Oletko jo hidastanut dvd-leffojen ostamista?

Keskustelu osiossa 'DVD-leffat' , aloittajana Coppola, 05.05.2006.

?

Uudet formaatit tulevat, miten käy dvd-leffojen ostamisen?

  1. Olen jo lopettanut dvd-leffojen ostamisen!

    13,8%
  2. Olen hidastanut dvd-leffojen ostamista!

    36,5%
  3. Ostan dvd-leffoja kuin ennenkin!

    36,2%
  4. Ostan dvd-leffoja entistä enemmän!

    13,5%
  1. JS83

    JS83 Käyttäjä

    Liittynyt:
    07.12.2006
    Viestejä:
    2 563
    Saadut tykkäykset:
    1
    En. Tarkoitan vaan sitä, että en osta enää dvd-leffoja koska on mahdollisuus ostaa sama elokuva paremmalla kuvan ja äänen laadulla! En todellakaan osta elokuvia kuvanlaadun takia vaan syy on joku toinen. Muutenhan hyllyssäni todennäköisesti olisi pelkkää pask....
     
  2. ferro

    ferro Guest Guest

    Liittynyt:
    09.09.2008
    Viestejä:
    55
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVD-kuvien ostamisen lopetin vuosi sitten, vaikka vasta pari kk sitten siirryin blu-rayhin. Olin myös ilman televisiota siitä lähtien, kun analogiset tv-lähetykset loppuivat, koska tv:ssäni ei ollut digiviritintä. :) Päätin odottaa hyvää hetkeä uusia laitteeni (tietyin perustein). Myin myös vanhat DVD:ni pois ajoissa, vielä kun niistä sai jotain rahaa.
     
  3. Kiila

    Kiila Käyttäjä

    Liittynyt:
    31.01.2001
    Viestejä:
    1 660
    Saadut tykkäykset:
    0
    Aika pitkälti on tuo DVD:n ostelu loppunut. Viimeisen parin vuoden ajalta hankintoja ehkä kourallinen. Viimeisimmät taitavat olla Galactican 2. kausi ja Star Wreck. HD aikaan en ole siirtynyt kun pitäisi laittaa koko kalusto, soitin, vahvari sekä tykki/TV, uusiksi.

    DVD:tä on hyllyssä vain reilu sata, Blu-ray kiekkoja tuskin tulee koskaan edes tuota määrää kun on jotenkin hävinnyt mielenkiinto tuosta omaksi ostelusta.
     
  4. tsinivuo

    tsinivuo Guest Guest

    Liittynyt:
    23.03.2002
    Viestejä:
    3 907
    Saadut tykkäykset:
    1
    Aika pitkälle on leffojen ostaminen päättynyt. Jos jotain ostaa, niin se on pitkän tarkan harkinnan tulos ja mielellään teräväpiirto formaatissa. Ainoastaa South Park seasonbokseja on tullut investoitua viimeisen vuoden aikana DVD:nä. :D
     
  5. JPO

    JPO Guest Guest

    Liittynyt:
    27.03.2002
    Viestejä:
    186
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ostan dvd-elokuvia kuin ennenkin, mutta uudet elokuvat pyrin ostamaan pääasiassa blu-ray-levyinä. Jotkut vanhemmat elokuvat pitää ostaa dvd:nä, sillä niitä tuskin koskaan julkaistaan blu-rayllä. Kaikkia vanhoja elokuvia ei ole edes julkaistu dvd:llä.
     
  6. The_Daywalker

    The_Daywalker Käyttäjä

    Liittynyt:
    01.03.2003
    Viestejä:
    1 003
    Saadut tykkäykset:
    2
    Vielä tulee ostettu plajon DVDtä. Viime torstaina tuli ostettua peräti 28 DVD kerralla! :hitme: En siirry vielä HD koska Blu-ray soittimen ja FullHD hinnat eivät ole olleet ainakaan sopivan alhaalla.
     
