Tästä kun katsoo, niin kevyt lonkkua ja sidukkaa voi vetästä sen 20 pulloa/13 tölkkiä ja hiilareita kertyy näin ollen 30g (1730kcal) Kuinka kauan ketoosi-tilaa on tervettä pitää? Tuo selvisikin täältä eli aloitusvaihe on kaksi viikkoa ja sitten hiilareita +5g joka viikko 50 grammaan asti ja siinä pysyen painonpudotuksen loppuun asti. edit: Ps. Tuo Finelin sivulla oleva ruokakori on hyvä keino listata päivän sapuskat ja laskea niiden ravintoarvot. Helpottaa kummasti varsinkin kun pitää pysyä alle sen 20g hiilihydraatteja päivässä ja samalla näkee kcal määränkin :thumbsup: Tässä nestepaaston lomassa (4 päivää takana) laskeskelin jo mitä kaikkea voi syödä kun hiilareita max.20g ja kcal max.1500 Koska syön vain iltaisin, niin esim. päivällinen munakas -5 kananmunaa -200g herkkusieniä -200g keittokinkkua iltapala tonnikala-salaatti -300g (2 purkkia) tonnikalaa vedessä -3 keitettyä kananmunaa -200g jäävuorisalaattia -200g kurkkua -2 isoa tomaattia imeytyvät hiilihydraatit = 18,4g rasva = 83,4g proteiini = 170,8g energia = 1515kcal eli kyllä sitä aika satsin saa vetästä tuohon 1500kcal rajaankin
Tuonne jo kerran eksyinkin ja tuo "Konjakki/rommi/viski 40 til% alkoholia" ei voi pitää paikkaansa eli lähinnä kohta "sokerit 0g". Mielestäni esim. konjakit/brandyt on makeita eli sokerisia. No pitää hakea alkon kuvasto, siinä muistaakseni on mainittu sokerin määrä tai ainakin viimeksi oli kun kuvastoa kädessäni pidin.
Ai oikein omakohtaisia kokemuksia? Eli sun mielestä karppaaminen perustuu tuohon että tulee vaan syötyä vähemmän kaloreita kun se on niin ällöttävää? Jospa yrittäisit vähän edes paneutua aisiaan ja jättää tuon mutuilun pois.
Raakaa vodkaa saa vetää aika paljon jos oikein muistan.. Ei noi alkoholijuomat oo muutenkaan mun juttu niin en ole karppauksessakaan alkanut niitä vetämään.
Joo safkaa saa syödä ja salaattejakin oikeastaan niin paljon kun napa vetää. Joku 500g salaattia on aika perkeleen paljon, itse jaan sen määrän yleensä eri lounaiden kesken. Alussa ei kyllä noita kaloreja kannata katsoa vaan koittaa siihen päästä siihen 20g/hh per päivä. Ekalla viikolla nesteet saa kyytiä, paino voi tippua useitakin kiloja kun vessassa saa ravata alvariinsa.
Tulipahan laskettua normaalin arkipäivän syömisten arvot: energia : 3000 kcal rasva : 113 g hiilihydraatti : 350 g proteiini : 150 g Tämän laskurin mukaan tuolla "syömisellä" saisin painoni pidettyä nykyisellä tasolla (vähän epäilen tuo laskurin oikeellisuutta) Sitten jos jättäisin pois evässämpylät (korvaten esim. kanasalaatilla tms) ja kotona nuo voileivät (tilalle pari hedelmää/porkkanaa) ja perunat, niin ois tilanne: energia : 2150 kcal rasva : 92,5 g hiilihydraatti : 165 g proteiini : 165 g
Karppaajilla jo varmasti tiedossa tämä, mutta karppausta aloitteleville suosittelisin tutustumaan Lidlin tuotevalikoimiin jos vaan mahdollista. Itse ostan Lidlistä päivittäiseen vhh-kulutukseen mm. -Eridanous -kreikkalaista jugurttia (1 kg = 2,49e), -750g - 1kg pakastevihannespusseja (muutamia eri sekoituksia), -32 % kermaa, kahviin ja ruuan laittoon -Savustetut kalkkunaleikkeleet (Ei aromivahventeita! ja pr:hh-ratio n. 21:1) ei ketoosikarppaajille: -Herkutteluun nugetit (ei prosessoitua kanaa, vaan kunnon lihaa) ja mini chicken escaloes Karppauksessa tärkeää vatsan toiminnankin kannalta on huolehtia kuitujen saamisesta: S-marketista Fibrex Sokeriruokokuituja (pussillinen n. 3 euroa) sisältää yli 70 % kuituja, eli käytännössä pari-kolme ruokalusikallista tätä esim. jugurtin kanssa takaa että kuituja saa päivittäiseen tarpeeseen jo paremmin kuin mitä tahansa täysjyväleipää mussuttamalla.
