Pitkäkantoisia näppis&hiiri yhdistelmiä?

Keskustelu osiossa 'HTPC eli Home Theater PC' , aloittajana -Force-, 27.11.2005.

  1. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Logitechin DiNovo Edgestä vielä sen verran että vaikka nyt onnistuu Biosin säätely Edgelläkin kun pistin Edgen oman BT-tikun kiinni koneeseen, niin löytyy eräs rako missä tuo ei toimi eli Windowsin käynnistys. Käynnistyksessä multiboottia ei pysty valitsemaan, ja jos on pistänyt levyntsekkauksen bootin yhteyteen niin sitä ei pysty keskeyttämään eli jostain syystä tuossa biosin ja varsinaisen käyttiksen välissä ei usb-näppäimistö toimi. Ikävää on tämä siitä syystä että lankanäppäimistöä pitää pitää varastossa.

    Samoin ajoittain tekee sitä että mikään ei näpyttelyistä mene läpi, toisinaan toistaa jotain tiettyä merkkiä satakunta kertaa. Eli kun kyseessä on atk, niin ei pysty sanomaan onko vika näppäimistössä, vai softassa. Jotain kertoo kuitenkin se että silloin kun merkkejä aletaan toistamaan, niin näppäimistön sulkeminen ei lopeta merkkien toistamista.
     
  2. kaarlos

    kaarlos Guest Guest

    Liittynyt:
    17.06.2005
    Viestejä:
    816
    Saadut tykkäykset:
    0
    Mulla oli täysin vastaava ongelma Microsoftin näppiksen kanssa - ei tosin Bluetooth, vaan ihan perinteinen radiotaajuuksilla toimiva. Hajosin ongelmaan ja annoin näppäimistön ystävälleni käyttöön, joka totesi sen toimivan hänellä ongelmitta.

    En tiedä missä tuossa kiikasti, mutta epäilisin että softassa. Jälkeenpäin kokeiltuani näppistä, se toimi Vistassa ongelmitta (aiemmin oli XP).
     
  3. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Toi ongelma hävisi itsellä, kun käytti aitoa bluetooth sovitinta ei tuota mukana tullutta, jotta näkyy koneelle USB näppimistönä. Siten kannattaa käyttää tällaista ratkaisua ja ottaa tuo oma käyttöön, vasta jos tarvitsee buutata biossiin.

    Olen saanut samaa vikaa myös pienemmässä mittakaavassa logitechin alto USB näppiksellä - joku merkki saattaa toistua esim 10 kertaa (vrt edge jossa jää toistumaan loputtomasti)

    Siten vika tod näk USB näppäimistön ja logitechin raudan yhdistelmässä. Joskus yritin katsella firmispäivitystä, joka ratkaisisi ongelman, mutta ainakaan silloin dognlen firmistä ei voinyt päivittää
     
  4. esko001666

    esko001666 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.03.2006
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Onko joku tuota Bilteman 30e:n näppistä jo kokeillut?? Kannattaako ostaa??
    ei millään raaskisi satsata 100e kalliimpaan logitechiin ainakaan vielä..
     
  5. Mama

    Mama Garbage in, garbage out Tukijoukot Guest

    Liittynyt:
    29.11.2003
    Viestejä:
    2 686
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ongelma näyttää ratkenneen kun siirsin donglen monitorin usb:hen kiinni. Ei ole tainnut kertaakaan sen jälkeen merkit toistua.
     
  6. mouseman

    mouseman Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2008
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Bilteman näppiksestä lisää kommentteja kaivataan! Myös Ione Scoripius P20:sta!

    Etenkin kinnostaisi Ionen hiirinäppäimet - en suoraan näe kuvasta mistä ne löytyy. Joku ehti jo kehua bilteman näppiksen hiirinäppäimiä.. Näenkö jopa bilteman näppiksen vasemmassa yläkulmassa "hiiri"rullan?! Entä bilteman näppiksen kestävyys? Takuuta? Miten toimii wlanin kanssa? Kantavuus?

    Itsekin ensimmäiseksi katselin DiNovo Edgeä, mutta en kannattaako 100e pistää lisää rahaa kiinni..
     
    Viimeksi muokattu: 18.11.2008
  7. mali99

    mali99 Uusi jäsen

    Liittynyt:
    17.03.2006
    Viestejä:
    225
    Saadut tykkäykset:
    0
    Bilteman näppäimistössä on rulla. Sillä on kätevä säätä esim. ääntä Dvbviewerillä.
    Ensimmäisestä näppiksestä oli minulla lähetintikku pimeänä, mutta vaihto kävi helposti ja nyt toimii.
    Sanoivat Biltemassa, että siellä oli myyty 53 näppäimistöä ja tämä oli toinen takuuvaihto, tiedä sitten...