  7. Teppo Holmqvist

    Teppo Holmqvist Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Enpä voi sanoa, että HD-aika on vielä alkanut hidastaa meikäläisen DVD-ostoksia. Töllöllä on kuitenkin kokoa "vain" 42 tuumaa, ja alla on erinomainen upskaalain jonka takia DVD:tkin näyttävät sangen hyviltä. Sitten on vielä tietenkin sekin, että Blöö-Ray leffat maksavat vielä aivan liikaa, ja niitä elokuvia joita minä tahtoisin nähdä ei ole vielä julkaistu. Mutta luulisin että 2-3 vuoden kuluttua homma on toisin.
     
  8. Mora

    Mora Uusi jäsen

    Liittynyt:
    29.09.2005
    Viestejä:
    512
    Saadut tykkäykset:
    1
    Jjjjep, ensimmäistäkään blu-ray -levyä en omista, tosin tarkoitus olisi lähiaikoina ensimmäinen laatuaan ostaa tähän taloon vaikkei toistimen tulosta hajuakaan ole. Eli Prinsessa Ruususen myötä ajattelin lähteä Disneyn klassikoiden keruuseen heti alkuun, dvd:llähän nuo ovat mahdoton tavoite, ja monien kuvasuhderaiskausten johdosta myös turha hankinta. Eli pikkuhiljaa. Etusijalla kuitenkin Blu-ray hankinnoissa siis piirretyt, laatu ensin :D

    Muuten ei isommin hidastumista tiedossa, paitsi sikäli mikäli intoudun enemmälti hankkimaan überbokseja USA:n ihmemaasta, tulee sieltä todennäköisesti tilailtua BR:ää dvd- ja BR- version mitättömästä hinnanerosta johtuen. Suurimman osan leffoistani tulen lähivuosinakin joka tapauksessa dvd:llä hankkimaan (42" näyttö skaalaavalla soittimella) koska olen hurahtanut pahasti myös tv-sarjabokseihin joita ei välttämättä ihan heti ole tulossa BR-formaatissa.

    Fanaattista juu-ei kantaa ei kuitenkaan ole kumpaankaan suuntaan.
     
    Viimeksi muokattu: 15.12.2008
  9. winterland

    winterland Käyttäjä

    Liittynyt:
    20.08.2004
    Viestejä:
    5 248
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kaksi blu-rayta löytyy täältä. Vielä tulee hommattua leffat DVD:lle, paitsi tietty jos blu-rayn hinta on sama/muuten vain halpa.
     
  10. Negotiator

    Negotiator Guest Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    30.09.2002
    Viestejä:
    1 872
    Saadut tykkäykset:
    2
    Kyllä, varsinkin nyt, kun viimeisen 4kk:n aikana päivittynyt koko kotiteatterilaitteisto niin alkanut katsella entistä enemmän noiden Blu-Ray-julkaisujen perään. Kyllä se teräväpiirto vie vaan voiton, vaikka kalliitahan nuo vielä Suomesta on ostaa!

    /Janne
     
  11. Korppi76

    Korppi76 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    26.02.2008
    Viestejä:
    211
    Saadut tykkäykset:
    0
    Oikeastaan ostan nyt enemmän dvd-leffoja, kun hinnat on aika alhaalla. Ei ole BR soitinta, eli mitä niitä kansia katsomaan.
     
  12. TheJambo

    TheJambo Käyttäjä

    Liittynyt:
    08.06.2004
    Viestejä:
    2 272
    Saadut tykkäykset:
    2
    Olen oikeastaan lähes lopettanut dvd-leffojen ostelun, mutta en osta kyllä blu-ray -leffojakaan kuin erittäin harvoin. Joitakin dvd-leffoja tulee ostettua, jos on joku ihan hillitön tarjous (3-5e). Blu-rayna ostan vain omat suosikkileffat eli ei mitään random-ostoksia ja ennen näkemättömiä niiden suhteen. Yleensä on kuitenkin nykyään tullut vuokrailtua leffat filmtownista.
     
