Painonpudotusta

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana zoxsis, 31.12.2008.

  1. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    No kommentoidaanpas omista kokemuksista. Eli viime vuonna päätettiin, että arkisin jätetään ruokavaliosta riisi, pasta ja peruna pois. Sen tarkempaa hiilariseurantaa ei ole tullut harjoitettua ja aina viikonloppuisin sekä erikoistapauksissa menee kyllä noitakin tuotteita. Liikunta- tai ruokailutottumuksia ei muuten tullut muutettua, mutta noin puolessa vuodessa paino muuttui 80kg -> 72kg.
     
  2. scented

    scented Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    22.02.2005
    Viestejä:
    1 978
    Saadut tykkäykset:
    257
    Laihduttamisen pääpointti on tajuta olevansa plösö. Kun tajuaa, että on plösö, niin laihduttamisen motivaatiokin alkaa löytyä. Jos ei oikeasti tajua olevansa plösö, niin eihän sitä motivaatiotakaan löydy...
     
  3. Jyrki

    Jyrki Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    09.01.2001
    Viestejä:
    1 472
    Saadut tykkäykset:
    22
    Itse olen myös melko hoikka ja pitkä. Pystyin pitkään syömään mitä tahansa, eikä paino juuri noussut (=läpipaska). Asiassa tapahtui muutos n. 30 ikävuoden jälkeen, jolloin maha alkoi kasvamaan.

    Edelleenkään kukaan ei ole suosittelemassa liikunnan poisjättämistä, vaan painottaa sitä, että painonpudotuksessa ruokavaliolla on paljon suurempi merkitys kuin liikunnalla. Ihmiset ovat yksilöitä ja jotkut ovat herkempiä verensokerin heilahtelun aiheuttamalle nälälle. Tällaisilta henkilöiltä on meidänkaltaisten läpipaskojen ihan turha mennä vaatimaan itsekuria.

    Arskalla oli lapset jo tehty, niin pystyi taas ottamaan kuurin ennen T3:n kuvauksia. :D

    Vähentynyt hiilihydraatti korvataan rasvalla. Rasvaa ei saa pelätä, sillä se on yksi makroravinne ja energian lähde siinä missä hiilarit ja proteiinikin. Rasvan energiatiheys on toki suurempi kuin hiilihydraatin, mutta tyypillisesti sitä ei syödäkään grammamääräisesti yhtä paljon. Hiilihydraatti on ainoa makroravinne, jota ilman ihminen selviää, koska keho pystyy tuottamaan sitä itse.
    Täydelliseen hiilihydraattien poistoon ei tietenkään ole mitään syytä. Ravinnon energiajakaumaa kannattaa siirtää pois hiilihydraateista, koska nykypäivänä ihminen saa niitä aivan liikaa.
    Keho varastoi energiaa rasvana ja näin myös ylimääräiset hiilihydraatit muutetaan rasvaksi. Tätä ei moni tule edes ajatelleeksi.
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2009
  4. geecb

    geecb Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2005
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tästä olen samaa mieltä, paitsi edelleen jos urheilee paljon niin hiilihydraatteja ei kovin paljon kannata vähentää, vaan keskittyy hankkimaan hiilihydraatit ns. hyvistä lähteistä. Tietenkin kaikki riippuu siitä, kuinka paljon henkilö alunperin on syönyt hiilihydraatteja. 24 olutta per viikko on ihan älytön tahti, ei ihme jos maha kasvaa. Itse aloittaisin tässä tapauksessa laihduttamisen vähentämällä oluen juontia rankasti.
     
  5. geecb

    geecb Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2005
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    0
    Eli et enää syö riisiä, pastaa etkä perunaa arkipäivisin? Mitä syöt pihvin, kanan ja kalan kanssa?
     
  6. Samppa

    Samppa Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    13.06.2000
    Viestejä:
    14 062
    Saadut tykkäykset:
    26
    Yksinkertaisimmillaan peruslisukkeena noiden kanssa menee lehtisalaattia, tomaattia ja kurkkua. Salaattien kanssa voi hyvin varioida ja nälkä lähtee kyllä mainiosti vaikkapa kunnon lohifileellä ja salaatillakin.
     
  7. geecb

    geecb Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2005
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    0
    Vähän arvelinkin. Varmasti toimii ja on terveellistäkin kun syö entistä enemmän vihreää ja kirkasta ruokaa.

