Brokeback Mountain (2005)

Keskustelu osiossa 'Elokuvat' , aloittajana Jorse, 11.12.2005.

  1. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    Brokeback-vuorilla vierailtiin jälleen, ja kyllä kokemus oli edelleen sangen mainio. Uudelleenkatsomisarvoja tällä leffalla on, joskin pysyn kyllä aiemmin antamassani kommentissa, että ei tätä varmaan useamman kuin kerran vuodessa silti haluaisi katsoa -- tosin harvoinpa ei-trillerimäisiä elokuvia useammin katsoo.

    Näin jälkeenpäin sitä tietenkin Ledgerin suoritusta katsoi suuremmalla suurennuslasilla, ja kyllä mies elokuvassa loistava oli. Etenkin oli ilo katsella miehen tunteiden fyysistä tulkintaa, elekieltä.

    Ensimmäisellä katselukerralla oli tainnut keskittymiskyky elokuvan loppupuoliskolle mentäessä hieman herpaantunut, sillä nyt tuntui löytyvän paljon uusia ulottuvuuksia ja syvällisyyttä viimeisellä kolmanneksella. Etenkin tämä Jack Twistin
    kuolema
    jäi mietityttämään, että oliko kyseessä hänen vaimonsa kertoma tapahtuma ja aiheuttiko Enniksen lapsena kokema ja koko elämän kestänyt fobia ja viha välähdykset vaihtoehtoisesta skenaariosta Jackin suhteen. Vai kertoiko Jackin vaimo mitä kertoi, koska eli itsekiellossa. Käsittääkseni kirjoittaja Annie Proulx jätti tämän selkeästi avoimeksi kysymykseksi, johon teos ei anna oikeaa vastausta. Mielestäni syvällisempää olisi, jos Jackin kohtalo oli sama kuin mitä hänen vaimonsa Ennisille kertoi. Toisaalta, Jackin vaimon äännähdykset puhelinkeskustelun aikana voisivat ehkä antaa vähän viitteitä siitä, että hän tiesi mikä Jack oli oikeasti ja että Ennisin välähdykset olivat lähellä sitä mitä oikeasti tapahtui.

    Korotan alkuperäistä arvosanaa hieman:

    4.5/5 :naminami::naminami::naminami::naminami::thumbsup:
     
  2. ZED

    ZED Mitä kävi, ketä tietää? Tukijoukot

    Liittynyt:
    19.03.2002
    Viestejä:
    3 588
    Saadut tykkäykset:
    216
    Tämä lojui hyllyssäni aika pitkään HD DVD -formaatissa. Vihdoinkin tuli katsottua...

    Elokuvataiteen näkökulmasta katsottuna erittäin hieno teos. On kuitenkin selvää, että aihe saattaa olla hiukan vaikea keskivertokatselijan näkökulmasta katsottuna. Jos tiettyjen ongelmallisten asioiden yli pääsee, on tämä kolmen Oscarin voittaja erittäin hieno kokonaisuus.

    ***½/*****
     
  3. anarkian

    anarkian Guest Guest

    Liittynyt:
    02.03.2008
    Viestejä:
    63
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen itse lukenut novellin muutama vuosi sitten. Luin sen heti sen jälkeen kuin elokuva tuli ulos teattereista - siis melkein viisi vuotta sitten. Aika lentää! Mutta muistaakseni novellissa kerrottiin, että
    Jack hakattiin kuoliaaksi rengasraudalla? (En ole varma, onko tämä oikea termi, mutta jollakin esineellä, joka liittyy renkaiden vaihtoon autossa.) Tulkitsin itse viimeisen kohtauksen siten, että Ennis arvasi, miten Jack kuoli ja vaimolla oli aavistus siitä, että Jack suosi miehiä naisten asemasta :D Mutta tämä elokuvan tulkinta on siis täysin omani.
     
  4. GX1

    GX1 Guest Guest

    Liittynyt:
    26.09.2011
    Viestejä:
    11
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko tätä 2005 vuoden Brokeback Mountain -elokuvaa julkaistu Suomessa VHS:na? Siis tietenkin tarkoitan ihan virallista laillista julkaisua.
     
  5. ElvisThePelvis

    ElvisThePelvis Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    05.05.2004
    Viestejä:
    11 670
    Saadut tykkäykset:
    179
    OT: Ihan mielenkiinnosta on pakko kysyä, että mistä moinen hinku teikäläiselle on tullut saada tietää eri elokuvien VHS-versioiden tilanteesta. Kysyt samaa useammassa elokuvakohtaisessa ketjussa, mikä saattaa ehkä nykypäivän nettihumoorin kautta tuntua lähinnä läpältä a la "hihi, oon tyyppi joka kyselee joka ketjussa VHS:stä, hihi".

    Mikäli olet tosissaan niin kuin varmasti olet, voisit vaikkapa oman ketjun perustaa tyyliin "Kysymyksiä Suomessa julkaistuista VHS-elokuvista" tms. Näin vältytään tältä trolli-näkökulmalta, mistä ylempänä mainitsen.