  13. razorfish

    razorfish Guest Guest

    Liittynyt:
    21.11.2006
    Viestejä:
    54
    Saadut tykkäykset:
    0
    En koskaan aloittanutkaan, koska töllöstä näkee myös leffat sd-laadulla. Blu-rayta viitsii jo kerätä kun saa tarkempaa kuvaa töllöttimeen :rolleyes:
     
  14. Rooky

    Rooky Käyttäjä Tukijoukot

    Liittynyt:
    15.06.2004
    Viestejä:
    3 723
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onhan niitä HD-elokuvakanaviakin...:)
     
  15. C@rlos

    C@rlos Uusi jäsen

    Liittynyt:
    09.03.2008
    Viestejä:
    172
    Saadut tykkäykset:
    0
    Kyllä näillä dvd ja toisaalta blu-ray -kiekkojen hinnoilla tulee vielä, luulenpa pitkään, pysyttyä dvd hankinnoissa.
     
  16. TonyCH

    TonyCH Guest Guest

    Liittynyt:
    11.12.2008
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVD:ssä pysyn. Hyllyssä ~300 leffaa eikä mitään aikomusta hankkia BR-soitinta. Sensijaan yritän panostaa kamojen parantamiseen niin, että saan DVD:stäni mahdollisimman paljon irti. DVD-leffoja tulee ostettua lisää tasaiseen, ehkä jopa hieman kiihtyvään tahtiin.
     
  17. zipzap

    zipzap Guest Guest

    Liittynyt:
    15.12.2005
    Viestejä:
    9
    Saadut tykkäykset:
    0
    DVD:ssä pysynyt. Ihan hyvä kuva noissakin. Blu-ray päivityksineen, korkeine hintoineen ja nykyisten / tulevien toisto-ongelmien kera (johtuvat salausten päivityksistä) ei kiehdo.
    Hyllyssä liki 1200 ostettua dvd nimikettä, joten niillä pärjää, vaikka pitäisi viisi vuotta taukoa ja katsoo uudelleen. Televisiostakin tulevat uusinnat tiuhemmin.
    Syynä lienee tyhmästi sekin, että Sony saa kaikesta rahaa. missä on blu-ray. Yhden firman hinta- ja sisältösanelupolitiikka ei tunnu houkuttelevalta.
     
  18. Walker_78

    Walker_78 Käyttäjä

    Liittynyt:
    14.02.2008
    Viestejä:
    1 047
    Saadut tykkäykset:
    7
    Kyllä vain. Enkä sen takia että olisin toiseen formaattiin siirtymässä. On tullut nyt katseltua uudestaan jo aikaisemmin nähtyä leffoja. Muutama DVD on toki vielä semmoisia jotka pitäisi lähiaikoina hommata. Ja tietty jos tulee joitain hyviä kampanjoita.
     
  19. Teppo Holmqvist

    Teppo Holmqvist Guest Guest

    Liittynyt:
    08.04.2008
    Viestejä:
    12
    Saadut tykkäykset:
    0
    Herran jumala kun on paljon kiekkoja. Miten sinä säilytät niitä?

    Onhan tuo valitettavaa. Eikös se ollut niin, että DVD:n standardia luodessa loppujen lopuksi päädyttiin siihen, että rojalteja ei saisi kukaan? Tosin Sony on alkanut itsekin uskoa, että heidän formaattinsa jää välissäputoajaksi kun digitaaliset jakelukanavat kuten Netflix ja Hulu ovat pikku hiljaa saanee tuulta alleen.
     
  20. Pumas

    Pumas Uusi jäsen

    Liittynyt:
    14.11.2008
    Viestejä:
    197
    Saadut tykkäykset:
    0
    Olen, marraskuussa ostin viimeisimmän. Onhan niitäkin kertynyt about 600 leffaa, mutta nyt jatkuu keräily Blue-Ray muodossa.