    Itselleni tuollainen on kyllä liian haastavaa ja tylsää, ja mieluummin syön kaikkea monipuolisesti. Esimerkiksi Mummon AP ranskalaiset perunat ja savustettu lohi on liian hyvää, että siitä luopuisin. Tai Torinon tumma rakettispagetti ja jauheliha-sipulimättö bolognese-kastikkeella :thumbsup:
     
  8. Maky

    Maky Uusi jäsen

    Liittynyt:
    24.04.2000
    Viestejä:
    871
    Saadut tykkäykset:
    14
    Projekti jatkuu. Eli tavoitteena on (taas) annoskokojen kohtuullistaminen! Onnistunut hetkellisesti, mutta toisto on opintojen äiti. Mitään en ole karttanut ruokavaliossani. Esim pizza lounaaksi on mennyt useamminkin, pitää vaan sovittaa loput syömiset tuohon. Iltamässäily saa taas jäädä. Se on enemmän tapa, ei oikeesti tee edes mieli, mutta tulee vaan vedettyä? Ja miksi jälkiruokaa pitää syödä kattilallinen 5 min kun 10 teelusikallista rauhallisesti toisi pidemmän nautinnon?!

    Olen laihduttanut painonvartioiden pisteillä ja pari kertaa nyt kalorilaskurilla. Onnistunut, mutta pysyvä vaikutus on vielä hakusessa. Mutta aloitan taas maanataina. Lähtöpaino siitä ja alle 100kg on alkutavoite. Käyrää aikaisemmasta ja kohta tulevasta.

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 21.01.2009
  9. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Enemmänkin myönnettävä itselleen olevansa ylipainoinen, vähän kuin alkkikset...ei se puolikas tai pullollinen kossua ole niiden mielestä lainkaan liikaa päivässä.
    Nykyään suurin osa on tyytymätön ulkonäköönsä kun laihuutta ihannoidaan.
    Tosin olen sitä mieltä että nuoret ovat selkeästi lihavempia kuin esim. 20 vuotta sitten, liekö ruokatottumuksilla vai liikunnan puutteella asian kanssa jotain tekemistä ;)
    Jos pakissa on 10kg läskiä ja on sinut sen kanssa ni asiat on hyvin.
     
  10. Thingy

    Thingy Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.09.2005
    Viestejä:
    650
    Saadut tykkäykset:
    18

    tää on just tätä... Nykyään tosiaan skidit on kokoajan pulskempia ja pulskempia. Samaan aikaan kaupanhyllyt pursuaa "terveys" tuotteita, ja vähärasvaisia eineksiä, sekä muita ruoka-aineksia. Sitten mussutetaan korkeaHHpitoista moskaa 0% rasvalla kupu täyteen päivä toisensa jälkeen, ja ihmetellään kun ei viitsi/jaksa lähteä urheilemaan ja muutenkin aina väsyttää. Ja tietysti läskiä tulee ja paino kasvaa.
    Vaikka kuinka himo-urheilisi joka päivä, ja jos tavoitteena on painonpudotus, niin ne päivittäiset hiilarit kannattaa silti pitää matalalla. Himo-urheilustakin palautumiseen riittää varmasti 40-60g hiilareita / päivä, niin ettei lihasmassa ainakaan katoa. Tuon määrän saa esim alle litrasta rasvatonta/kevyt maitoa.
     
  11. CrC

    CrC Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2007
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kokeileppa vaikka viikko ilman noita hiilareita niin huomaat kuinka ällöttäviä ja terpeettomia noi loppupeleissä on :thumbsup: Silloin kun oot siinä insuliini vuoristoradassa niin noihan on maailman maistuvimpia ruokia, parhautta, kun sitä pitää saada lisää ja lisää. Kun pääset noista eroon ja saat tasattua insuliinin määrän veressäsi, ruhosi ei enää kaipaakkaan noita iki-ihania hiilaripommeja. Nakkaa ne ranskikset ja muka terveelliset tummat pastat roskiin ja laita salaattia tilalle. Ja reilusti sitä kastiketta.

    Tässä oon huomannut että olosta tulee todella paljon pirteämpi, aamuvuoron jälkeen ei enää tee mieli päikkäreille, vaikka edellisenä yönä ois nukuttu vain jotain 5 tuntia.
     