    Testailin kantomatkaa ja n.6 metriä ainakin kantoi, sitten alkoi tulla seinä vastaan. Wlan ei tunnu haittaavan / häiriintyvän.
     
  8. angle

    angle Uusi jäsen

    Liittynyt:
    20.04.2007
    Viestejä:
    541
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tässä vähän omia kokemuksia ionen Scorpiuksesta vuoden ajalta. Hiirinäppäimet on vasemmassa yläkulmassa yläpuolella, eli :thumbsup: peukulla käytetään. Hiiri ei ole kovin nopea, surfailussa menee, peleistä en tiedä. Kantamaa en ole erityisesti testannu, mutta olen käytelly 4-5 metrin päästä. Buffalon wlan reititin 30 sentin päässä ja kun tulee wlan liikennettä ei meinaa hiiri liikkua millään. Ekat patterit vielä sisällä, mutta käytänkin vain harvoin, vain jos jotain viilausta HTPC:ssä, normaalisti käytän Harmony 525 kakea.
     
  9. mouseman

    mouseman Guest Guest

    Liittynyt:
    10.10.2008
    Viestejä:
    53
    Saadut tykkäykset:
    0
    Itse kävin verkkokaupassa testaamassa Ionea, mutta päädyin lopulta bilteman näppikseen. Ione oli hieman pienempi näppis, joka oli plussaa. Bilteman näppiksessä hiiren näppäimet on asennettu erittäin innovatiivisesti etusormille, jolloin näppistä pidetään kädessä vähän kuin pleikkarin padia. Tällöin käyttäminen onnistuu varsin hyvin - rullakin löytyy kätevästi.

    Eli molemmissa puolesta, bilteman näppis kun oli vielä reilun kympin halvempi niin päädyin siihen etenkin sen takia että koin hiiren toimivan paremmin tuolla yhdistelmällä. (näppiksiä oli Vantaan biltemassa vielä useita kymmeniä jäljellä).

    Onko kukaan muu muuten huomannut, että MTV3:n uutistoimituksessa niillä on diNovo Edget käytössä? :)
     
  10. anaboksi

    anaboksi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    0
    Allekirjoittaneella alkoi Bilteman näppäimistöstä virtakytkin kiukkuilemaan, tai oikeastaan joku kytkentä näppäimistön sisällä, sillä ravistelemalla ja vääntelemällä virta tuli ja meni miten sattuu. Päätin sitten uteliaisuuttani antaa piut-paut takuulle ja katsoa mitä kyseinen viritys on syönyt. Eli eikun ruuvari karvaiseen käteen ja menoksi.

    Ensimmäisenä pisti ihmettelmään, että kuinka näppäimistö, jossa jo pelkkä takakansi on kiinni 16 ruuvilla (kyllä, kuusitoista ruuvia), voi olla niin hutera. Näppishän on melkoinen kumimatto jos sitä koittaa kääntää korkkiruuville. Kai se on materiaalivalinnoista kiinni tai jotain. Lopulta sain kannen ruuvit irti ja kolmen muovikynttä keploteltua auki.

    Sisuskaluista löytyi kuin löytyikin ihka oikea optinen hiiri, vaikka olikin sitä vähän ehtinyt epäilemään. Eli ledi ja optinen sensori siellä on lukemassa kuulan liikkeitä.

    Kytkimet, jotka poimivat media-näppäinten painallukset (qwerty-alueen ulkopuoliset napit siis) on tehty el-cheapo kalvovirityksin, mutta tähän hintaan on ihan turha mitään mikrokytkimiä toivoakaan.

    Katkeilevan virran syykin selvisi. Paristoilta virtanapin kautta näppäimille menevässä kytkennässä on säästetty ehkä vähän liikaakin. Siinä on yhdessä kohtaa liitos, jossa kalvo-mallinen lattakaapeli on kiinni piirilevyssä ilman liitintä, pelkän silikonieristetyn metallipannan painamana. Jos pannan ruuvit löystyvät tai näppäimistöä vain väännellään liikaa, niin kytkentä alkaa pätkiä. Ottaen huomioon, että muut kytkennät näyttivät hintaluokkaan nähden kelvollisilta on ikävää, että yhdessä tärkeässä kohdassa on oikaistu noin reippaasti.

    Ruuvasin kiristyspannan huolellisesti kiinni ja kokosin loputkin osat paikoilleen. Pikaisesti testattuna pätkiminen lakkasi ja hiirikin toimii aavistuksen paremmin putsattuani optiikan linssit.