Laihtua voi vain yhdellä tavalla: Syö vähemmän kuin kuluttaa. Siten jos laihtuu ja karppaa, eikä liikutaa ole lisätty, karppaaja todella syö vähemmän kaloroita ja laihtuu. Mitään yksittäistä pääsyytä syytä sille, miksi karppaus toimii niin hyvin, ei taida olla, vaan kyse on monen asian summasta. Nämä asiat on lueteltu tässä topicissa monia kertoja ja niitä on mm. verensokerin tasaisuus ja siitä aiheutunut syöpöttelyn poistuminen, keskimäärin noussut kylläisyystaso, mahdollisuus syödä vatsa täyteen ja ruoan määrä. Mitä tuohon ällötykseen tulee, niin pitäisin kummallisena, jos väittäisit, että tällaista tekijää ei varsinkin alkuvaiheessa olisi. Jos ruokavalio on ollut hiilarivoittoista ja koostunut välillä pienistä erittäin hiilihydraattipitoisista välipaloista (esim pitsaslice, leipäpala, suklaapatukka jne), niin näiden pikku juttujen korvaaminen vaatii alussa aika hyvää mielikuvitusta ja/tai reseptivarastoa. Loistavia esimerkkejä näistä löytyy tästäkin topicista kuten karppaajan ranskikset. Jos nyt kuitenkin käy niin, että mielikuvitusta ei ole tai reseptejä ei ole selaillut, sitä ihan kylmästi saattaa jättää syömisen väliin, sillä "kimpale lihaa, desi oliiviöljyä ja rahkapurkki" saattaa välillä alkaa tympimään.
Kuulostaa aika rankalta. Ekassa viestissä mainostettu painonpudotusvauhti ei ole kovin terveellistä. Poltetaan paljon muutakin kuin rasvaa. Muistaakseni norjalaisilla hiihtäjillä oli tutkittu painonpudotuksen vaikutusta suorituskykyyn ja tultu siihen tulokseen, että puolentoista kilon viikottainen pudotus ei viälä vaikuttanut suorituskykyyn. Sitä kovemmalla pudotuksella oli suorituskykyä heikentäviä vaikutuksia. Ei ole linkkiä tuohon, kun luin tuon jostain kirjasta tai lehdestä. Yleisesti hyväksi painonpudotusvauhdiksi suositellaan kiloa viikossa. En usko, että karppaus olisi niin erikoista, ettei tuo pätisi myös siinä.
Näyttää olevan karppaajilla Läskiäisrieha alkamassa eli ei muuta kuin kaikki asiasta kiinnostuneet mukaan Itse kanssa rekisteröidyin tuonne.
Tuossa ei oltu ilmoitettu lähtöpainoa ja jos sitä on reilusti ylimääräistä, niin ei tuo 2,5kg/vko ole paljon kun siitä on suurin osa kuitenkin kehoon varastoitunutta ylimääräistä nestettä.
lol @ karppaus Ei taida sopia ihmisille jotka pitää hyvästä ruuasta, eikä varsinkaan Italialaisille tai Italialaisen ruuan ystäville, kasvisyöjistä puhumattakaan Jep, hammasleikkauksen jälkeen vedin viikon lähinnä mehukeittoa ja paino putosi n.5kg. En liikkunut viikon aikana juuri muuta kuin sohvan ja sängyn väliä. Niinpä huuhaa mehudieetitkin on vedätystä. Saa sen painon alas 5kg viikossa, mutta se 5kg palaa takaisin 48h normaalilla ruokavalioilla. Pitäisi tosiaan oppia syömään vähemmän kuin kuluttaa. Energynet laskuron mukaan pitäisi syödä: 2611 kcal päivässä ja 11.0 MJ päivässä. Ilmeisesti ton verran että ei lihoisi enempää?