  12. CrC

    CrC Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2007
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ennen oli kaikki hyvin kun jengi ei viettänyt pitsaperjantaita.
     
  13. CrC

    CrC Guest Guest

    Liittynyt:
    03.01.2007
    Viestejä:
    394
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oonko nyt ihan väärässä mutta eikö protskut pidä lihasmassaa yllä? Karppaamisessa tulee vedettyä helpostikin liikaa protskuja, joten sen suhteen ei pitäisi olla ongelmaa.
     
  14. geecb

    geecb Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2005
    Viestejä:
    646
    Saadut tykkäykset:
    0

    Kiitos ehdotuksesta :) Ongelma tässä vain on se, etten itse ole laihduttamassa vaan hankkimassa lisäkiloja (lihaskiloja) punttien avulla, joten tarvitsen hiilareita (koska ne ovat hyödyllistä polttoainetta keholle).

    Kaikille muillekin jotka eivät halua syödä pihviä ainoastaan kastikkeen ja salaatinlehden kera loppuelämän ajan (järkyttävä ajatus olla ikuisella dieetillä), vaan rehellisen perunan tai riisin, niin nostelkaa niitä puntteja sitten. Ei tarvitse välittää mistään "tätä en voi syödä" -dieetistä, kunhan ruoka on muuten laadukasta.

    En näkisi kenellekään ongelmaksi muutenkaan syödä kourallista riisiä tai yhtä perunaa muun ruoan ohella. Mitä olen huomannut, niin ihmiset laittavat lautaselleen puolet riisiä/perunaa ja sitten sen pihvin siihen viereen. Enhän minäkään näin tee, enkä suosittele muillekaan. Hyvä nyrkkisääntö hiilareiden määrään on oma koura (eli kämmen) - ota sen verran mitä omaan kouraan mahtuu.
     
    Viimeksi muokattu: 22.01.2009
  15. nepa

    nepa Alakerran HFR CIH -mies. Tukijoukot

    Liittynyt:
    17.10.2001
    Viestejä:
    9 181
    Saadut tykkäykset:
    1 325
  16. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Ei ruoka ole vain täytettä ja insuliinin tasaamista vaan se on kuuluu imo pyhään kolminaisuuteen: ruoka, seksi ja nukkuminen :)

    Suoraan sanottuna en käsitä, miten kukaan pystyy elämään ilman hiilareita. Niitä kuitenkin esiintyy äärettömän monossa ruoassa ja ilman hiilareita elävät joutuvat kieltätymään maailman parhaista ruoista. Onko tässä sitten järkeä? Eikö fiksumpaa olisi pyrkiä tasapainoon, jossa voi nauttia kaikkea, mutta kohtuudella?

    Jos joku näitä lukee absoluuttisena totuutena, niin kannattaa ehkä muistaa, että terveyden suhteen on muitakin asioita kuin oma virkeystila ja mahan koko. Tutkimustuloksia puoleen jos toiseen löytyy aika paljon ja kukaan ei voi vielä varmuudella sanoa, että karppaus on terveellistä (tai toisinpäin) :)
     
  17. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
    Jos asian mieltää kieltäytymisenä tai ikuisena diettinä, niin ei varmaan toimi.
    Itse kokisin sen valintana, samoin kuten kasvissyöjät valitsevat rehut lihan sijaan.
    Eikä asiassa tarvitse olla ehdottoman jyrkkä, jos joskus haluaa pizzaa syödä niin syö.
    Onko tässä listassa yhtään niitä "maailman parhaimpia" ruokia joista pitää kieltäytyä?
    Enemmänkin vähärasvaisella joutuu karsimaan ruokia ja pudottamaan reilusti määriä + kärsimään nälästä ja ruoan himosta jos on sellaiseen taipumusta.
    Tänne voisi vertailun vuoksi koota 1500-2500kcal:n (riippuen kulutuksesta ja laihduttaako vai ei) lautasmalleja 50-60% hiilareista muodostuvista aterioista ja 20% hiilareista muodostuvista aterioista.
     
    Viimeksi muokattu: 22.01.2009
  18. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Listassa ei ole yhtään jälkiruokaa :rolleyes:
     
  19. Make73

    Make73 Aktiivinen käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    10.01.2004
    Viestejä:
    3 404
    Saadut tykkäykset:
    130
  20. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Joista aika harvaa voi pitää maailman parhaana :rolleyes: