2005
    Viestejä:
    414
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aikani kuluksi googlettelin noita viinikaappeja ja tämä on pienin minkä löysin.

    [​IMG]
     
  14. Tomsson

    Tomsson Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2008
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä vielä vähän otollisemmasta perspektiivistä ja paremmalla kameralla kuva tapetin sopivuudesta :) Tummat valolistat tuohon vielä ja iso peitelevy kaapin kylkeen.
    Välitilan kaakelit valitsen melkoisesti tapetin ehdoilla. Perjantaina niitä metsästämään.
     

    Liitetyt tiedostot:

  15. aleksiet

    aleksiet Guest Guest

    Liittynyt:
    15.08.2006
    Viestejä:
    299
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tos on kyl jo aikamoinen värien sekamelska vaikka onkin olevinaan sointuvia sävyjä. On valkoista, sit on puuta, sit on harjattua alumiinia, sit on kirjava tapetti.

    Kovasti rauhaton...
     
  16. sakali

    sakali Käyttäjä

    Liittynyt:
    26.10.2004
    Viestejä:
    1 213
    Saadut tykkäykset:
    2
    Mä katoin, että siellä on vielä koolaukset näkyvissä.:hitme:
     
  17. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    Sarjassamme rumimmat tapetit.. Kuin suoraan 80-luvulta, josta moni haluaa päästä eroon.. Tai sitten se alkaa jo olla trendi.. :hitme:
     
  18. Tomsson

    Tomsson Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2008
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    Heh, jotenkin eivät yllätä kommentit. Noh, onneksi en täältä apua tapetin valintaan pyytänyt. Ties millainen perusperusvaalea seinistä olisi tullut :)
    Peruskauraa olisin laittanut jos talo olisi menossa myyntiin, mutta kun ei ole menossa myyntiin.
     
  19. Sleep0

    Sleep0 Guest Guest

    Liittynyt:
    12.09.2007
    Viestejä:
    343
    Saadut tykkäykset:
    0
    [​IMG]
    Kuvassa ehdotus sinulle.. ;) Eli laita ihmeessä mäntyiset puolipaneelit seinään, ne vain puuttuvat "tyylistäsi". Tuo nykyinen tapetti on vielä huonompi kuin perusvaalea, perusbeige raidoilla... :sick:
     
  20. Tomsson

    Tomsson Guest Guest

    Liittynyt:
    04.07.2008
    Viestejä:
    109
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Tuo nykyinen tapetti on vielä huonompi kuin perusvaalea, perusbeige raidoilla..."

    Olisit vaan pistänyt kolmen pisteen sijalle sanat "minun mielestäni". Mitään faktoja kun ei näissä asioissa ole olemassa. Perustapetti ei vaan tule kysymykseen, koska en ole tekemässä kämppää perustuulipukukansalaiselle, vaan minulle, joka tykkään tuosta. Keittiöstä ei ole tulossa valkoruskea, vaan ruskeavalkea. Samaa teemaa on muuallakin talossa.
    Pistäkääpä niitä kuvia vaaleaseinäisistä tasalatteista sairaalakeittiöistänne, niin haukun ne pystyyn. :thumbsup: No en hauku.
     
    Viimeksi muokattu: 27.01.2009