    Tällaisen näppäimistön kanssa on aina olemassa riski että saa maanantaikappaleen tai että laitos lahoaa käsiin kolme tuntia takuuajan loppumisen jälkeen, mutta toisaalta ostan mieluummin viisi Biltemaa, kuin yhden jumalattoman kalliin diNovo Edgen tai Microsoft Wireless Entertainment Desktopin. Innovatiivisen hiirinappien sijoittelun ansiosta Biltemaa pystyy käyttämään jopa yhdellä kädellä ja kaikki ctrl-click-point-and-drool-operaatiot onnistuvat ilman sormien reväyttämistä, mikä ei näytä olevan ihan helppoa muilla vaihtoehdoilla.
     
    Viimeksi muokattu: 28.11.2008
  11. jori@puuvaja.fi

    jori@puuvaja.fi Guest Guest

    Liittynyt:
    07.11.2005
    Viestejä:
    543
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuollaisen ostokäyttäytymisen takia maailma täyttyy paskasta ja halpaa krääsää tehdään kun sitä ostetaan.

    Säästää hermoja ja luontoa kun ostaa laatua.
     
  12. säätäjä

    säätäjä Uusi jäsen

    Liittynyt:
    06.10.2015
    Viestejä:
    28
    Saadut tykkäykset:
    5
    Tuotteeseen liittyy muitakin mitattavia suureita kuin kestävyys. Jos tuota bilteman näppistä vertaa vaikka dinovo edgeen niin:

    - dinono kestää pidempään
    - dinovo on tyylikkäämmän näköinen
    - dinovon on selkeästi tukevampaa tekoa
    - tarjoaa paremman näppäintuntuman
    - dinovon hiiripadi on todella mukava käyttää
    - dinovon softalla voi konffata koneelle vaikka monta hiirtä/laitetta, muuttaa näiden näppäinasetuksia ja asettaa kaikki eri herkkyydelle
    - dinovossa on siisti latausasema, jossa näppäimistöä on mukava säilyttää
    - dinovo käyttää bluetooth 2.0:aa, joka joissakin tapauksissa on wlan kämpässä selkeästi parempi kuin wlan taajuudelle tunkeva halpis rf, joka aiheuttaa häiriöitä

    Ja sitten on tietysti tuo luontoaspekti ts. kannattaako ostaa paskaa, joka tulee varmasti hajoamaan suht nopeasti.
     
  13. anaboksi

    anaboksi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    0
    Jokaisella on preferenssinsä, eikä niistä käy kiisteleminen. Tai siis käy tottakai, mutta mitään hedelmällistä tulosta ei kannata odottaa :)
     
  14. anaboksi

    anaboksi Guest Guest

    Liittynyt:
    12.01.2005
    Viestejä:
    398
    Saadut tykkäykset:
    0
    Toiselta foorumilta löytyi linkki Biltema-näppiksen ilmeisesti alkuperäisen valmistajan sivulle (tai ainakin kovin saman näköistä laitetta kauppaavat) :
    http://www.trust.com/products/product_detail.aspx?item=14909

    Sieltä löytyy muutama kuva ja käyttöohjeet jos joku haluaa etätutustua.
     
  15. Niimou

    Niimou Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2007
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Tuli tilattua verkkokaupasta Prodigen langattoman näppiksen ja hiiren. Hinta oli erittäin sopiva, ja näppäimet ovat flat -mallia, jotka olivatkin kriteerit.

    http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=13779

    17. päivä saapuvat, laitetaan sitten jotain kommenttia, mutta ainakin näppis vaikuttaa asialliselta :thumbsup:, hiireen en niin paljoa aseta odotuksia.
     
  16. L&M

    L&M Uusi jäsen

    Liittynyt:
    07.02.2003
    Viestejä:
    45
    Saadut tykkäykset:
    0
    Konebox myy dinovo media desktop laser:ia melko kilpailukykyiseen hintaan. Pukki ehti maksaa 30€ enemmän kun hätäili.

    Käsittämätön hintaero mitä hintavertailusta katsoin.
     
  17. HemmoHohto

    HemmoHohto Guest Guest

    Liittynyt:
    10.08.2005
    Viestejä:
    47
    Saadut tykkäykset:
    0
    Hieman kommentteja tuosta Bilteman näppikseltä nyt näin vajaan vuoden ajalta:

    Alunperin omistin Verkkokaupan Ione Scorpiuksen, jonka palautin tatin hitauden, rullan puutteen ja hiiren näppäimien sijainnin vuoksi.

    Ostin Biltemasta tuon näppiksen, enkä ole pahemmin katunut. Paljon parempi vehje kun tuo Ione. Negatiivisina asioina nyt voisi mainita trackballin tahmeuden ja FN-näppäimen huonon sijainnin (CTRL tilalla).