Joistakin tutkimuksista muistan lukeneeni, joissa VHH-ruokavaliolla olleet laihtuivat nopeammin ilman kalorivajetta, kuin vähärasvaisella ja kalorirajoitteisella dieetillä ollut verrokkiryhmä. Tämän syyksi on epäilty sitä, että keho tulkitsee vähäisen rasvansaannin eräänlaiseksi nälänhädäksi ja pyrkii pitämään viimeisistä rasvavarastoista kiinni. Samasta johtuu painon nousu (jojoilu) virallisterveellisen dieetin jälkeen. Kun rasvaa käytetään ensisijaisena energian lähteenä on kehon helpompi siirtyä käyttämään ihon alle varastoitua rasvaa kuin jos sen pitäisi siirtyä "sokeripolttoiselta rasvapolttoiselle". Pääsääntöisesti olen kuitenkin samaa mieltä, että karppaus normalisoi nälänhallinnan ja aiheuttaa sen kalorivajeen itsestään. VHH-ruokavaliolla on positiivinen vaikutus veriarvoihin, kun vähärasvaisisilla veriarvot yleensä menevät heikompaan suuntaan (etenkin laihduttaessa). Karppaus näyttää siis normalisoivan muutakin kuin vain painoindeksin. Karppauksessa ei välipaloille tai snäkseille tarvitse keksiä korvikkeita, koska ne jäävät pois. Juhlaruoat ja leivonnaiset ovatkin sitten toinen juttu. Ohjeita kyllä löytyy, mutta monet ovat kyllä heikkoja korvikkeita alkuperäisiin verrattuna. Mikäli juhlia on tarpeeksi harvakseltaan voi aivan hyvin syödä makeaa kohtuudella. Karpatessa makuaisti mukautuu, jolloin entiset makeat herkut maistuvatkin ällömakeilta. Nykyisin voin syödä turkkilaista jogurttia ja pakastekarpaloita ilman yhtään makeutusta ja 85% suklaa on todella hyvää! Enpä olisi uskonut vielä vuosi sitten. Itsekin olin aikasemmin oppinut pitämään rasvaa pahana, joten kaikki runsasrasvainen oli ällöttävää. Nykyisin vehnäpullat ja tärkkelyspommit aiheuttavat vastaavan reaktion. Ja vaikka tässä on karppauksen puolesta tullut puhuttuakin, niin yleisesti ottaen tärkeimpänä asiana pidän tyhjien hiilihydraattien (valkoiset jauhot, riisi, peruna) vähentämistä ja tarpeettoman rasvakauhun lopettamista. Tämä siis niille, jotka ovat normaalipainoisia. Hiilihydraatit ja rasva eivät käy yhteen ja proteiinit on jo terveydellisistä syistä pidettävä suurinpiirtein samassa, joten R- ja HH-suhteilla voi pelata. Säätäjänkin kulinaristina luulisi osaavan arvostaa oikeaa voita ja kermaa ruoanlaitossa. Make73, ketoosia jotkut pitävät päällä jatkuvasti. Karppifoorumeilta löytyy henkilöitä, jotka ovat olleet ketoosissa jo vuosia. Ketoosi liittyy myös Atkinssin dieetin induktioon ja sen avulla voi päästä eroon joistakin HH-riippuvuuksista. Laihduttamisen kannalta ketoosi ei kuitenkaan ole pakollinen. Atkinsin-dieetissä induktion tärkein asia on tutustuttaa VHH-ruokavalioon ja opettaa arvioimaan eri ruoka-aineiden hiilaripitoisuuksia. Lisäksi dieettikirjassa on aika tarkat ohjeet induktion ruoista, joten dietiin aloitus on näin helpompaa.
Joistakin tutkimuksista muistan lukeneeni, joissa VHH-ruokavaliolla olleet laihtuivat nopeammin ilman kalorivajetta, kuin vähärasvaisella ja kalorirajoitteisella dieetillä ollut verrokkiryhmä. Tämän syyksi on epäilty sitä, että keho tulkitsee vähäisen rasvansaannin eräänlaiseksi nälänhädäksi ja pyrkii varastoimaan rasvaa mahdollisimman paljon. Samasta johtuu painon nousu (jojoilu) virallisterveellisen dieetin jälkeen. Kun rasvaa käytetään ensisijaisena energian lähteenä on kehon helpompi siirtyä käyttämään ihon alle varastoitua rasvaa kuin jos sen pitäisi siirtyä "sokeripolttoiselta rasvapolttoiselle". Pääsääntöisesti olen kuitenkin samaa mieltä, että karppaus normalisoi nälänhallinnan ja aiheuttaa sen kalorivajeen itsestään. VHH-ruokavaliolla on positiivinen vaikutus veriarvoihin, kun vähärasvaisisilla veriarvot yleensä menevät heikompaan suuntaan (etenkin laihduttaessa). Karppaus näyttää siis normalisoivan muutakin kuin vain painoindeksin. Karppauksessa ei välipaloille tai