iPhone

Keskustelu osiossa 'Matkapuhelimet' , aloittajana Raymond, 10.01.2007.

  1. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    MMS on kallis, rajoitettu systeemi, jonka käyttö on suht hankalaa ja toimii eri puhelimissa hieman eri tavoin. Erityisesti MMS:n käyttöönotto on (oli) todella hankalaa. Nykyään sentään asetukset tulevat suht automatic puhelimeen. Mutta joka tapauksessa operaattorit tyrivät MMS:n lanseerauksen aikoinaan todella tehokkaasti.

    Mulla ei ole iPhonea, vaan Nokia N95. Ja kuten aiemmin sanoin, iPhonessakin saisi tuo MMS olla vakiona, koska se tuntuu joillekin olevan elämän ja kuoleman juttu.

    Push email ja IMAP ei ole sama asia. Nokian puhelimien sähköpostiohjelma on tosin niin hankala, ettei sitä viitsi käyttää edes IMAP-posteihin. Niinpä luenkin postini GMailin kikkareen kautta N95:lla.

    Toisin kuin MMS, joka on se tulevaisuuden juttu mobiililaitteissa?
     
  2. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kiitti vinkistä! Täytyypä testata josko tuon avulla saisi N95:n sähköpostin käytettävyyttä yhtään parannettua.
     
    Viimeksi muokattu: 21.08.2008
  3. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    N95:n perusversiossa on niin vähän muistia, että useimpien ohjelmien toimivuus on vähän niin ja näin. E-series rules :)
     
  4. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ja ero on?

    IMO Push email: Sähköpostin työntö matkapuhelimeen ilman että postia pitää hakea aktiivisesti ts. painaa jotain "hae posti" nappia. Tosi vanhoissa puhelimissa ei ollut aktiivista imap pollausta, vaan tuon joutui aina pakottamaan käsin. Ei mikään suuri juttu, mutta ärsyttävä kyllä.

    Sitten on erikseen sync, jos puhutaan siitä, että sulla on joku sovellus, joka näyttää pc / tmv kanssa reaaliajassa saapuneet postit / luetut / lähetetyt riippumatta siitä, mistä laitteesta on vastattu jne.

    Paljon riippuu siitä, mitä softaa käyttää. Jos postit on exchangen päässä, kannattaa ehdottomasti ladata ilmainen exchange softa, jolla synccaa kaikki kätevästi, sen sijaan että puhutaan pelkästä push toiminnosta, joka lopulta on aika hyödytön ainakin duunimeilien kohdalla.

    Ei missään nimessä. MMS on kehittyneempi versio SMS viestistä, ei mitään muuta. Osa käyttää, osa ei ja jos tätä ei puhelimesta löydy, on se mms tottuneelle tosi paska juttu. Vastaavaa sovellusta ei kuitenkaan ihan heti ole ja kuvan puskeminen nettiin on jo aika paljon hankalampaa, vaikka olisikin joku iPhone facebook imageloader tai webiserveri s60 laitteessa (ja sitten vielä päälle pitäisi viestiä, että tuolta se kuva nyt löytyy)
     
  5. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Onhan noita sovelluksia ollut pitkään, mutta ovat vaan maksaneet ja siten tarkoitettu yrityskäyttöön.
     
  6. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    Niin.. näitä "push emaileja" eli pollaavia imap/POP-clienttejä on ainakin ollut. Eli puhelimen clientti ottaa yhteyttä sähköpostipalvelimelle tietyin väliajoin. Viive sähköpostin saapumiseen määräytyy tarkistusvälin mukaan 10min .. 12 h. Bugisia ja akkua kuluttavia sovelluksia noin yleisesti ottaen, ainakin Nokian luureissa. Blackberryistä ei ole kokemusta.

    Itse määrittelisin todellisen push emailin sellaiseksi sovellukseksi, jossa serveri ottaa yhteyttä clienttiin kun sähköpostia saapuu. Viive on pieni ja toiminta on analogista SMS ja MMS-viestien kanssa. Tuo Nokian uusin softa alkaa olla tällä toiminnallisuuden tasolla.
     
  7. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
  8. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Mä en tarkkaan tiedä mikä on nokian exchange syncin tekniikka, mutta kannattaa kokeilla. Perusasetuksella outlook vs nokia, sähköposti on ainakin itsellä ekana kommarissa, ei siellä outlookissa. Kertoo siis lähinnä siinä, että softa pollaa useammin kuin outlook. Vaikea sanoa kertooko tämä enemmän outlookin surkeudesta vai nokian paremmuudesta ;)

    Noin ylipäätään mä en näkisi, että oleellista on nimenomaan se, että joka kerta kun posti tulee, se pusketaan heti, sen sijaan, että se tehdään vaikka pahimmillaan 60s päästä. Puhutaan jokatapauksessa uskomattoman pienestä viiveestä ja softasta, joka osaa lähettää fiksusti pelkän viestin alun ja lataa lisää viestiä, jos sitä käyttäjä hakee.

