Hyvä pesukone?

Keskustelu osiossa 'Tarinatupa Classic (Yleiskeskustelu)' , aloittajana SimoP, 30.07.2003.

  1. jleinonen

    jleinonen Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.08.2001
    Viestejä:
    627
    Saadut tykkäykset:
    1
    Asiaa sivuten, millaisia alennuksia pesukoneista yleensä saa?
    Kävin tässä lopettelevassa liikkeessä kysymässä pesukoneita, ja
    näytti olevan tarjouksessa yleensä noin 100 €:n alennus ovh:sta (399/499).

    Tähän tosin olisi tarvinnut maksaa vielä kotiinkuljetus 29 € päälle.
    Normaalihintaisesta kyselin LG:n 599,- maksavaa mallia ja siihen
    olis antanut vain kotiinkuljetuksen kaupan päälle. :confused:

    Eikai pesukoneiden hinnat nyt noin tiukkoja ole? Lähinnä tuli
    mieleen ettei sitä tiettyä mallia haluttu myydä...
     
  2. Crimson

    Crimson Guest Guest

    Liittynyt:
    03.08.2001
    Viestejä:
    3 318
    Saadut tykkäykset:
    2
    Enpä tiedä mikä yleinen linja on, mutta mä kyselin aikoinaan pesukonetta muutamasta eri paikasta ja aina pudotettiin hintalapusta noin 100 euroa pois ilman tinkimistäkin. Ihme kaupantekoa, sanon ma. :D
     
  3. shack

    shack Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    21.05.2002
    Viestejä:
    2 880
    Saadut tykkäykset:
    2
    Voi pesukoneissakin olla tiukkoja hintoja. Samalla tavoin kuin missä tahansa muussakin tuotteessa. Yleisesti ottaen tarjoustuotteissa ei ole paljoakaan katetta.
     
  4. savoc

    savoc The Alien Mindbender Tukijoukot

    Liittynyt:
    03.02.2003
    Viestejä:
    976
    Saadut tykkäykset:
    9
    Wanha threadi taas käyttöön.
    20v. palvellut Hoover osoittelee jo merkkejä elonkaaren päättymisestä. Uutta pyykinpesuria olen mainoksista sekä netistä kovasti katsellut. Lehtien mainoksista ei ota mitään tolkkua. Onko olemassa jotakin testiä jossa olisi tällä hetkellä saatavilla olevia malleja vertailtu?

    Täältä löytyy kattavaa listaa erilaisista kodinkoneista 2008 mm. pesukoneet: http://www.helen.fi/energia/kodinkoneoppaat.html
    Kuningaskuluttajakin testauttanut joskus näitä vuosia sitten. Mutta varsinaisia uudempia testejä nyt markkinoilla olevista malleista onkin sitten hankalampi löytää. Pesukoneen tulisi kestää tuon 10-15v vähintään. Hoover palvellut moitteetta tähän asti. Tyytyväinen ollut siihen.
     
  5. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Suosittelen lämpimästi AEG-konetta. Meillä jauhanut AEG 86730 -malli kahden lapsen taloudessa nyt noin 6 vuotta ongelmitta. Todella hiljainen, linko 1600 eli pyykit kohtuu kuivia kuivattaviksi (pienissä tiloissa tärkeä) ja ohjelmat selkeitä. Etuna myös se, että kaikista ohjelmista pystyy valitseen PIKA-version, lyhentää pesuajan n. puoleen. Joissain koneissa, joita katselin, oli vain kiinteä pikaohjelma jollekin tietylle lämpötilalle.

    Siis merkiksi AEG ja mieluummin ei ihan edukkain malli, niin eipä tarvi vähään aikaan pesukoneasiaa miettiä:thumbsup:

    edit: kyseessä siis edestä täytettävä malli

    edit 2: ja voihan, ei taida AEGtä valmistettavan enää saksassa, toi meidän on siellä tehty, tiedä sitten näistä uusista onko laatu sama???
     
    Viimeksi muokattu: 04.01.2009
  6. kebek

    kebek Käyttäjä

    Liittynyt:
    13.01.2003
    Viestejä:
    2 623
    Saadut tykkäykset:
    9
    Homma on tosiaan hankaloitunut viime vuosina kun laatu laskee silmissä. Olisin myös suositellut jotain perinteistä Saksalaista merkkiä, mutta tiedä nyt sitten näist. Tämmöinen maininta löytyi Mielestä:

    http://www.washerhelp.co.uk/reviews/miele-overview.html

    Vaikka sivusto mainostuksen puolelle meneekin, niin tuolla on muitakin mielenkiintoisia juttuja eri merkkien valmistajista ja yleisestä laadusta.

    Itsekin tykästynyt merkkiin ja laatu on ilmeisesti pysynyt kaikkein tasaisimmin juuri tuossa merkissä viimeisen 20v aikana. Itsellä tosin käytössä reilu parikymppinen Siemens. Kärjistetysti voidaan kai sanoa, että kaikki 80-luvun jälkeen rakennetut pyykkärit ja tiskarit hajoavat alle 10 vuoden iässä. Useimmat kai siinä 5v nurkilla tai vähän ennen. Tämä tosin pätee kaikkeen käyttöelektroniikkaan jääkaapeista ja pakastimista lähtien.
     
  7. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    itselläni on ignis merkkinen päältätäytettävä pesukone joka oli aikanaan halvin mitä kaupasta sai (199e) ikää sillä on jo noin 7vuotta ja mitään vikaa ei ole tullut.. mitä nyt kansi on reunoistaan ruosteessa yms :)
    ignis on käsittääkseni whirlpoolin halpamerkki jos en nyt väärin muista..

    mielestäni ratkaiseva seikka pesukoneen kestoikään on myös se että minkälainen pesukone on rakenteellisesti esim päältätäytettävät pesukoneet ovat aina sellaisia ettö rumpu on laakeroitu kahdesta kohtaa ja tiivisteet ovat ylhäällä paikassa jossa ei paljon pesuvettä ole kun taas sivutäyttöiset ovat vain yhdellä laakerilla joten isolla kuormalla ja tehokkaalla lingonvoimalla laakeri saattaa paukahtaa uutenakin kerrasta. sitten vielä se että vesi on aina ovea ja sen tiivisteitä vasten joten nekin saattavat haurastua ennenaikaisesti.

    tästä on olemassa myös se fakta ettö kierrätyskeskukseen tulevat pesukoneet ovat 95% aina sivulta täytettävia ja tietysti aina rikki kun taas jos kierrätyskeskukseen tulee päältätäytettävä on se todennäköisesti täysin ehjä ja menee myyntiin samantien uudestaan.

    mielestäni paras sijoitus tulevaisuuteen onkin päältätäytettävä pesukone oli hinta mikä hyvänsä.
     
  8. CeeLo

    CeeLo Guest Guest

    Liittynyt:
    10.06.2006
    Viestejä:
    1 123
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jep, rakenteellisesti voisi ennustaa päältätäytettävälle pidempää ikää. Toisaalta, miksi ammattikäytössä sitten koneet on 99% (hatusta) edestä täytettäviä, jos rakenne itsessään olisi ongelma?

    Lisäksi paikka voi olla sellainen, että päältätäytettävä ei tuu kyseeseen. Kysyjä ei maininnut. Toki voi olla päinvastoinkin.
     
  9. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    ammattikäytössä koot ratkaisevat ja myös käytettävyyden helppous sen takia ei isoissa pesuloissa ole ylhäältä täytettäviä koska ne olisivat ison jääkaapin korkuisia ja tyhjennystä varten pitäisi olla tikarappuset :)
    isoissa ammatti koneissa on myös varaa kasvattaa laakerointeja yms niin paljon että kunnon kestävyys saavutetaan. koti käyttöön tehdyissä sarjatuotantomalleissa kestävyys on aina kompromissi tuotantohinnan kanssa.

    tietysti jos pesukoneen paikka on hankala tai täytyy olla erillinen kuivuri yms tms niin silloin tietysti se vaikuttaa ostopäätökseen. itse en ainakaan koskaan tule ostamaan sivutäyttöistä pesukonetta :)
     
  10. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Onko LG:n suoravetokoneista kokemusta? Monet kehuvat kovasti, mutta onko kehuilla pohjaa?
     
  11. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Minä parhaillaan kerään kokemusta ko. koneesta. Ei ole ollut vielä käytössä kuin n.1/2 vuotta, mutta asialliselta tuntuu. Kone vieläpä ilmoittaa kilahteluilla, kun pyykki on pesty! Vähän äänekäs, mutta ei niin haittaa, kun on yläkerrassa ja suljetun oven takana. Onhan tuossa moottorissa ihan hyvä takuu, uskoisin kestävän, aika näyttää.
     
  12. noeikujoo

    noeikujoo Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    27.09.2002
    Viestejä:
    3 877
    Saadut tykkäykset:
    164
    LG:n suoravetokone on ollut käytössä syyskuusta lähtien, enkä sanoisi sitä äänekkääksi. Paljon hiljaisempi se on kuin 7v ikäinen päältätäytettävä Rosenlew Passeli. Kun LG tuli taloon, niin alussa piti aina käydä tarkistamassa, pyöriikö kone ollenkaan, kun pyykin laittoi peseytymään ;). Kyllähän LG:stäkin toki ääntä lähtee, kun se ottaa vettä tai linkoaa.
     
  13. Goofy75

    Goofy75 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.09.2005
    Viestejä:
    1 359
    Saadut tykkäykset:
    0
  14. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Sääli sitä joka joutuu tuolla kalsarisi hinkkaamaan :D
     
  15. Tiemu

    Tiemu Guest Guest

    Liittynyt:
    01.12.2005
    Viestejä:
    4
    Saadut tykkäykset:
    0
    LG:n suoravetokone ollu pari vuotta. Tarpeeks hiljainen, paljon hiljaisempi kuin edeltäjänsä (joku halpa Whirlpool). Ihan OK kone, suosittelen lämpimästi.
     
  16. aarno2815

    aarno2815 Aktiivinen käyttäjä

    Liittynyt:
    03.03.2001
    Viestejä:
    4 636
    Saadut tykkäykset:
    131
    Jännä juttu. Tykkien ääntä manataan, mutta kovaäänisiä pesukoneita kehutaan hiljaisiksi!!:D

    Minulla on ollut useita LG:tä hiljaisempia koneita. Eihän se muuten tosiaan kauheasti metelöi, mutta lingotessa on kuin suihkari lähtisi lentoon ja linkouksen meluhan ratkaisee.
     
  17. phelin

    phelin Käyttäjä

    Liittynyt:
    18.09.2003
    Viestejä:
    2 070
    Saadut tykkäykset:
    3
    Melu riippuu varmaan aika paljon käytetystä linkousnopeudesta. 800 rpm ja 1600 rpm linkoja ei oikein voi verrata. Joistakin koneista löytyy nykyään myös "silent mode", jonka avulla kerrostalossakin voi pestä vaikka yöllä. Näin siis mainoksen mukaan. Käytännössähän se tarkoittaa, ettei ohjelman aikana lingota ollenkaan.
     
  18. pinkeliviinica

    pinkeliviinica Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    19.10.2004
    Viestejä:
    1 836
    Saadut tykkäykset:
    0
    ei ole kokemuksia noista.. pelkkiä räjäytyskuvia katsomalla ainakin tuossa ei ole mitään muuta mullistavaa kuin tämä suoraveto joten linkouksessa ei lähde kävelemään niin helposti ja aikavarmana laakerien kesto on paljon parempi kuin perinteisellä... edelleen ne pesuvedet ovat kuitenkin sen oviluukun tiivisteiden rasitteena :)
    itse en tuotakaan kuitenkaan ostaisisi vaan tyytyisin edelleen ylhäältätäytettävään. :)
     
  19. Harry

    Harry Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    06.09.2004
    Viestejä:
    1 903
    Saadut tykkäykset:
    7
    Hieman yli 6 vuotta tällä hetkellä palvellut LG:n suoraveto löytyy meiltä. Ei mitään valittamista, loistavasti on toiminut. Linkousnopuden max on koneessa 1400 ja se tekee todella kuivaa pyykkiä. Moottorin takuutakin on vielä vuosi jäljellä!
     
  20. Raimo

    Raimo Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    26.02.2000
    Viestejä:
    2 650
    Saadut tykkäykset:
    4
    2005 hankittu suoraveto LG toimii edelleen ilman huoltoja, kop kop. Linkous tuossa on vain 1200rpm, mutta kyllä silläkin jyrinää saa aikaan. Pesut on hiljaisia, mutta vajaalla koneellisella jympyttaä enemmän kuin täydellä koneellisella linkouksessa. Myös matot olen pessyt viime aikoina ja muuten kone on käytössä joka arki-ilta työvaatteiden pesun takia. Matoille max. joku 400-600rpm linkous.
    Koneessa kun on se lisäsuutin pesuun ja huuhteluun, niin se vaati vähän huolenpitoa, ainakin nukkasihdin puhdistukseen. Jos tätä ei tee, niin suutin voi tukkeutua langanpätkistä jne. Uudemmissa näkyy olevan vähän erilainen suutin.
    Joskus oli joku huolto-ukko tv:ssä selittämässä uusista pesuaineista, miten ne tukkii pesukoneita nykyään. Ohje oli pyöräyttää kone tyhjiltään ilman pesuainetta kuumimmalla ohjelmalla. Näin olenkin tehnyt n. kuukauden välein.
    Ainut mitä tuossa kaipaisi, niin ohjelmien ja lämpötilojen yhdistelmää sekä ehkä nopeampi linkous 1400-1600rpm voisi olla hyvä, mutta tällä nyt mennään toistaiseksi.