    Tuo yllämainittu virtanapin toimimattomuus (eli kun näppis liikkuu tarpeeksi niin menee itsestään päälle) ongelma oli täälläkin, kunnes aikani asian kanssa eläneenä päätin tutkia vikaa tarkemmin. Heiluttelemalla huomasin että jokin osa tuntui olevan osittain irti. Irtioleva osa paljastui pattereiksi jotka heiluivat ja ilmeisesti menettivät kontaktin hetkellisesti jolloin näppäimistö "reboottasi". Vaahtomuovista puukon kanssa veistelemällä sopivankokoinen palanen pattereiden ja luukun väliin niin johan käy ja kukkuu taas.

    Näppäimistö on myös suht kestävä, tippunut useaan kertaan lattialle ja kerran jopa niin pahasti että kulma halkesi, silti näppis vain jaksaa porskuttaa eteenpäin!

    Sen verran hyvä peli että suosittelen jokaiselle halpaa integroidulla hiirellä varustettua näppistä etsivälle, ainakaan toistaiseksi markkinoilta ei pitäisi löytyä parempaa valintaa tähän hintaluokkaan.

    Tietenkin parannettavan varaa olisi, mutta ne ominaisuudet löytyvät sitten sieltä dinovoista ym.
     
    Viimeksi muokattu: 14.12.2008
  18. ulle

    ulle Guest Guest

    Liittynyt:
    12.06.2006
    Viestejä:
    3
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh, kerro jo oliko hyvä?
     
  19. Niimou

    Niimou Guest Guest

    Liittynyt:
    31.12.2007
    Viestejä:
    34
    Saadut tykkäykset:
    0
    Noh, kerkesin eilisen näitä käyttämään, ja täytyy sanoa että tuntuma näppäimiin erinomainen.
    Halpa paketti oli, ja hiiri juuri sen oloinen, mitä saattaisi odottaa, tuli vähän mieleen ensimmäiset optiset hiiret ja niiden tuntuma. Tosin saattaa tuo huono tuntuma johtua siitä, että ei ole kunnollista alustaa, vaan kangassohvan päällä hiirtä käytän.

    Näppäimistöön on selvästi panostettu paljon enemmän, ja siitä en hirveänä huonoja puolia löydä, muuta kuin näppäinten kiinnityksen, jo päivän käytön jälkeen backspace -näppäin irtosi, sen sai kyllä helposti takaisin, mutta nyt tuntuu että kokoajan saa varoa.
    Tuntuma on tosiaan erinomainen, ja on lähes vastaava kuin mitä Logitechin UltraX Premiumissa, jolla tässä nyt kirjoittelen.

    Kantavuutta en kummemmin testannut, mutta kyllä se ainakin tuosta parin metrin etäisyydeltä vielä toimi ongelmitta, mitä nyt tuon hiiren heikko tuntuma nyt vähän häiritsee.

    Summa summarum, hintaansa nähden kyllä hyvä paketti, mutta kuitenkin joissain asioissa hinnan huomaa. Itsellä kuitenkin mahtaa tämä paketti mennä takaisin ja suunnittelenkin tässä Logitech diNovo for Notebook -näppäimistön hankkimista, sitä pääsin koittamaan ja se varasti sydämeni heti :love:. Mutta jos hyvää ja halpaa etsii, suosittelen harkitsemaan ja kokeilemaan myös tätä settiä.
     
    Viimeksi muokattu: 19.12.2008
  20. janir82

    janir82 Guest Guest

    Liittynyt:
    08.02.2008
    Viestejä:
    33
    Saadut tykkäykset:
    0
    Ittelläni Microsoft Wireless Desktop 7000 setti, jossa Flat näppis ja hiiri. Hiiressä akku ja laturi. Näppiksessä 2 sormipatteria. Näppäimistöön en ole kertaakaan pattereita vaihtanut nyt.8kk aikana ja hiiren lataan n.kerran 3 viikon aikana. Todella tyytyväinen olen, enkä meinaa luopua tästä flatista! Bluuuutuutti vehkeet siis on kyseessä ja kantavuutta riittää mistäpäin kämppää tahansa! VISTA käyttiksenä...ja hyvin toimii näppiksen omat lisänapitkin ja kaikki tuntuu olevan ohjelmoitavissa, mutta eipä ole tullut niitä muuteltua.. Suosittelen! Olisikohan maksanut 89e, mutta on rahansa arvoinen! :) Lisäksi näppiksessä on myös hiiri, eli jos hiiri on laturissa, niin voi silti käyttää :)

    http://www.microsoft.com/hardware/mouseandkeyboard/productdetails.aspx?pid=081

    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 20.12.2008