    Olleellisempaa näissä kuitenkin on se yleinen toimivuus, joka monella softalla kusee: akkua ei saisi kuluttaa liikaa ja sync pitää tapahtua luotettavasti ja tarjota reaaliaikainen tieto kaikkiin päätelaitteisiin. Näissä asioissa iPhone pitäisi ymmärtääkseni olla ihan hyvällä tasolla :)
     
  9. Tonppa

    Tonppa Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2000
    Viestejä:
    1 327
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ihan oikeasti Crimson: lataat DVDplazan naurettavimpia argumentteja pitkään aikaan. Rauhoitu jo...

    Esim. tämän "mä olen oikeassa"-selityksen toistamisen voisit jo lopettaa:
    "iPhonessakin saisi tuo MMS olla vakiona, koska se tuntuu joillekin olevan elämän ja kuoleman juttu"

    Anyway: iPhonessa tuntuu olevan vähän liikaakin erilaisia ongelmia tällä hetkellä. Esim. jos laittaa useampia ohjelmia laitteeseen, alkaa kaatuileminen olla arkipäivää. Etenkin kuvien otto voi pysähtyä "muistinhallintaongelmaan", joka tosin selviää uudelleenkäynnistämisellä.

    Onkohan uutta firmistä tulossa piakoin?
     
    Viimeksi muokattu: 22.08.2008
  10. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    No mikäs sua nyt niin naurattaa? Se, että push email olis mun mielestä mobiililaitteissa parempi ku MMS?
     
  11. Tonppa

    Tonppa Guest Guest

    Liittynyt:
    13.04.2000
    Viestejä:
    1 327
    Saadut tykkäykset:
    2
    Ei. Ensinnäkin ei ole tarkoitus vittuilla. Ei todellakaan. Sitä vain, että keskity hieman siihen mitä kirjoitat. On oikeasti aika turhaa alkaa vertailemaan MMS viestejä korppuasemiin tai muuta. Se, että jos Sinä et tarvitse MMS-viestejä, on ihan sinun oma juttusi. Sen verran luulisi pystyä ajattelemaan, että EHKÄ JOTKUT MUUT KÄYTTÄVÄT NIITÄ.

    Ehkä käytät SMS-viestejä? Noh, olisihan nekin voinut jättää pois iPhonesta, ne kun vasta wanhoja ovatkin MMS-viesteihin verrattuna. Eikös?

    MMS-viestit ovat toisille (esim. minulle ja monille ystävilleni) erittäin kätevä tapa kommunikoida tilanteeseen sopivasti. Etenkin kun ne kuvat eivät todellakaan tarvitse olla mitään 320*200 pikselisiä. Videot toki joutuu lähettämään surkealla laadulla, mutta 30 sekunttia sekaista videota voi joskus olla aivan hilpeää vastaanotettavaa.

    Järki käteen ja ajatellaan vähän sitä omaa napaa pitemmälle. Jookos kookos? :rolleyes:
     
  12. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Siksi sanoinkin, että mun mielestä MMS saisi olla vakiona myös iPhonessa, vaikka itse en sillä mitään tekisikään. Mikä siinä nyt oli niin vaikeata ymmärtää?

    Mutta tuo MMS:n puutteesta valittaminen vaikuttaa vähän samanlaiselta kuin silloin kun Apple jätti ensimmäisenä korppuaseman pois iMacista (tai DVD-aseman MacBook Airista)... ;)
     
  13. KinZZa

    KinZZa Guest Guest

    Liittynyt:
    25.12.2005
    Viestejä:
    705
    Saadut tykkäykset:
    0
    Pitäisikö laittaa äänestys pystyyn täällä Plazalla tuon MMS-viestien suosiosta? Saisimme hieman suuntaa siitä, kuinka suosittu ja käytetty kyseinen menetelmä on kyseessä täällä Plazan joukossa. Voinen väittää, että täällä on hieman tekniikka-orientoituneempaa väkeä. Taidanpa sellaisen tehdä.
     
  14. kloever

    kloever Guest Guest

    Liittynyt:
    23.11.2003
    Viestejä:
    305
    Saadut tykkäykset:
    0
    "Mikä hiton MMS?" Eipä oo koskaan tullut noita käytettyä, tuntuu enemmän teinien jutuilta?

    Muutama päivä on nyt ollut iPhone taskussa, joskin liittymänvaihdosta odotellessa. Todella hyvä laite, eipä tarvitse hankkia ensi hätään miniläppäriä. Työmailit sun muut pystyy Outlook Exchangella hoitaa kepoisesti.

    Vähän tuo tahriintuu ja varmasti joskus myös naarmuuntuu; mitäs koteloita/suojia arvon ihmiset ovat tälle ostelleet? Vinkkejä saa antaa, Apple Storen suojat ovat aika hyvän hintaisia.
     