snäkseille tarvitse keksiä korvikkeita, koska ne jäävät pois. Juhlaruoat ja leivonnaiset ovatkin sitten toinen juttu. Ohjeita kyllä löytyy, mutta monet ovat kyllä heikkoja korvikkeita alkuperäisiin verrattuna. Mikäli juhlia on tarpeeksi harvakseltaan voi aivan hyvin syödä makeaa kohtuudella. Karpatessa makuaisti mukautuu, jolloin entiset makeat herkut maistuvatkin ällömakeilta. Nykyisin voin syödä turkkilaista jogurttia ja pakastekarpaloita ilman yhtään makeutusta ja 85% suklaa on todella hyvää! Enpä olisi uskonut vielä vuosi sitten. Itsekin olin aikasemmin oppinut pitämään rasvaa pahana, joten kaikki runsasrasvainen oli ällöttävää. Nykyisin vehnäpullat ja tärkkelyspommit aiheuttavat vastaavan reaktion. Ja vaikka tässä on karppauksen puolesta tullut puhuttuakin, niin yleisesti ottaen tärkeimpänä asiana pidän tyhjien hiilihydraattien (valkoiset jauhot, riisi, peruna) vähentämistä ja tarpeettoman rasvakauhun lopettamista. Tämä siis niille, jotka ovat normaalipainoisia. Hiilihydraatit ja rasva eivät käy yhteen ja proteiinit on jo terveydellisistä syistä pidettävä suurinpiirtein samassa, joten R- ja HH-suhteilla voi pelata. Säätäjänkin kulinaristina luulisi osaavan arvostaa oikeaa voita ja kermaa ruoanlaitossa. Make73, ketoosia jotkut pitävät päällä jatkuvasti. Karppifoorumeilta löytyy henkilöitä, jotka ovat olleet ketoosissa jo vuosia. Ketoosi liittyy myös Atkinssin dieetin induktioon ja sen avulla voi päästä eroon joistakin HH-riippuvuuksista. Laihduttamisen kannalta ketoosi ei kuitenkaan ole pakollinen. Atkinsin-dieetissä induktion tärkein asia on tutustuttaa VHH-ruokavalioon ja opettaa arvioimaan eri ruoka-aineiden hiilaripitoisuuksia. Lisäksi dieettikirjassa on aika tarkat ohjeet induktion ruoista, joten dietiin aloitus on näin helpompaa.
Eikös nuo mehupohjaiset ole paastoja, paaston tarkoitus ei ole painon pudotus vaan elimistön puhdistus mm. perunasta jääneistä tärkkelysmömmöistä yms. Terveysvaikutuksista kovin kiistellään, mutta kuten Jyrkin mainitsema induktio niin myös 10pv:n "mehupaasto" toimii hyvin vieroittumisena turhasta syömisestä. Kerran aikaisemmin olen ollut paastolla ja kyllä sitä kuonaa sieltä suolistosta tulee vielä 10pv:n päästäkin. Päivittäin kun pistää kaksi ruokalusikallista litraan vettä merisuolaa ja vetäsee sen kitusiin...tunti tai kaksi niin voi aukaista vesihanan
Kaikkea tulee kyllä käytettyä ja jääkaapista löytyy aina kermaa ja voita. Vähärasvaisia tuotteita tulee käytettyä aika vähän, yleisimpänä ehkä joku 15% kasvisrasva pastakastikkeeseen kerman sijaan. Lähtökohta itselle on, että kaikkea voi syödä, kunhan tekee sen kohtuudella
Mä tiputin viisi kiloa kahdessa viikossa ollessani työmatkalla Tukholmassa. Ruokailu jäi aika vähiin, kun ei osannut kieltä. TGI Fridays ja Burger King tuli aika tutuiksi. Toisen viikon loppupuolella alkoi olla jo aika heikko olo. Paino ja voimat tuli aika pian takaisin, kun palasin normaalin ruokailurytmiin. Kulutusta vähemmän syöminenkään ei ole niin yksinkertainen juttu mitä täällä puhutaan. Keho menee aika nopeasti säästöliekille ja siinä palaa muutakin kuin läskiä. Olen pari kertaa saanut paikat aika kipeiksi, kun olen syönyt liian vähän. Firman hyvinvointiohjelmassa mun käskettiin syödä enemmän, jotta laihtuisin. Söin kuulemma niin vähän, että keho oli jatkuvasti säästöliekillä. Mun kohdalla karppaus tuntuu olevan ainut tapa millä saan painoa pois.
Voisin ihan mielenkiinnosta kokeilla karppausta jos en olisi kasvis-syöjä. Jonkin aikaa voisi elää ilman riisiä, mutta ei kyllä kovin kauaa. Hyvät risotot on liian hyviä ja keskustan neppet erittäin hyviä.
Et tarkemmin mainitse mistä veriarvoista puhut, mutta vois luulla että veren kolesteroliarvot kohoais jos syödään joka päivä kenno munia ja käytetään paljon muutenkin rasvoja