  15. tomppa1

    tomppa1 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2003
    Viestejä:
    781
    Saadut tykkäykset:
    0
    MMS on hyvä juttu, käytännössä mini-sähköposti kuva/videoliitteiden kera. MMS:n suurin puute on huono tekninen toteutus. Asetukset ovat joka operaattorilla erilaiset, mikä on idioottimaista suunnittelua puhelinvalmistajilta ja operaattoreilta. Jos asetukset olisivat standardit, niin MMS:t toimisivat aina ja kaikkialla niinkuin SMS:t. Tällöin MMS:t olisivat yleistyneet oikeasti, nyt ne ovat jääneet niche-markkinaksi eli nuorten ja geekkien viestintätavaksi.

    Mitä iPhoneen tulee, niin IMO kyseessä on pelkkä egon jatke eli kännyköiden bemari. Parempia puhelimia löytyy paaaljon. Kosketusnäyttö ei ole kovin toimintavarma tai käytännöllinen joten tämäkin "innovaatio" toimii parhaiten egon hierontalaitteena. iPhone on suuri, painava ja liukas sekä toimii huonosti 3G verkoissa. Mutta meitä on moneksi; yksi tykkää tyttärestä, toinen äidistä ja eräät siitä nettishopin barbarasta.
     
    Viimeksi muokattu: 26.08.2008
  16. JMal

    JMal Guest Guest

    Liittynyt:
    02.02.2006
    Viestejä:
    792
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mutta kun sen on tehny Steve "God" Jobs... :D
     
  17. lmfmis

    lmfmis Käyttäjä

    Liittynyt:
    17.02.2002
    Viestejä:
    3 019
    Saadut tykkäykset:
    2
    ...itseasiassa iPhonella on kuulemma juuret suomessa...muistaako kukaan tätä firmaa?

    http://www.microcell.com/

    Steve vaan osti hyvät ideat pois niiltä. No sekin vaatii jumalallisia kykyjä :)
     
  18. jryi

    jryi Uusi jäsen

    Liittynyt:
    21.07.2003
    Viestejä:
    456
    Saadut tykkäykset:
    0
    MMS:n hinnoittelu on operaattoreista kiinni, standardeissa sitä ei ole määrätty. Tuota rajoitettua en kyllä ymmärrä, jos et tarkoita sillä käytettävissä olevien kuva-, video- ja ääniformaattien rajoittamista tiettyihin codeceihin ja formaatteihin, jotta ratkaistaisiin tuo viimeiseksi mainittu toiminta hieman eri tavoin.

    MMS:ssä on ollut eri aikoina erilaisia rajoitteita. Versio 1.0 mahdollisti vain 30kB:n kokoiset viestit, sitten koko nousi 100 kiloon, jatkossa kasvaa siitä 300:aan ja ties mihin. Koska puhelinten muistimäärä on aiemmin ollut melkoisen vaatimaton, ja koska viestejä pitäisi pystyä ottamaan vastaan halvemmillakin malleilla, on kokorajoitusten kanssa oltu melko konservatiivisia.

    Eri mediatyyppejäkin on lisätty, alkuun oli mahdollista lähettää vain mustavalkoisia WBMP-kuvia tai ihan pieniä giffejä, nykyisin koko on kasvanut, vaikka tuo 100 kilon viestikoko onkin melkoinen rajoite. Tulevissa (ja kai jo osittain nykyisissäkin) malleissa voidaan lähettää 1600x1200-kokoisia 300 kilon jpegejä, joka riittänee vähän paremmankin puhelimen ruudulla katseltavaksi.

    MMS vs Email -keskustelussa puhutaan vain siitä, että MMS:ien lähettely maksaa ja kaikki luurit eivät niitä osaa vastaanottaa. Kuitenkin lähes kaikilla operaattoreilla on palvelu, joka ilmoittaa tekstiviestillä vastaanotetusta MMS:stä, jos puhelin ei niitä tue. Emailin käyttäjien täytyy käydä itse pollailemassa postilaatikkoa tai sitten käyttää jotain sync-emailia. Kummassakin on omat kustannuksensa, minkä lisäksi tietysti itse viestin noutamisesta joutuu maksamaan. Lisäksi voi miettiä, miten paljon lisäarvoa oikeasti saa jostain kahden megatavun ja kuuden megapikselin kuvasta, kun ruutu on kokoluokkaa 2,5".
     
  19. Juhe

    Juhe Guest Guest

    Liittynyt:
    18.07.2003
    Viestejä:
    891
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jees. Tulipa hankittua itselle tämä iPhone ja sillä tätä viestiä kirjotellaankin. Nokian kelkasta iPhoneen siirtyminen hieman kyllä epäilytti, mutta jo nyt muutaman tunnin räpläämisen jälkeen ei kyllä vanhaa N73 ole ikävä. Ensikokemukset siis erittäin hyvät ja nämä muutamat pikkuviat pystyn itse ainakin antamaan anteeksi. Päivityksiähän tähän tulee aika kiitettävää tahtia, joten odotellaan mitä kaikkea lisää ne vielä tuovat tullessaan.
     
  20. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Applen tavoite oli myydä viime vuonna 10 miljoonaa iPhonea, mutta myivätkin 13,7 miljoonaa. Apple teki muutenkin ennätystuloksen viime vuonna, joten lamasta ei merkkiäkään Omppu-leirissä.